Ga naar de inhoudsopgave

Muziek uit de Pil

MUZZIEK


EEN PEELRAND VOL MUZIKANTEN


Het boek wordt overal gelezen en bekeken.... jammer dat er 'n paar kleine foutjes in staan maar dat is onvermijdelijk. Ik heb op het einde van de presentatie bij de Ruchte van wat bandjes 'n videootje laten zien met muziek van die orkestjes en bandjes die in het boek staan. Jammer genoeg kwamen ze niet allemaal aan bod toen dus heb ik besloten om er hier af en toe eentje neer te zetten dat via you-tube komt. Je hoeft maar op de link te drukken en je wordt doorgeschakeld naar tube om het te bekijken en te beluisteren. Wie nog 'n boek wil hebben? Bel even naar 0493-693422. Het kost maar 25 euro. Het is 'n "must" voor elke muziekliefhebber uit de rand van de Peel, maar ook daar buiten.
HANS VAN SEGGELEN - IF I ONLY HAD TIMEIk ken Hans al van "un klin menneke af". Muzikant in hart en ziel. Prachtige donkerbruine stem die mij wel aan staat. Hij heeft heel wat liedjes gemaakt en opgenomen.. eentje er van was deze, in het Engels maar ook in het Nederlands. Die in het Engels vond ik geweldig... "If I only had time"... klik op de foto.
RETURNS - WEET JE NOG
Ik wist vroeger wel dat the Returns uit Heeze kwamen maar heb eerder nooit geweten dat er twee muzikanten uit Someren-Eind bij zaten, de broers Vereijken. Ik had hun naam vaak gehoord en ik wist dat ze een van de betere bands uit het Zuid Oosten van Brabant waren. Ze speelden werkelijk overal, je kwm hun naam overal tegen. Ooit droomde ik er van dat ik het ook ooit zo ver zou brengen. En toch ging die wens in vervulling. Ze zaten vaak bij Harmonie in Nederweert en als je daar kwam moest je wel iets kunnen op muziekgebied. Daar speelden bands als the Walkers, the Classics, the Heikrekels en de Thunderstrings om er wat te noemen. Op 'n dag werden wij gebeld om er 'n zaterdagavond en 'n zondag op te treden voor dansmuziek. Het was twee dagen uitverkocht terwijl het ook nog Someren-Eind kermis was. Wij trots en de eigenaar blij... we boekten voor dat jaar daarna elke maand 'n weekend. We zaten nu tussen de grote namen, ook the Returns. Ze maakten ook 'n plaatje, "Weet je nog". Klik op de foto voor mijn videootje.
GERARD VAN KOL - WOAR IK VAN KOM
Iedereen weet wel dat ik 'n fan ben van Gerard van Kol uit Liessel, iemand die het dialect hoog in het vaandel heeft, net als ik trouwens. Gerard zingt op z'n Leissels, hij maakte al drie cd's "Van Leissel 1,2 en 3", en ik hou van zijn liedjes. Ik ben 'n tijdje geleden naar de presentatie geweest van zijn derde cd, geweldige middag gehad. Ik zelf vind het fijn om bij mijn liedjes ook videootjes te hebben en daarom heb ik dit liedje van Gerard voorzien van wat beelden. Klik op het plaatje en je krijgt een van zijn mooiste nummers te horen "Woar ik van kom".
AFTER FIVE - PEELPUISTROCK
Tot de bekenste bandjes en orkestjes uit de regio behoorde zeker the After Five. De naam After Five was ontleend aan een hobbyblad uit die tijd, genaamd Na Vijven. Leuke naam omdat ze bedoelde dat je na je werk, na vijven, met 'n leuke hobby kon bezig zijn en voor deze vijf muzikanten was dat muziek. het vermaken van mensen op bruiloften, feesten en danspartijen. Hoe het in die tijd is gegaan van hun bestaan? De eerste bezetting in 1967 zag er alsvolgd uit, Piet Timmers - zang, Frans Verdonschot - drums, Jan Meulendijks - solo, Willie Smits - slag en zang en Toon Proenings - bas. In dat zelfde jaar, in oktober 1967 werd Piet Timmers vervangen door Harrie Welten orgel en zang. In maart 1969 kwam Theo van Houts, slag en zang, Willie Smits vervangen. In 1970 stopte Toon Proenings en nam Theo van Houts de bas voor zijn rekening en ging men verder als viermansformatie. In 1974 stopte Theo van Houts en keerde Willie Smits terug met bas en zang. In 1978 stopte Jan Meulendijks en ging de groep verder met Theo Verberne - bas en zang en ging Willie Smits sologitaar spelen maar na ruim vier jaar verliet hij de band om beroeps te worden in het orkest Bumper. De laatste vijf jaar van hun bestaan ging de groep met drie man verder. Leuke bijkomstigheid: Frans Verdonschot was de enige die de volle twintig jaar lid was van de populaire band. Klik op de foto en je ziet mijn videootje van orkest the After Five met "de Peelpuist-rock".
SILVERTOP - ZOMERLIEFDE
Nadat ik gestopt was met muziek maken ging ik deejay spelen, vooral op bruiloften en feesten. Op een van de avonden heb ik Jan van Eijk ontmoet in Liessel bij de sportvriend. Sinds die tijd zijn we goeie vrienden, nu al meer als 30 jaar. Jan heeft vroeger in diverse bandjes gespeeld waaronder dit trio Silvertop. Dit orkestje kwam uit Eindhoven maar de drummer van toen had aangegeven om te willen stoppen en toen werd Jan gevraagd en het klikte meteen. Later ging Jan toch weer muziek maken met zijn oude maatje bij duo de Bernds. Op de foto zie je Jan onderaan. De andere zijn Henri Pors en Jan van Geffen. Ze maakten ''n leuk plaatje wat zelfs 'n tip werd in de Nederlandstalige hitparade. Druk maar op de foto en je gaat weer naar youtube en je ziet ons videootje hiervan.
ATTACK - POOR BOY BLUES
Someren-Eind heeft heel wat bandjes en orkestjes voort gebracht in de loop der jaren en eentje van hen was de band Attack. Bij de oprichting bestond de band uit o.a. de broers Pieter en Frank van Meijel. Later waren dat Martie Jeuken, Pieter van Meijel, Ben Leenders, Peter Thielen, Gerrit de Groot en de zangeressen Nicole en Jolanda. In 1986 hield de band op te bestaan. In 1992 werd de draad weer opgepakt, met Peter, Ben, Pieter en Martie en later ook met zangeres Tineke. Klik op de foto en je hoort en ziet ons videootje van hun opgenomen nummer: Poor Boy Blues, 'n bekende hit zoals je wel weet.
THE SECRETS - I FEEL A STRENGTH IN ME
Natuurlijk moet mijn eigen bandje hier ook staan want wij viertjes hebben in die jaren dat we speelden toch ook best succes gehad. In de beginjaren nog met Jan Wijnen en Louis Lommen uit Someren en later speelde Henk Kessels en ik met Piet Leenen uit Someren en Hans van Oosterhout uit Asten. We maakten als een der eerste 'n engelstalig singletje op bij BeGe-recourds in Deurne, waarvan Henk de muziek had geschreven en 'n goeie vriend, Rudy van den Heuvel de tekst. Klik op de foto en je hoort en ziet het videootje dat ik van ons leuke orkestje van vroeger heb gemaakt. Let wel... "des bekant 50 joar geleeje"...
THE LONELY BIRDS - IN PORTORICOEen van de bekendere bandjes uit de jaren 60/70 in onze regio waren de uit Vlierden afkomstige Lonely Birds. De zanger was Wim Smits maar ook de andere leden van de band konden goed zingen. The Lonely Birds namen ook 'n plaatje op maar hun singletje bracht niet wat ze er van verwacht hadden. Zelf vind ik het 'n echt mooi plaatje omdat ik hou van "simpele muziek"... en het plaatje heeft echt iets "heikrekel-achtig". De bezetting, toen het plaatje werd opgenomen, bestond uit de muzikanten hier boven, v.l.n.r.: Sjaak Kuypers, Toon Meulendijks, Ad van der Wallen, Wim Smits en Gerrit Kuijpers. Raar is dat het nummer maar 2 minuten en 15 seconden duurt. Klik op het plaatje en geniet van de muziek van vroeger.
CON FORZA - MARIAN
Als tweede plaats ik hier de video die ik maakte van dansorkest Con Forza. Dit orkest speelde zo rond de midden jaren 60 in veel zalen in zuid-oost Brabant en nog echte dansmuziek met blazers. Hun leider was Piet van der Aa, hier onder in het midden. Hij kwam net als zijn andere bandleden uit Nijnsel-Sint Oedenrode maar kwam naar Asten als bedrijfsleider van de houtindustrie Picus die zich had gevestigd in Asten waar ik ook werkte. Nadat Piet aangaf te willen gaan stoppen heeft hij ons als the Secrets, we waren nog maar net begonnen, 'n heel stel avonden bezorgd wat voor ons als beginnende band natuurlijk goed uit kwam. Nadat we in zalen als Slegers in Lieshout, zaal Habets in Baarlo en zaal de Beurs in Sint Oedenrode via Piet daar hadden gespeeld konden we op eigen benen staan als orkestje. We hebben veel aan hem te danken. Ik weet nog dat ze het plaatje, geschreven en gezongen door Piet van der Aa, opnamen bij Johnny Hoes, platenmamij. Telstar. Let wel dat het singletje is opgenomen zo rond 1967/68. Klik op het plaatje en je ziet het videootje wat ik er van maakte.
PETER MICHIELS - IN THE MOODAls eerste heb ik gekozen voor Peter Michiels, die heeft alles in gang gezet wat het boek getrof. En achteraf is het 'n gouden greep geweest want het is 'n schitterend boek geworden. Peter kwam uit Someren-Eind maar woont tegenwoordig in Nuenen. Hij speelde o.a. bij Johnny and the Vikings, the Everly's, the Everly Rockers, Flowerset en Rocking Jojo om er maar wat te noemen. Nu speelt hij nog altijd bij Rocking Johnny and the Red Angels en valt soms in bij andere bands. Hij stuurde me 'n stel opgenomen gitaarnummers en had deze uitgezocht... Klik maar op het plaatje... het brengt je terug in de tijd van the Shadows en the Jumping Jewels.
HIMMELS | NIJS | VRUUGER | SPSJAAL | VURHALEN | MUZZIEK | WEETJES | KULTUUR | ALLE FOTO'S HIMMELS | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu