Ga naar de inhoudsopgave

Muziek Nostalgie 3

MUZZIEKIN MEMORIAM: JOHNNY LION


We hoorden het bericht op tv en ook op facebook was het te lezen: Johnny Lion overleden... bekend van het liedje "Sofietje". Maar voor mij was dat niet echt dat liedje waar
hij bekendheid mee verwierf. Johnny Lion was niet zijn eigenlijke naam want die was John van Leeuwarden, geboren in Den Haag op 4 juli 1941 en overleden in zijn woonplaats Breda op 31 januari 2019. In 1959 begon hij met schoolvrienden de band Johnny & His Jewels later werd die omgezet naar The Jumping Jewels. Deze groep was afgekeken van Cliff Richard, Cliff & The Shadows. Een mooie hit hadden the Jumping Jewels met het instrumentaaltje "Wheels". Dat was in 1961 en ze bleven successen boeken tot 1964. In dat jaar verliet Van Leeuwarden de groep om als Nederlandstalige solozanger door te gaan. Dit leverde hem meteen de grote hit Sophietje op dat eigenlijk 'n Zweeds nummer was met 'n Nederlandse tekst. Het was opgedragen aan zijn vriendin Sophie van Kleef. Het jaar daarop scoorde hij met Tjingeling wederom een hit en opende hij met Van Kleef een kledingboetiek met de naam Sophie en Johnny. Dat stopte toen ze in 1969 uit elkaar gingen. Sofietje was uit 1962 maar in dat jaar werden er meer mooie nummers door hem gezongen zoals Dear one, Let's make a habit of this, Ginny come lately en Tijd komt en gaat voorbij.. Voor mij blijft zijn mooiste liedje nog altijd "Niemand Weet". Klik op het hoesje en je hoort nog 'ns "Niemand weet", het is 'n liedje wat in die tijd elk bendje en orkestje weel speelde.
GRANDIOOS OPTREDEN ZANGGROEP
"VUR MEKAAR"


Grandioze muziekmiddag 10 jaar Vur Mekaar, zanggroep Vur Mekaar uit Asten-Someren vierde op zondag 27 januari het tienjarig bestaan met een muziekmiddag in zaal Zegers in Asten. De deuren van de zaal werden om 14.00 uur opengezet en de zaal stroomde in een half uur vol met zo'n honderdvijftig gezellige mensen. Vur Mekaar bracht een kleine dertig liedjes ten gehore in vier showblokken.Ze begonnen bij hun roots, zoals de meeste luisteraars hen kennen, met de oud-Hollandse meezingers. De zaal was binnen een mum van tijd opgewarmd en iedereen liet van zich horen. Toen bij het laatste liedje de aanwezige oud-leden zich bij Vur Mekaar aansloten, was het feest al geslaagd. De vereniging, waar het allemaal is begonnen met Vur Mekaar, carnavalsvereniging De Pompers uit Someren, was de hele middag van de partij en bleek een goede gangmaker te zijn. In de loop van de middag werden er verschillende polonaises door de zaal gemaakt. Na een muzikaal intermezzo van Peer Welten werden de toeschouwers getrakteerd op een showblok oude countrysongs. Dit compleet ander genre werd zeer gewaardeerd. Tijdens de grote pauze trad muziekband t Kos Krek uit Someren op. Na de pauze werd het decor veranderd in de hippiesfeer. Met een aantal bekende flowerpowerhits werd de zaal klaargestoomd voor het klapstuk van de middag, de Duitse schlagers uit de jaren '70. Voor die tijd was de microfoon nog een keer voor Peer Welten met zijn Aastese nummers. Vur Mekaar kijkt terug op een grandioze jubileummiddag. Het was 'n feest waar Vur Mekaar trots op kan zijn. De foto's staan op Siris... klik hier maar op het plaatje en je komt er bij uit... Met dank aan Siris voor de foto's.

HIMMELS | NIJS | VRUUGER | SPSJAAL | VURHALEN | MUZZIEK | WEETJES | KULTUUR | ALLE FOTO'S HIMMELS | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu