himmels.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Muziek uit de Pil

MUZZIEK


EEN PEELRAND VOL MUZIKANTEN


Het boek wordt overal gelezen en bekeken.... jammer dat er 'n paar kleine foutjes in staan maar dat is onvermijdelijk. Ik heb op het einde van de presentatie bij de Ruchte van wat bandjes 'n videootje laten zien met muziek van die orkestjes en bandjes die in het boek staan. Jammer genoeg kwamen ze niet allemaal aan bod toen dus heb ik besloten om er hier af en toe eentje neer te zetten dat via you-tube komt. Je hoeft maar op de link te drukken en je wordt doorgeschakeld naar tube om het te bekijken en te beluisteren. Wie nog 'n boek wil hebben? Bel even naar 0493-693422. Het kost maar 25 euro. Het is 'n "must" voor elke muziekliefhebber uit de rand van de Peel, maar ook daar buiten.
SILVERTOP BIJ DE TUKKERS FMMijn goeie vriend Jan van Eijk begint steeds bekender te worden... ze hadden weer 'n aanvraag voor een optreden om hun twee liedjes die ze jaren geleden gemaakt hebben met de band Silvertop waar hij toen in speelde, ten gehore te brengen. Zomerliefde en Toen ik jou zag. Het was weer bij de Tukkers waar hun liedjes nog altijd populair zijn en door iedereen worden meegezongen. Het dak ging er op zaterdag 15 april weer af toen ze in Nieuwleusde in een tent hun nummers ten beste gaven voor 10.000 uitbundige fans. Geweldig, klik op het plaatje en luister nog eens naar dit bandje uit de rand van de Peel... "Toen ik jou zag"....
BRABANTS ACCORDEON DUO - ALPEN ECHOHet zijn twee muziekliefhebbers die het "muziek"-hart op de goeie plaats hebben zitten. Twee geweldenaren op de accordeon... Links is Theo de Greef en rechts Harry Coolen. Ze staan allebei in ons boek wat nog altijd te koop is voor 25 eurootjes, "Een Peelrand Vol Muzikanten". Niet als dit duo maar Theo als toetsenist bij "the Thunderstrings" en Harry staat er 'n paar keer in want hij speelde als toetsenman o.a. bij 005, the Everly Rockers en ook bij the Muddlers. Ze vonden elkaar en spelen samen als accordeon duo. Klik op het plaatje boven en je krijgt van deze twee vrienden het mooie "Alpen Echo" te horen en te zien want ik maakte er 'n nieuw videootje van.
SAKKERDJU - DEDDE MEEN LIEFSTE BENTZe zijn overal wel bekend, helaas hebben we ze niet in ons boek staan, "een peelrand vol muzikanten" maar ik wil ze wel hier laten horen want ze laten altijd veel mensen genieten van hun muziek. Soms spelen ze akoestisch, maar bij voorkeur spelen ze met een kleine installatie. Dit om een goede balans te creren tussen de geluidssterke instrumenten zoals doedelzak en accordeon en de geluidsarme instrumenten zoals de gitaar en de kromhoorn. De leden/muzikanten van Sakkerdju spelen traditionele muziek in ons dialect en Peelnummers. Dit is slechts een deel van het repertoire dat verder bestaat uit traditionals, oude levensliederen, kinderliedjes en ook moderne muziek, kortom, een allegaartje waarbij we het repertoire aanpassen aan de doelgroep waar ze voor spelen. De leden zijn Karel Brsewitz: zang, vlaamse doedelzak, mondharmonica en kromhoorn. Francien Hoeben zingt en bespeeld de grote trom. Jack Swaanen: zang, accordeon. fluit en xylofoon. Gerard Rooijakkers: zang, accoustische en elektrische gitaar en Marco van Someren: zang en basgitaar. Klik hierboven op het plaatje en we schakelen je door naar youtube voor een van hun mooie liedjes: "dedde meen liefste bent".
SUNDOWN - HAVE YOU EVER SEEN THE RAINZo af en toe komen er nog wel 'ns wat oud-muzikanten bij elkaar omdat "ze ut nie kanne loate en nog altijd gr doen" en zo ook orkest Sundown. Dit bandje bestaat uit vier rasmuzikanten waarvan er drie ook in het boek staan van ons "Een Peelrand Vol Muzikanten". Op de foto v.l.n.r.: Jan Hurkmans basgitaar en bekend van o.a. Maxi Music, Hans Leijten toetsen speelde eerder o.a. bij the Sunshine Boys, Peter Braat gitaar speelde bij the Melody Brothers en rechts Peter van de Laar aan de drums en voor ons vooral bekend als drummer/zanger van Albatros. Ze hebben 'n lekker nummer opgenomen van "the Creedence" en als je op de foto klikt schakel ik je door naar youtube waar het nummer te vinden is. De zang is van mijn vriend Jan Hurkmans... geweldig mooi. Heerlijk toch zo'n bandje?
overleden
HARRIEKE MARTENSIk heb Harrie Martens altijd 'n geweldige muzikant gevonden en 'n fijne kerel om gesprekken mee te voeren. Hij staat 'n paar keer in ons boek van "Een Peelrand Vol Muzikanten". Ik las in het Peelbelang de advertentie van zijn overlijden. Wie was Harrie eigenlijk? Harrie Martens werd geboren op 1 februari 1939 en was in Liessel vooral bekend als muzikant en als gemeenschapsmens. Na de lagere jongensschool volgde hij een technische opleiding aan de ambachtsschool in Deurne en Helmond en werkte vervolgens als onderhoudsmedewerker bij diverse bedrijven in Helmond en Deurne. Ook moest hij in het leger maar na die tijd volgde hij vele cursussen, zowel muziek als beeldende kunst hadden zijn interesse. Ik weet nog dat hij in de jaren 70 zweminstructeur was bij zwembad de Schop in Asten. Later ook nog in verschillende andere functies bij de gemeente in Asten. Vanaf circa 1960 was hij als drummer en als 'n graag geziene conferencier verbonden aan diverse amateurorkesten. Zo was hij drummer bij de Wally's, de Marjo's en de Vrolijke Jantjes. Succes bleef niet uit en hij besloot in 1967 beroepsmuzikant/entertainer te worden. Hij maakte samen met andere diverse singletjes, opgenomen bij BeGe recourds in Deurne bij Wim Berkers. Doordat zijn zoon Hanz ook in muziek genteresseerd was werd in de jaren 1980 door hen de Workshop Recording Studio (WRS) opgericht. Samen traden ze vanaf 1980 enkele jaren als Duo Martens op. Maar dat niet alleen want hij deed nog veel meer op gebied van muziek maar ook andere dingen... te veel om op te noemen. Harrie was erg geliefd in "zijn" Liessel... maar ook komen er minder prettige dingen in zijn leven... In 2016 werd bij hem de vrij zeldzame ziekte PSP geconstateerd, en moest hij stoppen met al zijn activiteiten.. Voor goede verzorging verhuisde Harrie in januari 2020 naar het Wilhelminahuis in Deurne. Harrie is hier plotseling overleden op zaterdagavond 12 september 2020. Wat overblijft zijn de herinneringen en die zijn er veel... 'n geweldige "Leisselse Mens" is ons ontvallen, 'n geweldige muzikant waar veel mensen met 'n glimlach aan terug zullen denken. Harrie werd 81 jaar oud. Bedankt Harrie voor alle fijne uren die je de mensen hebt weten te bezorgen... ik ben er trots op je te hebben gekend. Rust zacht, grote muzikale vriend.
TROUBADOUR GERARD VAN KOL
LIESSELS CORONALIED
Hij is een van die muzikanten die in ons boek staan van "Een Peelrand Vol Muzikanten", en daar komt hij niet alleen in voor als drummer van diverse bandjes maar ook als troubadour. Gerard maakt en zingt nummers in zijn eigen "Leissels dialect" maar ook zingt hij nederlandstalige liedjes op zijn bekende wijze. Nu zag ik zijn nieuwe liedje voorbij komen op youtube waarvan hij de tekst zelf weer schreef en hij gebruikte hoer 'n mooie melodie voor: het dorp van Wim Sonneveld. Luister naar zijn mooie tekst en prachtig gezongen liedje... Gerard van Kol... 'n echte Peelrand muzikant. Klik op het plaatje.
TROUBADOUR HANS VAN GORP
14 FIBBREWARRIE
Waar ik Hans van Gorp ken? Toen wij in 1961 verhuisden van d'n Himmel naar de Rozenstraat verhuisde de familie van Gorp van de Molenstraat naar diezelfde Rozenstraat en ze werden onze buren... Hans kwam wonen op huisnummer 33 en wij op 35. Hans was toen nog 'n jong menneke... hij was toen 4 jaar oud. Ik was 16. Toen Hans op de lagere school zat heb ik nog ooit z'n gitaar voor hem gestemd. Toen ik 26 was ben ik getrouwd en verliet ik de Rozenstraat, en was Hans 14 jaar. Hij groeide uit tot een van de beste troubadours uit de regio... Hij heeft 'n overvolle agenda en samen met Piet Snijders en Toon Maas timmert hij ook veel aan de weg. Hans maakte veel liedjes en een ervan is 'n liedje voor zijn oudere broer Willie die helaas is overleden... Willie was jarig op 14 fibbrewarrie, daarover zingt Hans... Luister naar dit prachtige liedje van Hans door op de foto te klikken...
ROCKING JOJO & RED ANGELS
OH MARIJKE / NIEMAND WEET
Niet alleen omdat mijn "boek-maak-maatje" Peter Michiels erbij speelde vind in Rocking Jojo & the Red Angels 'n geweldige band... ook gewoon omdat de muziek die ze maakten mij zo aansprak... ik hou van de jaren 60 en 70 en daar wist deze band wel mee om te gaan. Ooit begonnen als the Everly Rockers met de twee broertjes Meeuwis, Jo en Frans... overgegaan naar the Flowerset en toen werd het Rocking Jojo and his Red Angels. Ik koos voor deze twee leuke Nederlandstalige nummers, verwerkt in 'n videootje waar diverse verschillende bandleden voorbij komen... klik maar op het plaatje.
MET MATE - DURSKEMet Mate is 'n tweemans formatie uit Deurne met de broertjes Vermeulen, Harold en Henrie en begonnen in 1995. Ze waren goed bezig en dat betekende ook dat ze bij Telstar in Weert enkel singletjes opnamen. Ik vond dit liedje van hun en heb er 'n eigen opname van gemaakt, 'n eigen videootje. Klik op het plaatje en je hoort en ziet Met Mate die allang 'n begrip zijn voor Deurne en omstreken. Omdat we op dit moment in de carnavalsperiode zitten heb ik gekozen voor Met Mate met hun carnavalsliedje "Durske".LOCATION - IK KAN HET NIET ALLEENNa 'n avondje stappen besloten de vrienden om 'n band op te richten, ze hielden van muziek. Ook dit bandje uit Someren-Eind, 'n dorp waar veel bandjes van vroeger vandaan kwamen, staat in het boek van Peter Michiels en mij... "Een Peelrand Vol Muzikanten"... We hadden er 'n opname van en ik heb er dit videootje bij gemaakt. Ze zingen en spelen 'n nummer van de Dijk: "Ik kan het niet alleen", klik op de foto.
ALBATROS - RODE ROZEN, RODE LIPPEN, RODE WIJNHet 20ste liedje in onze rij van bandjes, muzikanten, zangers en zangeressen uit de rand van de Peel waarvan ik 'n videootje maakte is de groep Albatros. Ik heb het altijd 'n beregoed orkest gevonden met Peter van de Laar, de drummer, die prachtig mooi kon zingen. Ik was altijd jaloers op zijn stem, geweldig. Vroeger had de band nog de naam "Les Musettes", en eerlijk gezegd vond ik die naam mooier als Albatros zoals ze later door de muziekwereld gingen. Maar de platenmaatschappij vond Albatros beter passen. Ik vind het altijd nog 'n fijn mooi liedje om naar te luisteren... het was al 'n Duitse hit en Harry Janssen maakte er deze Nerdelandse tekst van. Klik boven op het plaatje... "Rode rozen, rode lippen, rode wijn"... Albatros.
IMCA VAN SOMEREN - VAN ZUMMERE EN NIE BAANG"Wa heb ikkur vruuger as klijn menneke van genote" en nu nog als ze op gaat treden. Imca van Someren maar vroeger gewoon Mia Vereijken en dat blijft voor mij ook zo, Mia, dat lieve zangeresje die mij zoveel uurtjes zang en muziekgenot heeft gegeven. Ik heb het al vaker op Himmels gezet... ze speelde dan met hun bandje in cafe de Waag in Asten en ik stond er uren en uren te genieten in de deuropening... ik was maar 'n klein manneke dus mocht niet verder komen, maar dat deerde me niet... ik hoorde het allemaal goed. Later speelde ze met de Imca's en zong ze zoals gezegd als Imca van Someren en ze maakte dit liedje nog beter bekend in de regio "Van Zummere en nie baang"... klik maar op het plaatje boven...
HEIDI & THE HELONA-STARS - IK WIL 'N COWBOY..The Helona-stars was 'n bekend bandje met twee muzikanten uit Helmond, eentje uit Someren-Heide en een uit Asten. De band was de vaste begeleidingsgroep van Tina Trucker die 'n cafe had in Someren-Eind op de weg naar Nederweert. Later zong ze ook onder de naam Heidi... ook samen met de Helona-stars en ze maakten o.a. dit singletje: "'n echte cowboy". Klik maar op het plaatje.
BLOWBEAT - AMERICANSOoit bestond Blowbeat naast Ton Engels en Rene Creemers ook uit gitarist Cor Mutsers, die laatste is een van de bekende muzikanten uit ons dorpje Asten. Maar er kwamen wat wisselingen en in 1995 viel de band stil om twee jaar later weer terug te keren. In 2002 kwam Ton met 'n nieuw kwartet, Eric Coenen basgitaar, Rene Creemers drums, Jorg Lehnardt en Ton Engels beiden op gitaar. Blowbeat was altijd 'n graag geziene band in zuid-oost Brabant. Klik op de plaatjes voor 'n nummer van de band "Americans".
2OLD - ADEM MIJN ADEMZe staan allemaal in ons muzikantenboek de bandjes en orkesten aan de rand van de Peel. Ook in het Limburgse waren vele bandjes uit Someren, Asten en Deurne actief en veelgevraagd. Helaas heb ik van deze bands geen geluidopnamen maar ik heb er wel eentje waarvan ik eerder ook 'n videootje maakte, mijn vriend Jan van Eijk en ik, Peer Welten als muziekduo "2OLD"... adem mijn adem. Klik op het plaatje.


Nee, Peter en Peer gaan echt niet langs de schoenen lopen maar we zijn wel trots en ik denk dat het ook wel mag. En als je dan zo'n mailtje krijgt dan zegt dat toch even genoeg. We zijn blij met ons boek, ook al staan er 'n paar foutjes in. We zijn happy met dit mailtje van de familie van Jack en Mies Vereijken. Bedankt lieve vrienden voor dit fijne mailtje, we voelen ons zeer vereerd.
HAD VERHEIJEN - LA COMPARSA
Hij is 'n geweldige steelgitarist, de uit Neerkant afkomstige Had Verheijen. Vroeger speelde hij als jong jochie bij the Settlers. Later werkte hij zich op als 'n veelgevraagde steelgitarist en hij speelt op heel wat platenproducties. Had speelde in diverse bekende bands... voor zover ik weet was zijn laatste band weer 'n Neerkantse Band: the Downside Brothers. Een van zijn mooiste nummers op steelgitaar vind ik het nummer van de Maskers, "La Comparsa"... heel apart en erg mooi. Klik op het plaatje dan zie je mijn videootje, ook uit de reeks van "Een Peelrand Vol Muzikanten".
SURROUND - ALS DE WIND
Iedereen weet dan Jan van Eijk, hier rechts, al jaren en jaren mijn goeie vriend is en hij helpt me met optreden als het sjouwen is en het geluid afregelen. Ooit speelde we samen nog als Muziekduo 2 Old maar daarvoor had hij 'n duo samen met toetsenist Marcel Hendrikx, links. Het was Surround wat later nog werd uitgebreid met zangeres Trudy Munsters. Op 'n uitgebrachte cd mnet regionale artiesten staat ook van hun band 'n liedje... "Als de wind"... klik op de foto...
GER GEDOAN - GER GEDOAN
Inmiddels zijn ze gestopt maar ze waren ooit razend populair... Ger Gedoan uit de Sint Jozefparochie in Deurne. Ze maakte mooie liedjes met teksten die uit het leven gegrepen waren. Ze hebben in verschillende samenstellingen gespeeld met o.a. Coen Janssen uit Neerkant en Sjaak Kuijpers uit Vlierden. Dit was de laatste samenstelling met Tonny Wijnands van 1993 - 2009, net als Frans van der Heijden en Willy Reijnders. Sjaak Kuijpers was er bij van 1993 tot 1995, Coen Janssen van 1995 tot 2001 en als laatste toetseman was er Michel Jacobs van 2001 - 2009. Klik op het plaatje voven voor mijn eigen videootje wat ik van Ger Gedoan maakte voor op youtube, met het liedje, Ger Gedoan.I.V.M. RECHTEN, MOETEN VERWIJDEREN VAN YOU-TUBECCC INC. - LITTLE MAGGIE
Het waren de hippies uit de stad die naar het platte land waren gekomen, CCC Inc. uit Neerkant op de rand van de Peel tegen de Limburgse grens. Ze maakten 'n heel stel mooie nummers en van eentje ervan maakte ik dit videootje.. "Little Maggie", klik maar op het plaatje hierboven.
HANS VAN SEGGELEN - IF I ONLY HAD TIMEIk ken Hans al van "un klin menneke af". Muzikant in hart en ziel. Prachtige donkerbruine stem die mij wel aan staat. Hij heeft heel wat liedjes gemaakt en opgenomen.. eentje er van was deze, in het Engels maar ook in het Nederlands. Die in het Engels vond ik geweldig... "If I only had time"... klik op de foto.
RETURNS - WEET JE NOG
Ik wist vroeger wel dat the Returns uit Heeze kwamen maar heb eerder nooit geweten dat er twee muzikanten uit Someren-Eind bij zaten, de broers Vereijken. Ik had hun naam vaak gehoord en ik wist dat ze een van de betere bands uit het Zuid Oosten van Brabant waren. Ze speelden werkelijk overal, je kwm hun naam overal tegen. Ooit droomde ik er van dat ik het ook ooit zo ver zou brengen. En toch ging die wens in vervulling. Ze zaten vaak bij Harmonie in Nederweert en als je daar kwam moest je wel iets kunnen op muziekgebied. Daar speelden bands als the Walkers, the Classics, the Heikrekels en de Thunderstrings om er wat te noemen. Op 'n dag werden wij gebeld om er 'n zaterdagavond en 'n zondag op te treden voor dansmuziek. Het was twee dagen uitverkocht terwijl het ook nog Someren-Eind kermis was. Wij trots en de eigenaar blij... we boekten voor dat jaar daarna elke maand 'n weekend. We zaten nu tussen de grote namen, ook the Returns. Ze maakten ook 'n plaatje, "Weet je nog". Klik op de foto voor mijn videootje.
GERARD VAN KOL - WOAR IK VAN KOM
Iedereen weet wel dat ik 'n fan ben van Gerard van Kol uit Liessel, iemand die het dialect hoog in het vaandel heeft, net als ik trouwens. Gerard zingt op z'n Leissels, hij maakte al drie cd's "Van Leissel 1,2 en 3", en ik hou van zijn liedjes. Ik ben 'n tijdje geleden naar de presentatie geweest van zijn derde cd, geweldige middag gehad. Ik zelf vind het fijn om bij mijn liedjes ook videootjes te hebben en daarom heb ik dit liedje van Gerard voorzien van wat beelden. Klik op het plaatje en je krijgt een van zijn mooiste nummers te horen "Woar ik van kom".
AFTER FIVE - PEELPUISTROCK
Tot de bekenste bandjes en orkestjes uit de regio behoorde zeker the After Five. De naam After Five was ontleend aan een hobbyblad uit die tijd, genaamd Na Vijven. Leuke naam omdat ze bedoelde dat je na je werk, na vijven, met 'n leuke hobby kon bezig zijn en voor deze vijf muzikanten was dat muziek. het vermaken van mensen op bruiloften, feesten en danspartijen. Hoe het in die tijd is gegaan van hun bestaan? De eerste bezetting in 1967 zag er alsvolgd uit, Piet Timmers - zang, Frans Verdonschot - drums, Jan Meulendijks - solo, Willie Smits - slag en zang en Toon Proenings - bas. In dat zelfde jaar, in oktober 1967 werd Piet Timmers vervangen door Harrie Welten orgel en zang. In maart 1969 kwam Theo van Houts, slag en zang, Willie Smits vervangen. In 1970 stopte Toon Proenings en nam Theo van Houts de bas voor zijn rekening en ging men verder als viermansformatie. In 1974 stopte Theo van Houts en keerde Willie Smits terug met bas en zang. In 1978 stopte Jan Meulendijks en ging de groep verder met Theo Verberne - bas en zang en ging Willie Smits sologitaar spelen maar na ruim vier jaar verliet hij de band om beroeps te worden in het orkest Bumper. De laatste vijf jaar van hun bestaan ging de groep met drie man verder. Leuke bijkomstigheid: Frans Verdonschot was de enige die de volle twintig jaar lid was van de populaire band. Klik op de foto en je ziet mijn videootje van orkest the After Five met "de Peelpuist-rock".
SILVERTOP - ZOMERLIEFDE
Nadat ik gestopt was met muziek maken ging ik deejay spelen, vooral op bruiloften en feesten. Op een van de avonden heb ik Jan van Eijk ontmoet in Liessel bij de sportvriend. Sinds die tijd zijn we goeie vrienden, nu al meer als 30 jaar. Jan heeft vroeger in diverse bandjes gespeeld waaronder dit trio Silvertop. Dit orkestje kwam uit Eindhoven maar de drummer van toen had aangegeven om te willen stoppen en toen werd Jan gevraagd en het klikte meteen. Later ging Jan toch weer muziek maken met zijn oude maatje bij duo de Bernds. Op de foto zie je Jan onderaan. De andere zijn Henri Pors en Jan van Geffen. Ze maakten ''n leuk plaatje wat zelfs 'n tip werd in de Nederlandstalige hitparade. Druk maar op de foto en je gaat weer naar youtube en je ziet ons videootje hiervan.
ATTACK - POOR BOY BLUES
Someren-Eind heeft heel wat bandjes en orkestjes voort gebracht in de loop der jaren en eentje van hen was de band Attack. Bij de oprichting bestond de band uit o.a. de broers Pieter en Frank van Meijel. Later waren dat Martie Jeuken, Pieter van Meijel, Ben Leenders, Peter Thielen, Gerrit de Groot en de zangeressen Nicole en Jolanda. In 1986 hield de band op te bestaan. In 1992 werd de draad weer opgepakt, met Peter, Ben, Pieter en Martie en later ook met zangeres Tineke. Klik op de foto en je hoort en ziet ons videootje van hun opgenomen nummer: Poor Boy Blues, 'n bekende hit zoals je wel weet.
THE SECRETS - I FEEL A STRENGTH IN ME
Natuurlijk moet mijn eigen bandje hier ook staan want wij viertjes hebben in die jaren dat we speelden toch ook best succes gehad. In de beginjaren nog met Jan Wijnen en Louis Lommen uit Someren en later speelde Henk Kessels en ik met Piet Leenen uit Someren en Hans van Oosterhout uit Asten. We maakten als een der eerste 'n engelstalig singletje op bij BeGe-recourds in Deurne, waarvan Henk de muziek had geschreven en 'n goeie vriend, Rudy van den Heuvel de tekst. Klik op de foto en je hoort en ziet het videootje dat ik van ons leuke orkestje van vroeger heb gemaakt. Let wel... "des bekant 50 joar geleeje"...
THE LONELY BIRDS - IN PORTORICOEen van de bekendere bandjes uit de jaren 60/70 in onze regio waren de uit Vlierden afkomstige Lonely Birds. De zanger was Wim Smits maar ook de andere leden van de band konden goed zingen. The Lonely Birds namen ook 'n plaatje op maar hun singletje bracht niet wat ze er van verwacht hadden. Zelf vind ik het 'n echt mooi plaatje omdat ik hou van "simpele muziek"... en het plaatje heeft echt iets "heikrekel-achtig". De bezetting, toen het plaatje werd opgenomen, bestond uit de muzikanten hier boven, v.l.n.r.: Sjaak Kuypers, Toon Meulendijks, Ad van der Wallen, Wim Smits en Gerrit Kuijpers. Raar is dat het nummer maar 2 minuten en 15 seconden duurt. Klik op het plaatje en geniet van de muziek van vroeger.
CON FORZA - MARIAN
Als tweede plaats ik hier de video die ik maakte van dansorkest Con Forza. Dit orkest speelde zo rond de midden jaren 60 in veel zalen in zuid-oost Brabant en nog echte dansmuziek met blazers. Hun leider was Piet van der Aa, hier onder in het midden. Hij kwam net als zijn andere bandleden uit Nijnsel-Sint Oedenrode maar kwam naar Asten als bedrijfsleider van de houtindustrie Picus die zich had gevestigd in Asten waar ik ook werkte. Nadat Piet aangaf te willen gaan stoppen heeft hij ons als the Secrets, we waren nog maar net begonnen, 'n heel stel avonden bezorgd wat voor ons als beginnende band natuurlijk goed uit kwam. Nadat we in zalen als Slegers in Lieshout, zaal Habets in Baarlo en zaal de Beurs in Sint Oedenrode via Piet daar hadden gespeeld konden we op eigen benen staan als orkestje. We hebben veel aan hem te danken. Ik weet nog dat ze het plaatje, geschreven en gezongen door Piet van der Aa, opnamen bij Johnny Hoes, platenmamij. Telstar. Let wel dat het singletje is opgenomen zo rond 1967/68. Klik op het plaatje en je ziet het videootje wat ik er van maakte.
PETER MICHIELS - IN THE MOODAls eerste heb ik gekozen voor Peter Michiels, die heeft alles in gang gezet wat het boek getrof. En achteraf is het 'n gouden greep geweest want het is 'n schitterend boek geworden. Peter kwam uit Someren-Eind maar woont tegenwoordig in Nuenen. Hij speelde o.a. bij Johnny and the Vikings, the Everly's, the Everly Rockers, Flowerset en Rocking Jojo om er maar wat te noemen. Nu speelt hij nog altijd bij Rocking Johnny and the Red Angels en valt soms in bij andere bands. Hij stuurde me 'n stel opgenomen gitaarnummers en had deze uitgezocht... Klik maar op het plaatje... het brengt je terug in de tijd van the Shadows en the Jumping Jewels.
HIMMELS | NIJS | VRUUGER | SPSJAAL | VURHALEN | MUZZIEK | WEETJES | ALLE FOTO'S HIMMELS | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu