Ga naar de inhoudsopgave

Reejenie

NIJS


=====================================

NOG 23 DAAG, RUIM DRIEJ WEKEAlles verloopt naar wens... de borden staan bij Leo Gabriels, met dank aan Henk Caris voor het vervoer en Leo en Jan voor het "sjouwwerrik". Jan en ik hebben de foto's inmiddels van tekst voorzien, op maat gemaakt, geprint en van 'n plastic laagje voor zien, sealen dus. We hebben 'n afspraak lopen bij radio Siris en ook bij Eindhovens Dagblad en Peelbelang/het Contact voor de berichtgeving. Ik heb al van verschillende mensen gehoord dat ze komen en niet alleen maar ook de rest van de familie en dat vinden we alleen maar fijn want het mag en kan weer druk worden, Plaats genoeg. Hierboven heb ik aangegeven hoe de kalender loopt tot 12 novenber... Ik kan je wel zeggen: "Tis zo hier, ik tel wir op allie".


=====================================

K WIR OP SIERUSWe willen net als vorige keer zoveel mogelijk mensen bereiken want hoe meer mensen er komen hoe liever we het hebben vandaar dat Leo ook contact heeft gelegd met Radio Siris en daar hebben we 'n interview op Donderdagavond 9 November 2017 om 18.15 uur, dus de donderdag voor de reunie van zondag. We zitten dan in het programma "Het Avonduur". Je kan er altijd naar luisteren.......

=====================================

DE BORDE WORRE VOLGEPLEKTLeo Gabriels en m'n vriend Jan van Eijk zijn samen met Henk Caris met z'n bus de borden op gaan halen bij Jan Eijsbouts en deze staan nu bij Leo om geplakt te worden... Jan en ik hebben de afgelopen weken heel wat uurtjes gespendeerd aan het uitzoeken, teksten bijvoegen, printen en sealen van de foto's op A4 formaat. We hebben er zo'n 350 tot 400 klaar en Leo kan vooruit. Hier staat de doos klaar met de kant-en-klare foto's voor de Himmelse Reunie die nu naar Leo moet... De boeken met de foto's van de vorige reunie zijn ook klaar en we zijn bezig deze in mappen te zetten... dit voor de mensen die deze foto's nog 'ns willen zien. Het zal weer 'n mooi geheel worden, hadden we vorige keer 9 grote borden en 'n paar kleintjes... nu hebben we de kleintjes niet maar wel 12 grote.. "Ut kump tur volhange, gleuf me mer".


=====================================

OP VOLLE TOERENZoal je ziet op de beide foto's hierboven... de machine voor de foto's is volop in werking... links mijn vriend en goeie maat Jan van Eijk is bezig met de foto's klaar te maken voor de seal-machine die op volle toeren draaiende is. Normaal printen we extra vellen met de bijbehorende tekst die Leo bij de foto's hangt maar we hebben inmiddels 'n systeem ontwikkeld waar we twee a-viertjes aaneen kunnen sealen zodat Leo het straks wat gemakkelijker heeft. We zitten op schema want we moeten ongeveer 400 foto's hebben en we zitten nu aan de 375, en veelal foto's die we nog niet hebben getoond op de eerste reunie. We hebben wel besloten om de familie-foto's allemaal op de borden te hangen en ook foto's op A4 van de oud-Himmelnaren die ons helaas zijn ontvallen en waar ik 'n foto van had die ik op groot formaat kon afdrukken. We gaan gestaag door want over 'n maand is het zover. Hou de datum vrij... je hebt wat gemist als je er niet bij was.

=====================================

GEMEKKELUK GEMAKT

Voor de mensen die naar de zittingsavond van de Klot gaan en kaartjes moeten bestellen is het wel heel gemakkelijk gemaakt om de datum van onze reunie te onthouden. De eerste zittingsavond is altijd op "d'n elfde van d'n elfde" en daar kun je on-line kaartjes voor bestellen... en onze reunie is 'n dag later "de twaalfde van d'n elfde" en het makkelijke is dat je bij ons geen kaartjes hoeft te kopen want bij ons is de toegnag gratis. Dus makkelijk te onthouden 11-11-17 is zittingsavond van de Klot en 12-11-17 is het reunie van dun Himmel vanaf 14 uur in zaal Zegers in Asten.


=====================================
Ik hoor het jullie al zeggen: "En Pirke, nog altijd vlot bizzig mi ow fotoos?". Ja hoor beste mensen maar er begint schot in te komen. Deze week heb ik met Henk Caris afgesproken om de borden op te halen bij Jan Eijsbouts en die brengen we naar Leo Gabriels om beplakt te worden... ik lever hem al vast 'n 200 foto's aan die hij op kan plakken en die keer wat makkelijker gemaakt voor Leo want de teksten zitten bij de foto geplakt of ze zijn mee-geseald. Op verzoek heb ik ook 'n 60 foto's van Oud-Asten... hieronder zie je er enkele van... "veul werrik, da wel mer as we iets doen moet ut wel goe zijn". We krijgen het zeker wel allemaal op tijd klaar. Ik moet nog wel zorgen dat we voor die tijd de broodjes halen bij de Sligro want die hebben voorgesneden broodjes en die zij kei-gemakkelijk.. open vouwen, worstje er tussen... met de mosterd fles erbij rondgaan en voor 'n eurootje heb je er straks eentje. Ik hou jullie op de hoogte van alles.


=====================================

Zegt het voort, zegt het voort vrienden van de HemelHet is de bedoeling dat het weer 'n Himmels Fisje gaat worden en daar hebben we weer veel Himmelliefhebbers bij nodig, hoe meer zielen, hoe meer vreugde.


=====================================

HIL VEUL DANKIk ben ontzettend blij dat er mensen zijn die me helpen met diversen dingen.. Leo Gabriels met het gereedmaken van de borden voor de fototentoonstelling, Jan van Eijk mijn maatje voor het helpen met het printen en sealen van de vele foto's en het klaarmaken van de fotomappen en ook het verzorgen van het geluid tijdens ons "middagje himmels" als ik 'n paar liedjes ga zingen tijdens de reunie. Henk Caris die zorgt voor het vervoer van de borden van de ene naar de andere plaats. Verder de "vriend" die zorgt dat we weer de knakworsten hebben voor de verkoop op de reunie-dag en natuurlijk Herman en Jacqueline die ons bij staan met de dingen die we nodig hebben bij de aankleding van het geheel in de zaal... Alles bij elkaar kost het ook wel wat centjes om alles rond te krijgen... de toner voor de printer "vreet" poeder en dat kan ook niet anders als je 350 foto's moet printen op A4-formaat en dan natuurlijk de mappen waar de foto's van de vorige reunie in zitten die we terinzage op de tafels leggen en natuurlijk de doorzichtige vellen voor het sealen... Maar dan komt er deze week iemand bij mij aan de deur, die al vaker 'n mooi geldbedrag heeft gegeven ter ondersteuning van mijn website, en die overhandigd me 'n enveloppe met 'n geldbedrag met de woorden: "Ik vein ut zo schon dedde gij ut vur dun Himmel doet, dus heddege hier wa centen um ow te helpen as oondersteuning mi die schon Himmelse reejenie". Ik schrok er van... bedankt gulle gever... dit kunnen we goed gebruiken voor ons Himmels Fisje... nogmaals Dank Dank.


=====================================
Het komt al steeds dichterbij gekropen... de reunie van d'n Himmel van 12 - 11 - 2017. Nu zijn we dus volop bezig met het klaar maken van de foto's voor de tentoonstelling... echt veel werk maar...... graag gedaan voor d'n Himmel. Nu ben ik benaderd door enkele mensen en vroegen of het mogelijk was om ook wat foto's te scannen en te sealen van gebouwen in Asten van vroeger... we houden dus allemaal wel van nostalgie blijkt wel. Daar ga ik gehoor aan geven en ik heb voor een bord, daar gaan ongeveer 20 foto's aan elke kant op, de foto's gescand en geseald... ongeveer 40 oude plaatjes van Asten... dat past wel bij ons Himmels gebeuren. Hieronder enkele voorbeelden maar straks zijn ze in grotere uitvoering te zien.
=====================================Leo Gabriels en ik zijn bij zaal Zegers geweest om alles door te spreken over het hoe en wat met de reunie die steeds dichter bij komt... we hebben bekeken hoe we de borden voor de fototentoonstelling het beste kunnen plaatsen zodat er toch voldoende ruimte blijft om te zitten en te buurten. Ik heb Henk Caris bereid gevonden om de borden op te halen bij Jan Eijsbouts want Leo heeft Jan benaderd over de borden en Jan heeft ons toegezegd dat we ze konden lenen. Ze gaan binnenkort naar Leo toe die de foto's erop gaat plaatsen en mijn maatje Jan van Eijk en ik moeten opschieten met teksten bij de foto's plaatsen, uitprinten op A4 formaat en sealen en op dit moment hebben we er zo'n 130 klaar maar het moeten er ruim 300 worden, dus we hebben nog 'n heel eindje te gaan. Het plaatsen van de teksten kost de meeste tijd omdat ik van de foto's soms mensen niet ken en die naam moet ik dan weer gaan zoeken in mijn archief. Ik moet deze week ook wat mensen aanschrijven met 'n verzoek of ze ons 'n beetje kunnen sponsoren want alles bij elkaar kost het toch nog al wat geld...


=================================

ZO ZAL HET PROGRAMMA ER WAARSCHIJNLIJK UIT KOMEN ZIEN, MAAR?.... ONDER VOORBEHOUD.Inschrijving? Ja we hadden graag dat iedere bezoeker zijn naam en adres even in het gastenboek wil schrijven, daarna vrij de fototentoonstelling bekijken en de boeken

Tijd voor 'n Himmels liedje? Jaja, Peer zingt 'n paar Himmelse liedjes zoals jullie die gewoon zijn.


Verzorging inwendige mens? We verkopen weer broodjes knakworst voor 1 euro, net als vijf jaar geleden.


Einde programma? Iedereen kan nog gewoon blijven buurten, ook na 17.30 uur... zolang de zaal nog openblijft.


=============================

REEJENIE 12/11/2017zegt het voort tegen familie en vrienden, tegen kennissen en aanverwanten, tegen je buren en je kameraden.

=================================

DRUK DRUK DRUK VUR DE REEJENIE 12/11/2017

En ik moeter nog veul, hil veul.====================================
Nie veul neijs... gewoon druk druk druk


====================================

REUNIE-REUNIE-REUNIE-REUNIE-REUNIE-REUNIE

Ik probeer jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden wat de reunie betreft want dat is belangrijk, ik vind het goed dat iedereen weet hoe de stand van zaken is. Op dit moment nog steeds bezig met het uitzoeken van de foto's voor de fototentoonstelling die bij ons hoog in het vaandel staat. Ik moet de bijbehorende teksten op de foto's zetten wat veel werk is... dan printen en dan weer sealen... In Aaste zegge we dan "Ik heb nog bulten werrik". Ik ben ook nog bezig met de foto's voor de Lisse en ook dat brengt veel werk met zich mee en ik moet nog elke dag mijn website bij houden. Ja echt, ik heb nog bulten werk. Inmiddels hebben Leo en ik 'n afspraak lopen bij zaal Zegers en goeie afspraken te maken want ook dat vinden we erg voornaam. Leo heeft al contact gehad met Siris voor 'n evt. interview en er gaat ook 'n verzoek weg voor het Peelbelang om iets te plaatsen over de aanstaande reunie. Ik hou jullie verder op de hoogte over de stand van zaken en het verdere verloop.


REUNIE-REUNIE-REUNIE-REUNIE-REUNIE-REUNIE


====================================We hebben het nog altijd druk... en ik heb ook niet altijd de hele dag de tijd om aan de reunie tentoonstelling te werken... Deze week naar de dokter geweest voor de uitslagen van mijn bloed etc... en die mevrouw gaf me de hand want de uitslagen konden niet beter... Cholestorol, suikerspiegel, bloeddruk... en de werking van de nieren, alles perfect dus daar was ik al blij mee. Nu heb ik na dat gedoe met de urinebuis weer ontzettende pijn in m'n hiel gehad en dat is nog maar net beter zit er weer iets niet goed met m'n schouder, en daar heb ik ontzettend veel last van. Moet uit zichzelf weg gaar en dat kan wel 'n paar weken duren. Ook ben ik nog bij de dieetiste geweest en die was super tevreden.. bijna twee kilo afgevallen, 1,2 kilo vet kwijt.. m'n buik is twee centimeter minder en BMI is van 36,6 naar 36 gegaan. Misschien komt het ook wel omdat ik smorgens elke dag 45 minuten ga fietsen. Ik heb tussendoor nog 'n optreden gehad en ik ga deze week weer naar de fotoherkenning wat twee manden stil heeft gelegen. Komende week ga ik naar Leo Gabriels en maken we 'n afspraak met Herman en Jacqueline van zaal Zegers over het hoe en wat. Ik heb inmiddels contact gehad met Eindhovens Dagblad en ik ga deze week nog 'n afspraak maken met Peelbelang. Misschien dat we ook weer 'ns naar Siris stappen want dat is ook altijd fijne reclame waar veel mensen naar luisteren. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen het weten. Ik hou jullie op de hoogte over alles rond de reunie.


====================================

NEIJS OVER DE REEJENIE

Er is mij door diverse mensen gevraagd of er op onze reunie, onze tweede reunie van 12 November a.s, of daar ook mensen mogen komen van buiten d'n Himmel... mijn antwoord is volmondig ja want iedereen mag komen want daarvoor is ook onze fototentoonstelling en kunnen de mensen van "buite dun Himmel" zien hoe het er bij ons aan toe ging, wie er woonden en hoe ze er toen uitzagen. Dus mensen kom maar gerust, in zaal Zegers is plaats genoeg en hoe meer zielen.......


====================================

Oproep aan alle Himmelsnaren: Geef aub zoveel mogelijk e-amil adressen door van vrienden, familie en himmelliefhebbers die iets te maken hebben met d'n Himmel zodat ik ze kan aanschrijven voor onze reunie op 12 November 2017. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

=====================================

ZONDAG 12 NOVEMBER 2017, 2de REUNIEDruk Peer? Nou dat mag je wel zeggen... We zijn druk bezig om de de foto's die we eerder op de eerste reunie gebruikten allemaal met tekst in mappen te zetten... Nu moeten we ook nog 300 foto's zoals ik er hierboven twee heb staan, voorzien van tekst... printen en sealen. Die foto's komen straks in A4 formaat op de fototentoonstelling hangen... Dus druk druk druk.


=====================================

=================================

NIET VERGETEN DOOR TE GEVEN AAN JE FAMILIE

ZONDAG 12 NOVEMBER 2017

TWIDDE HIMMELSE RENIE


M'n maatje Jan van Eijk en ik zijn de hele dag bezig geweest met het sorteren en ordenen van de foto's die we op de eerste reunie hebben gebruikt en nu in klappers ter inzage klaarleggen op de tweede reunie op 12 November a.s. het is zo ontzettend veel werk dus zijn we nu al veel bezig met alles... We zullen de nieuwe foto's die we nog niet hadden in 2012, scannen, voorzien van tekst en sealen zodat Leo die straks op kan hangen... zoals het er nu uit ziet zullen er weer 'n 250 of 350 foto's hangen op de tentoonstelling en 300 ter inzage in de mappen die we klaarleggen. We houden jullie op de hoogte.


=====================================


DRUK BIZZIG VUR
DE REUNIE VAN 12 NOVEMBER
We zijn druk bezig met het maken van de afbeeldingen voor de fototentoonstelling van de reunie... teksten erbij zetten, scannen en sealen. Het is 'n heel werk... de foto's van de families zullen we in ieder geval op de borden plaatsen... We zijn druk bezig. Lees vooral het hieronderstaande en geef het door aan de mensen die zelf geen pc of internet hebben... hoe meer mensen we kunnen bereiken hoe fijner voor de reunie.
Fijn dat je de map Reunie hebt gevonden... hou deze map in de gaten want hier zet ik steeds de nieuwtjes neer over het tweede Himmelse Fisje, dus vergeet niet aan je familieleden en Himmelse vrienden door te geven dat ze het hieronder staande niet moeten vergeten...


NOTEREN AUB
ZONDAG 12 NOVEMBER 2017
TWIDDE HIMMELSE RENIE


Je kan je ook even aanmelden dat je zeker komt... doe dat via info@himmels.nl en zeg erbij wie er nog meer met je mee komt. Ik noteer dan de namen zodat we 'n klein beetje zicht hebben hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten... dus niet vergeten... even aanmelden bij Peer. En dan nog iets en vooral niet vergeten... "Zegt het voort, zegt het voort", want we willen weer zoveel mogelijk Himmelnaren bereiken.
5 JOAR GELEEJE

Nu ik dit hier zit te schrijven en te overpijnzen is het 12 september 2017 en gaan m'n gedachten terug naar vijf jaar geleden, zondag 12 september 2012. We zitten In De Brouwerij van Jan Eijsbouts en vele Himmelnaren hebben gevolg gegeven aan de oproep om die dag hier naar toe te komen want onze eerste Himmel-reunie is 'n feit. Met vele waren we, en gelukkig had Onzen Lieven Heer vanuit die andere Hemel gezorgd voor 'n heerlijk weertje zodat we ook buiten konden zitten en dat was maar goed ook anders hadden ze nog niet allemaal 'n plaatsje kunnen bemachtigen... ja druk was het... en? keigezellig. Ik denk er graag nog 'ns aan terug... het was 'n prachtige dag, "un egt himmels fisje". We hadden er alles aan gedaan om er 'n leuk feest van te maken en dat werd het ook... natuurlijk zijn er altijd wel 'n paar kleine minpuntjes maar alles verliep eigenlijk wel zoals ik het me had voorgesteld. We hadden zo'n 350 foto's op A4 formaat geprint en geseald en Leo Gabriels had er werkelijk 'n geweldig mooie foto-tentoonstelling van gemaakt en aan de vele positieve reacties die we hierop kregen was iedereen er dik te vreden over... het was geweldig om de reacties van de bezoekers te horen op de foto's die we ook van tekst hadden voorzien. Piet Kortooms had aangeboden om live-achtergrond muziek te verzorgen wat zorgde voor extra sfeer en Jan Bukkems en Jan van Duijnhoven verhoogden de gezelligheid met 'n paar Himmels en Voordeldonks-getinte liedjes. Leo had ook nog gezorgd voor knakworsten en sponsors zorgden ervoor dat we 'n broodje knak konden verkopen voor 'n euro... ook hadden we nog 'n bus geplaatst waar men 'n vrijwillige kleine bijdrage in kon doen. Vele hebben dat ook gedaan en van dat geld heb ik 'n nieuwe printer kunnen kopen want de andere had door de vele "werkuren" de geest gegeven. Ook heb ik de afgelopen jaren er de kosten voor de server van mijn website van kunnen betalen en ook het sealen van de foto's heeft wel 'n paar euro'tjes gekost wat we met dat geld konden betalen... Himmels.nl heeft dit eigenlijk allemaal teweeg gebracht. Maar ja, nu zitten we dan 5 jaar verder... en ik vind dat we dat nog 'ns over moeten doen. Helaas kunnen we niet meer terecht bij "In De Brouwerij" dus moeten we uitwijken naar iets anders... "In de Gloria" zou wat naam betreft het beste passen bij "Himmels en de Hemel" maar daar kunnen niet het aantal mensen in die wij verwachten, ze hebben er wel 'n mooi terras buiten maar we zijn dan veel te afhankelijk van het weer. Dus houden we het korter bij d'n Himmel en hebben we voor zaal Zegers gekozen omdat we daar de ruimte hebben en we niet zijn aangewezen op het buiten-gebeuren, we kunnen en willen dit niet gokken en hier kan alles binnen. Herman en Jacqueline ken ik goed en ik weet dat ik daar goeie afspraken kan maken en we hebben er de ruimte. Ook nu zullen we weer 'n Himmelse tentoonstelling houden... de foto's die we vorige keer gebruikten zullen we in klappers doen en ter inzage neerleggen in het tentoonstellingsgedeelte en we zullen weer foto's maar nu van later worden opgehangen... Leo Gabriels gaat hier mee aan de slag. Dank aan onze sponsors, Jan Eijsbouts van "In De Brouwerij", "Gerard Bukkems van "Garage Bukkems", Henk Caris van "Schoonmaakbedrijf Soca", Robert Slim van "Vleesverwerkingsbedrijf Zwan" en Rene Verberne van "Brofa". Bijzonder vond ik de twee engeltjes, de zusjes Slaats wat 'n extra toetje was op de taart. Het was echt mooi geweest... 'n echt familie-feest. Toch moet ik ook nog 'n ander dingetje kwijt... vandaag dus 12 september... 5 jaar geleden.... Toen vierde Toon en Mien Cortenbach hun 50 jarig huwelijksfeest... gisteren, 11 september hebben ze afscheidt van Toon genomen en is hij gecremeerd, Mien is eerder al overleden... Ook die dingen horen helaas bij het Himmels gebeuren.Nu is het de bedoeling om dit na die vijf jaar weer over te doen en we hadden al 'n datum gereserveerd hiervoor maar door mijn vervelende ziekte kon het geen doorgang vinden dus het ik meteen geannuleerd maar wel toegezegd dit jaar toch nog zo'n reunie te houden en daar ga ik deze week 'n nieuwe datum voor afspreken bij zaal Zegers. Voor de foto's heb ik inmiddels weer 'n nieuwe printer gekocht en dit keer 'n laserprinter wat het vele werk zal vergemakkelijken. Deze week ga ik met Leo Gabriels weer overleggen oever het hoe en wat van de tentoonstelling die er gewoon weer bij hoort, met m'n vriend Jan van Eijk over het hoe en wat met het geluid en ik zal 'n paar mensen benaderen voor 'n evt. sponsoring, het hoeft niet veel te zijn, maar 'n klein beetje hulp in euro's kunnen we wel gebruiken. Jullie heren heel zeker van mij... heeeeeeeeeeeeeeel binnenkort.
Belofte maakt schuld... Vijf jaar na de geslaagde reunie zouden we weer 'n nieuwe reunie houden als dat mogelijk was en we hebben er weer zin in, lekker die Himmelse Engeltjes weer bijeen roepen om nog 'ns te genieten van de foto's en de plaatjes van vroeger en nu, nog 'ns lekker buurten over "Vruuger" over vervlogen tijden en het nostalgische van toen. Ik denk er nog vaak aan terug, die zondag in september in 2012 en ik denk dat met mij dit nog wel meer mensen hebben... Het was ook 'n echt groot familie feest op z'n Himmels... Helaas gaat Jan Eijsbouts zijn "In de Brouwerij" sluiten dus gaan we naar 'n andere locatie en wel zo kort mogelijk bij d'n Himmel, dus gaan we naar "zaal Zegers" waar we de ruimte hebben om onze 2de reunie te houden. Ook dit keer kiezen we voor 'n fototentoonstelling zoals we dat de eerste keer ook hebben gedaan en na de vakantie gaan we de betreffende foto's aanpassen op het juiste formaat, met bijbehorende tekst, dan uitprinten en sealen zodat Leo ze straks op de borden kan plaatsen. Verder maken we 'n ruimte waar je de slideshows kunt bekijken van diverse mappen zoals... trawfoto's en families. Ik zal ook nog wat Himmels-getinte liedjes zingen. De foto's die we nog hebben van de vorige Reunie zullen we in mappen ter-in-zage klaar leggen, de liefhebbers kunnen hier naar hartelust in bladeren. We weten niet zeker of dit allemaal mogelijk is maar zo zal het er ongeveer uit komen zien. We houden jullie op de hoogte. Z o gauw we de juiste datum weten geven we het meteen door. Het is de bedoeiling om weer zoveel mogelijk te bereiken daarom is het noodzakelijk dat iedereen de adressen en/of e-mailadressen van vrienden en familieleden aan ons doorgeeft zodat we ook hen kunnen bereiken. Geef nu alvast aan je familie en vrienden door dat er 'n tweede reunie komt, ja hoor: "Ut zitter an te komme, ditte joar nog".ALLES VAN DE REUNIE VAN 2012
KLIK HIERONDER

HIMMELS | NIJS | VRUUGER | SPSJAAL | VURHALEN | MUZZIEK | WEETJES | KULTUUR | ALLE FOTO'S HIMMELS | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu