himmels.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Sporten

NIJS
PSV ging zijn wedstrijd uit spelen van Fortuna maar was niet in goeie doen het werd 1-1, ik had wel anders verwacht van een landskampioen, maar ja, het is niet anders. Wel heb ik genoten van het mountainbiken met de fiets op een modderig parcours vol hindenissen waar 'n Nederlandse haar titel even goed verdedigde en werd weer kampioen. Onze eigen Puck Pieterse is voor het tweede opeenvolgende jaar Europees kampioene mountainbiken geworden. Geweldig om te zien. Ook zag ik de heren handballers zich plaatsen voor het WK. TeamNL Handbalheren hebben de eerste wedstrijd in de WK play-off verloren. In Griekenland won het thuisland met 31-27. Om zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap moest Nederland met minstens vijf doelpunten verschil te winnen. Dat deden ze met overmacht. Ze stonden zelfs 'n keer met 10 punten voor, het werden er uiteindelijk 6 en net genoeg, 31 - 25 en we plaatsten ons voor het WK. Zie hieronder de punten die we hebben gehaald in dit weekend.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Vundaag mer een ding waw PSV, k vur de Ajax en Feijenoord fans


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik had de formule 1 gemist maar ja eigenlijk ook niks gemist want Verstappen wint toch altijd. Het is alweer hetzelfde als jaren geleden met Schumacher en met Hamilton, wat heb je er nog aan. Waar iedereen al van der Poel op plek een had gezet bij Luik Bastenaken Luik werd het toch die andere goeie fietsen... Pogacar. Natuurlijk kan van der Poel alles maar dit keer kwam hij toch te kort. Bij de dames kon Vollering het niet bolwerken en werd Brown de beste, nou ja je kan niet alles hebben. Dan was er de bekerfinale... in mijn ogen was het meer een wedstrijdje vuurtje "vuurke stoken". Waardeloos gedoe, waardeloosvoetbal met ordinaire schoppartijen, veel spelers die lijden aan "aanstellerietus" en dan komt Feijenoord als winnaar uit de bus, jammer want eigenlijk moeten ze na zo'n wedstrijd gewoon geen winnaar aanwijzen. Aanfluiting voor het voetbal. Bij het darten liet van Gerwen het in de halve finale weer eens liggen... gekwakkel en gepruts van de hoogste stand en hij vloog er uit. Nou ja... ik zal blij zijn als de Olympische Spelen daar zijn... dan kan je in ieder geval heerlijk atletiek kijken.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Sport kan zo mooi zijn.... het weekend was weer grandioos... kijk als van der Poel en Verstappen in de gevangenis zouden zitten of op vankantie zouden gaan voor enkele maanden, dan hadden de tegenstanders misschien kans om te winnen maar als die mee doen kun je het wel vergeten. Vertappen start als eerste en blijft eerste toto het einde en zijn ploegmaat is de tweede, tja dan heb je toch wel 'n goeie auto, net als ik... de mijne heb ik 12 jaar geleden bij Gerard Bukkems gekocht en is nu 24 jaar oud, elk jaar goed gekeurd want het "beesje" loopt nog altijd of hij nog nieuw is. Verstappen heeft ook zo'n wagentje... niet bij te houden. En dan hebben we nog iemand die het niet met de auto doet maar met de fiets. van der Poel en zijn groepje moesten nog 60 km zo ongeveer en toen ging hij even op de pedalen staan... dag vrienden, dag vogels, dag bloemen en de wedstrijd was gelopen... op 12 km van het einde van deze mosterrit van 280 km was de voorsprong 3 minuten... Tja... wij hebben gewoon 'n goeie "koerser". Dan was er Feijenoord - Ajax.... PSV had zaterdag de nummer drie van de lijst AZ al opgerold met 5-1. Nu was het de beurt aan Feijenoord die even korte metten maakten met Neerlands beste club zoals ze wel eens genoemd worden, AJAX en het werd... 6-0. Ik ga er verder niks van zeggen maar het is 'n zwarte dag voor onze Frans en zijn zonen... maar ik zeg er verder niks van want ik hou niet van "leedvermaak", hahhahahhahahahahhaahahahahahaaha x 1000.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Vandaag een kort stukje...Nee ik heb niet genoten van de wedstrijd van PSV tegen Borussia Dortmund, zeker niet al hadden we zeker niet hoeven te verliezen maar we begonnen weer veel en veel te slap. In de tweede helft ging het best goed maar ja, we missen die echte afmaker in de voorhoede. Krijgen kansen bioj de vleet maar we maken ze niet. Dat is al 'n hele tijd zo maar ja, wat doe je er aan... het zijn duurbetaalde profvoetballers die de ballen tegen de paal en lat schieten. Het word tijd dat de trainer ze dat toch 'ns bijbrengt want zo blijft het maar sukkelen. Nou ja, volgend jaar beter want dat zitten we weer in de Champions leaque. Och en er zijn nog genoeg sporten waar ik van hou... vandaag begint het shorttrack dacht ik... weer genieten en dat zonder bal dit keer...

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


In veel sporten zijn wij ontzettend goed... maar waar Ajax met de hakken over de sloot kwam in Europa, wat ik niet verwacht had... was PSV toch niet echt goed in de chapionspoule en ik weet niet of we het wel gaan halen. Wat ik zeker niet verwacht had was de uitschakeling van Feijenoord maar ja... die voetballers hebben het te druk met hun haren laten knippen en met een nieuwe haardos te laten aanmeten i.p.v. dat ze op het veld gaan staan en zonder keeper alvast oefenen hoe je een penalty moet nemen. Als ik die trainer was geweest hadden ze nu drie weken dag en nacht leren schieten op de goal. Ik zag ook het afscheid van Irene Schouten de schaatspoes die ons geweldige uurtjes heeft bezorgd. Jammer dat ze stopt. Waar van Gerwen de eerste donderdagavond met darten er al vroeg uit lag, heeft hij het nu ruimschoots recht getrokken door drie donderdagen op 'n rij te winnen. Gek want hij begint nu echt beter te darten als ik, en ik kan er toch best wat van... nouja, kon ik. Ik zag ook nog het wielrennen, ik dacht in Belgie want er waren weer van die kasseien in het parkours. Als die dames ooit mochten denken dat onze eigen Marianne Vos wel in de kast kan worden opgeborgen heeft het dus geruwelijk mis gehad... iedere uitlooppoging ging ze achter aan en 200 meter voor de streep zette ze even aan en won toch weer van de andere grootheden, let wel marianne Vos verliest niet haar haren en ook niet haar streken. Ja "niddurland is echt goe in sport".

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Was ik vorige week vergeten dat er iedere donderdag weer darten is tussen de acht besten van de wereld, deze week dacht ik er wel aan. Ging het de eerste keer helemaal mis met van Gerwen, vorige week trok hij dat even recht door de eerste plaats voor zich op te eisen.... in de finale versloeg hij talent maar ook bijzonder zeurventje Littler in de finale en deze week deed hij het weer maar nu tegen wereldkampioen Humphries. Lekker toch? want hij voert nu de lijst weer aan na drie wedstrijden. Bij het voetballen speelde PSV tegen Heracles maar verprutste weer veel kansen toch werd het 3-0. We zijn in de competitie nog steeds niet verloren... Oh ja, Helmond Sport speelde thuis tegen de boeren van de Graafschap maar wonnen perfect met 3-1... kei goe en dat net na carnaval.Schaatesen was ook grandioos... nu hadden de dames de bandjes wel om en wonnen in 'n grootse wedstrijd de ploegenachtervolging... Goud, dat was er ook voor Irene Schouten en bij de heren voor Patrick Roest. Bij de ploegenachtervolging heren haalde het Nederlandse team het wereldrecord... gewelig maar toen kwamen de Canadezen nog en die hadden dezelfde tijd maar toen gingen ze heel ver terug met de tijdmeetklok en werd Nederland tweede op... let wel 0,002 seconden... dat was de dikke van 'n vloeitje. hahahaha, komop geef gewoon twee keer goud. Bij het zwemmen hebben we ook goud voor Marrit Steenbergen en Tes Schouten. Formidabel. Maar vandaag is er weer vannalles met o.a. het tennis in Rotterdam en het schaatsen in Calgary... "ik kiek".


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik heb al 'n week of drie niks meer over de sport geschreven en misschien denken jullie dat ik niet meer van sport hou maar dat is het echt niet hoor... ik kijk nog echt uren per dag naar de sport. Gisteren de 21ste januari keek ik eerst naar het tennis van de Australian Open want die tennissen voor ons in de nacht en morgen en ik kan die programma;s terug halen dus kijk ik smorgens en om 12,15 uur was PSV tegen Utrecht en dat viel me tegen van PSV want ze lieten zich de wil opleggen wat niet moet, maar gelukkig toch niet verloren. Om dat record van gewonnen wedstrijden geef ik geen moer. Dan was er afgelopen week het darten en daar ging in de finale Michael van Gerwen onderuit tegen het nieuwe talent, ik noem dat mister robot, Luke Littler en wat die als 30 jarige uitziende 16 jarige tiener presteerd is ongelooflijk maar goed, hij is een robot-men... Staat stil en maakt constant dezelfde beweging. Maar wel goed, bijna zo goed als ik, maar ik doe niet meer mee, dat niet. Dan speelde ook PSV voor de beker nog tegen Twente en wonnen gewoon. Bij het veldrijden wat tegelijk met Utrecht - PSV kwam keek ik met 'n half oog op de laptop en daar was weer Nederlands allerlei... van Empel, dan Pieterse, Alvarado en Brand. Als die mee doen hoeven de andere eigenlijk nier mee te fietsen. Bij de heren... helaas geen van der Poel... Bij het handballen, wat ik ook keek afgelopen zondag verloor Nederland van Slovenie...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Zo dames en heren, we hebben het jaar er weer bijna opzitten en de sport heeft ons heel wat gebracht het a
fgelopen jaar. Maar ik ga er niet te veel over zeggen want ik weet dat jullie toch niet zoveel sport kijken als ik. Toch nog even terug naar het voetbal, mijn favoriete sport. Jaja ik weet het, PSV wordt met twee vingers in de neus kampioen maar dat wisten jullie al maar ik wil het hebben op de manier zoals mensen die zich "prof" noemen, met hun sport omgaan. Ze gaan maar liggen op de grond en doen of de lijkwagen al moet komen want ze zijn op stervens na geschopt. Alleen valt het op dat wanneer de scheids gewoon door laat spelen dat ze dan wel ineens op kunnen staan en weer kunnen rennen. Je wordt er toch dood en dood ziek van. Staan ze bij de aanvang van 'n wedstrijd met z'n allen achter 'n groot bord "respect" en twee minuten later schoppen ze 'n tegenstander onderuit... hoezo respect? komop doe normaal schijtluizen. Er lopen erbij die denken dat ze wel zo geweldig goed kunnen voetballen en ik ken er bij ons uit de straat van vroeger zeker wel 15 die 'n stuk beter konden voetballen als die dokussen die nu in de eredivisie staan. Oh ja, ze hebben geluk dat ik geen scheidsrechter ben... want als ik zou fluiten bij een wedstrijd dan waren er na 'n half uur nog maar 15 over van de 22 die zijn begonnen. Ik word ook niet goed als iemand een bal trapt en die over de achterlijn gaat en zijn hand opsteekt om aan te geven dat de tegenstander de bal nog raakte. Zeverkloten waar je niks aan hebt, de scheids moet ze gewoon van het veld sturen, bij mij zouden ze zoiets maar een keertje doen. Dan stoor ik me aan al die programma's waar oudvoetballers zitten te zeveren over wat ze van spelers en wedstrijden vinden. Was dat op n zender dan was het niet zo erg maar ze zitten voortaan bij alls sportprogramma's. Leuterhanneze eerste klas met Hans Kraaij voorop. Ik hoop dat ze eens lezen wat ik schrijf en daar hun lessen uit trkken dan wordt sport weer leuker, "denk ik"... ohja en ditte nog: "haddege ajax geziej tigge die ammeteurs"? hohohohohhahahohohhahahohohahahahahahahaha.. enz.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik heb het me toch weer 'n partij druk, niet normaal. Wielrennen op de baan kijken, snooker, elke dag het darten en dan natuurlijk het voetballen en daar stond 'n mooie wedstrijd op het spel. Feijenoord had al gewonnen en kwam op 7 punten van ons PSV maar wij moesten nog aantreden, uit tegen AZ en die stonden mee in de bovenste regionen. Ik zat al vroeg klaar want ik keek twee dingen tegelijk. Op de tv hadden we het darten op staan en op de laptop die recht voor mijn neus staat keek ik AZ - PSV. Nu was ik niet bang dat PSV dat niet zou redden want als ik de laatste wedstrijd van AZ van vorige week voor gedachten haal waar ze Europees werden uitgeschakeld dat is dat ook niet nodig. Ik denk wat zal het worden, misschien 1-3 maar dat was achteraf gezien veel te hoog gegrepen wat AZ betreft want hun eerste schot op PSV doel was in de 88ste minuut en PSV stond na 15 minuten al met 0-3 voor... We hadden echt niks tegen. Trouwens ik had ook Ajax gekeken en op het laatst had ik die afgezet maar ze vergooide hun voorsprong nog en het werd 2-2, nou ja... We hebben ze zoas wij in Asten vaak zeggen "in de tes", we gaan nu de winterperiode in en hebben alles nog gewonnen, wie kan dat zeggen? Wij ja, WIJ want Wij zijn uitstekend en WIJ zijn Eindhoven en WIJ zijn de beste, tot volgende keer

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het is toch wat met de sport, wij nederlanders doen het goed op de diverse sporten. Het mooie vond ik natuurlijk de winst van PSV op Feijenoord en het is ook het bewijs dat we gewoon beter zijn, gezien ook de winst in Europa waar wij gaan overwinteren in de hoogste Europese competitie. Dat niet alleen maar ik kijk graag handbal en daar is het WK voor vrouwen bezig en Nederland won allemaal haar poule-wedstrijden, en dat zegt genoeg. Ik ben benieuwd wat de volgende wedstrijden zal brengen... En dan het damesvoetbal... ik ben fan van Nederland en die maakte er gisteren wel even een spannend potje van. De regel dat als Engeland won en dat die dan gaan spelen als Groot Britannie waar ook de Schotten weer aan mee mogen doen is toch een regel waar je misselijk van wordt, wie bedenkt deze waardeloze onzin. En toen Nederland in blessuretijd toch het verschil weer naar twee goals bracht dachten we er weer te zijn... maar ide Engelsen scoorde in de laatste 25 seconde toch de 6-0 en zou hun op de eerste plaats zetten. Maar gelukkig scoorde ook Nederland in de laatste 25 seconden en hoppa, we waren klaar... Nederland op n, gelukkig... dag Belgie, dag Schotland maar zeker dag Engeland.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik begin echt meejeleij te kriege m die Amsterdammers.... maar ja, het is niet anders. Voor mij was het weer een lekker sportweekend, tennisfinale, psv kieke en zien winnen, feijenoord op de slachtbank, het schaatsen was weer bezig en ook het darten vier dagen zitten kijken. Dat PSV zou winnen lag wel in de lijn der verwachting maar in het begin zag het er toch niet echt rooskleurig uit, maar goed, het werd toch nog 5-2. en we staan nog heerlijk bovenaan. Nu nog in Europa wat beter presteren. Met de nieuwe invaltrainer bij Ajax is het ook niet alles en dat kan ook niet met zo'n selectie, dan maakt van Gaal er ook niks van, trouwens wie wel... maar goed... we wachten maar af hoe het allemaal gaat lopen.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Mijn PSV blijft maar winnen in de competitie maar Europees stellen we weinig voor en dan heb je 'n leuk team maar als de competites beginnen hebben we er weer 'n heel stel andere spelers in staan en hebben we er weer 'n stel verkocht. Tja, en daarbij moet ik eerlijk zeggen dat het voetballen gewoon niet veel waarde heeft. Ik kijk maar ja waarvoor eigenlijk als je dat ziet net als pas weer bij Ajax - Feijenoord. Dan zakt toch je voetbalhart in je schoenen... Supporter ben je in goede en slechte tijden en als je met sport te maken wil hebben, zelf beoefenen of er naar kijken... dan moet je eerst leren tegen je verlies te kunnen. Maar schijnbaar hebben er dat 'n heel stel nooit begrepen... nou ja... ik keek zondeg naar damesvoetbal... Ado den haag tegen Pec Zwolle en hoe snel die dames voetbalden? Gweldig, niet altijd het betere voetbal maar 'n lust voor het oog... en daar kunnen de mannen nog wat van leren... ballen voouit spelen en niet 4 keer vooruit en 25 keer terug. Voor vandaag staat er voor mij als PSV supporter te wachten, om 16.00 uur Jong PSV onder de 19 tegen Sevilla en 's avonds Ons Eerste team om 21.00 uur tegen Sevilla... ik ben benieuwd, nee ik doe geen voorspelling. Nog even terug naar de vertrokken spelers... Ik zat pas te wachten op de beste middenvelder van PSV ooit, Sangaree, blijkt hij verkocht te zijn aan Nothingham Forest. Sakkerdju... wat doen die toch allemaal? Wie verkochten ze nog meer? Simons, Gutierrez, Romero, Max, Mwene en Hazard en nog enkele meer. Je wordt er toch krankjorem van met dat gewissel steeds. Nee ik kijk tegenwoordig liever tennis... want kijk PSV tegen Volendam eens? We wonnen ja.. maar hoe? "Kiek ok us ut platje hieroondur"...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik wilde eigenlijk iets leuks te schrijven over het geweldige voetbal wat ons Nederlands elftal ons voorgeschoteld heeft maar ja... het was weer niet om aan te zien, twee wedstrijden frutje-frot. Jullie weten al wel dat ik Koemann als coach al nooit zag zitten en de bewijzen liggen er toch dik bovenop... het enige positieve is dat we zes punten hebben gehaald. Ze zeggen dan wel dat het damesvoetbal ver onder de maat zit bij de kheren... kom kom, je ziet het toch zelf... Nederland frutje frot, Belgie met de hakken over de sloot, Duitsland aan de rand van de afgrond en Italie zwaar pruts en slap als spagetti. Ik had wel nog darten gekeken... en de betere waren er niet in Duitsland maar Nopperd, Plaisier en van Duivenbode bij de laatste acht, Alleen Plaisier bij de laatste vier en toen was ie klaar... Ratajski won de finale van Bunting... och eindelijk eentje die niet van de ouwe garde is. Ook heb ik de finales van het tennis gekeken, trouwens heel veel wedstrijden gezien de laatste 14 dagen van de US-open en daar won de sterkste weer bij de heren Djokovic in drie sets van mijn favorier, Metvedev. Jammer... bij de dames een donker meisje Gauff. Die laatste was ook niet mijn favoriete maar ja... het zij zo. Ik kijk weer uit naar de competitie... bij het voetballen.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ja hoor, ik heb ze allemaal gezien, de wedstrijden van het WK-voetbal voor vrouwen en ik heb genoten, niet allemaal van het geweldige voetbal want dat was er niet echt veel, maar wel van de inzet etc van die meiden. Toch ben ik blij dat Spanje wereldkampioen is geworden. teneerste speelde ze veel beter als die Engelse meiden maar daar wil ik nog wat over kwijt. Die Engelse vrouwen dachten al de Godinnen te zijn want ze werden op verschillende plaatsen de Hemel in geprezen met die Hollandse trainster voorop. Komop zeg, als die de dames van Vietnam had moeten trainen was ze ook allang thuis geweest. Als ik trainer van Barcelona zou zijn en we moesten spelen tegen Helmond Sport dan was ik ook een goeie trainer want als je mag werken met de beste van de wereld is het niet moeilijk om te winnen, die weten zelf wel hoe ze moeten spelen. Ik was echt blij want nu kunnen de Godinnen terug naar hun overdreven land. Eigenlijk had nederland in de finale moeten staan maar een of andere blinde vink die de scheidsrechter was tegen Spanje zag na 20 herhalingen nog niet dat de Nederlandse in scoringspositie door een duw uit balans werd en zeker een strafschop had moeten krijgen. Maar goed... er zitten vier mensen aan de Var en laten een persoon beslissen over 'n siruatie, hoe dom kan een voetbalbond zijn. Maar goed het zit er op, de witte bonen in tomatensaus met ei kunnen zonder goud naar huis want werden afgetroefd door de vrouwelijke stieren uit Espagna. Ik keek ook naar de atletiek... nondepie, twee gouden medailles weg door op de grond gaan te liggen.... hahahahahahha, hoe is het mogelijk dat je op goud zit en gaat vallen... Ik snap er geen moer van. Oh ja, PSV won ook zijn tweede wedstrijd, nu uit tegen Vitesse. Even dacht Cocu om zijn oude club de baas te kunnen maar dat werd wel even rechts gezet. 1-3.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDEREr zijn weer mooie dingen te zien op de tv. Sport bedoel ik... Er is tennis op, maar ik zag ook de prachtige wedstrijden van de atletiek, dan was er het beachvolleybal en wat ik helemaal geweldig vind is het baanwielrennen. Daar kijk ik echt graag na. Ik was eigenlijk bezig met de tekst van mijn nieuwe liedje maar door het sport kijken is dat er weer bij in geschoten. En dan natuurlijk weer de klapper bij het voetbal, de start van de competitie met de wedstrijd tussen de landskampioen, in dit geval Feijenoord, en de bekerwinnaar, en dat was net als vorig jaar PSV. En net als in 2021 en 2022 won de beste en dat is natuurlijk PSV. We speelde gewoon beter als Feijenoord die het alleen van uitvallen moesten hebben maar het balbezit zegt genoeg... 61 tegen 39 procent zo ongeveer. Ik zal blij zijn als de competitie weer begint. Maar deze nacht, op het moment denk ik dat jullie dit lezen is het al gespeeld, het damesvoetbal want voor het WK speelt Nederland tegen Zuid Afrika. Dat is 's nacht om 4 uur maar waarom? Nou de mannen van de Fifa, de bobo's dachten dat Amerika eerste zou worden in de poule en die konden dan mooi overdag kijken want als het hier nacht is, is het daar overdag. Typisch weer van die mannelijke zeikers die er de ballen verstand van hebben... maar ja... ik geef onze meiden een goeie kans. We zien wel, "ik zit in ieder geval um vier ure vur ut kasje", succes meiden.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Bij de formule 1 ben je steeds weer uitgekeken, weinig echte spanning en op het einde wint altijd Verstappen, je de zoon van de grintbakcoureur. Maar goed er kan beter een nederlander winnen als een andere coureur. Bij het darten ik heb de hele week gekeken waren we met de Nederlanders ook snel klaar, de laatste die er uit vloog was die braniemaker... Dirk van Duijvenbode... ik had verwacht dat in de finale tussen Clayton en Aspinal die Clayton wel zou winnen maar die had een off-day 18-6 in de finale die echt heel eentonig was, bij de dames was dat ook zo de winnares won met 6-1. Ik kijk iedere dag drie wedstrijden van het WK voetbal voor vrouwen. Natuurlijk is dat niet als bij de mannen maar wel veel leuker. Bij de cafe's schenken ze er geen aandacht aan terwijl bij de mannen de hele zooi oranje kleurde elke keer. Maar goed, het is niet anders en de dames wonnen hun belangrijke eerste wedstrijd al meteen van een van de betere team uit Portugal... 1-0. Als je zegt... ja maar Peer het vrouwenvoetbal stelt niet veel voor.... dan zeg ik, prima, maar het mannenvoetbal stelt nog tien keer minder voor. Jan derksen, dit moet je goed lezen... droom hannus. Donderdagnacht om 3.00 uur zit ik aan de buis, spelen we tegen Amerika...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik krijg niet veel post meer over de Hemel en dat komt omdat ik bijna niks nieuws meer heb, ben uitgeput. Maar toch vroeg deze week iemand: Peer je hebt maar weinig over sport geplaatst de laatste tijd. Dat klopt, andere jaren schreef ik veel over o.a. de Tour de France maar ja, wat moet ik er nu over schrijven? Gelukkig deze week een lichtpuntje toen Groenewegen in de sprint tweede werd maar voor de rest doen we niet mee. De eerste Nederlander komen we tegen op plaats 22... Daar wordt je niet blij van. Hoe anders was dat vroeger... namen als Jan Raas, Gerrie Kneteman, Joop Zoetemelk, Peter Winnen, Hennie Kuijper, Henk Lubberding en Oosterbosch. Toen zaten we bij de eerste... was de tour leuk voor een Nederlander maar nu is het niks, ik kijk de tour als er verder niet veel interessants op de tv is, maar anders ook niet. Nu is Wimbledon aan de gang en ook daar hebben we geen goeie tennissers zitten, niet bij de mannen en niet bij de vrouwen. Gelukkig begint het WK damesvoetbal bijna, hebben we weer wat te gapen, en ook het darten begint voor 'n week. Zondag komen de Nederlanders aan bod. Dat kijk ik heel zeker. Komende donderdag beginnen de eerste wedstrijden bij het WK damesvoetbal en daar zijn ook 's nachts wedstrijden. Zondag de 23ste Juli speelt Nederland haar eerste wedstrijd tegen Portugal om 9.30 uur smorgens. Zweden tegen Zuid Afrika is al om 7.00 uur en Frankrijk tegen Jamaica om 12.00 uur. Het zal me benieuwen maar als sportliefhebber vind ik het wel leuk.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik heb zo ooit van die dagen dat ik nergens zin in heb, sinds ik corona heb gehad is het wel wat meer... het was zondag vaderdag dus kreeg ik bezoek van mijn dochter Nancy en Michel en toen heb ik toen ze naar huis waren de hele dag op de bank gelegen... sport gekeken. Ja druk vandaag... het gepruts van het Nederlands elftal, de vrouwen finale van het tennis in Rosmalen, de finale van de heren waar de nederlander Griekspoor won, de winst van Verstappen in de Formule 1, de finale van het voetbal tussen Spanje en Kroatie, de halve finales darten en later de finale. Ja druk vandaag maar ik zie dat nu eenmaal allemaal graag. Trouwen het begon al zondagmorgen met het volleybal tussen de dames van Nederland en Bulgarije die de "onzen" wonnen met drie tegen nul.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER
HERHALING PLAATJE VORIGE WEEK..


Het sportweekend begon eigenlijk best mooi met een overwinning van van Gerwen wat hem weer bijna een nieuw huis opleverde... och ooit won ik een tournooi en kreeg ik ook 150 gulden, verschil moet er zijn. Max, de zoon van de grintbakverhuurder Jos, was weer in zijn element in Monaco in de smalle straatje begon hij op 1 en eindigde op 1, tja zo moet het als je wereldkampioen wil worden. Maar het begint wel wat flauw te worden net als met Hamilton. Dan was er de ontknoping bij het voetbal, Ajax haakte al gauw af maar het bleef wel even spannend toen ze op 0-1 kwamen en bij PSV onze mannen alle zeilen moesten bij zetten om toch de tweede plek te houden. Nou ja, toen Xavi, dat kleine vervelende ettertje, maar wel goed kunnen voetballende jochie de 1-2 maakte was ik wel opgelucht. We gaan in ieder geval de voorrondes in van de grote cup. Iets wat centen opleverd. Nog iets over de oudtrainer? Ook zo'n gaperd die afhaakt als het nodig is, net als Koeman dat ook al eens deed bij het nederlands elftal, alles aannemen maar niks afmaken. Die horen in get rijtje "Grote Eikels" thuis, maar goed, volgend jaar Ron Jans en het is gepiept.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Het was een wedstrijd om snel te vergeten maar ik wil er toch nog wel iets over zeggen... je wordt toch dood en dood ziek van die aanstellers die steeds op de grond gaan liggen als ze misschien 'n tikkeltje zijn geraakt. Echt misselijk makende aanstellerij. En dan zwepen ze het publiek op en als er eentje met 'n plastiek bekertje gooit word de wedstrijd stilgelegd. Ik begrijp ook wel dat ze er iets aan moeten doen maar op zo'n waardeloze manier regels toe te passen is wel erg overdreven. Kijk een bekertje is niet van ijzer of steen en weegt echt geen vijf kilo en je kan er echt geen gat van in je kop krijgen. Ik zag in de wedstrijd van de bekerfinale hoe een speler, dit keer van ajax, 'n beetje geraakt werd door een psv-er, het was buiten de zijlijn en hij rolde zolang tot hij ruim in hety veld lag. Daar wordt je toch kotsmisselijk van. Maar ook het steeds tegen de scheidsrechter zeuren met voorop de Jong van psv, ziek wordt je er van. Het penalty schieten was echt een lachertje... die duur betaalde grootnekken kunen niet eens fatsdoenlijk op doel schieten kijk naar Alvarez, Timber en Brobbey van Ajax en Ramalho en Sangar. Natuurlijk mis je wel eens maar vijf van de tien bij Neerlands beste voetballers? Kom op zeg. Maar dat we de beker alsnog wonnen van ajax bracht het volgende... Beker 17-04-2022 PSV - Ajax 2-1, 2022-2023 Johan Cruijff Schaal 30-07-2022 Ajax - PSV 3-5, Eredivisie 06-11-2022 Ajax - PSV 1-2, Eredivisie 23-04-2023 PSV - Ajax 3-0 en Bekerfinale 30-04-2023 Ajax - PSV 1-1 (2-3_ na strafschoppen. Och dit zegt al genoeg toch?


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER
HERHALING PLAATJE VORIGE WEEK
..


Van de ene kant heb ik vandaag een superdag beleefd want PSV won van concurent Ajax met 3-0 en dat is ruim voldoende om de tweede plaats op te eisen, maar van de andere kant was het weer flut... van gerwen had zich geplaatst bij de laatste acht bij een tournooi in Graz in Oostenrijk en daar speelde hij de sterren van de hemel tegen Rearle, 6-1. Ik denk die gaat dit tournooi wel winnen maar het pakte anders uit, hij moets in de halve finale tegen een nieuwkomer... een jeugdige Josh Rock en wat denk je? Precies het was zo geweldig frutje frot... van gerwen raakte niet een dubbel en verloor met 7-0, jaja, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7-0. Echt zo verdomde slecht dat ik me diep en heel diep zou schamen als ik hem was. Gelukkig had PSV mijn dag al goed gemaakt al kwamen we 'n paar keer goed weg maar goed, geluk hoort er soms ook bij. War wel weer kloten was dat er weer iemand iets naar een speler gooide... verdorie wat heb je daar nu aan... wedstrijd weer 'n klein half uur vertraging.. niemand die hier op zit te wachten... Maar ja het begint een normaal iets te worden op de velden, helaas.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ik ben boos dat ik 2 uur naar de tv heb zitten kijken voor zo 'n flutwedstrijd. Maar ik ga wat vertellen. Iedereen weet wel dat ik, en met mij miljoenen anderen, Cowboy, in het Nederlands Koeman, geen goeie trainer is en dat niet alleen, hij loopt er bij als 'n zandzak die na aan het denken is en zand kan niet nadenken. Kijk we speelde tegenn de Fransen en daar gaat hij op de aanval spelen, komop dat is je handen op de hete kachel leggen, doe normaal, dat kun je tegen San Marino of zo maar toch niet tegen de vize wereldkampioen... wat 'n stommiteit zeg. Maar nu moesten we tegen Gibraltar, de nummer 200 van de ranglijst, dan denk je al gauw aan dubbele cijfers of in ieder geval aan 6 of 7-0. Nondedorrie, komt hij weer met een waardeloze opdracht. Kijk je moet dit wel zien en ik als traimer met amateurachtergrond zie dat wel. We zien al na 'n half uur dat het moeilijk is om door de muur van negen verdedigers te komen, we staan hutje mutje op elkaar en geluk als je met een schot die bal in het doel in gaat trappen. Je raakt steevast wel ergens 'n been. Dat zag iedereen wel, ook mensen die er geen verstand van hebben. Maar Koeman blijft maar met zijn hoofd naar beneden lopen langs de lijn, wij noemen dat "dubbeltjes-zoekers", hij nam niet eens de moeite op zijn opgestelde 11 op te beuren van de zijkant. Maar nu komt het, de tactiek. De spelers van Gibraltar hebben geen enkele schot op doel gehad... maar als ze op het middenveld 'n keer de bal hadden kwamne ze met 3,4 of 5 man naar voren. Heel sporadies trouwens. Maar de achterhoede was heer en meester dus dat was niet erg. Maar nu de echte tactiek. Als we zagen dat het druk was bij Gibraltar in het gebied... dan moet 'n middenvelder van nederland "express-een-foute-pass" geven. De tegenstander de bal toespelen zodat ze met vier of vijf man naar voren rende. Dan neem je ze de bal af want Nederland was daar goed in, en dan val je met snelheid aan, dan zijn er maar vier achterhoede spelers te omzeilen. Lukt het niet om te scoren? Dan ga je dat 'n kwartiertje later weer doen. Dat zou zeker beter zijn geweest als nu, het aanvallen wat totaal geen nut had. Kijk daar is een trainer voor, die moet dat zien. Maar Koeman zag dat niet, die liep 'n beetje Noordpools te doen... liep daar wat te ijsberen en dat noemt zich trainer. Nog steeds zijn er mensen die hem goed vinden... wat denk je waarom Barcelona hem naar Groningen joeg? Komop doe normaal en laat hem trainer worden van Helond Sport 3 of zo.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het was me het dagje wel vandaag... halve finales tennis kijken, formule 1 en vier voetbalwedstrijden, druk druk druk. Maar alles liep een beetje anders als verwacht... Ik zag het al voor me... Max Verstappen zou iedereen inhalen en eerste worden nadat hij van plaats 15 moest vertrekken, maar dat was niet, hij werd tweede. Ajax wint van Feijenoord, Feijenoord won van Ajax wat eigenlijk andersom had moeten zijn. Ik zag PSV alweer winnen van Vitesse zeker toen ze met 0-1 voor kwamen, maar dat was weer niet, 1-1. Ik zag Real madrid winnen in de klassieker tegen Barcelona, de club waar ik helemaal niks mee heb maar dat was weer niet, Barcelona won in de laatste minuut met 2-1. Ik hoopte dat AZ zou verliezen en dat was dan weer wel want ze verloren met 2-1 van Twente. Nou nou, het weekendje wel. Wat wel heel goed was... Mathieu van der Poel won met overmacht Milaan - San Remo en dat was heeeeeeeeeeeeel veel jaren nadat Kuijper er nog eens had gewonnen. Je ziet wel... de sportdagen brengen ook niet altijd wat je wil.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Iedereen weet wel dat ik sportliefhebber ben en met Feijenoord en AZ kwamen we de afgelopen dagen week flink aan onze trekken... af en toe maken ze er niks van en dan ineens spelen ze de sterren, onbegrijpelijk maar ja. Ze gaan allebei naar de kwartfinales. Natuurlijk ben ik daar blij mee ook al ben ik PSV supporter... ik gun dat de nederlandse teams wel die moeten opboksen tegen het grote geld... Als we 'n beetje 'n redelijke goeie hebben wrodt die meteen weggekocht door de rijke stinkende snertclubs in andere landen. Toch was er in de sport ook weer 'n grote domper op donderdagavond. Van Gerwen moest darten en nadat hij had afgerekend met Peter Wright en dan komt de wegstrijd om in de finale te komen en dan krijgt hij 'n ongelooflijke draai om zijn oren van Dobey, 6-0. Verschikkelijk, hij raakte niet een dubbel, echt niet eentje, wat 'n gepruts zeg, had ik nog beter gedaan. Verliezen met 0 noemen ze in Engeland '"white wash" en die heb ik hier onder.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Gisteren moest PSV tegen Twente thuis aantreden en ik had er al niet zo'n hoge pet van op na de uitschakeling in Europa, maar goed... voor Nederland is het helemaal over nu ook Ajax zich liet verrassen, helaas. Tegen Twente wonnen we wel en bij vlagen niet slecht gespeeld maar we maken toch 'n bult fouten, verschrikkelijk. Maar PSV won maar ook de andere maakten geen fouten. Feijenoord won, AZ Won en Ajax won... niks opgeschoten dus. Ik heb wel darten gekeken... van Gerwen won donderdag nog wel met enig geluk... in het Duitse Kiel vloog hij er de eerste ronde al uit net als van Barneveld. Het was toch 'n afval race want de "betere" vlogen er met bosjes uit. Met van Barneveld en van Gerwen vlogen ook Price, Wright Aspinal, Cullen en amijter Smith er uit. Ik vond er toch al niet zoveel meer aan. Komende week is weer formule 1 geloof ik, kijken wat dat weer gaat worden.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ik heb al honderd keer gedacht, ik kijk niet meer als het voetballen zo slecht blijft maar elke keer zit ik toch weer voor de buis. PSV was niet echt slecht tegen Feijenoord maar we hadden de scheids maar weer eens niet mee. We hadden de afgelopen week ook de wedstrijden voor de beker en daar waren we weer niet echt goed maar we haalden toch 'n nette overwinning op Emmen. Als ik dan de andere topclubs zoals die worden genoemd, bekijk, dan zakt je toch weer de broek af. Feijenoord had weer geluk dat de tegenstander met 10 man kwam te spelen en ze gingen met de hakken over de sloot door de strafschoppen die ze weer wel goed namen. Maar het voetballen, 120 minuten lang, was echt belabberd. En dan hadden we Ajax ook nog.... verschrikkelijk om aan te zien en ook die met de hakken over de bekende sloot. Als we straks een kampioen krijgen dan is dat de minst slechte ploeg want met voetbal haalt niemand het.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Deze week staat de wedstrijd van PSV tegen Feijenoord centraal, het zal me benieuwen wat het gaat brengen maar ik verwacht er niet al te veel van. Er doen zoveel geruchten de ronde over mijn PSV dat ik er geen goeie hoop op heb voor een goeie afloop terwijl we dat wel nodig hebben. Gelukkig hebben we vorige week wat ingelopen.. Als we winnen staan we weer goed maar ja... AZ is trouwens ook goed bezig dus die kunnen ook roet in het kampioenschaps-eten gooien. Deze week heb ik het toch druk met de sport want het darten is weer elke donderdag avond en van Gerwen haalde de finale maar verloor weer door twee erbarmelijk slechte legs te gooien, maar goed... Dobey deed het beter. Nu is er het komende weekend het schaatsen en ook is er het WK veldrijden... heerlijke sporten om te kijken.. Nu nog even tennis kijken voor ik naar bed ga... jaja druk druk druk. Ik hoop wel dat PSV nog wat spelers over zal houden... want het lijkt wel of ze alles in de aanbieding doen.... grgrgrgrggrgrgrgrgrgrgrgrgr, ja ik ben kwaad.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Met mijn PSV blijft het maar "anmoddere", het is nog steeds frutje frt om het in carnavalsstijl te zeggen. We hadden nog geluk dat Feijenoord en Ajax ook heel wat aan prutsen en daarom staan we toch nog redelijk goed in de stand, maar het had heel wat beter kunnen zijn. Maar we raken ze een voor een kwijt... eerst Gakpo, nu Madueke en de volgende zal we sangare en Simons zijn en wat we dan nog over hebben is niet echt alles. Maar goed, het zij zo. Het hockey ligt op koers maar de handballers zijn nu aan de verliezende hand maar hebben het wel redelijk goed gedaan, dat wel. petje af... sinds 1961 waren we niet meer op een WK. Veldrijden doen we ook nog altijd goed want de Nederlandse dames voeren overal de eerste plek aan... Fem van Empel won de dertiende en voorlaatste wereldbekerveldrit van het seizoen. Ze versloeg in Benidorm Puck Pieterse en verzekerde zich van haar zevende triomf in de wereldbeker. En bij de heren was het ook winst voor Nederland, van der Poel was weer paraat. Vandaag moet in nederland weer gevoetbald worden... PSV gaat uit naar Emmen... het zal me benieuwen...

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het WK voetbal lijkt alweer lang geleden, ik denk er weinig aan terug. Voor mijn PSV waren het weer enkele donkere dagen, ze hebben een van de betere spelers moeten verkopen, Gakpo alleen begrijp ik niet dat dit zo maar allemaal kan. Waarom maak je niet gewoon je voetbal jaar af en ga je dan naar het grote geld want meer is het niet. Ik hoor wel ooit zeggen dat "iemand an un neij uitdaging toew is", complete zever, zeg gewoon dat je voor het geld gaat, ben toch gewoon eerlijk of denken die mensen dat wij dat niet weten? Kom op zeg. PSV speelde gelijk tegen Sparta voor de competitie en daar hadden ze 'n slagje kunnen slaan want de anderen speelden ook allemaal gelijk, gelukkig hebben we voor de beker wel gewonnen en gaan 'n ronde verder maar dat deden de andere ook weer. In het weekend is het short=track en daar kijk ik ook weer naar uit want schaatsen zijn we nog altijd goed in dat zag je wel op het EK waar we alle eerste prijzen weg kaapten. Ook heb ik weer darten zitten kijken, in Bahrein moeten acht goeie darters het opnemen tegen acht uit die regio en alle "goeie" gingen door en spelen vandaag weer hun wedstrijden. Vandaag begint ook het wk hockey en Nederland speelt op de 14de haar eerste wedstrijd. Komt op viaplay en ik kijk natuurlijk.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik zal nog eens wat vertellen over de sport... we hebben het wk gelukkig gehad en ik heb nog nooit zo'n slecht wk gezien. Niet dat er slecht gevoetbald werd maar het aantal overtredingen... het aantal keren dat iemand denk dat hij goed kan voetballen ligt te kermen op de grasmat terwijl ze hem niet eens geraakt hebben. Dan het geleuter over Messi... iedereen van de pers en de praatprogramma's praten hem de Hemel in... wat 'n onzin, hij speelde niet slecht maar om hem zomaar uit te roepen tot speler van het wk? Kom op dat ziet 'n blinde nog bijna wel. Iedere voetbalkenner weet toch dat de Kroaat Luka Modric de ster van het voetbalgebeuren daar was. Als Argentinie de scheidsrechter tegen nederland niet mee had gehad lees: (omgekocht), dan waren ze er toen al uitgevlogen maar zoals de laatste jaren het geval is... omkoperij en geldwolven maken de wereldkampioen, niet meer de voetballers. Maar goed het zit er op, nooit meer aan terugdenken. Alleen moet ik nog wat kwijt over Maradonna... die presteerde het om blij te zijn en te juichen toen hij een goal maakte met de hand... dat is hetzelfde als die Belgiesche wielrenster die op ongeoorloofde wijze de Olympische titel wilde halen met wielrennen door 'n motertje in het frame te bouwen. Kom op zeg, hoe kun je blij zijn... je moet wel 'n hele domme sukkel zijn om te juichen als je 'n goal maakt met de hand of net als die wielrenner Armstrong die de touw verschillende keren won door doping te gebruiken... dan ben je een niksnut, laafaard en klootzak. Ook Maradonna. Maar de sport gaat door want in Engeland zijn ze weer gewoon aan het voetballen met kerst en de veldritten gaan gewoon door, ook op 1 januari.. zelfd het darten waar van gerwen weer hoge ogen gooit en dat niet alleen maar zijn gemiddelde is elke keer hoog. Kijk die andere Nederlanders zoals, Noppert, van der Voort, van Duijvenbode, Wattimena en Barneveld, om er maar wat te noemen, kunnen 'n heel aardig pijltje gooien en doen het niet slecht, maar het zijn geen afmakers net als Mighty Mike van Gerwen. Die ramt je van het bord af als je denk dat je even goed bezig bent. Nu moest ie weer tegen die Belg, zo'n watje vind ik, Dimitri van den Bergh, die werd met 6-0 aan de kant geschoven... Tja... Morgen de finale tegen Smith, de smijter...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Peer heb je de wedstrijd gekeken tussen Marocco en Kroatie om de derde en vierde plaats op het WK voetbal? Ja ik heb geker=ken maar het interesseerde me maar weinig. Ben we blij dat Kroatie, die heel wat beter en leuker voetbal hebben laten zien dan de Maroccanen en ik gun het Modric wel want dat is en blijft met zijn 37 jaar 'n klasse voetballer. Ik zou misschien voor Marocco zijn geweest maar ik kan niet voor een land zijn waar de mensen die naar Nederland komen dat die het zomaar leuk vinden om in ons land, niet eens hun eigen land, zomaar van alles af tebreken etc. Ik denk dan ook, waar zijn die ouders? Als je wat wil vernielen doe dat in je eigen land maar niet hier, maar dat durven ze niet want in Marocco zijn heel andere regels voor mensen die de zaak vernielen. Daarbij moeten ze ook onthouden dat ze het voor hun eigen landgenoten verpesten want we beginnen dan steeds meer 'n hekel te krijgen dat mensen van dat land terwijl de meeste gewoon nette burgers zijn. Maar goed, het is niet anders... morgen hebben we de finale, daar kijk ik wel naar uit maar ook hier geldt die regel... Door het gedrag van Messi beginnen we te hopen dat Argentinie verliest... kijk dat krijg je dan als er dit soort dingen gebeuren... bij de ene zijn het de supporters, tenminste een groep supporters, die het verzieken voor hun land en aan de andere zijde iemand die denk zomaar vanalles te mogen zeggen omdat hij een vedette is. Ik ga voor Frankrijk.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het is helaas niet geworden wat ik verwacht had na de uitschakeling van Oranje... Ik had gehoopt dat Argentinie met "grtnek" Messi er ook zouden vliegen maar ik heb maar de helft gekregen, Argentinie tegen Frankrijk, die de Maroccanen naar de troostfinale stuurden. Ze praten nogal lovend over de Maroccanen maar ik vond het niet veel... veel verdedigen zonder zelf aan te vallen. dat deden ze nu wel en ze mogen van geluk spreken dat het geen 4 of 5-0 is geworden. Als ze de finale hadden bereikt tegen de Argentijnen dan had ik niet gekeken had ik mezelf beloofd. Laten we het wk maar gauw vergeten, het was niet wat ik er van verwacht had. Dus ga ik vanaf vandaag het darten kijken, zal wel op Viaplay komen. Dan is er ook se proleaque van het dames hockey en dat zie ik ook graag.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het is inmiddels een beetje gezakt de uitschakeling van Oranje op het WK. Ik had gehoopt dat het beter zou gaan maar helaas. Toch moet me een ding van het hart. We hebben niet veel tijd meer en staan met 0-2 achter.... dan komen eindelijk de echte Nederlandse spitsen erin en binnen korte tijd is het 2-2 en gaan we de verlenging in en dan ineens zien we niks meer terug van dat vorige kwartiertje waarin we zo goed bezig waren. Pinaltys zijn we niet goed in dus hadden we het toch in die twee kwartieren af moeten maken, door moeten gaan, maar ineens is het weg. Ik snap er geen reet van. Maar goed, het zij zo. Toen de supporters, tenminste een groepje ervan, zich misdroegen na de wedstrijden die ze wonnen, was voor mij het voetbalplezier even weg. Ze speelden tegen Portugal en ik hoopte echt dat ze zouden verliezen en dat alleen omdat enkele klootzakken niet van andersmans spullen kunnen blijven en denken hier alles te moge vernielen. Zover komt het steeds als er van die vervelende dingen gebeuren. Maar nu wonnen ze ook nog van Portugal en dat door eendracht en hard werken, maar zoals ik al zei... ik hoop dat ze er in de halve finale uitvliegen. Met dank aan dat groepje klootzakken die menen op auto's van andere mensen te mogen gaan staan. Nu krijgen ze Frankrijk tegen want die wisten de Engelsen te verstaan terwijl ik fan van de Engelse ben... ik hou van dat soort voetbal. Maar goed, we zullen wel zien wat de halve finales gaam brengen. Ik ben zowiezo voor Kroatie... ik mag die Messi niet en misschien kijk ik wel helemaal niet meer... Kroatie, Argentinie, Marocco en Frankrijk, ik moet er niet aan denken.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


En dan zit het wk erop, en dat alleen door 'n vervelende scheidsrechter... waardeloos stuk vreten. We hebben het allemaal gezien onder de rust... de praatjes tussen de scheids en Messi... maar ja... het zet geen zoden aan de dijk. We speelde niet grandioos het hele tournooi al niet maar Argentinie speelde ook belabberd. Maar die gaan door en wij niet. Helaas, ik maak er geen punt van want deze week begint het darten weer en dat volg ik elke dag. Leuk was wel dat die Brazilianen naar huis konden. Die grootnekken dachten al dat ze er waren... helaas... de Kroaten dachten er anders over... Dus die spelen nu tegen Argentinie de halve finale... och ik vond het trouwens wel spannend. Helaas over en uit... Dag kanaries uit Brazilie... dag Oranjes uit Nederland. "tis nie andurs". Of ik wat heb gewonnen met mijn uitslagen raden? nee niks ik heb er wel zo vaak langs gezeten, maar ik raad altijd wat ik hoop... het enige wat ik goed had was dat de Kroaten verder zouden gaan... Maar dat was niet veel. Nou ja... over vier jaar zien we wel weer, dus voor nu.... "zand dur ovur"....


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Veel mensen denken al dat het de laatste wedstrijd voor oranje gaat worden, helemaal fout het wordt de laatste wk wedstrijd van Messi want Nederland heeft Frenkie de Jong, die kent de kneepjes van Messi en die blijft de hele wedstrijd bij hem... holt overal met hem mee en dan wordt het huilen voor de Argentijnen. Ik zou hopen dat Nederland met 3-0 wint en dat hoop ik ook voor Brazilie maar dan in het voordeel van de Kroaten. Maar we moeten het afwachten... ik geef Nederland 'n goeie kans en dan in de halve finale tegen de Kroaten en de finale tegen en de finale tegen Portugal. Ik heb zoals je weet van van Gaal geen hoge pet op maar hij zei nu toch wel 'n paar dingen die hij hetzelfde vind als ik. Brazilie heeft niet aangevallen... spelen wat tiktak, lokken de tegen stander naar voren en dan in een counter slaan ze toe... iedereen heeft het over de prachtige goals... maar niemand als Louis en ik zien dat het eigenlijk helemaal niet zo geweldig is, ook al zijn de doelpunten prachtig. Nou ja... vandaag de oarnje pet op, kaarsje aan en we kunnen uitzien naar de wedstrijd van komense dinsdag om 20.00 uur. Ik ben er klaar voor... uitslag tegen Argentinie? 3-0 voor ons Oranje...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Vandaag toch nog maar iets vertellen over het voetballen want "naw begeent ut". Het zal al wennen worden want na 36 gekeken wedstrijden, 32 van de voorrondes en de 16de finales en vier extra van nederland omdat ik die twee keer kijk, zal het wennen worden dat er twee dagen geen voetballen is. Inmiddels is het bij ons binnen helemaal Kerstsfeer geworden en ik mag van Annie geen oranje ophangen maar als Nederland vrijdag speelt dan zet ik wel mijn oranje pet op. Even terug naar de uitvallers. Nu was Spanje aan de beurt en die hadden zichtbaar niet geoefend op het nemen van strafschoppen. Ik gunde het Marocco niet want die vergaten gewoon aan te vallen... constant met 11 voor de goal liggen, maar goed, ze kregen wel de beste kansen... niet mijn keuze van mooi voetballen... maar goed... In de laatste wedstrijd voor dat het voor echt begint was een prooi voor Portugal die de jodelaars uit Zwitserland weer in de slee naar huis duwden. Van Gaal zei ook van de Brazilianen goede counteraars waren waar op de tv van Basten het dus weer niet mee eens was en toch had Louis wel gelijk want ze wilden eigenlijk niet aanvallen maar toe slaan in de counter en dat deden ze ook maar van Basten zit op tv commentaar te geven terwijl hij niet eens weet dat er bij verlenging van een wedstrijd er n wissel meer mag worden toegepast. Wat kom je dan zeveren als je je huiswerk niet eens hebt gedaan. De bekende landen waar je meer van had verwacht die er uit liggen zijn Duitsland, Denemarken, Belgie, Spanje, Mexico en Uruguay. We hebben wel commentaar op Nederland maar we doen het zo gek nog niet, nee van Gaal, de Admiraal, is niet mijn favoriete trainer maar hij deed het toch nog niet zo slecht.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ik dacht eerst dat het 3-0 zou worden maar heb toch bij nader inzien ook 3-1 geraden en dat werd het ook. Natuurlijk waren we weer niet grandioos, maar noem eens een land op dat wel geweldig speelde. Er waren landen die leuk voetbal speelde maar er gewoon uit liggen.. en Nederland is gewoon 'n ronde verder en wie zijn er naar huis? Jawel de Amerikanen... Je weet wel waar ze al twee keer achter elkaar 'n smurf als president hebben. Ik heb Biden geappt... hou die grote mond toch eens dicht en praat als je hebt gewonnen. Nu moeten we de volgende wedstrijd tegen Argentinie want die wonnen omdat de Australiers, 'de kangaroes zal ik zeggen, 'n paar fouten maakten waar de Argentijnen gebruik van maakten. Nou ja, schrik hoeven we er niet van te hebben want ze spelen gewoon slecht. Nog veel en veel slechter als wat we van nederland hebben gezien die nu toch wel aan de beterende hand zijn. Vandaag moeten de Fransen tegen de Polen en later de Engelsen tegen Senegal... het zal me benieuwen. Peer heb je alle wedstrijden nog gezien? Zeker... ik ga deze wk ook 'n record verstigen want ik kijk alles en de wedstrijden van Nederland altijd twee keer. Tot nu toe 26 wedstrijden en 4 keer extra van Holland.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Het mooie van sport is ook het leedvermaak wat er bij hoort... ja dat mogen ze van mij ook gerust over Nederland, ik kan daar goed tegen. Vandaag was het weer lachen en dan niet alleen dat Uruquay en uit vloog en weer naar huis kunnen maar ook hoe dom een trainer kan zijn. Ik weet niet hoe de goeie man heet maar slim is hij in ieder geval niet. Gaat hij, omdat ze met 2-0 voor staan, alles op de verdediging gooien en hij dacht er gewoon niet aan dat het misschien nog nodig kon zijn om een doelpunt te maken en daar haalde hij Suarez er af en die hadden ze zo broodnodig nodig toen in de andere wedstrijd de Koreanen de winst pakte bij de Portugezen. Sjonge jonge, lijkt van Gaal wel die dat vroeger ook eens deed... alles op de verdediging gooien en we in de laatste minuten nog een doelpunt tegen kregen en we niet naar het WK konden. In 2002, 20 jaar geleden moest Oranje ten minste n uitwedstrijd tegen Portugal of Ierland winnen om door te gaan. In de eerste wedstrijd tegen Portugal leek alles goed te komen nadat Patrick Kluivert in de 48e minuut de 0-2 scoorde. Maar in de laatste zes minuten van de wedstrijd ging het mis. Pauleta maakte de aansluitingstreffer en in de laatste minuut verzilverde Lus Figo een makkelijk gegeven strafschop. De 2-2 betekende dat Nederland de eerste kans op kwalificatie had gemist, maar winst op Ierland zou alsnog voldoende zijn. De voortekenen waren goed. In een oefenwedstrijd, twee weken voor de wedstrijd in Dublin, werd in Londen met 0-2 van Engeland gewonnen. Tegen Ierland ging het echter opnieuw mis. Een doelpunt van Jason McAteer betekende zelfs dat de Ieren er met een 1-0 winst vandoor gingen en Oranje was uitgeschakeld. Jaja dat was met van Gaal... oeioei, want die is nu weer trainer. En gisteravond zag ik ook nog dat Zwitserland en Brazilie doorgingen... maar die "beste voetballers van de wereld zoals velen zeggen" verloren wel van kameroen.... hahahahaha van Kameroen zeg....


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Potverdorrie wat heb ik toch met Duitsland te doen, ze waren er zo kort bij... ze wonnen zelfs en dan ineens vliegen ze er uit. Hahahahahahahhaahahhahhaahahahahaahahahahahahahaahaha. Het rare was... eerst gingen Japan en Spanje door, toen werd het 1-0 voor Spanje en maakte Duitsland 0-1 en gingen Duitsland en Spanje door. Toen maakte Costa Rico 1-1 en en ook nog 2-1 en gingen zij door met Japan. Alles keerde weer toen Duitsland gelijk maakte want toen ging Japan en Spanje weer door. Duitsland won nog wel en hielpen Spanje een ronde verder... maar Duitsland had de hulp van Spanje nodig maar die gaven niet thuis. Duitsland naar huis... Japan door en Spanje door en smiddags gingen de Marokkanen all door en ook Kroatie ging door want die hielpen de Belgen naar huis. Dag Belgie, dag Wales, dag Denemarken, dag Vogels, dag Bloemen, dag Duitsland...

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Veel mensen dachten alweer dat we ons niet zouden plaatsen... hahahaha, twee vingers in de neus... gewoon voetballen, twee goals maken en rustig uitspelen. Maar de mensen zitten alweer te zeuren dat we niks hebben laten zien. Potverdorrie we zijn eerste in de poule zonder verlies en dan is het weer niet goed. Natuurlijk speelden we om de groepsfase door te komen en proberen geen blessures op te lopen. Dat hebben we gedaan en daarmee is de kous af. Nu moeten we tegen de gelukzakken van Amerika en daar winnen we ook van, heel zeker. Nerderland speelde niet echt geweldig maar het ging erom om door te gaan. Toch nog even over het gedoen met politiek. Kom op we hoeven niet te laten zien of we het ergens niet mee eens zijn. Dat moeten ze na het wk maar doen en niet nu. we gaan voetballen en wat er om heen hangt hoeft van mij nu niet. Het gaat over een aanvoerdersband en gisteren ook weer over een speldje. Zever verdorie niet doe dat na de het wk maar dan hoor je natuurlijk weer niemand... zo gaat dat in de wereld. Deze week volgen er nog mooie wedstrijden want daar gaat het wk toch om. Ik ben benieuwd wie er door gaan... Polen? Argentinie? Belgie? Denemarken? er moeten er nog veel bewijzen dat ze goed zijn... Nederland was day al... slechte wedstrijden? Zeker wel maar het resultaat telt toch.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Natuurlijk kijk ik tv voor het voetballen maar ook van de onzin die er om heen hangt. Neem de vele lege stoeltjes die er zijn terwijl de wedstrijden van nu in de tweede ronde veel belangrijker zijn als de eerste. En dan hemelen ze de Arabieren de Hemel in tegen de Polen maar het zijn leuke voetballers die hebben geleerd dat ze bij aanraking meteen moeten gaan liggen, maar veel meer is het ook niet, en dat terwijl ze allemaal van de Baas-van-het=land allemaal een rolls roys kregen na de winst op Argentinie. De scheidsrechter bij Polen - Saudi-Arabie deed er in mijn ogen alles aan om van de Arabieren ook een auto te krijgen want hij floot wel zo slecht dat het misschien niet voor de Arabieren was maar wel tegen de Polen. Tja vraag ik me af wat dit nog met voetbal te maken heeft... ze hadden 40 namen die geselecteerd konden worden bij Arabie en daar vielen er 'n paar af en die krijgen niks. Hahahahha wat 'n lachertje. En wedstrijden duren nu ineens geen 90 maar 110 minuten. Nee ik vind het maar niks. De Polen die met 2-0 van die Arabieren wonnen krijgen van de regering in Polen ieder 15 liter benzine denk ik hahahhahahaha. Dan nog even over Nerderland... we staan er goed voor... als we winnen is het gepiept, als we gelijk spelen ook en we hebben nog een kleine kans akls we verliezen... wat zeuren de mensen nog. Ik hoop wel dat Luuk de Jong er in komt, dat is een van mijn favorieten voor oranje.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Potverdorrie, ik zit klaar aan de tv voor het spektakel dat er aan zat te komen tussen Oranje en de spelers van Equador. Nou nou, dat heb ik geweten... we halen met pijn en moeite de 1-1 over de streep. Het wil niet zeggen dat we niet nog alles in de hand hebben maar fraai? Vergeet het maar het was nog slechter als de eerste wedstrijd. Ik had gehoopt op een goeie wedstrijd Maar het was niks. We zagen na afloop, want ik wil het niet over het slechte voetbal hebben, zag ik het interview met onze coach, Louis de Vogel en die zegt dingen waar ik van denk... nou nou Loetje, wat zanik je uit je nek. Maar goed... we houden er de moed maar in want we hebben nog de makkelijkste uit de poule te goed Qatar, en daar moet Equador nog wel even 'n gevaarlijke tegenstander in zien te verslaan want die kunnen er zo maar uitvliegen. Laten we toch maar hopen dat het beter wordt want anders zie ik er 'n gat in. Maar we hebben het er over dat Nederland zo slecht is begonnen... we staan in de poule op n en verschillende andere landen hebben het nog slechter gedaan. Maar toen dacht ik later nog... het was Black Friday en was het niet dat het voor ons nu echt Black was... maar een ding is zeker... Ik blijf achter Oranje staan.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Soms is het ook lachen op het wk voetbal want dat zag je bij de wedstrijd Portugal - Ghana want daar gebeurde bijna het ongelooflijke. Een keeper die jarenlang ervaring heeft, duizenden en duizenden euro's krijgt die maakte 'n kinderfoutje. Als die speler van Ghana niet was gevallen was het 3-3 geworden. Hhahahaha ik zou me half dood hebben gelachen. Maar ik heb eerder wel gelachen bij Duitsland en bij Argentinie. En dan gisteren de afgang van Uruquay tegen Zuid Korea 0-0, Zwitserland en Belgie kwamen met de hakken over de sloot en dan de gelijkspelletjes van Amerika, Mexico, Denemarken en Kroatie was niet echt veel goeds. Dan Nederland want om 17.00 moeten we weer. Ik denk dat het goed komt ook al was de eerste wedstrijden 'n beetje "frutje-frot". Ik hou het op 3-9 of misschien 4-1 tegen Ecuador. Waar ik niet goed van word is de beterweters die er elke dag zitten om hun commentaar vooraf en achteraf te geven. Allemaal zever en leuterpraat en meestal zet ik de tv pas op 1 als de volksliederen zijn geweest en zet hen af bij het laatste fluitsignaal... en dat wil ik zo houden.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Wanneer ik aan het voetballen denk, en veel meer kijk ik deze tijd niet want er komen nu vier wedstrijden per dag, dan schiet ik weer in de lach.... hoe mooi kan het zijn... de Argentijnen die van te voren al wisten dat ze het wk zouden gaan winnen verloren om magistrale wijze van Saudi-Arabi, 1-2 en nu zeuren ze er over dat de VAR in die wedstrijd de verkeerde beelden beoordeelde. Kan zijn maar ga terug naar die eikel van een Maradona die de bal er met zijn hand ooit insloeg... ga dat terug kijken en kom dan nog eens zeveren over dat gebeuren in die eerste wedstrijd van hun die geweldig mooi werd verloren. Dan nog de Duitsers, die kregen in 1974 een onterrechte penalty en Nederland verloor met 2-1 en nu gingen ze de mist in tegen de Japanners... ik sprong 'n gat in de lucht toen het 1-2 werd en ik kan toch niet heel goed springen. Dan nog iets over de doelman van Nederland... verdorie we hebben wel 100 goeie keepers en een er van is Noppert en die deed het goed... dus al die zeurkousen die van te voren commentaar hadden... zever niet, hou je kop en lul niet. Ga iets nuttigs doen en scheep ons niet op met die zeververhalen. Vrijdag gaan we er weer tegenaan, weer om vijf uur... Equador moet dan op de slachtbank. Uitslag? ik denk dat we winnen met 3-0 of 4-1. We zien wel.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


HIMMELS | NIJS | VRUUGER | SPSJAAL | VURHALEN | MUZZIEK | WEETJES | ALLE FOTO'S HIMMELS | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu