Ga naar de inhoudsopgave

Nj Weetjes

NIJS
Woensdag 23 Mei 2018
(grote feestdag, uitkeringsgerechtigden ontvangen uitkering en vakantiegeld)


Dinsdag 22 Mei 2018
(mrigge de grtste fistdag van ut joar)


Maandag 21 Mei 2018
(wir Pingsturre)


Zondag 20 Mei 2018
(Pinksteren)


Zaterdag 19 Mei 2018
(voor de uitleg over plaatsen van foto's, scroll naar beneden tot in oranje)


Vrijdag 18 Mei 2018
(het vloggertje doet het weer, klik hieronder maar, was even 'n storing)


Donderdag 17 Mei 2018
(voorlopig op 'n laag pitje vanwege reorganisatie, klik wel op mijn vloggertje)


Woensdag 16 Mei 2018
(himmels.nl g p un lig pitje, musschien wel hilleml weg)


Dinsdag 15 Mei 2018
(vurgit ze nie te bestelle, kartjus vur 3 juni In de Gloria.nl)
(Hollands p zun Aastus)Maandag 14 Mei 2018
(tis wir werke gebloaze... vur allie... hahahaha)HET EINDE VAN HIMMELS.NL ??
OF MET WEINIG FOTO'S??

Voorlopig ga ik het even op 'n heel laag pitje zetten en met mensen overleggen hoe ik dit aan moet pakken want hetvolgende speelt nu: De nieuwe regels voor het plaatsen van foto's en plaatjes op internet zal het einde betekenen van mijn website Himmels.nl tenminste zo zal het ongeveer zijn maar ik moet nog kijken in welke vorm ik het kan voortzetten. Wat gaat er gebeuren en hoe zit het?


Wil ik fotos op mijn website plaatsen? Dan moet ik rekening houden met een aantal wetten en regels. Houd ik me niet aan deze regels, dan riskeer ik een rechtszaak of een hoge boete en daar zit ik niet op te wachten. Wanneer mag ik een foto dan wel gebruiken en waar moet ik op letten? Ik heb de belangrijkste regels voor fotos op 'n website, op een rijtje gezet.

Intellectueel eigendom
Fotos die ik vind op het internet (bijvoorbeeld via Google) mag ik niet zomaar gebruiken. Een foto is namelijk altijd intellectueel eigendom van de maker. Daarom geldt het Intellectuele Eigendomsrecht (IE). Dit is een verzamelnaam voor rechten die gelden voor diverse creaties, zoals fotos.


Het auteursrecht

Bij iedere foto krijg ik te maken met het auteursrecht. Dit is simpelweg het recht dat gemaakt beeldmateriaal eigendom is van de maker. Vaak denken mensen dat het copyright teken een foto beschermt tegen het gebruiken ervan, maar dit is niet waar. Dit teken heeft geen enkele waarde en is bovendien overbodig. Het auteursrecht komt direct tot stand na het maken van een foto en geldt voor iedere originele foto. Dus ook de fotos die ik heb gevonden via Google of andere plekken op het internet.


Wanneer mag ik een foto gebruiken?

In principe mag ik een foto alln gebruiken als ik toestemming heb gekregen van de maker. Tenzij: De maker meer dan 70 jaar dood is. De foto wordt dan automatisch "publiek domein". Of als ik een licentie heb afgesproken of als de foto al gebruikt wordt. Maar zo simpel is het niet. Ik moet ook nog rekening houden met de rechten van derden, zoals naamsvermelding, portretrecht en merkenrecht.


Het portretrecht

Wanneer ik 'n foto maak met mensen erop dan hebben die in sommige gevallen het recht om zich te verzetten tegen de publicatie van de foto. Deze wet maakt onderscheid tussen twee situaties: Portret in opdracht. Is het portret in opdracht gemaakt? Dan mag ik de foto alleen gebruiken met toestemming van de afgebeelde persoon. Ok als ik zelf de maker van de foto ben. Er is ook portret zonder opdracht, dan mag de foto in principe vrij gepubliceerd worden. Behalve als de afgebeelde persoon een "redelijk belang" heeft om zich tegen publicatie te verzetten. Vaak is het een privacybelang, bijvoorbeeld wanneer je als verliefd stelletje bent afgebeeld, maar niet meer samen bent. Ook kan het gaan om een financieel belang; wanneer ik als maker geld verdien met het portret.


Hoe vind ik fotos die ik wl mag gebruiken?

Welke fotos mag ik dan wl gebruiken? En hoe vind ik deze? Daarvoor moet ik op zoek naar rechtenvrije fotos. De makers hebben dan vooraf aangegeven dat anderen de fotos mogen gebruiken. Er zijn verschillende websites waar je rechtenvrije fotos op het web kunt vinden. Vaak staan daar foto's waar ik weinig aan heb, ik ga hier nu al vaak naar toe. Wanneer ik twijfel of ik een foto mag gebruiken? Dan kan ik gebruik maken van 'n overzicht van Dutch Photographers.


Tips voor het vinden van rechtenvrije fotos

De ene rechtenvrije foto is de andere niet, sommige rechtenvrije fotos geven alleen toestemming om de originele foto te gebruiken. Bij andere fotos mag je de foto ook bewerken en/of voor commercile doeleinden inzetten. Dan moet ik zoeken naar fotos die vrij zijn van de juiste rechten. Dat de maker toestemming geeft om de foto te gebruiken neemt niet weg dat de maker alsnog credits verdient voor zijn creatie. Het beste is dat ik daarom altijd de naam van de maker zal te vermelden of het woordje "photocredits" toe voeg met daarachter een link naar de bron. Natuurlijk is het gemakkelijker om even een foto van internet te plukken dan er zelf een te maken. Werk je veel met beeldmateriaal zoals ik dan kan ik het beste zelf de foto te maken of Leo Gabriels vragen. Met eigen fotos ben ik verzekerd van m'n eigen unieke content.


Dan zijn er nog andere wetten en regels

Wat ik hier heb beschreven zijn de wetten en regels in Nederland. Gebruik ik beelden of fotos van een buitenlandse maker, dan zouden er zomaar andere regels kunnen gelden. Hierdoor kan het lastig zijn om met zekerheid te zeggen of je een bepaalde foto wel of niet mag gebruiken. Het advies wat men mij gaf? Bij grote twijfel, gewoon niet doen.


Zoals je ziet is het voor mij bijna ondoenlijk om zo mijn website in de lucht te houden... ik zal je 'n voorbeeld geven... wanneer ik 'n klassefoto plaats dan moet ik in principe toestemming krijgen van alle mensen die er op staan... dan snap je wel dat het niet om te doen is. Ik weet nog niet wat ik precies ga doen. Ik heb al met iemand gesproken die zegt dat ook zij in de knoei kunnen komen. Neem b.v. radio Siris en de kranten etc. het zal me nog wat worden...ZEUVE JOAR BIZZIG

Ik had 'n vloggertje gemaakt over 7 jaar Himmels. nl maar dat was maar kort... Ik wilde toch nog wat dingetjes laten weten... Teneerste het splitsen van de website... zoals je weet heb ik twee sites... eentje is Himmels.nl de gewone website die ik al jaren heb en sinds 'n jaar gesplitst en de tweede is Himmels-foto.nl. Dat komt omdat ik in tegenstelling tot andere sites, mijn site helemaal in mijn eigen pc ineen zet en 's nachts naar de server stuur. Ik zal het 'n beetje uitleggen... omdat mijn website gigantisch groot is geworden heeft die meer dan 'n half uur nodig om op te starten... iets wat hij cookies noemt en vandaar uit doe je vanalles. Binnenkort ga ik mijn website opstarten in vier losse sites maar daar zul je niet veel van merken. Ik maak toch steeds voor elk ding 'n links aan waar je maar op hoeft te klikken. Als je b.v. op Himmelse Platjes zit kun je meteen door naar Trallerhand, je merkt niet eens dat je op de tweede website zit. Nu wil in dus vier websites en als ik er eentje opstart wil dat zeggen dat ik de andere drien nog niet op hoef te starten en dat scheelt veel tijd en gaat het maken in dat programma veel sneller. Ik geloof dat vier websites met e-mailadressen en ingebouwde virusscanners rond de 100 euro per jaar kost. Dat heb ik er wel voor over ieder jaar. Inmiddels staan op de website meer dan 12.000 afbeeldingen, plaatjes voor bij mijn verhaaltjes maar ook de foto's.. zo heeft Himmelse Platjes er al ruim 1300 en bij de map weetjes staan er 1300. Bij Himmelse families taan er inmiddels 129 maar daar had ik graag wat uitbreiding. Bij de Aastusse fummielies staan er ook al weer 35 en daar komen er nog meer want ik heb er nog enkele. Trots ben ik op mijn mapje van Waandeling want ik heb er daar inmiddels 533 staan en komende zomertijd ga ik weer foto's knippen en laat ik nog meer verschillen zien met vroeger. Op mijn tweede site krijg ik ook steeds meer bezoekers... dat zie je wel op het schema hieronder... dat loopt van april 2017 tot nu, bijna 27.000 bezoekers en op mijn gewone website komen er nu al 279.000 in dat zelfde tijdvak... vandaar ook "toplocatie". Helemaal hotel-de-botel wordt ik van mijn totalen... let op.... tatatatata: 1.270.000 bezoekers. Kijk dat noem ik nog 'ns iets om trots op te zijn. Toch?? Ik ga gewoon verder omdat ik het niet kan laten en niet meer kan missen. Binnenkort ga ik nog wat mensen benaderen om foto's want ze komen ze niet makkelijk brengen dus ga ik ze wel halen. Op naar de 8 jaar Himmels punt n.l. Zou ik misschien alvast aan 'n programma gaan beginnen omdat het straks misschien wel de tien jaar zou kunnen halen? Zou wel mooi zijn... weer 'n optreden met iets.


OONS BEZUUKERS
Tegenwoordig is het bezoekersaantal 'n heel stuk teruggelopen, tenminste zo lijkt dat op mijn schema's die ik binnen krijg maar het blijkt dat er toch 'n maartje aan zit. Het komt omdat vroeger elke keer als ik ''n bezoeker had die dan ook werd geregistreerd maar dan ook de mensen die twee of meer keer naar de website werden voor elke keer opgeteld bij het geheel. Dat hebben ze nu veranderd volgens mij en nu wordt iedereen maar een keer per dag geregistreerd, kom je voor de tweede keer met hetzelfde IP nummer dan wordt je niet nog 'n keer bij het geheel bijgeteld. Ik heb hierboven de lijstjes... linksboven is die van de maand mei 2015, 238 bezoekers per dag met op een dag 309 bezoekers. Rechtsboven is april 2015 met 218 bezoekers gemiddeld met 'n piek van 284. Links midden maart 2015 had 244 bezoekers met een dag van 356. Rechts midden februari 2015 met 268 bezoekers piekje van 327. Links onder januari 2015 en die had 276 bezoekers met 'n piekdag van 358 en rechts onder de maand december 2014. die had 277 bezoekers en een dag met 326 bezoekers.GOED OPLETTEN


De kriminelen bedenken van alles om aan je gegevens te komen en je op slinkse wijze geld afhandig te maken. Trap niet in de praatjes etc.
Tegenwoordig bellen ze je op met mededelingen over je bank etc. Trap er niet in... laat je niet verleiden tot een of ander. Ook ik ben benaderd door zo'n lamz... en ik zei.. momentje meneer want ik neem dit even op en geef me eerst even je telefoonnummer dan bel ik je terug.. Kijk en dat ging dus niet... de "beller" gooide meteen de hoorn erop. Laat je niet verleiden het zijn echt mensen die met leugens aan je geld willen komen. Lees het hieronderstaande wat ik van mijn bank, RABO kreeg toegestuurd met uitleg. Deze geven aan dat wanneer je zo'n telefoontje krijgt de naam van die "Medewerker" te vragen, het gesprek beeindigen en de bank te bellen op de bekende nummers. Bij e-mail moet je "NOOIT" op de bijgevoegde links klikken... verwijderen en ook bij verwijderde items weggooien, dan kun je zeker geen foute dingen doen.

ONZE LEO ZIJN PAAS-BLUES-GEBEUREN
Natuurlijk ga ik m'n maatje Leo zijn Blues-gebeuren ook promoten. Kortgeleden heb ik hier al melding van gemaakt maar ik dacht ik zal 'ns 'n compleet foto-schema maken van alle optredens nu het vlak voor onze neus staat... met de bands, waar ze spelen, hoe laat ze beginnen en op welke dag... Leo vindt je zeker wel ergens met die dagen met zijn fototoestel. Helemaal onderaan de mannen die er hun hele vrije tijd in steken: Bert de Groot, Eric van de Cruijs en Himmelbewoner
Leo Gabriels (42).

EERSTE SLACHTOFFER IS GEVALLEN


Ja het moest er van komen, het was ook knap gevaarlijk dat 'n beest als dit zomaar in 'n woonwijk opduikt en we doen er niks aan. Ik heb het natuurlijk over dat enge beest, de wolf... 'n echte boze wolf... Die groningers hebben het steeds over de gasboringen en hun huisjes maar ze letten niet op dat 'n jong meisje gekleed in 'n rood jurkje en 'n zelfde kleur hoofddoekje om werd aangevallen toen ze met haar mandje op weg was naar haar oma in het bos. Schande... schandalig...
DE DAMCLUB 75 JAARJa beste mensen, de damclub bestaat 75 en daarom mogen ze ook de "Brabant Cup Dammen" organiseren en dat gebeurd elke keer in het gemeenschapshuis. Ik weet van vroeger dat ze hun clubhuis hadden bij Cor Clevis die zelf ook 'n actief lid was net zoals zijn zoon Herman die nu nog altijd in het eerste mee doet. Tegenwoordig is de Klepel hun clublokaal. Damclub EAD (Eerste Astense Damclub) werd opgericht op 11 januari 1940. De club heeft ongeveer 25 senioren en is daarmee in Noord-Brabant een middelgrote damvereniging. Asten fungeert daarbij als centrum voor een groter gebied, aangezien enkele senioren ook afkomstig zijn uit Someren, Budel, Gemert, Beek en Donk, Helmond, Helden. Bij EAD staan denksport en gezelligheid hoog in het vaandel. Na afloop blijft menigeen hangen voor een afzakkertje en vaak wordt er nog verbeten getoept en dat is echt "Aastus". Op damgebied is er bij EAD voor elk wat wils. Zo speelt de jeugd van EAD op vrijdagavond van 19.00 - 20.00 uur. Vervolgens beginnen de senioren om 20.00 uur aan hun interne competitie. Vroeger hadden we ook mensen uit d'n Himmel die daar erg goed in waren, Karel Verhaeg (22) en Harrie van den Boomen (67) waarvan Harrie zelfs 5x Astens kampioen werd. Ceel Stevens (6) is ook enkele malen kampioen geworden maar ik weet niet of dit Ceel junior of Ceel senior was. Op de foto 'n kijkje tijdens de wedstrijden en de andere foto zie je Jan van de Mortel in actie tijdens die wedstrijden van de Brabant Cup, Jan kennen de oudere onder ons nog wel want hij kwam van Voordeldonk en zat net als wij op de "Vorreldonkse School". Moet wel gezegd worden dat Hans Berkers nog altijd "mister damclub" is, hij won 20 keer het Astens kampioenschap. EAD heeft zich nu geplaatst voor de volgende ronde in dit Brabants onderonsje. Klik op het dambord en je krijgt 'n filmpje te zien uit 1978 van de damclub in actie bij Cor Clevis... met Karel Verhaeg er nog bij en ook o.a. Jan van de Mortel, toen waren z'n haren nog niet zo grijs maar er is dan ook 'n verschil van 37 jaar.
VAN OUD NAAR NIEUW


Vandaag is de laatste dag van het jaar 2014 en ik ga jullie niet opzadelen met allemaal getallen alleen wil ik jullie graag bedanken voor de bezoeken aan mijn website want die gaan steeds omhoog.. Hadden we in december, wat normaal de drukste maand is qua bezoekers aantallen, in 2012 nog 188 bezoekers per dag, in 2013 waren dat er 207 en dit jaar stijgen we boven de 277 uit. Dat wil toch zeggen dat we nog steeds stijgende zijn. Het gemiddelde voor 2013 was erg hoog, 166 maar dit jaar gaan we de 227 voorbij... gemiddeld per dag dus. Ik vind het alleen jammer dat ik zowat door mijn plaatjes heen ben en daarom op 'n lager pitje moet gaan draaien... elke dag 1 nieuw plaatje maar ik zal wel de andere rubrieken bij blijven houden.. Als iedereen toch nog 'ns in de ouwe doos zou willen kijken....... dan...... Ik heb ervaren dat de bid-prentjes een van de best bezochte mappen is... dus daar ga ik zeker gewoon mee door. Ik weet wel dat ik daar van het begin af aan veel op gezet heb en daardoor zal het bezoek aan die map ook wel hoog liggen. Wat ik zeker ga uitbreiden is de map Aaw Aaste en Wittege nog, hiervoor heb ik van diverse mensen nog mooie oude plaatjes gekregen van Asten die nog bijna mooit iemand zag. Dat het daarom 'n beetje meer van "Himmels noa Aastes" gericht is, zal wel niet zo erg zijn... ik doe m'n best om het levendig te houden. Klik onder op het plaatje van 2015 voor 'n korte nieuwjaarswens in woord en beeld....

Ik wens iedereen 'n fijne jaarwisseling, ook namens Leo,
'n gezond, gezellig, gelukkig, gekleurd, en gezegend

IK BEN BLIJ...

Ik ben blij dat mijn storing in het programma is opgelost, het heeft me echt veel tijd gekost om het allemaal weer in het reine te krijgen maar het is verholpen. Zoals jullie gemerkt zullen hebben heb ik ook de web site 'n beetje aangepast... ander kleurtje enzo maar waar ik echt blij mee ben is het aantal bezoekers die we nu hebben want deze eerste week van december is echt te gek geweest... kijk hieronder maar 'ns op het schema dat ik van de provider haalde met de resultaten van die eerste week... ik heb het aantal unieke bezoekers gekleurd.. als je de site drie keer per dag bezoekt telt dat toch maar voor een... geweldig..===================================

STORING STORING STORING

Door 'n vervelende storing in mijn programma waarmee ik mijn website moet maken, hebben er al 'n heel tijdje verkeerde foto's gestaan bij Sportplatjes 1 en 2. Ik kreeg het eerst alsmaar niet opgelost maar vandaag ben ik er nog 'ns extra voor gaan zitten en is het allemaal weer oke... heeft me wel veel tijd gekost en vele hoofdbreeksels, maar het werkt weer als van ouds. De storing was opgestreden door 'n domme fout van mijzelf waar ik later pas "vat" op kreeg. Maar goed... eind goed al goed. Afgelopen november was weer 'n goeie maand wat het bezoekers aantal betreft... weer net als in de beste maand september 2014 hadden we 258 bezoekers gemiddeld per dag. En nu de maand december net is begonnen schrok ik me 'n hoedje... In de eerste drie dagen hadden we echt weer uitschieters... met 'n piek van 358 bezoekers, kijk het schema hiernaast maar 'ns.. Bedankt allemaal voor jullie bezoek... geeft me 'n goed gevoel...duim omhoog
voor je eigen.


Vorige keer in augustus was het DUIM OMHOOG
met gemiddeld 244 bezoekers per dag..
wat denk je van september??.... 258 bezoekers... gemiddeld per dag
dank aan iedereen voor jullie bezoek...
Ja ja, duim omhoog voor je eigen... waarom? Soms zijn zijn er dagen dat ik mijn ogen niet geloof en dat was eigenlijk de hele maand al zo want normaal hebben we in de maanden juni, juli en augustus niet zoveel bezoekers. Ik weet niet hoe het precies komt maar we hadden in juni al meer dan normaal... in juli nog beter en nu augustus voorbij is en ik de gegevens na kijk blijkt dat we samen 'n nieuw record hebben bereikt: 244 gemiddeld per dag met 'n slechtste dag op 1 augustus van 169 bezoekers en met 'n piek op 9 augustus van 321 mensen die ons kwamen bezoeken. Ik denk dat ik dus maar op dezelfde voet verder ga... het vervelende voor iemand die ons voor de eerste keer wil bezoeken en alles wil lezen en kijken, zal 'n weekje vrij moeten nemen om zich er door te worstelen, hahaha, maar ja ik had van te voren ook niet gedroomd dat het zo uitgebreid zou worden. We zijn in ieder geval goed bezig en ik zal binnenkort nog terugkomen op "un oavundje biej buurte" na onze geweldige reunie nu alweer zo'n twee jaar geleden. Er zit iets aan te komen dat is heel zeker en ik heb wel wat ideeen maar wat laat ik jullie op tijd weten. Het Himmelse houden we erin... heel zeker... Bedankt allemaal voor de vele bezoeken, dat is... echt gaaf... Je ziet hier het grafiekje van de laatste 12 maanden met augustus helemaal rechts... 244 en november de laagste, 166 bezoekers. Ik ben kei-trots op iedereen...


Ik heb inmiddels ook de cijfers en getallen over de maanden Juni en Juli en normaal zijn dit de mindere maanden door de vakanties en het warme weer en toch blijven we allemaal komen... prachtig want daar doe ik het natuurlijk ook voor. Ik heb hier de gegevens van de laatste drien maanden en waar het andere jaren minder werd gaat het bu omhoog... niet veel maar het lijkt wel of het niet meer uitmaakt of het winter of zomertijd is... dank je hiervoor. Links de cijfers van Mei, 197 gemiddeld en 'n uitschieter van 242 op een dag. Midden van Juni, met 205 gemiddeld en 'n uitschieter van 258 en rechts de maand Juli met 207 per dag en 'n grote uitschieter van 266 kijkers op een dag. "Haawe zo".....================================================================


Op de statistieken van de maand April kon ik zien dat we 'n gemiddelde van 209 bezoekers per dag hadden en is het de op een na beste maand die we hadden wat de bezoekers betreft... jaja we zijn ontzettend goed bezig zoals je ziet... Ik heb nu ook die van Mei en toen hadden we er, ondanks dat we soms minder bezoekers hadden i.v.m. het warme weer, toch nog 198 per dag... ronduit prima...ONZE NEDERLANDERS OP DE OLYMPIADE

"wa doen w'ut tog goe, we hebbe dur al twee en twintig".


We hebben 2014 goed ingezet... kijk naar het aantal bezoekers, laatste rij, in de eerste maand en de maanden van het vorig jaar.. natuurlijk weet ik dat we in de zomermaanden minder bezoekers hebben vanwege het weer, maar toch... we zijn "goe bizzig"...


de laatste tijd schijnen er mensen te zijn die wel op de mappen kunnen gaan staan maar als ze proberen naar onder naar een der sub-mappen te gaan, dat het rijtje dan verdwijnt.......Doe het volgende:

Start himmels.nl op (geef hem even de tijd om de hele site in te laden, door de vele foto's heeft hij even tijd nodig om alles te laden), ga vervolgens op 'n map staan... b.v. : "Vruuger" en als je daar dan naar onder naar de submappen wil, b.v.: "Aaaw Spul" en bij het naar onderen gaan verdwijnen de submapjes... ga dan terug naar de hoofdmap: "Vruuger", draai een tikje aan je "scrol-wieletjes" naar beneden en de submap blijft geopend. Dan kan je gewoon de submap "Aaw Spul" openen. Vaak is het zo dat als je 'n tijdje wacht de submappen wel blijven staan..... probeer maar... groetjes Peer.
Het afgelopen jaar 2013

Eigenlijk is er niet zo heel veel te melden... Het enige waar ik eigenlijk 'n beetje mee zit is dat de plaatjes 'n beetje beginnen op te raken. Van bepaalde families heb ik er echt veel gekregen en daar kan ik nog uit putten, maar ik wil niet steeds van dezelfde families op de site plaatsen. Ik kan best begrijpen dat mensen zeggen: "Die van ons hoeven er niet op, dat is prive"... maar van de andere kant is er met foto's van vroeger die we toch allemaal graag zien, niks mis mee... Als er foto's bij staan waar je erg veel moeite mee hebt kan je gewoon melden en dan haal ik die eraf. Wat weer wel mooi is dat het aantal bezoekers steeds weer omhoog gaat en de maand december 2013 zal de beste zijn van alle maanden daarvoor.. Geweldig en ik ben daar ook erg blij mee want dan weet ik dat ik het niet allemaal voor niks zit te doen... let wel: ik doe het nog altijd erg graag. Ik had 'n paar maanden geleden nog wat Himmelse mensen 'n mailtje gestuurd en ook reactie ontvangen maar tot nu toe geen plaatjes... ik wacht dat wel af... hopelijk komt er toch nog iets los want zo kan Himmels.nl 'n interessante en gezellige site blijven... Over het aantal bezoekers: Ik ben in november 2012 overgestapt naar deze goedkopere server en ik moet zeggen dat het me goed is bevallen. Af en toe zijn er wel kleine foutjes... zoals vorige maand waren er drie dagen waarin de server aangaf dat ik geen bezoekers had... dat kwam door 'n technische storing maar verder is het oke.
Hadden we in 2012 nog 'n gemiddelde van rond de 135 bezoekers per dag... tot nu toe zijn er dat in 2013 'n heel stel meer: 165. De zomermaanden zijn veel minder dan de wintermaanden maar dat is normaal... in Juli waren het er 139 en nu in december 201 met 'n uitschieter op 9 dember van 305 bezoeken, let wel: het zijn unieke bezoekers, als je twee maal inlogt per dag wordt er maar eentje genoteerd. De meeste bezoekers hebben we s'middags van 14.00 tot 15.00 en de minste tussen 2.00 en 3.00 uur s'nachts. Voor het komende jaar loop ik met de gedachten om na de vakantie 'n Himmelse bijeenkomst te organiseren, het is dan twee jaar na ge goed geslaagde reunie en dan gewoon om gezellig bij elkaar te zitten en te buurten over nu maar vooral over "Vruuger"... Ik hou je nog wel op de hoogte. De "Platjes" op de website: "Trallerhand" heb ik er de meeste van opstaan, ongeveer 760. "Himmelse Platjes" heb ik er zo'n 740 opgezet en "Induviduweel" zijn er ruim 310. Inmiddels heb ik ook 64 dames uit d'n Himmel tussen de bloemetjes gezet bij "Gefotosjopt".... Veel complimentjes krijg ik voor de verhaaltjes en de mappen over Muziek, vooral "Muziek van Irder".... In het schema-tje zie je welke mappen het populairste waren in de maand december 2013, de mappen die het meeste worden aangeklikt/bekeken.

Toch heb ik ook nog 'n nieuwtje...

goed nieuws voor mensen met 'n i-pad die niet op de pagina kunnen komen en tch wat van Himmels.nl willen zien.. Doe het volgende (let vooral op de plaatjes) : Open je browser... (in mijn geval open ik de normale gangbare browser die de meeste gebruiken, internet explorer) zie foto 1. Haal het adres weg bij de adresbalk bovenaan, zie foto 2. Typ op die sdresbalk alleen: hemel.himmels.nl niet meer als dat, alleen hemel.himmels.nl en geef 'n enter, zie foto 3. De pagina opent zich en je kan nu scrollen door de mappen die ik er op heb gezet... start door de linker grote foto aan te klikken, foto 4. Je zit nu in de bovenste map, onder staan er nog meer... klik op de linkerfoto om te starten zie foto 5. Om de foto er helemaal op te krijgen druk je op de tekst boven op: fullscreen of volledige pagina... wacht tot hij dat helemaal heeft verwerkt. zie foto 6... Je kan nu met behulp van de pijltjes links en rechts door de foto's bladeren, zie foto 7, druk je op het pijltje rechtsboven dan start de slideshow... wil je naar 'n andere map: ga naar Home, daar zie je de diverse mappen weer onder elkaar staan wil je eruit dat druk je linksboven op het kruisje... Veel succes... Ik hoop dat het goed werkt, maar denk eraan, ik heb nog maar 'n paar mappen gedaan want het is ontzettend veel werk.


Ze vragen me wel eens: hoe veul platjes heddege dur al opgezet Peer?? Tja, wat heb ik er zo totaal aan foto's opgezet in de tijd, ongeveer 20 maanden, dat onze website bestaat? Ja dat vroeg ik me ook af en ik heb het zo'n beetje nagekeken in m'n mappen en dat komt ongeveer op het volgende uit...Trawfoto's staan er ongeveer 143 op van allemaal Himmelse mensen. Familiefoto's 54 en ik maakte tot nu toe 27 Levesfilmkes. Klasse foto's, ook van schoolreisjes etc staan er ruim 210 op en Gouw Parre zo'n 28. De foto's van mensen die ons zijn ontvallen door de jaren heen staan bij Aawe Glorie en dat zijn er 98. Pasfoto's staan er tot nu toe 107 op en Sportplaatjes zo'n 50. Groepsfoto's ruim 25 en de Communie-plaatjes zijn er al 59, de prentjes niet meegeteld. De plaatjes die ik maakte in de map Toen en Naw zijn er ruim 100 en bij Individuweel staan er rond de 120. De echte uitschieters, en hoe kan het ook anders zijn Trallerhand, daar zet ik de plaatjes neer van Himmelse mensen van nu of vroeger met iemand die niet van d'n Himmel komt en bij hem of haar op het plaatje staat, dat zijn er ongeveer 300 en Himmelse Platjes staan er ruim 580 met inbegrip van de gefotoshopte want die zitten ook in die map. Dan staan er in de andere mappen ook nog wel wat maar die reken ik even niet mee... want dat zullen niet veel echte Himmels plaatjes zijn.. We hebben dank zij Leo Gabriels en Jan van Eijk ook nog 'n heel stel foto's van de Reejunnie en dat zullen er totaal zeker meer dan 175 zijn. Totaal dus al meer dan 2000... is dat goed of is dat goed?? met dank aan alle mensen die voor de foto's zorgden... geweldig... en we gaan gewoon door want ik heb van veel bewoners en oud-bewoners nog niks gekregen maar ik zal ze dit jaar zeker benaderen om ook 'ns op zolder te neuzen zodat de site nog mooier, fraaier en interessanter zal worden... maar???? "We zijn goe bizzig"....

In de schijnwerper bij Muziek van Irder,
CANDLELIGHT

Voor alle mensen die 'n I-Pad gebruiken van Apple

Het is voor jullie niet mogelijk om achter mijn hoofdpagina's de verborgen losse pagina's te openen, dit omdat Apple geen Flash ondersteund. Dat is vervelend maar helaas kan dat op geen enkele pagina die zo is opgebouwd als de mijne, andere I-Pads hebben die ondersteuning er vaak wel in zitten maar Apple helaas niet.
sorry hiervoor maar ik kan het ook niet helpen.


De tweede serie van Leo staat er ook op, ongeveer 25 foto's. alles bij REEJUNNIE

De foto's van Leo Gabriels die ik eerst in de map had zitten, daarvan heb ik twee slideshows van gemaakt en dat alles is te vinden in de map REEJUNNIE,
klik op de foto's daar

voor de map Reejunnie... klik
hier maar, dan hoef je niet verder te zoeken.


Op de kop-pagina van onze site, zet ik aan de rechterkant boven vanaf nu voortaan elke keer 'n nieuwe "hint" over iets wat ik heb veranderd of nieuw heb geplaatst, klik erop en je zal er naar toe worden geleid.


"GE MOET MER KIEKE".

HIMMELS | NIJS | VRUUGER | SPSJAAL | VURHALEN | MUZZIEK | WEETJES | KULTUUR | ALLE FOTO'S HIMMELS | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu