himmels.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Muziek Himmels 3

MUZZIEK


PEER WELTEN - TWINTIG JOAR DE LISSE
Ik kreeg het verzoek om 'n liedje te maken omdat de Lisse, ons verzorgingshuis, 20 jaar bestond... in 2004 geopend en nu dus 20 jarig bestaan. Dat was dus tijd om het hele jaar 'n beetje te feesten. Op de 21ste mei was er een optreden van zangduo "wij samen" van mijn vroenden Jan en Toos en ik zou die middag mijn liedje presenteren wat ik al maanden klaar had. Het was 'n mooi succes die middag en mijn liedje werd goed ontvangen, gelukkig want ik had goed mijn best gedaan om er een mooi lied van te maken. Klik op de foto boven en je kunt luisteren en kijken via youtube. Natuurlijk weer in Astens dialect.


PIET & PEER - JONG GELEERD IS OUD GEDAAN
Deze keer 'n leidje samen met Pietje, zo noemde we hem net als vroeger Heintje. Maar Piet is nu 13 jaar en wil ook graag Piet zijn, dus noemen we hem gewoon Piet de Boer en samen namen we dit mooie liedje op. Ik had het al in dialect maar nu zing ik samen met Piet in het Nederlands... klik op het plaatje...


PEER WELTEN - DE GULDE TRUG
Wanneer ik in de winkel kom dan heb ik, als ik de prijzen in euro's zie, altijd nog de neiging om alles om te tellen in guldens. Eigenlijk moet ik dat niet doen want je schrikt je dood als je de uitkomst van iets ziet... Neem ook 'ns 'n frietje zonder, dat kost tegenwoordig rond de 2,50 euro, dat is 5,51 gulden (en dat koste toen ik 12 was 25 cent). 5 gulden en 51 cent, je schrikt te kapot. Ik dacht daar maak ik nog eens een liedje over en dit is het geworden. Klik op het plaatje boven en je komt op tube uit.


PEER WELTEN - JONG GELEERD IS AAWT GEDOAIk was al even bezig met nieuwe liedjes maar toen kwam dit er nog even tussen... het is klaar en het gaat er over dat alles in het leven bij je jeugd begint... en dat je dan het begin moet maken voor je verdere leven want "Jong geleerd is oud gedaan"... zo is ook de titel. Begin als kind ook jong met muziek dat zie je wel aan mij want nu maak ik mensen blij met mijn liedjes... binnenkort ga ik weer ergens optreden maar een ding hou ik uit... ophalen en weer thuisbrengen. Luister mijn liedje, klik op het plaatje en geniet.


PEER WELTEN - AS DE MERRIGE NIE MER KUMPT
Ik vond de melodie al jaren geweldig mooi en wilde er allang 'n tekst op maken maar het kwam er eigenlijk niet van tot 'n jaar geleden dat ik over de oorlog iets wilde vertellen, over kinderen die de oorlog moeten zien te overleven, waar er vele van gestorven zijn door oorlogsgeweld en dan op de achtergrond mensen die gek zijn van "bezitterigheid" en waar 'n mensen leven gewoon niet meer telt. De oorlog in de Gazastrook deed er mnog een schepje bovenop en toen dacht ik, ik ga mijn liedje maken. De tekst die passend is bij deze tijd waar grote leiders geen oog hebben voor onze kinderen. Maar wie ooit geloofd in het hiernamaals die weet, daar komen die mensen straks aan de beurt... klik op de foto... "If tomorrow never comes", maar nu in mijn eigen Astens dialect... "As de merrige nie met kumpt"...


PEER WELTEN - DE MELLIKBOER
Vroeger mocht ik wel eens met Toon van der Steen de melkboer mee op zijn route, naar Heusden vergeet ik zowiezo nooit meer. Dit is een ode aan de melkboer van toen die dag in dag uit bezig was. Bij ons langs kwam het paardje altijd even van de weg af om bij opoe Marie van de Ven het oude brood in ontvangst te nemen. De melkboer is allang uit het straatbeeld verdwenen... de supermarkten nemen al he mooie van vroeger over. Helaas, helaas. Mijn nieuwe liedje heet dan ook "de Mellikboer", klik maar op het plaatje hierboven dan kom je er bij uit.


PEER WELTEN - WA G DUN TIJD TOCH VLUG
Toen ik jong was en op school zat duurde een jaar wel zo verschrikkelijk lang, ik wilde daar altijd al wel 'n liedje over maken en dan niet alleen van die schooltijd want in mijn jeugd waren er ook tijden die zo heel lang duurden. Nu loop ik tegen de 80 en nu is 'n jaar niks... het lijkt wel of we gisteren nog oud en nieuw hebben gevierd en we zitten op dit ogenblik bijna in oktober, de herfst is alweer begonne, Klik boven op het plaatje en je hoort mijn liedje met bijpassend videootje via youtube. Veel plezier.


PEER WELTEN - NOA OMMEL, NOA MARIA
Toen ik jong was, bij het jongensgilde was gingen wij vroeger in de meimaand te voet naar Ommel, wij kwamen zoals zo vele uit een katholiek gezin. Ik geloofde in het hier-namaals. Later toen ik 14 was ging ik met vrienden ook te voet naar Ommel om de mis te volgen in het Maria-park. Nog altijd denk ik dat er een hiernamaals is en dat maria, Ons Lieve Vrouwke ons helpt in slechte tijden. Ik ben er voor diverse mensen die ziek waren, geopereerd moesten worden, corona hadden, op moesten voor een diploma etc. een kaarsje aan gaan steken, Ons Lieve Vrouwke heeft me bijna nooit in de steek gelaten. Ik zing wel het liedje in Astens dialect van Ons Lieve Vrouwke, maar ik wilde allang een speciaal eigen liedje voor haar maken... Nu is het klaar, "Noa Ommel, Noa Maria". Het staat op you-tube met tekst in Nederlands en in dialect. Klik op het plaatje...PEER WELTEN - DE KERMIS KUMPT, M UN VURHALTJE (LIVE IN OMMEL)
Ik had over mijn liedje van de kermis kumpt, ook 'n mooi verhaaltje over dat we in de jimmy achter de meisjes aan zaten, misschien ging zo'n meisje wel mee in de rups... en als ze je wel zag zitten mee naar Simons Peijke, waar "ut ging gebeure", ik bedoel kussen en vrijen enzo... maar ja, als het je eerste keer is en niet weet hoe je moet vrijen, tja dan heb je een probleem... luister maar door op het plaatje te klikken.PEER WELTEN - MINNEN ENGELBEWAARDER
Het is 'n paar jaar geleden dat ik wat dingetjes op schreef waarover mijn liedjes 'n keer moesten gaan, bijvoorbeeld over oud worden, over de natuur, maar ik wilde ook altijd nog 'n liedje maken over mijn eigen engelbewaarder, zoals ik dat vroeger al zag, hoe ik die ervaren heb. Maar het kwam er steeds niet van tot dit liedje in een nieuwe uitvoering ineens de eerste plaatsen betrad. Nu hou ik niet van muziek met zo'n driftige stomp er in maar ik wilde wel een tekst maken op de simpele, rustige uitvoering en nu is het klaar. Ik heb het bij mijn vriend jan opgenomen en dit is het resultaat... met een passend videootje er bij. Klik op het plaatje en je kunt het horen en zien via youtube. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.


PEER WELTEN - JUF DE VENT (LIVE)Ook mijn liedje over juffrouw de Vent heb ik gezongen natuurlijk voor de Himmelse mensen bij mijn optreden in Ommel. Hier zit ze bij de rest van de leraren die toen de lessen gaven op onze school in mijn tijd. Mister Nefkens, boven deed de 1ste klas, juf de Vent de 2de en 3de, miste van kemenade links de 4de en mister Rombouts 5 en 6. Klik op het plaatje voor het liedje met natuurlijk weer een leuk verhaaltje er bij.


PEER WELTEN - MOEDERS MISTE (LIVE)
Ik heb nu een plaatje genomen van mezelf zonder bril, ik zie dan wel geen fluit maar ik wil dat graag om te laten zien dat ik moeders mooiste ben.... hhhahahahaha. Ik zet dit hier neer omdat tijdens mijn optreden op 25 juni 2023 in Ommel bij "Ons Jantje", ik mijn liedje zong van Moeders Moiste en ik vertelde daar een verhaaltje vooraf en ik werd verrast met een Lang zal ie leven, na afloop van het liedjes want het ging over 24 juni dat ik ben geboren als moeders mooiste en ik dus koud, net 78 jaar was geworden... daar wil ik alle aanwezigen ook voor bedanken. Klik op het plaatje voor mijn videoo via youtube.


PEER WELTEN - DROME KOMME UIT..
Het is echt heel gek maar ik droom wel vijf keer in de week en ik weet meestal goed waarvan ik heb gedroomd... mensen zeggen altijd, "Dromen zijn bedrog", maar dat is niet waar, als je in je dromen geloofd, echt geloofd dan komen dromen ook wel uit, heel vaak, ik kan het weten... ik heb 'n leuke melodie genomen met 'n fijne tekst die iedereen wel aanspreekt en 'n vidiootje er bij gemaakt, hij staat op you tube, klik op de foto en je kunt het zien en horen.


PEER WELTEN - UN BIETJEDe wereld gaat helemaal kapot aan oorlogen, corruptie, afgunst en noem maar op. Het is niet fijn meer om tv te kijken want je ziet vaak niks als ellende. Ik heb er voor mezelf wat op gevonden... ik kijk niet zo gauw meer en ik denk gewoon terug aan vroeger tijd. Het is ook moeilijk om je aan te passen aan de tijd van nu. Ik noem maar iets... tatoes die ik absoluut nooit zou nemen, kapotte broeker dragen die ook nog mode zijn, en zo zijn er nog veel meer dingen. Ik ga dus gewoon terug in de tijd toen wij thuis met elf man aan de tafel zaten, toen ik nog op school zat en de tijd dat we vakantie hadden... naar de speeltuin gingen, toen we nog naar de bossen "dennenkroten" gingen rapen... en nog veel meer. Met dit nieuwe liedje wil ik iedereen aansporen om dat ook te doen. Sluit je ogen en ga terug naar je kindertijd... Heerlijk. klik op het plaatje en je wordt naar youtube gestuurd...

HIMMELS | NIJS | VRUUGER | SPSJAAL | VURHALEN | MUZZIEK | WEETJES | ALLE FOTO'S HIMMELS | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu