himmels.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Sporten

NIJS
Het was me het dagje wel vandaag... halve finales tennis kijken, formule 1 en vier voetbalwedstrijden, druk druk druk. Maar alles liep een beetje anders als verwacht... Ik zag het al voor me... Max Verstappen zou iedereen inhalen en eerste worden nadat hij van plaats 15 moest vertrekken, maar dat was niet, hij werd tweede. Ajax wint van Feijenoord, Feijenoord won van Ajax wat eigenlijk andersom had moeten zijn. Ik zag PSV alweer winnen van Vitesse zeker toen ze met 0-1 voor kwamen, maar dat was weer niet, 1-1. Ik zag Real madrid winnen in de klassieker tegen Barcelona, de club waar ik helemaal niks mee heb maar dat was weer niet, Barcelona won in de laatste minuut met 2-1. Ik hoopte dat AZ zou verliezen en dat was dan weer wel want ze verloren met 2-1 van Twente. Nou nou, het weekendje wel. Wat wel heel goed was... Mathieu van der Poel won met overmacht Milaan - San Remo en dat was heeeeeeeeeeeeel veel jaremn nadat Kuijper er nog eens had gewonnen. Je ziet wel... de sportdagen brengen ook niet altijd wat je wil.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Iedereen weet wel dat ik sportliefhebber ben en met Feijenoord en AZ kwamen we de afgelopen dagen week flink aan onze trekken... af en toe maken ze er niks van en dan ineens spelen ze de sterren, onbegrijpelijk maar ja. Ze gaan allebei naar de kwartfinales. Natuurlijk ben ik daar blij mee ook al ben ik PSV supporter... ik gun dat de nederlandse teams wel die moeten opboksen tegen het grote geld... Als we 'n beetje 'n redelijke goeie hebben wrodt die meteen weggekocht door de rijke stinkende snertclubs in andere landen. Toch was er in de sport ook weer 'n grote domper op donderdagavond. Van Gerwen moest darten en nadat hij had afgerekend met Peter Wright en dan komt de wegstrijd om in de finale te komen en dan krijgt hij 'n ongelooflijke draai om zijn oren van Dobey, 6-0. Verschikkelijk, hij raakte niet een dubbel, echt niet eentje, wat 'n gepruts zeg, had ik nog beter gedaan. Verliezen met 0 noemen ze in Engeland '"white wash" en die heb ik hier onder.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Gisteren moest PSV tegen Twente thuis aantreden en ik had er al niet zo'n hoge pet van op na de uitschakeling in Europa, maar goed... voor Nederland is het helemaal over nu ook Ajax zich liet verrassen, helaas. Tegen Twente wonnen we wel en bij vlagen niet slecht gespeeld maar we maken toch 'n bult fouten, verschrikkelijk. Maar PSV won maar ook de andere maakten geen fouten. Feijenoord won, AZ Won en Ajax won... niks opgeschoten dus. Ik heb wel darten gekeken... van Gerwen won donderdag nog wel met enig geluk... in het Duitse Kiel vloog hij er de eerste ronde al uit net als van Barneveld. Het was toch 'n afval race want de "betere" vlogen er met bosjes uit. Met van Barneveld en van Gerwen vlogen ook Price, Wright Aspinal, Cullen en amijter Smith er uit. Ik vond er toch al niet zoveel meer aan. Komende week is weer formule 1 geloof ik, kijken wat dat weer gaat worden.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ik heb al honderd keer gedacht, ik kijk niet meer als het voetballen zo slecht blijft maar elke keer zit ik toch weer voor de buis. PSV was niet echt slecht tegen Feijenoord maar we hadden de scheids maar weer eens niet mee. We hadden de afgelopen week ook de wedstrijden voor de beker en daar waren we weer niet echt goed maar we haalden toch 'n nette overwinning op Emmen. Als ik dan de andere topclubs zoals die worden genoemd, bekijk, dan zakt je toch weer de broek af. Feijenoord had weer geluk dat de tegenstander met 10 man kwam te spelen en ze gingen met de hakken over de sloot door de strafschoppen die ze weer wel goed namen. Maar het voetballen, 120 minuten lang, was echt belabberd. En dan hadden we Ajax ook nog.... verschrikkelijk om aan te zien en ook die met de hakken over de bekende sloot. Als we straks een kampioen krijgen dan is dat de minst slechte ploeg want met voetbal haalt niemand het.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Deze week staat de wedstrijd van PSV tegen Feijenoord centraal, het zal me benieuwen wat het gaat brengen maar ik verwacht er niet al te veel van. Er doen zoveel geruchten de ronde over mijn PSV dat ik er geen goeie hoop op heb voor een goeie afloop terwijl we dat wel nodig hebben. Gelukkig hebben we vorige week wat ingelopen.. Als we winnen staan we weer goed maar ja... AZ is trouwens ook goed bezig dus die kunnen ook roet in het kampioenschaps-eten gooien. Deze week heb ik het toch druk met de sport want het darten is weer elke donderdag avond en van Gerwen haalde de finale maar verloor weer door twee erbarmelijk slechte legs te gooien, maar goed... Dobey deed het beter. Nu is er het komende weekend het schaatsen en ook is er het WK veldrijden... heerlijke sporten om te kijken.. Nu nog even tennis kijken voor ik naar bed ga... jaja druk druk druk. Ik hoop wel dat PSV nog wat spelers over zal houden... want het lijkt wel of ze alles in de aanbieding doen.... grgrgrgrggrgrgrgrgrgrgrgrgr, ja ik ben kwaad.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Met mijn PSV blijft het maar "anmoddere", het is nog steeds frutje frt om het in carnavalsstijl te zeggen. We hadden nog geluk dat Feijenoord en Ajax ook heel wat aan prutsen en daarom staan we toch nog redelijk goed in de stand, maar het had heel wat beter kunnen zijn. Maar we raken ze een voor een kwijt... eerst Gakpo, nu Madueke en de volgende zal we sangare en Simons zijn en wat we dan nog over hebben is niet echt alles. Maar goed, het zij zo. Het hockey ligt op koers maar de handballers zijn nu aan de verliezende hand maar hebben het wel redelijk goed gedaan, dat wel. petje af... sinds 1961 waren we niet meer op een WK. Veldrijden doen we ook nog altijd goed want de Nederlandse dames voeren overal de eerste plek aan... Fem van Empel won de dertiende en voorlaatste wereldbekerveldrit van het seizoen. Ze versloeg in Benidorm Puck Pieterse en verzekerde zich van haar zevende triomf in de wereldbeker. En bij de heren was het ook winst voor Nederland, van der Poel was weer paraat. Vandaag moet in nederland weer gevoetbald worden... PSV gaat uit naar Emmen... het zal me benieuwen...

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het WK voetbal lijkt alweer lang geleden, ik denk er weinig aan terug. Voor mijn PSV waren het weer enkele donkere dagen, ze hebben een van de betere spelers moeten verkopen, Gakpo alleen begrijp ik niet dat dit zo maar allemaal kan. Waarom maak je niet gewoon je voetbal jaar af en ga je dan naar het grote geld want meer is het niet. Ik hoor wel ooit zeggen dat "iemand an un neij uitdaging toew is", complete zever, zeg gewoon dat je voor het geld gaat, ben toch gewoon eerlijk of denken die mensen dat wij dat niet weten? Kom op zeg. PSV speelde gelijk tegen Sparta voor de competitie en daar hadden ze 'n slagje kunnen slaan want de anderen speelden ook allemaal gelijk, gelukkig hebben we voor de beker wel gewonnen en gaan 'n ronde verder maar dat deden de andere ook weer. In het weekend is het short=track en daar kijk ik ook weer naar uit want schaatsen zijn we nog altijd goed in dat zag je wel op het EK waar we alle eerste prijzen weg kaapten. Ook heb ik weer darten zitten kijken, in Bahrein moeten acht goeie darters het opnemen tegen acht uit die regio en alle "goeie" gingen door en spelen vandaag weer hun wedstrijden. Vandaag begint ook het wk hockey en Nederland speelt op de 14de haar eerste wedstrijd. Komt op viaplay en ik kijk natuurlijk.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik zal nog eens wat vertellen over de sport... we hebben het wk gelukkig gehad en ik heb nog nooit zo'n slecht wk gezien. Niet dat er slecht gevoetbald werd maar het aantal overtredingen... het aantal keren dat iemand denk dat hij goed kan voetballen ligt te kermen op de grasmat terwijl ze hem niet eens geraakt hebben. Dan het geleuter over Messi... iedereen van de pers en de praatprogramma's praten hem de Hemel in... wat 'n onzin, hij speelde niet slecht maar om hem zomaar uit te roepen tot speler van het wk? Kom op dat ziet 'n blinde nog bijna wel. Iedere voetbalkenner weet toch dat de Kroaat Luka Modric de ster van het voetbalgebeuren daar was. Als Argentinie de scheidsrechter tegen nederland niet mee had gehad lees: (omgekocht), dan waren ze er toen al uitgevlogen maar zoals de laatste jaren het geval is... omkoperij en geldwolven maken de wereldkampioen, niet meer de voetballers. Maar goed het zit er op, nooit meer aan terugdenken. Alleen moet ik nog wat kwijt over Maradonna... die presteerde het om blij te zijn en te juichen toen hij een goal maakte met de hand... dat is hetzelfde als die Belgiesche wielrenster die op ongeoorloofde wijze de Olympische titel wilde halen met wielrennen door 'n motertje in het frame te bouwen. Kom op zeg, hoe kun je blij zijn... je moet wel 'n hele domme sukkel zijn om te juichen als je 'n goal maakt met de hand of net als die wielrenner Armstrong die de touw verschillende keren won door doping te gebruiken... dan ben je een niksnut, laafaard en klootzak. Ook Maradonna. Maar de sport gaat door want in Engeland zijn ze weer gewoon aan het voetballen met kerst en de veldritten gaan gewoon door, ook op 1 januari.. zelfd het darten waar van gerwen weer hoge ogen gooit en dat niet alleen maar zijn gemiddelde is elke keer hoog. Kijk die andere Nederlanders zoals, Noppert, van der Voort, van Duijvenbode, Wattimena en Barneveld, om er maar wat te noemen, kunnen 'n heel aardig pijltje gooien en doen het niet slecht, maar het zijn geen afmakers net als Mighty Mike van Gerwen. Die ramt je van het bord af als je denk dat je even goed bezig bent. Nu moest ie weer tegen die Belg, zo'n watje vind ik, Dimitri van den Bergh, die werd met 6-0 aan de kant geschoven... Tja... Morgen de finale tegen Smith, de smijter...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Peer heb je de wedstrijd gekeken tussen Marocco en Kroatie om de derde en vierde plaats op het WK voetbal? Ja ik heb geker=ken maar het interesseerde me maar weinig. Ben we blij dat Kroatie, die heel wat beter en leuker voetbal hebben laten zien dan de Maroccanen en ik gun het Modric wel want dat is en blijft met zijn 37 jaar 'n klasse voetballer. Ik zou misschien voor Marocco zijn geweest maar ik kan niet voor een land zijn waar de mensen die naar Nederland komen dat die het zomaar leuk vinden om in ons land, niet eens hun eigen land, zomaar van alles af tebreken etc. Ik denk dan ook, waar zijn die ouders? Als je wat wil vernielen doe dat in je eigen land maar niet hier, maar dat durven ze niet want in Marocco zijn heel andere regels voor mensen die de zaak vernielen. Daarbij moeten ze ook onthouden dat ze het voor hun eigen landgenoten verpesten want we beginnen dan steeds meer 'n hekel te krijgen dat mensen van dat land terwijl de meeste gewoon nette burgers zijn. Maar goed, het is niet anders... morgen hebben we de finale, daar kijk ik wel naar uit maar ook hier geldt die regel... Door het gedrag van Messi beginnen we te hopen dat Argentinie verliest... kijk dat krijg je dan als er dit soort dingen gebeuren... bij de ene zijn het de supporters, tenminste een groep supporters, die het verzieken voor hun land en aan de andere zijde iemand die denk zomaar vanalles te mogen zeggen omdat hij een vedette is. Ik ga voor Frankrijk.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het is helaas niet geworden wat ik verwacht had na de uitschakeling van Oranje... Ik had gehoopt dat Argentinie met "grtnek" Messi er ook zouden vliegen maar ik heb maar de helft gekregen, Argentinie tegen Frankrijk, die de Maroccanen naar de troostfinale stuurden. Ze praten nogal lovend over de Maroccanen maar ik vond het niet veel... veel verdedigen zonder zelf aan te vallen. dat deden ze nu wel en ze mogen van geluk spreken dat het geen 4 of 5-0 is geworden. Als ze de finale hadden bereikt tegen de Argentijnen dan had ik niet gekeken had ik mezelf beloofd. Laten we het wk maar gauw vergeten, het was niet wat ik er van verwacht had. Dus ga ik vanaf vandaag het darten kijken, zal wel op Viaplay komen. Dan is er ook se proleaque van het dames hockey en dat zie ik ook graag.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het is inmiddels een beetje gezakt de uitschakeling van Oranje op het WK. Ik had gehoopt dat het beter zou gaan maar helaas. Toch moet me een ding van het hart. We hebben niet veel tijd meer en staan met 0-2 achter.... dan komen eindelijk de echte Nederlandse spitsen erin en binnen korte tijd is het 2-2 en gaan we de verlenging in en dan ineens zien we niks meer terug van dat vorige kwartiertje waarin we zo goed bezig waren. Pinaltys zijn we niet goed in dus hadden we het toch in die twee kwartieren af moeten maken, door moeten gaan, maar ineens is het weg. Ik snap er geen reet van. Maar goed, het zij zo. Toen de supporters, tenminste een groepje ervan, zich misdroegen na de wedstrijden die ze wonnen, was voor mij het voetbalplezier even weg. Ze speelden tegen Portugal en ik hoopte echt dat ze zouden verliezen en dat alleen omdat enkele klootzakken niet van andersmans spullen kunnen blijven en denken hier alles te moge vernielen. Zover komt het steeds als er van die vervelende dingen gebeuren. Maar nu wonnen ze ook nog van Portugal en dat door eendracht en hard werken, maar zoals ik al zei... ik hoop dat ze er in de halve finale uitvliegen. Met dank aan dat groepje klootzakken die menen op auto's van andere mensen te mogen gaan staan. Nu krijgen ze Frankrijk tegen want die wisten de Engelsen te verstaan terwijl ik fan van de Engelse ben... ik hou van dat soort voetbal. Maar goed, we zullen wel zien wat de halve finales gaam brengen. Ik ben zowiezo voor Kroatie... ik mag die Messi niet en misschien kijk ik wel helemaal niet meer... Kroatie, Argentinie, Marocco en Frankrijk, ik moet er niet aan denken.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


En dan zit het wk erop, en dat alleen door 'n vervelende scheidsrechter... waardeloos stuk vreten. We hebben het allemaal gezien onder de rust... de praatjes tussen de scheids en Messi... maar ja... het zet geen zoden aan de dijk. We speelde niet grandioos het hele tournooi al niet maar Argentinie speelde ook belabberd. Maar die gaan door en wij niet. Helaas, ik maak er geen punt van want deze week begint het darten weer en dat volg ik elke dag. Leuk was wel dat die Brazilianen naar huis konden. Die grootnekken dachten al dat ze er waren... helaas... de Kroaten dachten er anders over... Dus die spelen nu tegen Argentinie de halve finale... och ik vond het trouwens wel spannend. Helaas over en uit... Dag kanaries uit Brazilie... dag Oranjes uit Nederland. "tis nie andurs". Of ik wat heb gewonnen met mijn uitslagen raden? nee niks ik heb er wel zo vaak langs gezeten, maar ik raad altijd wat ik hoop... het enige wat ik goed had was dat de Kroaten verder zouden gaan... Maar dat was niet veel. Nou ja... over vier jaar zien we wel weer, dus voor nu.... "zand dur ovur"....


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Veel mensen denken al dat het de laatste wedstrijd voor oranje gaat worden, helemaal fout het wordt de laatste wk wedstrijd van Messi want Nederland heeft Frenkie de Jong, die kent de kneepjes van Messi en die blijft de hele wedstrijd bij hem... holt overal met hem mee en dan wordt het huilen voor de Argentijnen. Ik zou hopen dat Nederland met 3-0 wint en dat hoop ik ook voor Brazilie maar dan in het voordeel van de Kroaten. Maar we moeten het afwachten... ik geef Nederland 'n goeie kans en dan in de halve finale tegen de Kroaten en de finale tegen en de finale tegen Portugal. Ik heb zoals je weet van van Gaal geen hoge pet op maar hij zei nu toch wel 'n paar dingen die hij hetzelfde vind als ik. Brazilie heeft niet aangevallen... spelen wat tiktak, lokken de tegen stander naar voren en dan in een counter slaan ze toe... iedereen heeft het over de prachtige goals... maar niemand als Louis en ik zien dat het eigenlijk helemaal niet zo geweldig is, ook al zijn de doelpunten prachtig. Nou ja... vandaag de oarnje pet op, kaarsje aan en we kunnen uitzien naar de wedstrijd van komense dinsdag om 20.00 uur. Ik ben er klaar voor... uitslag tegen Argentinie? 3-0 voor ons Oranje...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Vandaag toch nog maar iets vertellen over het voetballen want "naw begeent ut". Het zal al wennen worden want na 36 gekeken wedstrijden, 32 van de voorrondes en de 16de finales en vier extra van nederland omdat ik die twee keer kijk, zal het wennen worden dat er twee dagen geen voetballen is. Inmiddels is het bij ons binnen helemaal Kerstsfeer geworden en ik mag van Annie geen oranje ophangen maar als Nederland vrijdag speelt dan zet ik wel mijn oranje pet op. Even terug naar de uitvallers. Nu was Spanje aan de beurt en die hadden zichtbaar niet geoefend op het nemen van strafschoppen. Ik gunde het Marocco niet want die vergaten gewoon aan te vallen... constant met 11 voor de goal liggen, maar goed, ze kregen wel de beste kansen... niet mijn keuze van mooi voetballen... maar goed... In de laatste wedstrijd voor dat het voor echt begint was een prooi voor Portugal die de jodelaars uit Zwitserland weer in de slee naar huis duwden. Van Gaal zei ook van de Brazilianen goede counteraars waren waar op de tv van Basten het dus weer niet mee eens was en toch had Louis wel gelijk want ze wilden eigenlijk niet aanvallen maar toe slaan in de counter en dat deden ze ook maar van Basten zit op tv commentaar te geven terwijl hij niet eens weet dat er bij verlenging van een wedstrijd er n wissel meer mag worden toegepast. Wat kom je dan zeveren als je je huiswerk niet eens hebt gedaan. De bekende landen waar je meer van had verwacht die er uit liggen zijn Duitsland, Denemarken, Belgie, Spanje, Mexico en Uruguay. We hebben wel commentaar op Nederland maar we doen het zo gek nog niet, nee van Gaal, de Admiraal, is niet mijn favoriete trainer maar hij deed het toch nog niet zo slecht.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ik dacht eerst dat het 3-0 zou worden maar heb toch bij nader inzien ook 3-1 geraden en dat werd het ook. Natuurlijk waren we weer niet grandioos, maar noem eens een land op dat wel geweldig speelde. Er waren landen die leuk voetbal speelde maar er gewoon uit liggen.. en Nederland is gewoon 'n ronde verder en wie zijn er naar huis? Jawel de Amerikanen... Je weet wel waar ze al twee keer achter elkaar 'n smurf als president hebben. Ik heb Biden geappt... hou die grote mond toch eens dicht en praat als je hebt gewonnen. Nu moeten we de volgende wedstrijd tegen Argentinie want die wonnen omdat de Australiers, 'de kangaroes zal ik zeggen, 'n paar fouten maakten waar de Argentijnen gebruik van maakten. Nou ja, schrik hoeven we er niet van te hebben want ze spelen gewoon slecht. Nog veel en veel slechter als wat we van nederland hebben gezien die nu toch wel aan de beterende hand zijn. Vandaag moeten de Fransen tegen de Polen en later de Engelsen tegen Senegal... het zal me benieuwen. Peer heb je alle wedstrijden nog gezien? Zeker... ik ga deze wk ook 'n record verstigen want ik kijk alles en de wedstrijden van Nederland altijd twee keer. Tot nu toe 26 wedstrijden en 4 keer extra van Holland.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Het mooie van sport is ook het leedvermaak wat er bij hoort... ja dat mogen ze van mij ook gerust over Nederland, ik kan daar goed tegen. Vandaag was het weer lachen en dan niet alleen dat Uruquay en uit vloog en weer naar huis kunnen maar ook hoe dom een trainer kan zijn. Ik weet niet hoe de goeie man heet maar slim is hij in ieder geval niet. Gaat hij, omdat ze met 2-0 voor staan, alles op de verdediging gooien en hij dacht er gewoon niet aan dat het misschien nog nodig kon zijn om een doelpunt te maken en daar haalde hij Suarez er af en die hadden ze zo broodnodig nodig toen in de andere wedstrijd de Koreanen de winst pakte bij de Portugezen. Sjonge jonge, lijkt van Gaal wel die dat vroeger ook eens deed... alles op de verdediging gooien en we in de laatste minuten nog een doelpunt tegen kregen en we niet naar het WK konden. In 2002, 20 jaar geleden moest Oranje ten minste n uitwedstrijd tegen Portugal of Ierland winnen om door te gaan. In de eerste wedstrijd tegen Portugal leek alles goed te komen nadat Patrick Kluivert in de 48e minuut de 0-2 scoorde. Maar in de laatste zes minuten van de wedstrijd ging het mis. Pauleta maakte de aansluitingstreffer en in de laatste minuut verzilverde Lus Figo een makkelijk gegeven strafschop. De 2-2 betekende dat Nederland de eerste kans op kwalificatie had gemist, maar winst op Ierland zou alsnog voldoende zijn. De voortekenen waren goed. In een oefenwedstrijd, twee weken voor de wedstrijd in Dublin, werd in Londen met 0-2 van Engeland gewonnen. Tegen Ierland ging het echter opnieuw mis. Een doelpunt van Jason McAteer betekende zelfs dat de Ieren er met een 1-0 winst vandoor gingen en Oranje was uitgeschakeld. Jaja dat was met van Gaal... oeioei, want die is nu weer trainer. En gisteravond zag ik ook nog dat Zwitserland en Brazilie doorgingen... maar die "beste voetballers van de wereld zoals velen zeggen" verloren wel van kameroen.... hahahahaha van Kameroen zeg....


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Potverdorrie wat heb ik toch met Duitsland te doen, ze waren er zo kort bij... ze wonnen zelfs en dan ineens vliegen ze er uit. Hahahahahahahhaahahhahhaahahahahaahahahahahahahaahaha. Het rare was... eerst gingen Japan en Spanje door, toen werd het 1-0 voor Spanje en maakte Duitsland 0-1 en gingen Duitsland en Spanje door. Toen maakte Costa Rico 1-1 en en ook nog 2-1 en gingen zij door met Japan. Alles keerde weer toen Duitsland gelijk maakte want toen ging Japan en Spanje weer door. Duitsland won nog wel en hielpen Spanje een ronde verder... maar Duitsland had de hulp van Spanje nodig maar die gaven niet thuis. Duitsland naar huis... Japan door en Spanje door en smiddags gingen de Marokkanen all door en ook Kroatie ging door want die hielpen de Belgen naar huis. Dag Belgie, dag Wales, dag Denemarken, dag Vogels, dag Bloemen, dag Duitsland...

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Veel mensen dachten alweer dat we ons niet zouden plaatsen... hahahaha, twee vingers in de neus... gewoon voetballen, twee goals maken en rustig uitspelen. Maar de mensen zitten alweer te zeuren dat we niks hebben laten zien. Potverdorrie we zijn eerste in de poule zonder verlies en dan is het weer niet goed. Natuurlijk speelden we om de groepsfase door te komen en proberen geen blessures op te lopen. Dat hebben we gedaan en daarmee is de kous af. Nu moeten we tegen de gelukzakken van Amerika en daar winnen we ook van, heel zeker. Nerderland speelde niet echt geweldig maar het ging erom om door te gaan. Toch nog even over het gedoen met politiek. Kom op we hoeven niet te laten zien of we het ergens niet mee eens zijn. Dat moeten ze na het wk maar doen en niet nu. we gaan voetballen en wat er om heen hangt hoeft van mij nu niet. Het gaat over een aanvoerdersband en gisteren ook weer over een speldje. Zever verdorie niet doe dat na de het wk maar dan hoor je natuurlijk weer niemand... zo gaat dat in de wereld. Deze week volgen er nog mooie wedstrijden want daar gaat het wk toch om. Ik ben benieuwd wie er door gaan... Polen? Argentinie? Belgie? Denemarken? er moeten er nog veel bewijzen dat ze goed zijn... Nederland was day al... slechte wedstrijden? Zeker wel maar het resultaat telt toch.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Natuurlijk kijk ik tv voor het voetballen maar ook van de onzin die er om heen hangt. Neem de vele lege stoeltjes die er zijn terwijl de wedstrijden van nu in de tweede ronde veel belangrijker zijn als de eerste. En dan hemelen ze de Arabieren de Hemel in tegen de Polen maar het zijn leuke voetballers die hebben geleerd dat ze bij aanraking meteen moeten gaan liggen, maar veel meer is het ook niet, en dat terwijl ze allemaal van de Baas-van-het=land allemaal een rolls roys kregen na de winst op Argentinie. De scheidsrechter bij Polen - Saudi-Arabie deed er in mijn ogen alles aan om van de Arabieren ook een auto te krijgen want hij floot wel zo slecht dat het misschien niet voor de Arabieren was maar wel tegen de Polen. Tja vraag ik me af wat dit nog met voetbal te maken heeft... ze hadden 40 namen die geselecteerd konden worden bij Arabie en daar vielen er 'n paar af en die krijgen niks. Hahahahha wat 'n lachertje. En wedstrijden duren nu ineens geen 90 maar 110 minuten. Nee ik vind het maar niks. De Polen die met 2-0 van die Arabieren wonnen krijgen van de regering in Polen ieder 15 liter benzine denk ik hahahhahahaha. Dan nog even over Nerderland... we staan er goed voor... als we winnen is het gepiept, als we gelijk spelen ook en we hebben nog een kleine kans akls we verliezen... wat zeuren de mensen nog. Ik hoop wel dat Luuk de Jong er in komt, dat is een van mijn favorieten voor oranje.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Potverdorrie, ik zit klaar aan de tv voor het spektakel dat er aan zat te komen tussen Oranje en de spelers van Equador. Nou nou, dat heb ik geweten... we halen met pijn en moeite de 1-1 over de streep. Het wil niet zeggen dat we niet nog alles in de hand hebben maar fraai? Vergeet het maar het was nog slechter als de eerste wedstrijd. Ik had gehoopt op een goeie wedstrijd Maar het was niks. We zagen na afloop, want ik wil het niet over het slechte voetbal hebben, zag ik het interview met onze coach, Louis de Vogel en die zegt dingen waar ik van denk... nou nou Loetje, wat zanik je uit je nek. Maar goed... we houden er de moed maar in want we hebben nog de makkelijkste uit de poule te goed Qatar, en daar moet Equador nog wel even 'n gevaarlijke tegenstander in zien te verslaan want die kunnen er zo maar uitvliegen. Laten we toch maar hopen dat het beter wordt want anders zie ik er 'n gat in. Maar we hebben het er over dat Nederland zo slecht is begonnen... we staan in de poule op n en verschillende andere landen hebben het nog slechter gedaan. Maar toen dacht ik later nog... het was Black Friday en was het niet dat het voor ons nu echt Black was... maar een ding is zeker... Ik blijf achter Oranje staan.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Soms is het ook lachen op het wk voetbal want dat zag je bij de wedstrijd Portugal - Ghana want daar gebeurde bijna het ongelooflijke. Een keeper die jarenlang ervaring heeft, duizenden en duizenden euro's krijgt die maakte 'n kinderfoutje. Als die speler van Ghana niet was gevallen was het 3-3 geworden. Hhahahaha ik zou me half dood hebben gelachen. Maar ik heb eerder wel gelachen bij Duitsland en bij Argentinie. En dan gisteren de afgang van Uruquay tegen Zuid Korea 0-0, Zwitserland en Belgie kwamen met de hakken over de sloot en dan de gelijkspelletjes van Amerika, Mexico, Denemarken en Kroatie was niet echt veel goeds. Dan Nederland want om 17.00 moeten we weer. Ik denk dat het goed komt ook al was de eerste wedstrijden 'n beetje "frutje-frot". Ik hou het op 3-9 of misschien 4-1 tegen Ecuador. Waar ik niet goed van word is de beterweters die er elke dag zitten om hun commentaar vooraf en achteraf te geven. Allemaal zever en leuterpraat en meestal zet ik de tv pas op 1 als de volksliederen zijn geweest en zet hen af bij het laatste fluitsignaal... en dat wil ik zo houden.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Wanneer ik aan het voetballen denk, en veel meer kijk ik deze tijd niet want er komen nu vier wedstrijden per dag, dan schiet ik weer in de lach.... hoe mooi kan het zijn... de Argentijnen die van te voren al wisten dat ze het wk zouden gaan winnen verloren om magistrale wijze van Saudi-Arabi, 1-2 en nu zeuren ze er over dat de VAR in die wedstrijd de verkeerde beelden beoordeelde. Kan zijn maar ga terug naar die eikel van een Maradona die de bal er met zijn hand ooit insloeg... ga dat terug kijken en kom dan nog eens zeveren over dat gebeuren in die eerste wedstrijd van hun die geweldig mooi werd verloren. Dan nog de Duitsers, die kregen in 1974 een onterrechte penalty en Nederland verloor met 2-1 en nu gingen ze de mist in tegen de Japanners... ik sprong 'n gat in de lucht toen het 1-2 werd en ik kan toch niet heel goed springen. Dan nog iets over de doelman van Nederland... verdorie we hebben wel 100 goeie keepers en een er van is Noppert en die deed het goed... dus al die zeurkousen die van te voren commentaar hadden... zever niet, hou je kop en lul niet. Ga iets nuttigs doen en scheep ons niet op met die zeververhalen. Vrijdag gaan we er weer tegenaan, weer om vijf uur... Equador moet dan op de slachtbank. Uitslag? ik denk dat we winnen met 3-0 of 4-1. We zien wel.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Het is nu voor de "egjes" begonnen, het WK-voetbal. Ik vind de discussies allemaal vervelend want als er its fout was dan hadden ze drie jaar geleden iets aan moeten doen. Toen het blaadje door Blatter werd voor gelezen hadden ze meteen in moeten grijpen want iedereen wist van corruptie en omkoperij. Maar nu we bijna gingen beginnen viel iedereen over de zooi heen. Natuurlijk is het verschrikkelijk dat er zoveel doden zijn gevallen met de bouw maar ze wisten allang dat er iets mis was en ze hielden de oogkleppen op. Ik vind alles verschrikkelijk wat er gebeurd is, maar begin er eerder aan. Maar goed,,, we gaan naar de sport. Ik had 'n briefje voor de eerste drie wedstrijden en ik heb er eentje goed, Nederland tegen Senegal die door Nederland met 2-0 werd gewonnen en dat had ik goed. Engeland tegen Irak bijna goed want ik had 6-0 en het werd 6-2... jammer. Kijken we bij Nederland tegen Senegal.... ik heb een wedstrijd gezien van Senegal en speelde ze goed maar nu was het slecht net als Nederland want ook wij speelde slecht. Maar we hebben wel de punten binnen die we broodnodig hebben. Tegen Equador en Qatar zullen we het makkelijker hebben denk ik. Wat mijn uitslag is? Ik denk tegen Qatar 4-0 en tegen Equador 3-0 en dan denk ik dat we er niet ver naast zitten. Jammes dat de Jong er niet in stond wat het is nog steeds Neerlands beste spits, mijn mening dus. Maar we wachten af. Vandaag moet ik vier wedstrijden kijken en de opgenomen wedstrijd van Nederland tegen Senegal want ik wil nagaan wat er fout was. Vrijdag spelen we weer en dan gaat het goed dat weet ik heel zeker. Om 17.00 uur komen we op de mat tegen Equador. Op dinsdag volgende week om 16.00 uur tegen Qatar. Ik moet wel een ding zeggen; "Ik kiek Allus".

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik zat afgelopen weekend sport te kijken zoals altijd... voetbal had mijn voorkeur terwijl er ook tennis was en darten. Ik keek naar Emmen tegen Ajax en toen het 1-3 was dacht ik, ik ga schakelen naar het darten. Daar maakte van gerwen gehakt van zijn tegenstander en toen ik terug schakelde was het 2-3 en de lachfilm was nog niet over... het werd 3-3. Jonge jonge Ajax... wat 'n gepruts in de achterhoede maar gunsyig voor mij als PSV-er want als we winnen van AZ zitten we goed. De gedachten waren goed, maar het pakte heel anders uit. Eerlijk is eerlijk, AZ speelde beter en wat ik had zitten denken kan de vuilnisbak in. Maar bij sport en vooral voetbal gaat zoveel mis. Neem het Nederlands Elftal... we hadden een coach die zomaar naar zijn droom Barcelona ging, ons land in de steek liet en later weer terug wil komen... wat zitten daar voor eikels aan het roer? We hebben van Gaal nu weer aan het roer en wat die voor fratsen uithaald is met geen pen te beschrijven... ik snap trouwens toch niet hoe het kan dat in een wereld waar miljoenen en miljoenen rond gaan dat daat n man uit maakt hoe het Nederlands elftal er uit moet komen zien. En als hij er nu verstand van had was dat misschien nog tot daar aan toe. Dan wordt je toch doodziek van die persconferenties dir hij geeft... Dan zit hij daat net of hij de koningin is. Nu weet ik ook wel dat die reporters de meest domme vragen kunnen stellen maar ook van Gaal geeft de meest domme waardeloze antwoorden. Voetballen kon hij vroeger al niet laar staan van elftallen leiden, hij moet voetballers iets laten doen wat hij zelf al helemaal niet kon. Nee ik heb van van Gaal en consorten al helemaal geen hoge pet op. Ik zou willen dat hij het stokje zou doorgeven aan een ander zoals Bert van Marwijk... dan zouden we misschien nog iets maken op het WK. Maar misschien hebben we dit keer het geluk aan onze zijde en komen we de groepsfase wel door. Ik moet er echt niet aan denken dat we in Nederland het nationale team moeten laten coachen door mensen als van Gaal en Koeman... Beiden vertrokken al 'n keer, maar hun "vriendjes" halen die weer terug.. In Nerderland hebben we raar regeerders... in de politiek, bij winkels maar ook in de sport.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ajax - PSV 1-2

ahahahahahahahahahahahhahaahahhahaahhahahaahahhahahaahahahahahahahhahahaahahahahahahahahahhaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahhahaahahaahahahahahahahaaha x 1000

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het gaat met ons PSV weer de goeie kant in... enkele geblesseerden zijn weer terug en dat was ook te zien. Als ze de Jong niet meenemen naar het wk dan snap ik niet hoe ze erbij komen om van Gaal als coach te handhaven en dat geldt ook voor Veerman want dat is de beste middenvelder op dit moment. Maar ja... de "vriendjes" onder elkaar beslissen anders... lijkt zelfs of ze er geld voor krijgen. PSV won nu weer wel na het verlies tegen Groningen, eerst met 2-0 van Arsenal, toen met 0-3 van NEC en nu met 1-2 van Bodo-Glimt. Ook Max liet afgelopen weekend weer van zich horen... hij had zelfs 'n record... de meeste overwinningen in n seizoen en we zijn nog niet klaar. Helmond Sport deed het een wedstrijd ook goed tegen den Haag werd met 2-1 gewonnen. Maarja, we staan tweede van onderen met 12 punten uit 13 wedstrijden, en dan moet ik eerlijk zeggen "des nie veul"...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


PSV had niet veel tegen, uit hadden ze al gewonnen van Zurich 1-5 en thuis deden ze het nog 'n beetje beter en werd het 5-0. Nee ik ga het niet over Ajax hebben want dan is mijn broertje straks helemaal ziek. Haha. Maar waar ik wel van geziet is het wk-wielrennen op de baan en we halen natuurlijk ook medailles want in fietsen zijn we erg goed. Scratch race vrouwen haalde Maike van der Duin het zilver. Ook bij de teamsprint mannen werd Nederland 2de en dus zilver. Keirin mannen daar haalde Harrie Lavreysen het goud en zilver was er voor Jeffrey Hoogland. Bij de scratch mannen werd Roy Eefting derde en won het brons. We halen nog wel meer medailles maak je maar geen zorgen. Maar goed, het ging me nu het meeste om PSV en zo en "Kiek hier oonder mer us"....

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Zo af en toe zijn de sportdagen geweldig mooi... Toch waren er ook rare dingen... onze Frans stond met zijn zonen pachtig afgebeeld in de NWC-er, ja echt schitterend met de interviews van vader en zijn zoons. Viel me wel een ding op, alle drie als Favoriete voetbalclub Ajax. Ik dachgt echt dat het 'n drukfout was maar na contact te hebben gehad met mijn broertje bleek het toch echt zo te zijn. Zelfs na het verlies tegen AZ, 2-1, het gelijke spel tegen de "amateurs" van Go Ahead 1-1, het schandelijke verlies thuis tegen Napoli 1-6 en de slechte wedstrijd tegen Volendam, blijft mijn broer voor Ajax. Ik heb nog wel 'n oud PSV shirt, ik zal dat eens opzoeken en naar hem toe brengen. PSV deed het wel goed, na de waardeloze wedstrijd en het verlies tegen Cambuur wonnen we deze week in Europa met 1-5 uit tegen Zurich en tegen Heerenveen wonnen we uit met 0-1. We hebben ons weer hervonden denk ik. Nu staat AZ nog op 1, Ajax 2, PSV op 3 en Feijenoord op 4... verschil totaal 3 punten. Dan was er nog de soup met de Formule 1 maar uiteindelijk werd Max Verstappen uitgeroepen tot Wereldkampioen nadat hij ook deze race had gewonnen. Een bedrijf of competitie waar werkelijk honderden miljoenen in omgaan hebben niet eens een fatsoenlijke regel voor zo'n geval als vandaag. Misschien hebben ze ook wel 'n regel dat Max, omdat hij 2 keer achterelkaar wereldkampioen is geworden, volgens jaar zowiezo de titel al, zonder te rijden. Wat 'n gedoe. Ook was er weer het darten en in de finale van Gerwen tegen Espinal en dat leek op niks uit te draaien want van Gerwen liep gewoon van zijn tegenstander weg... 0-4 en het ging om vijf gewonnen potjes. En toen leek het gepiept maar van gerwen raakte de slag kwijt... het werd 1-4, 2-4, 3-4 en Espinal miste twee dubbels voor 4-4 en gooide van Gerwen het toch nog uit met dubbel 6... pfffff. 3-5, maar wel de kampioen in het spelletje darts dubbel beginnen dubbel eindigen.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Op het televisie was de uitreiking van de televizierring, een van die onzinnige dingen die er op tv komen dus was het voor mij echt een avondje lekker sport de hele avond. erst tennissen van de dames, om kwart voor zeven PSV. Dat was echt 'n makkie want ze presteerden wel in tegenstelling tot Ajax 'n paar dagen geleden. Om 8 uur begon het wk volleybal waar Nederland 'n geweldige wedstrijd sepelde tegen het sterke China. Helaas met 2=3 verloren maar het was 'n puike wedstrijd... 1-0 voor, 1-1, 1-2 achter 2-2 gelijk en dan in de laatste set op 15 punten ging het mis, jammer. Toen moste ik nog Feijenoord kijken, stukjes van AZ en om 11 uur, half nacht moest ik het damesvoetbal nog kijken tegen Zambia. Maar goed, alles beter als die ring die ze weggeven bij dat vriendjes gedoe.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik zat een dezer dagen naar 'n sportprogramma te kijken en daar gingen ze het hebben over het Spaanse voetbal. Daar kwam 'n oud bestuurslid van een of andere vereniging vertellen dat het Spaanse voetbal het beste is van de wereld en die zeverkloot vertelde dat "el classico", de wedstrijd tussen Real Madrid en Barcelona gewoon door iedereen graag gezien wil worden. Maar zonder mij dus kloothommel, want ik kijk niet naar ploegen waar zoveel geld in rond gaat dat ze de beste spelers van de landen rondom kopen en meestal b.v. de beste spelers van de mindere landen en die mogen dan daar vaak twee jaar op de bank zitten, hun zakken vullen, en weer weg kunnen. Nu weet ik dat het overal gebeurd maar dat heeft het voetbal kapot gemaakt. Kijk ook eens naar het Nederlands elftal... Veel spelers die in het buitenland aan het werk zijn, groot gelijk als je veel geld wil verdienen maar het heeft de Nederlandse competitie wel minder gemaakt. Die paar echt goeie spelers die we hadden zitten bij buitenlandse clubs en daar ga ik niet naar zitten kijken, tenminste niet naar Madrid tegen Barcelona. Waar ik wel van genoot tijdens het voetballen? Het 1-2 verleis van Spanje dat thuis verloor dus van Zwitserland, het verlies van het Engelse team tegen Italie, 1-0 en dan de Duitsers die thuis met 0-1 verloren van Hongarije. En die Spanjaarden maar groot spreken over hun voetbal, echt lachen. Nee ik kijk lieven naar het WK wielrennen, de Laver tennis finales en het WK volleybal voor dames. Want wat dacht je van Ellen van Dijk? van Annemiek van Vleuten? de winst van de volleybaldames op Kenia en het afscheid van 's wereld beste tennisser ooit Roger Federer.. en eerder de winst bij het tennis van Nederland op Amerika, 2-1. Nee laat Barcelona en Madrid maar voor wat het is... doei doei pruts Spanje. Nederland is wel goed genoeg... ze speelde niet best... echt 'n "Van Gaal Team", maar we wonnen wel met 1-0 van Belgie.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ik snap er af en toe geen moer van want nu speelde PSV, tenminste de achterhoede niet meegerekend, weer wel redelijk goed en dat hebben die Rotterdammers geweten want ze mochten dan wel met 0-1 voor komen... PSV beet van zich af... nam de voorsprong met 2-1 en liet feijenoord niet verder komen als gelijk en op het laatst trokken we de winst naar ons toe en kon Rotterdam met een nederlaag naar huis. Ook Ajax kreeg 'n nederlaag te verduren tegen AZ en dan was er ook nog het verlies van Twente bij Heerenveen. Nee de competitie in onvoorspelbaar. De meeste goeie spelers vertrekken naar de rijke landen die het voetbal verprutsen voor andere clubs maar dat zal er wel bij horen. En wie staat er in Nederland weer bovenaan? Ja wij, wij met ons PSV en ik hoop dat het zo blijft maar je kunt er echt niks over zeggen. Dan spelen we goed en dan weer barslecht... maar dat doen die andere teams ook, we wachten maar af.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER
Potverdorrie het was 'n hele zit vrijdag 16 september want de drie wedstrijden werden uitgezonden van het tennis in de Davis Cup waar Nederland al had gewonnen van Kazachstan met 2-1 en nu moesten ze aantreden tegen Engeland. Griekspoor verloor met 2-0 ven Evans maar van de Zandschulp trok het gelijk met 2-0 tegen de Engelse nummer 1, Norrie. Het was om 16.00 uur begonnen en de laatste slagen in het dubbelspel wat de einduitslag moest maken was om 23.15 uur... zeven uur tennis maar het was het waard want in 'n prachtige spannende wedstrijd waar Nederland met Wesley Koolhof en Matw Middelkoop wonnen de eerste set in de tiebreak en de tweede verloren ze ook in de tiebreak maar de derde set waren ze weer geweldig bezig en wonnen met 6-3... het was geweldig enb er werd feest gevierd want Nederland zit bij de laatste acht landen in de kwartfinales. Ze spelen nog wel tegen Amerika om te kijken wie eerste word in de poule. Die wedstrijd is zaterdag 17 september. Ik kijk weer.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het is weer druk met sport kijken want de competitei bij het voetballen is bezig en de wedstrijden voor de diverse europese competities zijn ook geregeld aan de gang... dan is er de vuelta maar dat vind ik niks dus kijk ik zowat niet. Natuurlijk wel het tenissen van de US-open waar geweldige wedstrijden worden gespeeld. Ik kan thuis eurosport extra aan en daar kan ik kiezen welke wedstrijd ik graag wil kijken. Das echt mazzel hebben. Op dit moment kijk ik Brouwer tegen Musetti en daar doet Brouwer het goed. Ik heb net AZ tegen NEC gekeken van de competitie en dat was ook spannend... 1-1. Ik volg al dagen het wk-volleybal voor heren en in de sterke poule van Nederland staan we bovenaan met drie gewonnen wedstrijden... eerst tegen Egypte, toen tegen Argentinie en de laatste tegen Iran, Nu wacht maandag Oekraine om half zes. PSV speelde ook nog tegen Volendam... fluitje van 'n cent, 7-1 en we hebben nu alles nog gewonnen, staan boven aan met 22 doelpunten in 4 wedstrijden. Das niet niks. Helmond Sport bakt er weer eens helemaal niks van en staan na vier wedtrijden strak onderaan... met 0 punten en ze hebben 2 goals gemaakt... dat gaat slecht, super slecht. Ooit wilde ze het stadion groter hebben... nu kunnen ze rustig wat tribunes afbreken... komt toch niemand denk ik.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Bij de sport gebeurd weer vanalles... Natuurlijk de winst van PSV bij Go Ahead, 2-5 en we staan gelijk alweer mee bovenaan. Maar er was meer... bij het wielrennen op de baan wonnen we bij de teamsprint mannen het goud en bij de dames zilver. Bij de puntenkoers werd Vincent Hoppezak derde en bij Eliminatierace vrouwen werd Mylene de Zoete derde en ook bij de scratch mannen haalde we brons door Roy Eefting. Bij het EK roeien hebben we al 4 madailles maar nog geen goud. Bij het zwemmen was er goud bij de 4x 200 meter estafette, goed toch? Oh ja van Gerwen won bij het darten weer een tournooi, begon slecht en kwam tegen een onbekende speler met de schrik vrij 6-5 maar won later wel het tournooi met 8-5 van Price. Nederland is zo slecht nog niet. Ten Hag, de toptrainer van Ajax die voor veel geld naar Manchester United ging maakt zijn naam daar waar, na het verlies van vorige week verliest hij nu beschamend met 4-0... misschien iets voor helmond Sport zo'n trainer of willen ze hem daar ook niet?

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Het voetballen is weer begonnen en daar ben ik blij mee. Ons PSV deed het niet slecht wat de uitslag betrof voor plaatsing voor de champions league maar dat moeten we thuis nog wel even afmaken. Bij de start van de eredivisie waren we ook goed op dreef alleen vond ik aan de beide wedstrijden van PSV niet echt veel aan. We hebben wel 'n redelijk goed team maar of het iets gaat worden moet nog blijken. Helmond Sport begon weer slecht en verloren met 1-0 bij NAC, geen schande maar je hebt wel weer 0 punten. In de eredivisie wonnen de "grote" allemaal... PSV, Ajax, Feijenoord, Twente en AZ. Dan nog iets over ten Hag, je weet wel die kale trainer die Ajax verliet voor het grote geld in Engeland en denk dat hij Jesus is. Hahahaha. Manchester United liet zich zondag te kijk zetten door Brighton & Hove Albion. Bij het debuut van Erik ten Hag ging de Engelse recordkampioen met 1-2 ten onder op Old Trafford. Zo die staat ook weer met beide pootjes op de grond. Liverpool, mijn favoriete club deed het ook niet goed, 2-2 gelijk tegen Fulham. Wel zag ik een geweldig lopende Femke Bol bij de atletiek wedstrijden in Oslo waar ze goud won. Geweldig. Die kan wel iets haerder lopen als ik... Hoezo Peer, gij ht toch k unne keer gewonne? Ja klopt dat was waar ik mee deed in de slakken race... die won ik wel, "mer k mer krek" hahahahha.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Er was weer vanalles te beleven wat de sport betreft... Oh ja, ik heb heerlijk geslapen na de winst op Ajax van mijn PSV... maar ik wil het hebben over het EK bij de dames... Normaal ben ik net als de meeste nederlanders tegen Duitsland als die spelen, behalve afgelopen zondag toen de finale ging tussen Engeland en Duitsland. Waarom? Kijk, vroeger waren we blij dat we naar damesvoetbal konden kijken omdat die niet de hele tijd op de grond gingen liggen, niet de hele tijd zeuren tegen de scheids, maar nu dat het damesvoetbal meer en meer in opkomst is zijn ze al hetzelfde aan het doen als bij de mannen. Ze beginnen de haren te doen zodat ze overal opvallen, liggen constant op de grond om een overtreding te simuleren en ze zeveren ook nog steeds tegen de scheidsrechter. En dat was nu nog eens extra erg bij die irritante dames van Engelend. Verschrikkelijke tantes die elke wedstrijd goed beginnen en terug zakken naar het nulpunt. Dan krijgen ze in de finale ook nog de 2-1 kado in de verlenging... helamaal waardeloos... en dan nog iets over de trainster. Wij hadden jaren Sarina Wiegman en die deed het best goed... en dan komt het EK en dan trapt ze hier af en gaat de Engelse dames trainen. Net voor het EK gaat die tante afhaken want zoals ze zei: "ik was toe aan een nieuwe uitdaging"... hahahahha dat leerde ze van van Gaal, Hiddink en van Advocaat en die waren ook geregeld aan een "andere uitdaging" toe. Je lacht je toch kapot... zeg gewoon dat je ergens anders flink geld kunt verdienen en zeur nergens anders over en zanik niet zo. Hoe kan je je land verraden en naar een andere land gaan voor de uitdaging? Zeur niet je doet het alleen voor het geld. Net als die andere "geweldige trainers die we hadden". Lu... niet, we hebben n goeie gehad, Bert van Marwijk. Dus toen vandaag dat irritante gedoe van die Engelse geitjes was afgelopen heb ik meteen de tv afgezet. Nee daar kijk ik niet naar als die over het paard getilde meiden daar staan vieren wat ze niet toekomt. Snel over naar het wielrennen... Dat was weer geweldig.... 8 ritten en 7 gewonnen door Nederlandse dames, dat zegt genoeg... En als je van Vleuten ziet dan krijg je als sportman toch meteen schrik... die fietst, niet meer normaal. Annemiek van Vleuten heeft historie geschreven door de Tour de France Femmes te winnen. De Nederlandse topfavoriete van Movistar zette in de laatste etappe, met aankomst op de zware La Super Planche des Belles Filles, de puntjes op de i door de slotrit te winnen n de gele trui. Achter Van Vleuten stelde Demi Vollering haar tweede plaats veilig in de rituitslag en het eindklassement, terwijl ze ook de bolletjestrui won. Niewiadoma werd derde in het klassement. Marianne Vos won de groene trui en de nieuwe wittetruidraagster in de Tour de France Femmes luistert naar de naam Shirin van Anrooij. De Nederlandse eindigde als zeventiende en staat nu vijftiende in het algemeen klassement. Daarmee is ze de beste jongere. Tja wat valt er nog te zeggen? We zijn gewoon de beste... nee daar kunnen de Engelse meiden niet tegen op. Dan onze Max... Niemand denkt het maar het gebeurd wel... gewoon starten vanaf tien en gewoon als eerste over de streep komen... geweldig, we hebben genoten Max.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Natuurlijk heb ik mee geraden op internet voor de wedstrijd van mijn PSV tegen AJAX en ik wist zeker dat we 4 doelpunten zouden maken, vijf werden het er uiteindelijk. Ik had 0-4 geraden want ik had niet verwacht dat de Amsterdammers er 3 zouden maken en in het prille begin van de wedstrijd kon ik er mijn grote prijs vergeten want de 0 die ik had geraden voor Ajax stond al op 1. Maar het deerde ons niet die 1-0 achterstand. We maakten even korte metten met de "goden van amsterdam"... 1-1, 1-2, 'n slippertje naar 2--2 maar we sloegen weer toe... 2-3, 2-4, 3-4 en 3-5. Dag Amsterdam, tot het volgende jaar. Vijf gele kaarten en 'n rode kaart voor Ajax tegenover twee keer geel van PSV dat zegt ook genoeg over hoe die Ajaxieden speelde en niet tegen hun verlies konden. En als je begint met voetbal als kind leer je als eerste om wel tegen je verlies te kunnen. Eigenlijk hadden er van Ajax twee af gemoeten maar dat zag de scheids waarschijnlijk maar door de vingers, ik zag het wel duidelijk. PSV won vorig jaar de wedstrijd ook al en toen met 04 wat ik nu ook weer gedacht had. Ook toen was er rood voor Ajax, Nicols Tagliafico kreeg kort voor rust een rode kaart na een overtreding op Andr Ramalho. Even nog over de Formule 1 van Hongarije: Een zeer verrassende start dit keer Russell, Sainz, Leclerc, Norris, Ocon, Alonso, Hamilton, Bottas, Ricciardo en op 10 en 11 Verstappen en Perez. Heeeeel raar. Maandag heb ik het over de vrouwentour in Frankrijk.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Natuurlijk geniet ik van de dames Tour de France, heel wat meer als van de heren. Ik geniet er van dat de nederlandse dames zich zo goed mengen in het geheel en tot nu toe veel prijzen hebben weggekaapt. In de eerste etappe winst en geel voor Lerena Wiebes en tweede Marianne Vos, beiden gewldige wielrensters. Dan de tweede etappe is er winst voor Marianne Vos en neemt het geel over van Wieber. In de derde was Vos weer tweede achter de sterke Ludwig. In de vierde rit was er winst voor Marlene Reuser maar het geel blijft voor Vos die vijfde werd. Dit zijn de leidsters in de klassementen: Algemeen klassement: Marianne Vos, Puntenklassement: Marianne Vos, Bergklassement: Femke Markus. Maar ik genoot ook van de voetbalsters, de halve finale tussen Engeland en Zweden waar de Engelse dames toch echt 'n maatje te groot waren. Maar ik vind wel dat je als thuisland altijd zwaar en heel erg in het voordeel bent. Ik heb nog eens gekeken bij de mannen waar Nederland drie keer de finale haalde en twee keer tegen het thuis land en verloren. Ik vind dat ze Engeland tegen Zweden niet in Engeland hadden moete laten spelen maar op neutraal terrein. Ook in de finale geeft hun dat voordeel. Kijk bij vroeger: Wk finale in 1930, Uruguay thuisland en winnaar, 1934: Italie thuisland en winnaar, in de oorlogsjaren was er geen wk, in 1966 en dat heb ik gezien Engeland thuisland en gewonnen, dan voor ons belangrijk in de finale zaten wij in 1974 tegen thuisland Duitsland en die wonnen en in 1978 gebeurde hetzelfde, Argentinie thuisland en wonnen ook. In 1998 was het weer zo ver Frankrijk thuisland en winnaar. Nee voor mij is het geen echt wk meer. alle teams moeten op neutraal terrein spelen in 'n ander land.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER
Sporten blijft mooi... tenminste voor mij, en dan om te kijken, niet om te doen want dat lukte vroeger al niet en is alleen maar slechter geworden. Ik heb genoten van de dartfinale tussen van Gerwen en Price waar Mighty Mike even liet zien wie de beste is ook al staat Gerwin Price ook op n. De atletiek heb ik ook van de geoten en omdat ik snachts niet goed slaap kwam dat goed uit dat er uitzendingen waren van 2 tot 5 in de nacht. We hadden zilver op de estafette mix en dat was geweldig... bij het kogelstoten won Jessica Schilder brons en meerkampster Anouk Vetter zilver en dat was echt geweldig om te zien, in de laatste zes dagen kwam er maar n medaille, Femke Bol liep naar zilver op de 400 meter horden. Onze grote ster Hassan won helaas niks. Dan nof wat over het wielrennen, de tour... ik heb weinig gekeken en dat kwam door de matige prestaties van de Nederlanders. Jumbo-Visma is een nederlandse ploeg maar de goeie daarvan zijn buitenlanders en daar zit ik niet op te wachten. Het zijn wel de veelvraten... net als bij het voetbal draaid alles om dat verschrikkelijke geld. De grote clubs en teams kopen hun ploeg bij elkaar met veel geld en voor groot geld, waardeloze zooi dus. Nee ik wilde er eerste elke dag 'n stukje aan wijden net als eerdere jaren maar na drie dagen was ik al van gedachte veranderd. De eerste Nederlander komen we in het algemeen klassement tegen op plaats 25... "opa" Mollema... nou ja. Nee dan de dames, daar kijk ik elke dag naar uit... winst in de eerste etappe en geel voor Lerena Wiebes en tweede Marianne Vos, beiden Nederlandse wielrensters. Dan de tweede etappe is er winst voor Marianne Vos en neemt het geel over van Wieber.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Natuurlijk is het geweldig dat Femke Bol naar zilver liep op de WK atletiek op de 400 meter horden, Natuurlijk is het geweldig dat van Gerwen in de fimale staat bij het darten en natuurlijk zijn de dames met het ek-voetbal uitgeschakeld omdat ze in 2 uur tijd niet n enkele kans hadden gekregen. Natuurlijk prachtig dat de twee redbulls start vanaf positie 2 en 3, Max vanaf 2 en Perez vanaf 3 achter Leclerc. Natuurlijk is het prachtig dat de Nederlandse ploeg van Jumbo Visma zowat alles winnen wat er te winnen valt en ook mooi dat PSV won van Betis Sevilla met 2-1. Maar ik heb het liever over vroeger. Vroeger hadden we in de tour nog Nederlandse inbreng zodat we gekluisterd zaten aan de buis. Waar is de tijd dat we nog Zoetemelkjes hadden, van der Veldes, Winnen, Knetemannen en Teunissen? Waar is de tijd dat de midvoor van onze teams nog nummer 9 hadden en op het middenveld 2 spelers hadden, links en rechts halfjes? Waar is de tijd dat we 's nachts opstonden om de bokswedstrijden van Cassius Clay te zien? Waar is de tijd dat we voor 'n dubbeltje aan de Dijstraat NWC konden bekijken en als je handig was onder de grijze schutting door kroop en je dubbeltje kon opmaken aan snoep bij 't winkeltje van Kwarten? Waar is de tijd dat je als junior trainde tot het donker was omdat er geen verlichting was? Waar is de tijd dat je zelf bij moest houden "hoeveel het was" omdat we geen scorebord hadden? Waar is de tijd dat je de opstellingen moest bekijken bij cafe de Sportvriend van Cor Clevis in "ut gengske"? Dat PSV de voetballer van Nistelrooij de goals maakte en niet zoals nu met zijn lelijke zwarte baard langs de lijn stond te coachen? Dat de contributie nog bij de mensen thuis werd opgehaald door 'n vrijwilliger van NWC? Onze straat nog drie of vier spelers leverde aan 'n kampioensteam van NWC 1? Voetballers er netje bij liepen i.p.v. die vol gekraste afbeeldingen op hun lijven? Waar is de tijd dat PSV als reclame nog PHILIPS op hun shirtje hadden staan? Waar is de tijd dat 'n voorhoede nog uit 5 spelers bestond? Ja ik vraag me ook af, waar is de tijd dat ik van ons moeder "neij kwik-voetbalschoewn munde hale bij Piet van den Eijnde terwijl ut weggegid geld was um d ik dur toch gin snars van kn"..... Ja de tijden veranderen.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER
Er is al heel wat gebeurd wat de sport betreft... Vorige week was er het damesvoetbal, nou ja, dat is er elke dag wel, maar Nederland was weer 'ns bereslecht tegen Zweden en het werd de schamele 1-1 eindstand. Nu hadden we geluk dat in onze poule ook Portugal gelijk speelde tegen Zwitserland dus was alle mogelijk. Ena dan komt steeds het nieuws dat er van Oranje steeds meer afvallen. Dat was echt vervelend maar ja, we moeten door en nu speelde Zweden, die toch tweede staan op de ranglijst, weer niet echt goed maar wonnen wel van Zwitserland. Nederland speelde tegen Portugal en begonnen echt goed... ik dacht, ja dit is het maar na de 2-0 voorsprong begonnen we weer terug te vallen en het niveau zakte zienderogen... zelfs zo dat de stand 2-2 werd. Gelukkig wonnen we toch nog en we zien de wedstrijd tegen Zwitserland met gerust hart komen. Maar eerlijk is eerlijk, het moet wel beter. Onze Max deed het zondag redelijk goed maar haalde niet de eerste plek. Als het nog vijf rondjes langer had geduurd dan had ik het nog wel willen zien. Bij het wilerennen was het echt spannend... tenminste voor de neutrale kijker, niet voor mij want als er geen nederlanders iets maken vind ik er niks aan. Een lichtpuntje was er wel... Steven Kruiswijk staat 12de op 13,27 maar dan moeten we wel heel laag gaan om de volgende tegen te komen... Bauke Mollema staat nu 44ste op bijna 'n uur achterstand... Nee dan vind ik er de ballen aan.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Met de sport is het echt heel druk... hockey-dames, damesvoetbal, wimbledon en de tour, het kan niet op. Bij het tennis was zijn de twee geweldenaars uit Holland allebei door naar de laatste zestien. Jaren hadden we eigenlijk niks aan tennissers en nu in een keer hebben we van de Zandschulp en van Rijthoven. Ze wonnen allebei hun partij en vandaag moet van Rijthoven spelen tegen de nummer 1 van de wereld Djokovic. Vorig jasar verloor Griekspoor van hem maar ik geef Tim van Rijthoven meer kans. Bij het dameshockey won Nederland van Noord Ierland en werd het 5-1. Zondag 3 juli spelen we om 19.30 uur tegen Duitsland en Woensdag 6 juli om 19.30 uur is het Nederland - Chili. Vandaag is ook de grote prijs van Engeland Formule 1 en onze Max vertrekt vanaf de eerste startrij op plek twee... moet kunnen. Dus vandaag weer genieten van tennis en formule 1 en de tour. Vandaag was de eerste etappe want die tijdrit tel ik niet mee want dat vind ik zelf wel tien-keer-niks. En in die eerste rit won wel eventjes 'n Nederlander... Er waren wel weer de bekende valpartijen maar het werd beslist in de sprint... Fabio Jakobsen won deze tweede etappe van de Tour de France, hij klopte Wout van Aert in de sprint in Nyborg, de Belg is wel de nieuwe geletruidrager. Dit zijn de eerste tien van het klassement 1. Wout van Aert, 2. Yves Lampaert + 0.01, 3. Tadej Pogacar + 0.08, 4. Filippo Ganna + 0.11, 5. Mads Pedersen + 0.12, 6. Mathieu van der Poel + 0.14,
7. Jonas Vingegaard + 0.16, 8. Primoz Roglic + 0.17, 9. Bauke Mollema + 0.19 en 10. Dylan Teuns + 0.21. Vandaag gaan we weer verder, ik hoop op van der Poel.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Soms dan moet ik lachen terwijl me niemand 'n mop vertelde... of is het toch 'n mop. Kijk het gaat hierover... ik las in de krant dat het Nederlandse dames voetbalteam tijdens het WK dezelfde beloning gaan krijgen als de heren. Dat denk je... nou terecht toch tenminste als die ook goed hun best doen, vrouwen willen gewoon dezelfde beloning krijgen als mannen. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ooit werkte ik als deakdekker samen met 'n dame maar dakrollen van 55 kilo kon ze niet verplaatsen, dat moest ik doen, trouwens al het zware werk deed ik en die moet dat maar hetzelde verdienen als ik? Kom op zeg. Nu zat ik vrijdagavond klaar voor de wedstrijd van het damesteam van Nederland uit tegen Engeland en ik was erg in de mood want ze begonnen goed maar het zakte af naar 'n laag niveau. Bij 1-1 werd 'n strafschop gemistwant de keeper hield hem er niet uit maar ze schoten hem tegen de buitenkant van de paal. Waardeloos dus en meteen maakte de Engelse ladys 2-1, ook dat nog. Oranje ging steeds slechter spelen, het niveau van zeg maar de veteranen 8 van 'n klein dorpje. Verschrikkelijk slecht. En toen ging de dame die ooit beste keeper was op 'n groot tournooi ook nog zwaar de fout in... die had ik nog gehad, en uiteindelijk verloren de dames met 5-1. Sjonge jonge en die willen net zoveel verdienen op het WK als de mannen. Nou nou, diep triest, diep gezonken. Ik weet niet wat de mannen krijgen nu maar in 2014 zou Oranje bij het winnen van de wereldtitel een premie krijgen van 270.000. Nou nou, en zijn onze vrouwen dat waard? Als je het mij zou vragen dan geef ze ieder maar 20 euro.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Max Verstappen was weer als van ouds, zoals die rijdt zou hij rijles van mij kunnen hebben gehad... nee nee ik rij niet hard, doe alles op mijn gemak maar ik bedoel de timing en de precisie. Hij liet weer allemaal 'n poepje ruiken al hoewel.... het was dit keer spannend tot het einde toe. Maar Max maakt geen fouten, hij heet geen Jos... (grapje). Ik had trouwens ook nog het damesvolleybal gekeken en die wonnen ook eindelijk 'n keer want ze verloren heel wat wedstrijden achter elkaar. Verloren van achtereenvolgens China, Bulgarije, Italie, Servie, Duitsland, Dom. Republiek en toen wonnen ze eindelijk van Zuid Korea. He he, eindelijk. Bij het hockey, wat ik ook 'n mooie sport vind, wonnen de heren met 2-1 van India. Ook was er darten voor teams... Nederland trad aan met Noppert en van Duivenbode maar die verloren in de halve finale van Wales. Winnaar werd uiteindelijk op verrassende wijze de Australiers met Whitlock en Heta. Bij het tennis won Berrettini en die won vorig jaar ook al daar... nou ja...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Wanneer het Nederlandselftal moet voetballen dan gaan m'n gedachten ook weer terug naar m'n jeugd... ik was 9 jaar oud en mocht met m'n vader mee naar Harrieke van Hoek in de Markstraat, waar ze toen al televisie hadden en moch ik naar de wedstrijd kijken die er toen op was. Dat was tijdens het WK van 1954. Nee live wedstrijden hoeft van mij niet en dan moet ik nu meteen denken aan de wedstrijd Wales - Nederland. Je ziet daar mensen zitten, helemaal in oranje... misschien jaren voor gespaard en dan zit je daar en dan hoop je op 'n geweldige wedstrijd met 'n team van de top van ons land en wat doet "generaal" van Gaal? Hij komt met 'n team dat zo ongeveer gelijk is aan Helmond Sport want van Gaal "zal en moet" in de belangstelling staan en dat doet hij met dingen die een normale mens nooit zou doen, maar ja, Louike van Gaal zal en wil de boeken in gaan als 'n aparte Nederlander. Ik weet ook dat teve-reporters soms domme vragen stellen maar niemand is zo goed in domme antwoorden geven als van Gaal. Ik hoorde hem zelfs zeggen dat Frenkie de Jong toch apart was. Dat klopt, in vind hem een van de beste spelers van ons land maar in de wedstrijd tegen Wales waar hij inviel was hij gewoon slecht. Nee van Gaal zanikt nog meer uit z'n nek als Jan Derksen met z'n kaarsen... hahhahaha. Ik zal blij zijn als van Gaal vertrekt maar ook Koeman wil ik niet terug maar ja... die mannen die daar aan het roer zitten hebben allemaal vriendjes, zo gaat dat met mensen die geld hebben. Ik denk dat Louis van Gaal ook nog wel een tatoe zal laten zetten.. eentje van prinses Beatrix of misscjien een foto van Rutte, als hij maar opvalt. Oh ja, we wonnen van Belgie, en ook van Wales... maar die laatste was echt "Frutje-Frt".... Ben benieuwd naar de wedstrijd tegen Polen.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER
Ook al is er bijna geen echte sport op teevee dan nog heb ik het druk met sport kijken. Het was wel geweldig tegen de Belgen maar daar moet ik wel iets over kwijt. Van te voren zeiden de belgische voetballers dat die wegstrijd tegen Nederland niet iets interessants was en dat het gewoon een verplicht nummertje was. Nu heb ik dat eens geannaliseerd hoe dat in elkaar zit want de beterweters die we steeds te zien krijgen in de studio van de teevee, die weten dat niet of ze zeveren uit hun nek. Maar ik weet het wel. Kijk als Belgie verliest dan kunnen ze zeggen: We hebben dat van te voren aangegeven dat het voor ons niet interessant was... en als ze hadden gewonnen, iets wat bijna niet kan, dan hadden ze gezegd: Kijk zelf als we zo maar wat spelen en zo maar wat doen, winnen we nog van Nederland. Zo zijn die Belgen... Maar eerlijk is eerlijk, we denken dat we heel goed waren maar we speelde best leuk maar dat kwam ook wel omdat de Belgen zo slecht waren. Ik kijk bijna alle wedstrijden van Belgie en ik heb ze de laatste drie jaar niet meer zo slecht zien spelen. Dus we moeten niet net doen of we 'n echt goed team hebben. Het begint er wel wat op te lijken en ik hoop dat ze nog beter worden. Ik heb ook wat andere wedstrijden gekeken voor Europa maar dat was allemaal maar 'n beetje la-la. Wel keek ik nog het volleybal van de Nederlandse dames ploeg en die waren goed bezig, maar verloren ook hun vierde wedstrijd, helaas. Verder was er nog tennissen, hockey, motorrace en nog wel wat meer... Daar laat ik het bij. Oh ja, darter v Gerrewe waar de finale k wir vurlrren, dizze keer in Amirrika


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER
Soms heb ik het wel heel druk met sport kijken en dat was dit weekend ook weer, maar ik ga niet aslles behandelen. Wel vertel ik even over de laatste speeldag in de Engelse competitie, daar speelden mijn favorieten LIverpool de laatste wedstrijd en kwamen ook nog met 0-1 achter... maar tegelijk speelde Manchester City en die kwamen met 0-2 achter. Als het zo bleef was City kampioen maar toen kwam het nieuws dat het bij City op onverklaarbare wijze 3-2 werd en bij Liverpool 3-1. Dat betekende dat City kampioen werd. het was ongelooflijk spannend... echt geweldig. Toen dacht ik aan Nederland.. daar werd Ajax kampioen maar niet door voetbal maar door scheidsrechters. Kijk dat is het verschil, ik kijk liever naar de Engelse wedstrijden dan de Nederlandse competitie. Maar ja het zij zo.... Ook onze Max, de zoon van grintcoureur Jos, was goed bezig alleen begon hij wel slecht maar dat trok hij recht en toen viel ook Leclere nog uit met 'n kapotte motor en Verstappen liet niet zich sollen, zijn ploeggenoot Perez werd ook nog tweede. Geweldig om te zien. Max staat weer op 1 in het klassement met 110 punten, Leclere 2de met 104 en Perez 3de met 85 punten. Er was nog veel meer sport die ik heb gekeken, het hockey bij de vrouwen, het voetbal van de jeugd onder de 17, het tennis dat is begonnen op Roland Garros in Frankrijk en de Giro. Jaja ik heb het er druk mee.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

"Hil efkus ware we in de zuvvunden Himmel" maar dat is weer in rook opgegaan. Mark Cavendish heeft de derde etappe van de Giro gewonnen. Na een weinig enerverend koersverloop werd de etappe beslist in een massasprint. Daarin was Cavendish de snelste. Mathieu van der Poel behield de roze leiderstrui. Maar ja toen kwam de dinsdag en de vierde etappe die is gewonnen door Lennard Kmna. De Duitser was de sterkste van een grote kopgroep. Uit diezelfde groep wist Juan Pedro Lpez het roze over te nemen van Mathieu van der Poel. Tom Dumoulin kwam uiteindelijk op grote achterstand van de klassementsrenners over de finish. Tja, waar we 'n dag eerder vier nederlanders bij de eerste tien hadden is het nu wel duidelijk dat mijn favoriet Dumoulin niet vooruit kan komen in de bergen. Gijs Leemreize werd 6de en dat was niet slecht. Thymen Arensman en Wilco Kelderman kwamen binnen op 2:37 min. Dumoulin op ruim 9 minuten en onze grote man van de eerste dagen van der Poel op bijna 23 minuten... tja, en dan het klassement: We hebben alleen Kelderman in de top 10 over, hij staat zesde op 1,55. Dumoulin 49 op 8:20 en onze trots van der Poel ging van 1 naar plaats naar 91... oei oei, dat doet toch wel zeer. Vandaag woensdag 11 mei kan Ajax kampioen worden, dat is zuur voor ons PSV-aanhangers maar och... we kunnen nog naar de voorrande van de championsleague. Ik begrijp niet dat die feijenoorders de "hendsbal" hebben gezien terwijl dat 2 miljoen mensen dat niet zagen... nou ja... in zo'n wereld leven wij. Voetballers dragen plaatjes op hun shirt van respect etc. en respecteren hun eigen voetbalcollega's niet eens, Poetin die grote onzin uitkraamde, de Astense partijen die 'n wethouder buiten spel zetten terwijl zijn partij 25% van de kiezers achter zich heeft. Het word er niet beter op, niet in Asten, niet in Nederland en niet op onze aardbol.
Natuurlijk had PSV het nooit meer mogen weggeven maar ik vind wel dat 'n scheidsrechter het kampioenschap ven nederland beslist en niet de voetballers. Ik ga me niet opwinden want dan komen er misschien scheldwoorden maar daar doe ik zowiezo niet aan mee. De tweede helft van PSV was trouwens ook echte helemaal pruts. Laten we het maar gauw vergeten...Ajax was trouwens ook niet best maar goed ze blijven op vier punten voorsprong staan wat met 'n beetje mazzel nog maar n puntje had kunnen zijn. Zelfs de tweede goal vcan de Amsterdammers had ook afgekeurd moeten worden maar goed, iedereen denkt er anders over. Er was ook Formule 1, wel wat later maar dat deerde onze max niet. Hij stond op de derde vertrekplaatsmaar schoof meteen naar twee. Even later gaf hij ook Leclerc het nakijken en toen de safetycar nog even roet in het eten dreigde te gooien liet Max toch even zien wie de baas is... Hij werd eerste in Miami voor Leclere. Dan was er nog darten waar van Gerwen weer goed van zich liet horen, hij verloor donderdag nog de finale van Clayton, in het weekend maakte hij korte metten met het kleintje, 6-4, ook won hij van van Duijvenbode met 6-5, maakte vervolgens gehakt van Humphries, 7-2 en in de finale won hij van de belg van den Bergh met 8-5. Het was in de European Tour het 5de tournooi. Bij het Tennis in Madrid won Carlos Alcaraz, een nieuweling van 19 jaar en 5 dagen oud, de Open Madrid. Hij had eerder al Nadal en Djokovic uitgeschakeld en in de finale de Duitser Sverev, 6-3 en 6-1. Bij de dames won Jabur van Pegula met 7-5, 0-6 en 6-2... Ja ik heb het druk gehad met sport kijken...Gaan we maar gauw naar de Giro maar onze eigens "cracks" van zich lieten spreken. Mathieu van der Poel heeft in het Hongaarse Visegrd de eerste etappe van de Giro dItalia gewonnen. Na 195 kilometer was de topfavoriet van Alpecin-Fenix de beste op de oplopende aankomst van ruim vijf kilometer, waardoor hij ook de eerste roze trui in ontvangst mag nemen. Van der Poel rekende in een lange en zware sprint af met Biniam Girmay en Pello Bilbao. De vijfde plaats was voor Kelderman en de 7de plek voor Mollema. De dag later was het weer spannend tijdens de tijdrit en die individuele tijdrit van 9,2 kilometer in Boedapest, is gewonnen door Simon Yates. De Brit legde het technische parcours sneller af dan de Nederlanders Mathieu van der Poel en Tom Dumoulin. Van der Poel bleef wel leider. Maar wat deden we het fantastisch. Tweede dus van der Poel, derde Dumoulin, zevende Kelderman en tiende Arendsman. Boven zie je de stand van de eerste tien met vier Nederlanders bij de eerste tien en bekijk de namen maar eens...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Vanaf vorige week donderdag is er weer heel wat gebeurd op het gebied van de sport. Ik ga het niet hebben over PSV en Ajax want de stand blijft gewoon hetzelfde, niks nieuws dus. Maar wel het darten. Donderdag verloor van Gerwen alweer de eerste ronde van Wade en dat betekende geen enkel punt en is hij zowiezo zijn eerste plaats kwijt in de totaalstand. Maar in het weekend zette hij alles even recht bij de Oostenrijk open. Daar versloeg hij Wade met 6-5 en daar zaten vier Nederlanders bij de laatste 32: Noppert, Jansen, van Duijvenbode en van Gerwen. Bij de laatste 16 haden we er nog drie want Jansen was afgevallen, en daar verloor van Duijvenbode met 6-1 van van Gerwen. Bij de laatste vier zaten nog 2 Nederlanders en daar won Noppert van Aspinal en van Gerwen van Bunting. In de finale won van Gerwen van Noppert met 8-5 en dus de Oostenrijk open. Mooi. Ook was er het voetbal van mijn favoriete club Liverpool. Ze wonnen in de competitie slechts met 1-0 maar in de Championsleague deden ze het 'n beetje raar. Thuis gewonnen vorige week met 2-0 tegen Villarreal en nu trokken de Spanjaarden dat recht en aan de rust was het 2-0 dus totaal 2-2. Maar de Engelsen kwamen sterk uit de kleedkamer en trokken alles recht, -2-1, 2-2 en 2-3... einduitslag 2-5 v oor mijn voetballers. En dan heb ik nog het driebanden gevolgd en in de finale was het 2-2 in een best of seven wedstrijd. Jaspers tegen de Bruin. Uiteindelijk won de Bruin van mijn favoriet Jaspers met 4-3 nadat het eerder 3-3 werd... Ook het snookeren heb ik helemaal gevolgd en mijn favoriet Jud Trump verloor van Ronny O'Sullivan diue voor de 7de keer wereldkampioen werd. Wat me van Ronny geweldig tegenviel was het hakkefietje in de finale met de scheidsrechter en na afloop weigerde hij de hand van de abriter en dat vind in op z'n a\zachts gezegt "Waardeloos". Wat gebeurde er? In de achtste frame stond Trump bij 59-50 klaar voor een belangrijke bal. Op dat moment liep Marteel richting OSullivan en ging met de Brit in discussie. Volgens de Belg zou de zesvoudige wereldkampioen iets verkeerd gezegd hebben, waar hij hem dan ook op wees. OSullivan was zich echter van geen kwaad bewust en reageerde fel. Dat doe je als echt sportman niet maar zo zit die Engelsman nu eenmaal in elkaar en dat was niet de eerste keer. Maar van het snooker heb ik wel genoten.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Onze Max, je weet wel het zoontje van Jos, liet ze weer even 'n poepie ruiken en haalde alle punten binnen, 34 stuks... ook voor de snelste ronde. Ajax kwam weer met de schrik vrij in de laatste minuten tegen NEC en NEC speelde eigenlijk de hele wedstrijd beter, maar ja... het geluk was weer aan Ajax zijde. PSV had het niet gemakkelijk tegen Cambuur uit maar haalde wel de punten binnen net als Ajax en staan nog altijd 4 punten achter op de Amsterdammers. Ik ben trouwens ook 'n grote fan van Liverpool, niet omdat the Beatles er vandaan kwamen maar gewoon omdat ze het beste team zijn in Engeland en mischien wel van de hele wereld. Nu wonnen ze weer met 2-0 van Everton, voor de FA-cup zakte ze Manchester City op met 2-3 en voor de chasmpionsleague werd het in 2 wedstrijden tegen Benfica 6-4 en Manchester United werd met 4-0 overlopen in de Engelse competitie. Het zijn echte kampioenen. wat was er nog meer? Het snookeren is bezig en daar zie je echte geweldige wegstrijden... mijn favorieten Trump, Robertson en Higgins zitten er nog altijd in en ook de beste van de wereld O'Sullivan zit er nog in. Bij het tennis weet ik even niet want vandaag te druk met voetbal kijken. Wel het darten nog gezien en daar verloor van Gerwen de finale van Clayton met 6-5.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Hoe mooi is de eerste Paasdag geworden tegenover de andere twee jaren die in het teken van corona stond. Maar nu was ie echt geweldig. Ik heb de hele middag gekeken naar de wielerwedstrijd Parijs - Roubaix en wat heb ik er van genoten. De laatste tijd keek ik niet meer naar het wielrennen toen bleek dat die kloten Amerikaan Lance Armstrong tussen 1999 en 2005 zeven keer op rij de Ronde van Frankrijk won maar deze overwinningen kwamen tot stand door dopinggebruik, al die jaren heb ik naar iemand zitten kijken, uren lang de tour gevolgd naar 'n man die niet eerlijk deed. Ik dacht nu kijk ik nooit meer. Maar zo af en toe als er toch geen echte goeie wedstrijd op is kijk ik nog. Dat was 1ste Paasdag en het was geweldig hoe de Nederlander van Baarle de mooiste overwinning naar zich toe trok en alleen over de streep kwam, achter hem knalde een herstelde Wout van Aert naar zijn eerste podium in de Hel van het Noorden. Mathieu van der Poel moest passen in de finale en eindigde voor het eerst dit seizoen niet in de top 5 van een klassieker. Maar mijn dag werd nog mooier toen mijn PSV de vloer aanveegde met Ajax. Na de eerste helft was ik toch nog niet overtuigd van het kunnen van PSV maar toen ze in de tweede helft het veld opkwamen zagen we de gedrevenheid er van af spetteren. Waar de Ajaxieden met voorop Tadic graag op de grond gingen liggen was het PSV dat steeds beter ging spelen met name het middenveld was heer en meester. Als ze de goeie kansen op het laatst hadden weten te verzilveren hadden ze met 4-1 gewonnen maar goed 2-1 is goed en we hebben ons weten te verzekeren van voorwedstrijden in de championsleaque. Mijn dag kon niet meer kapot. Ik heb 'n goeie eerste Paasdag gehad.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Jullie weten wel dat sport een van mijn grote bezigheden is, nee nee, niet zelf sporten want dat doe ik maar 5 keer in de maand bij de fysio en af en toe bij goed weer ga ik hier 'n rondje lopen van 'n half uurtje. Nee ik bedoel dat sport veel tijd voor mij in beslag neemt met kijken. Nu is dus het WK darten erop bij, zoals ik die noem, de mindere darters. Daar is het af en toe echt lachen want er zijn er bij die 'n stuk minder gooien als ik in mijn goeie tijd en dan bedoel ik de jaren 80. Maar laat ik even hebben over eurosport die dit evenement uitzend. Op zich ben ik er blij mee maar dan krijg je o.a. commentaar van Scholten... verschrikkelijk, die man kan echt geen commentaar leveren. Dus zet ik het geluid staads af. Maar goed, het darten op zich. Als 9de geplaatst is Veenstra uit Nederland en die man kan echt wel 'n potje darten. Richard Veenstra heeft indruk gemaakt bij het WK van de Worlds Darts Federations. De 40-jarige Nederlander, gooide woensdag op Lakeside in zijn wedstrijd in de achtste finales een gemiddelde van 104.91: een record in de legendarische dartszaal. Nog nooit haalde iemand 'n beter gemiddelde. Daarom dacht ik al dat ene Littler, het grote nieuwe talent van 15 jaar, zijn mond wel 'n beetje vroeg opende over het feit dat hij zo goed was. Het is inderdaad 'n groot talent maar om meteen zo hoog af te geven? Daar kwam hij wel even van terug toen hij tegen Richard Veenstra moest. de eerste set maakte hij nog 1-1 toen Veenstra de leijding had genomen met 1-0 maar verder kwam hij er niet meer aan te pas. Het was de enige leg die hij won want hij werd voor "Jan-met-die-korte-naam" gezet... met de cijfers 3-1, 3-0 en 3-0. Kijk je mag rustig vinden dat je goed bent maar zeg dat als je het tournooi hebt gewonnen... hahahahha wat 'n kleuter. Eigenlijk kijk ik liever naar de professiole bond, die kunnen echt darten, en allemaal. Bij deze "betere"won van Gerwen de finale met 6-1 van Wade en voert de ranglijst aan. Heb je nog meer sport gekeken Peer? Jaja natuurlijk de voetbalwedstrijden voor de championsleaque van dinsdag en woensdag en donderdag waren Feijenoord en PSV aan zet. PSV speelde 0-0 uit tegen Leicester City maar Feijenoord verprutste het thuis... kwamen met 2-1 achter maakte 2-2, in de laatste minuten nog 3-2 maar in de laatste paar minuutjes verprutste ze het en werd het nog 3-3. Ik moest ook nog de snookerfinale kijken tussen mijn favoriet Robertson tegen Higgins, grandioos. Robertson met 4-9 achter en wint met 10-9. Dan nog iets over de keuze van Koeman als coach bij oranje... eerst laat hij vlak voor belangrijke wedstrijden in de steek want hij wilde zo dolgraag naar Barcelona... hij liet oranje gewoon stikken, en toen hij het helemaal verprutste voor Barca en ze er achter kwamen dat hij helemaal niet zo'n goeie coach was en hij buiten werd gezet met 'n dikke vette portemonee op zak, gingen de "koeman-vriendjes" weer bij elkaar zitten en werd hij weer aangesteld als bondscoach. Vraag ik me af, "hoe diejp kan 'n voetballandje zinken".... Eerst Oranje met de stukken achter laten en weer gewoon doen of er niks is gebeurd. Waardeloze zooi dus.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Natuurlijk moet ik het ook over de sport hebben van het weekend waar onder de miskleum van mijn PSV en de gradiose overwinning van Mathieu van der Poel. Iets over de ronde die voor het eerst werd georganiseerd in 1913. De Ronde van Vlaanderen was aanvankelijk, tot kort na de oorlog, vooral een Belgische wedstrijd. In de beginjaren werd de Ronde nog vaak op dezelfde dag gereden als Milaan-San Remo. De betere Italiaanse en Franse renners kozen doorgaans voor die laatste koers, waardoor de Ronde voor de oorlog slechts n niet-Belgische winnaar kende, de Zwitser Heiri Suter. Het is 'n koers op het lijf geschreven voor van der Poel maar vorig jaar liet hij zich verrassen. Toch hebben we de laatste jaren goed gekoerst in de Ronde van Vlaanderen. In 2018 won Nikky Terpstra, in 2020 Mathieu van der Poel die in 2021 tweede werd en nu weer van der Poel. Dylan van Baarle werd overigens fantastisch mooi tweede. Dan over PSV. Ik ga er niet veel woorden aan vuil maken want ik was ontzettend kwaad. Ze speelde het eerste half uur als kleine kinderen, gewoon alles op je dooie akkertje... staan ze na 30 minuten met 3-0 achter tegen Twente. Dan zakt toch je broek af. We hebben me toch 'n joker van 'n keeper... verschrikkelijk slecht. Gelukkig hebben we ge schade kunnen beperken tot 2 punten maar ja, dat levert weinig op als Ajax wint. Nou ja, 3-3 tegen Twente met voetballers die niet kunnen/willen is achteraf nog niet echt heel slecht wat uitslag betreft maar we staan wel weer 4 punten achter op de Amsterdammers. Positief was het dameshockeyteam dat tegen USA speelde en met 10-0 zeer fraai won... maar ja... Amerika stelde ook helemaal niks voor. Bij het darten heb ik gekeken naar de wedstrijden van die andere bond, die spelen de Lakeside en is van 2 tot 10 april. Daar vallen ze als ze verliezen gewoon de tegenstander om de hals, die gooien niet met modder en zeuren niet. Alleen........... de zaal is nog voor geen kwart gevuld... echt niks. Dit zijn de uitslagen: Martin Adams 0-2 Jarred Cole, John Scott 0-2 Johnny Haines, Paula Jacklin 0-2 Rhian OSullivan, Ben Hazel 2-1 Haupai Puha, Andreas Harrysson 1-2 Laszlo Kadar, Amanda Harwood 1-2 Marjolein Noijens (Nederland). Jim McEwan 2-0 Landon Gardiner, Darlene v Sleeuwen 1-2 Priscilla Steenbergen, Mark Barilli 0-2 Rory Hansen, Mark Graham 0-2 Dave Prins, Suzanne Smith 1-2 Jo Clements, Paul Hogan 0-2 Justin Thompson. Ian Jones 2-1 David Cameron, John Desreumaux 2-0 Donovan Lottering, Lorraine Hyde 0-2 Tori Kewish, Francesco Raschini 1-2 Ryan de Vreede (Nederland), Lee Shewan 2-1 Jordan Brooks en Vicky Pruim 2-0 Desi Mercer. De avondsessie staat hier niet bij. Voor Nederland plaatste zich bij de heren Richard Veenstra en Ryan de Vreede. Bij de dames: Anca Zijlstra, Aileen de Graaf en Marjolein Noijens.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Het was weer zover, Nederland thuis tegen Duitsland en dat dan verwacht je toch spektakel... nou nou, het enige spektakel wat er was dat die blinde scheidsrechter eerst 'n strafschop toekende aan Nederland maar naar de VAR ging kijken en toen niet meer zag dat Depaay werd gepakt. Duidelijke strafschop maar ja... die blinde gaper zag het ineens weer niet. Wanneer je 'n wedstrijd tegen de Duitsers moet spelen dan denk ik weer aan Beckebauer, Honess, Netzer en Bonhof, aan Holzenbein en Gert Muller en de oranje teams met de broertjes van de Kerkhof, aan Cruijff, van Hanegem en Janssen en aan Johnny Rep. En dan aan de spanning aan de ballen die naar voren werden gespeeld maar helaas is dat er niet meer. We hebben 'n anders denkende coach... die echt denkt dat hij verstand heeft van voetbal. En wat toverde "Boss-Louis" nu weer uit z'n hoge hoed? Een nieuw systeem... wanneer we gaan aanvallen en de bal is niet binnen vier stations in de voorhoede hebben dan moeten we zeker 6 tot 8 keer de bal teruguit spelen. Jaja dat is fijn voor de kijker.. verschrikkelijk, echt waardeloos voetbal waar we 90 minuten naar hebben zitten kijken en toen werd het afgesloten bij 'n stand van 1-1. Van te voren had ik ook al 90 minuten naar oranje zitten kijken maar dan de jeugd. Was ook al niks, ik ben zelfs even in slaap gedommeld. Toen moest er nog eentje af met rood en ik denk... "oei-oei d g wa worre". Komt er op het laatst 'n nieuweling in en die schiet er nog twee in en winnen we met 2-0 van Zwitserland en hebben we het ticket bijna binnen voor het WK. Als Jong Oranje zijn laatste drie duels gewoon wint van de mindere landen, Moldavi, Gibraltar en Wales is kwalificatie een feit. Bijna ongelooflijk... Het enige goeie van deze twee wedstrijden? "We zijn nie vurlrre". en een ding is heel zeker nu: "han ze mij nog mer gevroagd um koodsj te wrre, dan ha ut hil andurs gegoa". Er was bij het voetbellen ook nog iets leuks maar dat was bij de kwalificatie voor het WK tussen Egypte en Senegal. Die eindigde na 2 wedstrijden in 1-1, ook na verlenging en moesten de strafschoppen uitkomst brengen. Senegal begon... mis, toen Egypte... mis, toen Senegal... mis, toen Egypte... mis... dat ga je toch niet geloven. Toen Senegal... raak 1-0 toen Egypte... raak 1-1, toen Senegal... raak 2-1, toen Egypte... mis, toen Senegal... raak 3-1 en toen was het over want Egypte had maar 1 strafschop nog te nemen en konden niet meer inhalen. Hahahahaha, echt lachen daar.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Als je echt wil lachen dan moet je tegenwoordig echt naar Ajax kijken... ik heb het gezien de wedstrijd tegen Feijenoord maar het gaat me er over wat er zoals gebeurde. Ik beperk me toch maar tot die ene dokus, die Braziliaan Antony. Eigenlijke naam is Antony Matheus dos Santos, dos Santos is gewoon zijn achternaam. Ik hou die man al weken in de gaten en ik zie elke keer dat hij per wedstrijd zeker vijf keer op de grond gaat liggen kermen terwijl ze hem niet eens raken. En wat hij tegen Feijenoord uit z'n hoge hoed toverde was helemaal 'n lachertje. Maar de wedstrijd begon al met veel vuur want men vond het nodig om wat spandoeken vlam te laten vatten. Dan is er nog die achterhoede speler. die kortgeleden nog dacht dat hij geblesseerd geraakt was, buiten het veld beland was maar toch maar weer binnen de lijnen kroop. Die staat wat "anstellerij" getreft op de tweede plek na Anthony. Die viel buiten de lijnen maar moest ook binnen de lijnen om het spel stil gelegd te krijgen maar vergat te gaan liggen dus duwde aansteller nummer drie Tadic hem omver... Ja ik vond die twee beter als de dikke en de dunne van vroeger en daar moest je toch ook mee lachen. Met deze twee viel ik bijna van de stoel. En trainer Kojak stond erbij en keek er na... hahahaha.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Met Paralympische Spelen wil het maar niet vlotten maar gelukkig hebben we wel weer 'n medaille, eentje van Zilver. Chris Vos haalde die binnen maar heeft gemengde gevoelens na paralympisch zilver, hij had Lisa ook graag op podium gezien. Snowboarder Chris Vos pakte zilver op de banked slalom, maar zijn gedachten gaan vooral uit naar zijn vriendin Lisa Bunschoten, die zelf buiten het podium eindigde. Nou ja, het loopt niet altijd zoals je het zou willen. Dat is bij mij ook zo. Ajax leek weer twee punten te verspelen... het was nog enkele minuten spelen in blessure tijd... zo spannend... ik ging even koffie maken met de senseo en toen ik terug kwam schoot Bravenbergh met 'n prachtig schot Ajax toch nog naar de winst. Ik had graag gehad dat ze punten verloren en ik begrijp nog steeds niet dat ze in de competitie steeds met de hakken over de sloot komen en in Europa de sterren van de Hemel spelen. Maar goed...zondag PSV tegen Utrecht uit... "zal nie mekkeluk worre"..


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Nee het schiet niet echt op met de medailles bij de paralympische spelen. Ik had echt gedacht dat we hoge ogen gingen gooien maar succes blijft nog echt uit. Vandaag wordt bij het para-alpineskin door de mannen om de medailles gestreden op de reuzenslalom. Zowel de staande als de zittende para-alpineskirs komen in actie. TeamNL bestaat uit: Jeroen Kampschreur, Niels de Langen, Floris Meijer (zittend), Jeffrey Stuut (staand). Ik ben benieuwd. Waar ik wel van heb genoten was de Nederlaag van Paris Saint-Germain. Nog veertien teams waren in de race voor de Champions League-eindzege. De rijke lui van Paris kregen heerlijk de kous op de kop van Real Madrid... die voorhoed van Paris is eM-eM-eN, Mbappe-Messi-Neymar en samen wel goed voor honderden miljoenen maar werden afgedroogd door n man, Benzema. Geweldig, mijn dag kon niet meer kapot. Ze dropen met de staart tussen de benen af... heerlijk om te zien. Gisteravond vielen er dus twee af: Sporting Portugal en Paris Saint-Germain.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Potverdorrie mensen heb ik goed nieuws... Nee de penalty die Ajax tenonrechte kreeg waardoor ze wonnen van RKC in de laatste minuten hebben de schrikschijters niet terug gedraaid, dat niet maar we hebben onze eerste medailles behaald op de Para's. Geweldig hoe die twee mannen zich hebben ingezet. Er was Zilver voor Jeroen Kampschreur en Brons voor Niels de Langen. Kijk dat hebben ze even goed afgeheft. Ik noem het zilver met een gouden randje zei Jeroen en dat was het ook. Deze medaille is hem heel veel waard en brengt ook een enorme opluchting met zich mee. Het geeft bovendien een boost voor de onderdelen die nog gaan komen. De 23-jarige de Langen sprak ook van pure winst. Het was hem gelukt en het is niet te beschrijven hoe blij hij daar mee was. Was ik in het weekend het darten toch vergeten, potverdorrie kan ik die zender onderhand aan die het uitzend, vergeet ik te kijken en Noppert won zelfs voor de eerste keer in zijn carriere 'n hele grote prijs, de UK-Open en ook nog 100.000 pietermannen.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Nee het wil nog niet lukken met de medailles op de Paralympische Spelen, we staan nog droog helaas. 15n man: landen hebben al een of meer medailles, jammer jammer. Maar we hebben wel medailles bij het WK schaatsen. Daar pakte Irene Schouten op voortreffelijke wijze het goud en werd Antoinette de Jong derde. Bij de heren won die zeur van van der Poel het goud voor Patrick Roest die tweede werd en Zilver won. Er ging in het Zweedse Hamar van alles fout en ook met het ijs... maar nu hoor je die zeurkloot van der Poel niet. Bij de sprint wonnen de dames won Jutta Lerdam Goud en Femke Kok werd tweede en haalde Zilver en bij de heren was op 1 Thomas Krol en op 2 Kai Verbij. De maasasprint werd bij de heren Nederland derde dus Brons en bij de dames Goud met Jutta Leerdam, Femke Kok en Dione Voskamp. Geweldig toch. PSV deed goeie zaken door met 3-1 te winnen van Heracles en Ajax kwam met de hakken over de sloot toen ze net voor het einde een penalty kregen en toch nog wonnen thuis tegen RKC, 3-2. Als er 'n andere scheidsrechter had gestaan was die penalty niet gegeven en stond we nu gedeeld eerste met de Amsterdammers, maar goed. Feijneoord raakt steeds verder achterop en we stellen zo 'n 2de plaats alvast zeker als we geen kampioen mochten worden maar daar twijfel ik bijna niet aan want Ajax speelt in Europa heel goed maar in de vaderlandse kompetitie lukt het voor geen meter. We wachten af.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ik weet niet welke medailles Nederland had kunnen verdienen want ze zenden niks uit... ik kan duizenden zenders aan maar kan nergens iets vinden over de Paralypische Spelen. Zaterdag nacht wordt er 25 minuten uitgezonden, sjonge jonge ik word er niet goed van. Maar er was wel sport vandaag... Nederland rolde bij het tennis de Canadesen op. De Nederlandse tennissers hebben zich verzekerd van deelname aan de Daviscup Finals. Wesley Koolhof en Matw Middelkoop zetten Oranje in de ontmoeting met Canada na een zege in het dubbelspel op een 3-0-voorsprong, nadat de dag eerder de singles van Tallon Griekspoor tegen Steven Diez, 6-4 en 6-4 en Botic van de Zandschulp tegen Alex Galarneau, 7-5 en 7-6. Daardoor was het duel in Den Haag al beslist. Robin Haase bracht de eindstand later nog op 4-0. Ook bij het schaatsen zijn we goed bezig maar dat komt vandaag nog. Morgen laat ik ook wat van de medaille spiegel zien maar Nederland staan nog op 0.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Nu zijn de Olympische Spelen voor gehandicapten begonnen en ook daar kijk ik ook graag naar. Het was weer 'n heel schouwspel dat wel maar ik heb ook iets aan te merken op de uitsluiting van de Russen. Natuurlijk moeten we er iets aan doen dat Poetin wordt gestopt en we de bevolking moeten raken om hem te dwingen dit onzinnige gedoe te stoppen. Maar die Russische mensen hebben ook weinig keuze. Als ze tegen hun land zijn worden ze opgepakt en vastgezet. En als ze niks zeggen worden ze overal buiten gesloten. Als ze in het buitenland aangeven tegen hun land te zijn worden hun familieleden in Rusland vervolgd... tja wat moet je dan? Ze hebben jaren hier alles voor opzij gezet. Nee ik weet ook niet wat goed is maar ik denk wel aan die mensen die geen kant op kunnen. Maar laat ik even bij de sport zelf brengen. Ik zat te kijken naar het wk schaatsen de sprint. Daar waren we weer heer en meester. Bij de mannen op 1 Thomas Krol en op 2 Kai Verbij en ook bij de dames waren we 1 en 2 want winnaar werd Jutta Leerdam en 2de werd Femke Kok. Ongekend weer... en weet je wat frapant is? "Ze kanne alleml bitter schatse as ik". Hhahahahahahaahahahahaahhaha


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

De Olympische Winter spelen zitten er op en we habben er van genoten, tenminste ik wel. Maar nu er 'n paardingen naar voren komen moet me toch iets van het hart... "Is Nederland wel 'n echt Nederlands Team"? Volgens mij moet 'n schaatscoach toch aangeven wanneer en met wie er getraind moet worden... het kan toch niet zo zijn dat iedereen zomaar op zijn eigen houtje iets moet gaan doen.. Daar heb ik nu wel mijn bedenkingen bij. Kijk in andere landen hebben ze geen gesposorde schaatsploegen.. daar halen ze de beste schaatsers voor de dag en die gaan gewoon trainen met z'n allen... ongeveer hetzelfde als met het Nederlands Elftal bij het volleybal. Die spelen in verschillende competities maar als ze voor nederland uitkomen worden ze bijeengeroepen en vormen ze 'n hecht team. Helaas was dat bij onze schaatsploeg niet zo... Irene Schouten, Jorrit Bergsma en Marijke Groenewoud schaatsen voor het team Zaanlander, Antoinette de Jong, Thomas Krol, Chris Huizinga, Tijmen Snel, Merijn Scheperkamp, Kai Verbij, Patrick Roest, Carlijn Achtereekte, Joy Beune, Sven Kramer en Marcel Bosker rijden voor Jumbo Visma. Ireen Wst, Hein Otterspeer, Kjeld Nuis en Michelle de Jong zijn van Team Reggeborgh. Om er maar enkele te noemen. En die moeten eigenlijk trainen met elkaar op de Olympische Spelen maar ze trainen ieder met hun eigen team zo kan het gebeuren dat het damesteam en ook het herenteam bijna geen wedstrijd samen trainde, dan kun je ook niet goed zijn zoals die andere landen. Dit valt me echt geruwelijk tegen. Zo kon het ook gebeuren dat b.v. Jutta Leerdam in haar eentje stond, alleen trainen, geen steuntje in de rug, niemand van haar ploeggenoten, als we die dus zo mogen noemen, die haar ook maar 'n beetje hielp. Dan denk ik f... o... met je teams die alleen uit zijn op dik geld. Alleen daar zijn voor eigen gewin. Nee de spelen hebben bij mij 'n lelijke "knauw" gekregen nu dit alles naar voren is gekomen. Ik denk dat Jutta Leerdam van team Worldstream gelijk had, TeamNL. is een "schuilnaam voor Commerciele teams". Als je het mij zou vragen? "Gewoon Walgelijk dat we daar naar hebben moeten kijken". Sport verbroederde zei men ooit... Ja ja als er grote bedragen bij zijn misschien.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


En op de laatste dag dat we nog medailles konden halen heeft het Nederlandse schaatsteam weer toegeslagen, weer Goud, ja Goud met een hoofdletter want het was weer genieten geblazen... Alleen jammer dat de heren niet konden vlammen op de massastart ook wel waren de twee cracks, Sven Kramer en Jorrit Bergsma allebei naar de finale gegaan. Ze probeerden met meerdere aanvallen iets te forceren in de finale, maar in het sprintgeweld kwamen de twee ervaren stayers duidelijk tekort. Belgie haalde daar hun emige gouden medaille door Bart Swings. Maar de dames waren weer goed bezig en ze haalde allebei de finale al moest Groenewoud het doen door razendsnerl te handelen na haar val en kwam formidabel terug en kwam ook in de finale. Irene Schouten plaaste zich ook maar in de finale werd het toch nog spannend... De olympische massastart verliep niet helemaal volgens plan voor Irene Schouten en Marijke Groenewoud, maar de finish en uitslag uiteindelijk wel. Schouten won in Peking haar derde gouden olympische medaille. Ze moest alles zelf doen na de val van Marijke, dus heeft ze wel verdiend gewonnen. De Olympische Spelen eindigen vandaag. Om 13.00 uur begint de sluitingsceremonie in het Vogelnest-stadion Jammer want van mij had het nog wel 'n maandje mogen duren. We hebben toch weer 'n heel stel medailles binnen weten te halen... dit zijn de eerste... goud, zilver, brons en totaal. 1-Noorwegen 15 8 12 35, 2-Duitsland 11 8 5 24, 3-China 9 4 2 15, 4-Amerika 8 9 7 24, 5-Zweden 8 5 5 18, 6-Nederland 8 5 4 17. Een prima zesde plek van ons kleine kikkerlandje. Morgen kom ik nog even terug voor het laatst over de Olympische Winterspelen.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


We razen gewoon door wat het behalen van de medailles betrft op de winterspelen, ver weg van hier. Vandaag was het even stilte voor de storm toen Thomas Krol zijn rit afsloot en wat later de winnende tijd was... geweldig en weer Goud. Het was wel jammer voor Verbij maar ik kan nog steeds niet snappen dat ze altijd met twee tegelijk starten want dat geeft nog altijd 'n vertekend beeld. Nu kreeg hij er eentje tegen die gewoon de baan voor zich opeiste en Verbij met de gebakken peren liet zitten. Hij was dat rondje ervoor nog met 'n betere tijd op de klok dan Krol... ik bedoel maar. En daar heb je vier jaar lang naar toe geleefd en door 'n wissel heb je niks als schaatser. Nee ik snap er niks van, laat gewoon ieder voor zich rijden en of net als bij de ploegachtervolging, de een voor en de ander aan de andere kant van de baan. Maar goed, er waren al mensen die dachten aan 1, 2 en 3, komop zeg... we hebben nu 1 en die andere kunnen 1, 2, 3, naar huis. Jammer. Vandaag is er weer 'n goed programma met de massastart... maar zeg niet dat we in de medailles rijden... we zijn op de Olympische Spelen en daar gebeurd alltijd van alles. Trouwens iedereen krijgt wel 'n dikke beurs van het medoen op de spelen. Neem de Italiaanse Arianna Fontana, goed voor een gouden en twee zilveren medailles, dat heeft haar geen windeieren gelegd. Zij zou hier zo'n 360.000 euro aan verdiend hebben, al zal de Italiaanse fiscus daar iets van terug willen zien want er moet nog wel belasting af... nou ja, er zijn jaren zat dat ik het niet heb... hahahahahaha.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Vandaag begin ik even met PSV want het begon goed maar het zxakte als 'n kaartenhuis in elkaar. Het word tijd dat we 'ns 'n echte spits hebben net als van Nisselrooy of de Jong. Maar goed we hebben dan toch nog met 1-0 gewonnen maar of dat genoeg is betwijfel ik maar ik hoop natuurlijk van wel. Dan was er weer de Zilveren plak van de grote schaatster Jutta Leerdam, echt geweldig zoals die schaatste maar als die 'n andere tegenstandster had gehad dan was die misslag niet gebeurd en ze had niet in hoeven te houden bij de kruising. Dat zagen wij ook wel als je 'n beetje van schaatsen houdt. Maar zilver was echt goed want ik had het van te voren niet verwacht. Maar we hebben nog meer kansen en er komen nog wel meer medailles. Jutta zorgde wel even voor de 5de zilveren plak. We zijn wel gezakt in het klassement maar dat kan ons niet deren want we doen het goed. Zes maal Goud, 5 maal Zilver en 4 maal Brons. Dat is zelfs 'n medaille meer als het grote China. Dan was er de 16de plaats van dat meisje dat Haanappel en Dijkstra gaat opvolgen, juffrouw van Zundert. Vandaag komen de mannen op de schaats in actie op de 1000 meter sprint, met Krol, Ottenspeer en Verbij. We wachten maar af... de wedstrijden zijn 's morgens om half tien al. "Ik kiek"...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Nee daar kan ik eigenlijk geen begrip voor opbrengen... Wie? Suzanne Schulting. Je moet niet gaan staan janken als je 'n keertje geen goud wint en al zeker niet als je al twee gouden plakken binnen hebt.En nog 'n zilvere en nu ook nog weer brons. Komop... je kan niet altijd winnen met dit spelletje... shorttrack gaat er nu eenmaal raar aan toe en dat moet zij toch zeker heel goed weten. Vier medailles haalt ze en dan moet je niet janken als die gouden 'n bronzen wordt. Ik had het ook hoger ingeschat maar je bent nooit zeker. Met die medaille zijn we toch nog gezakt naar de 6de plek maar nog altijd doen we het goed met 13 medailles. Als het werkelijk goud was geweest hadden we op plek 4 gestaan. Maar het loopt niet altijd zoals je zou willen... wij vinden het oke zo want Suzanne heeft ons laten genieten. Om half 10 op donderdagmorgen komt de 1000 meter met Antoinet de Jong en om 11 uur komt dat meisje op het ijs met de vrije kur, Lindsay van Zundert. Het is 'n genot om naar haar te kijken... die is echt goed.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDERJa ik heb toch wel genoten vandaag ondanks dat er niet veel medailles voor ons te verdelen waren. Laat ik eerst beginnen met de winst van PSV uit bij Vitesse want nu speelde we eigenlijk wel weer 'ns 'n keertje goed en wonnen we gewoon op dezelfde manier als Ajax met 0-5. Maar nu moet ik wel zeggen dat we weer op sterkte waren en Vitesse ook niet speelde zoals we gewoon zijn. Maar goed... we hebben de drie punten weer binnen. Genoten heb van het Skeleton... met dat bakje door de baan vliegen als het ware. Geweldig dat Kimberley Bos 'n bronzen medaille pakte op 'n onderdeel waar we geen schaatsen bij aan hebben. Bij de 500 meter waren we vroeger wel goed maar dit keer vielen we dik heel dik buiten de prijzen, maar het kan niet altijd feest zijn. Vandaag zijn er weer kansen voor Nederland dus we wachten maar af. Dit zijn de winnaars voor ons: Goud voor Irene Schouten 3000 en de 5000, Ireen Wst 1500, Kjeld Nuis 1500 en bij het Shorttrack, Suzanne Schulting 1000. Dan zilver voor Thomas Krol 1500 en Patrick Roest 5000 en 10.000. Shorttrack Suzanne Schulting op 500. Brons schaatsen Antoinette de Jong 1500 en bij het Skeleton brons voor Kimberley Bos.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Het valt niet mee om medailles te halen dat weten we en dat zagen we wel aan de heren shorttrackers... ze maakte er niks van terwijl de verwachtingen er wel waren. Gelukkig hebben we bij de dames dat meisje nog die nergens voor terug deinsde, nergens bang voor is en de hele wedstrijd naar de hand zet. Toch was ik nog even bang dat ze in die laatste bocht nog de mist in zou gaan maar ze stak haar schaats wel gewoon eerder over de streep als haar opponent. Dus dat bracht weer goud in het laadje en op het lijstje staan we nu op 5 keer goud. We dachten misschien dat we op de tien kilometer ook goud zouden halen en misschien nog wel meer medailles maar daar gooide de Zweedse zevertinus van der Poel roet in het eten. Hij kan goed schaatsen dat is zeker maar dat hij ook nog zo uit zijn nek zit te zeveren dat steekt me wel, dat heeft die man niet nodig. Hou het bij schaatsen manneke... kijk je hebt goud gehaald omdat het ijs voor iedereen goed is... en daar zit die zeverkloot het over gehad, wat zever je nog man als je goud wint op de 5000 en de 10.000 meter? Als je slecht ijs had gehad had je geen record geschaatst, wat zanik je nog... Waardeloos ventje vind ik hem. Maar we haalde wel zilver door de geweldige rit van Patrick Roest. Die zette er 'n geweldige tijd neer... dat zag je wel aan de rest die het tegen hem moesten afleggen. We staan mooi op de derde plaats met 10 medailles. Duitsland en Noorwegen staan boven ons maar Zweden staat nog achter ons. Dan was er nog wat... De medailleceremonie voor de landenwedstrijd bij de kunstrijders is dinsdag uitgesteld. Deze kan van latere invloed zijn op de medaillewinnaars, meldde het IOC woensdag. Men zegt dat er meerdere sporters uit het Russische kunstschaatsteam positief zijn getest op het gebruik van doping. Komt dat weer om de hoek... "tis dik wa m die russe"...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

We waren er allemaal al zeker van dat Irene Schouten wel even de gouden medaille op zou gaan halen op de 5000 meter voor dames en dat gebeurde ook maar het moest nog wel even gedaan worden. Ze schaatste subliem, onnavolgbaar. Al die dames, nog elf anderen, dachten nog kans te maken maar ze mochten alleen ruiken aan het goud. En er waren toch enkele goeie bij. De tegenstandster met de mooie naam Lollobrigida doet me altijd denken aan die filmster van vroeger, Gina Lollobrigida.... maar de schaatster begon goed maar toen Irene 'n tandje bij schakelde was ze in velden of wegen te bekennen. Nerderland heeft nu 4 keer goud, 3 keer zilver en 1 keer brons. We doen het goed en we staan weer voor de Zweden met die zeurpiet van der Poel in zijn gelederen. Vandaag komen er weer nieuwe kansen... Ik ben om 9 uur niet bij de buis weg te slaan... tot morgen.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Vandaag geen enkele madaille maar dat zou dan ook bij het heren shorttrack moeten zijn gebeurd maar Knegt, hoe vervelend ik het ook vind was niet meer de Knegt van vroeger. Hij probeert het wel maar hij is gewoon niet meer zo goed als dat hij ooit was. Ook de Laat liet zich verrassen en tuimelde de boarding in. Helaas. Wel hebben de dames zich voor de finale geplaatst maar die werd nog niet verreden. Vandaag, dag 6 van de Olympische Winterspelen in Beijing staat er weer wat op het programma. De dag dat Nederlander Glenn de Blois debuteert op de Spelen en waarop Irene Schouten haar 2e gouden medaille kan winnen. Maar we zijn nergens zeker van. Dan nog iets over die uitspraken van die Zweedse olympisch kampioen Nils van der Poel. Hij heeft forse kritiek geleverd op de Nederlandse equipe voor het benvloeden van ijsmeester Mark Messer. Hij vindt dat de ijsmeester, verantwoordelijk voor de ijsvloer bij de Olympische Spelen, beinvloed is door Nederland en zegt hierover dat het corruptie is en een gruweldaad. Och die mannen hebben altijd wel wat te zeuren, Nederland doet dit zo al jarenlang in overleg met het IOC. Die van der Poel is 'n zeur.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ook nu weer haalde we flink uit bij de medaille verdeling, goud voor Nuis en zilver voor Krol. Allebei waren ze berengoed en heel even waren we zelfs de nummer een in de medaille verdeling maar dat is inmiddels weer achterhaald. Ja met schaatsen zijn we verdorries goed. En we hebben nog wel wat te goed. Zweden heeft meer gouden medailles als wij want wij hebben er drie en de Zweden hebben er vier maar totaal hebben wij 7 medailles en de witkoppen hebben er maar 6. De Russen hebben er 10 maar die hebben 2 gouden, drie zilver en 5 brons. Oh ja PSV had ook weer 'ns gewonnen voor de beker thuis tegen NAC, het werd 4-0 en de Nederlandse hockeyploeg van de mannen won bij Zuid Afrika 'n oefenwedstrijd met 11-1. Nou ja, Nederland is "goe bizzig".


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Het is alweer de derde dag die we achter de rug hebben en die viel me eigenlijk wel wat tegen naar de verwachtingen die we vooraf hadden. Maar ook was het geweldige goud van Irene Wust, daar moet toch iedereen de pet voor af pakken. Wat 'n prestatie... 5 keer goud op vijf verschillende spelen. Super, niet te evenaren bijna en ongelooflijk. Helaas was er voor de Jong geen zilver maar brons maar even goed was het 'n puike wedstrijd van haar. Dus brengt de teller op 2 keer goud, 1 keer zilver en 1 keer brons. Maar dat was nog niet alles want we hadden ook nog de shorttrack. Dat viel me echte tegen want normaal wint Schulting bijna alles en nu liet ze de Italiaanse haar 'n koekje van eigen deeg geven. Bij de mannen was Knegt niet goed bezig ook al snap ik niet veel van de uitsluitingen. Ook de Laat preseteerde onder de maat, hij werd vijfde en Knegt kreeg ook nog 'n gele kaart. Nou ja... In het medaille klassement staan we nu derde achter Zweden en Rusland maar voor China en Duitsland. Vandaag zijn de mannen op de 1500 meter aan de beurt daar hebben we Bosker, Krol en Nuis.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

De tweede dag van de Olympische spelen zit er ook weer op en als je dit leest zal de derde dag alwel wer bezig zijn. Voor Nederland was er weer 'n medaille maar "ze" waren weer niet tevreden want vooraf hadden ze het al over goud en nog 'n medaille of zelfs misschien wel drie medailles. Kom op zeg, doe normaal, die schaatsers hebben ook nog tegenstanders die goed zijn. Ik vond het al geweldig dat Roest de zilvere plak won en van Bergsma en Kramer, och we wisten toch wel dat het niet allemaal goud kan zijn, tweede plek was het hoogst haalbare. Kramer stopt nu en dat is oke, hij heeft ons heel wat geweldige sportuurtjes bezorgd en daar mag hij trots op zijn. Maar een keer houd het op. We kijken nu al uit naar het shorttrack.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

De Olympische Spelen zijn in ieder geval veel beter als die prutsers uit Eindhoven, die van PSV. De ijsberen uit Nederland begonnen goed maar we hadden ook 'n domper. Maar je moet niet denken dat alles zomaar veranderd in goud, dat gaat niet en die dingen, zo'n val, dat hoort er nu eenmaal bij, jammer maar sowhat, we hebben mog dagen genoeg. Het was geweldig hoe Irene Schouten zich knokte naar de beste tijd, geweldig om te zien, (daar kan PSV nog heel wat van leren). Dus onze eerste medaille hebben we binnen en viel de Jong me wel wat tegen, had ik meer van verwacht. Op de meet had Irene 1.13 seconden over op Lollobrigida met een eindtijd van 3:56.93. Derde werd de Canadese Isabelle Weidemann. Snowboardster Peperkamp haalde net geen finaleplaats. Schulting, Velzeboer en Poutsma naar kwartfinales 500 meter bij het shorttrack en Knegt en De Laat door op 1.000 meter, Van 't Wout helaas niet. Vandaag zijn de 5000 meter heren met Kramer, Roest en Bergsma. Het zal weer spektakel geven, heel zeker.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ik heb me voorgenomen om zolang we de Olympische Winterspelen hebben weer elke dag, als het kan tenminste, verslag te doen van de medailles die we halen. Het is zeker dat we er halen alleen weten we niet hoeveel. Ik heb wel de opening zitten kijken van 'n paar uur. Dat hoeft van mij allemaal niet zo want ik denk dat het weer miljoenen kost en daar hadden heel wat kinderen in de arme landen van kunnen eten. Maar goed, het zij zo. Ik zag ook hoe het er in China aan toe gaat. netjes en zonder fouten dansende, springende en lopende mensen dat meer op robotrs lijken maar goed... ze zijn goed "gedrild".


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


De laatste tijd voel ik me niet echt lekker, ik denk dat ik toch nog 'ns de dokter raadpleeg. Dus kijk ik maar wat teevee en veel sport. Nu is het afgelopen weekend geen Nederlands voetbal maar dat komt goed uit want ik kijk het veldrijden, het darten en de us open bij het tennis. Bij de vrouwen won Barty maar ik heb meer met haar tegenstandster Collins maar ja, die haalde het niet. Zo ook bij de heren, ik ben fan van Medvedev maar hij moest het in de finale afleggen tegen Nadal, je weet wel die man die altijdhetzelfde ritueel afwerkt voordat hij 'n bal op slaap. Ik stoor me daar mateloos aan en nu nog meer want naa het trekken an zijn broek, zijn shirt links en rechts zijn oren links en rechts, zijn neus heeft hij er het vegen met zijn mouw over zijn neus naar links en dan naar rechts aan toegevoegd. Ik word er echt misselijk van. Tegen Medvedev kwam hij gelukkig met 0-2 achter maar helaas werd het 2-2 en verloor Mevedev ook nog. Ik heb de t.v. meteen weer op het darten gezet want dat kan ik volgen via viaplay. Zaterdag nog op UK ViaPlay, vandaag zat er de Nederlandse versie ook van op. Maar bij het darten verprutste van gerwen alles door gewoon slecht te spelen. Eerst had hij al geluk tegen Humphries die 5 matchdarts miste en in de kwartfinale tegen Cullen. De fimale ging trouwens tussen Chisnall en Cullen en die laatste won voor de eerste keer 'n grote prijs.. 11-9. Maar gelukkig was er in het weekend wel wat te vieren voor ons want bij de WK veldrijden werd van der Haar bij de mannen tweede. Maar bij de dames waren de Nederlandse zoals altijd oppermachtig met de sluwe Marianne Vos in actie. Marianne Vos won zaterdag voor de achtste keer in haar carrire en voor het eerst weer in acht jaar het wereldkampioenschap veldrijden. De 34-jarige Brabantse klopte op het parcours in het Amerikaanse Fayetteville titelverdediger Lucinda Brand in de laatste meters, maar ja dat kun je verwachten van 'n sluwe vos.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Je wil niet weten hoe belachelijk de dingen soms zijn, echt waardeloze zooi met geldbedragen en dat in de sport. Ik herinner me nog dat Johan Cruijff naar Spanje vertrok voor 6 miljoen gulden, belachelijk zei iedereen toen en dat was ook maar nu kwamen ze er wel achter dat in 'n paar maanden tijd dat geld alweer was terug verdiend want het stadion trok veel meer thuisbezoekers en die 6 miljoen was zo weer terug in de kas. Maar nu maken ze het toch wel heel bont, je vraagt je soms ook af welke "waardeloze goggo" dit bedenkt allemaal. Het gaat om Haaland, waar speelt Erling Haaland volgend seizoen? Bij Real Madrid, bij FC Barcelona, Bayern Mnchen misschien, Manchester City mogelijk of toch PSG? Wie het ook wordt, het gaat een duur zaakje worden. Het zijn die rijke clubs die het hele voetbal kapot maken door de beste spelers van de wereld naar zich toe te halen. Voorbeeld: De spelers op de bank bij Barcelona verdienen meer als het hele eerste team van PSV. Komop, doe normaal. Die Noorse superspits, want zo vindt men dat, heeft in zijn contract bij Borussia Dortmund een afkoopclausule van 75 miljoen euro staan. Die wordt volgende zomer actief en dus maakt zowat elke Europese topclub zich op voor een bod op Haaland, dit seizoen alweer goed voor 19 doelpunten in 16 wedstrijden. Kijk dat je veel doelpunten maakt is oke, maar hij maakt ze omdat er spelers langs hem staan die de ballen goed aangeven. Voorbeeldje van zoiets... Messi is toch de beste voetballer allertijden en ging van Barca naar Paris SG. Lionel Messi heeft ruim drie maanden nadat Paris Saint-Germain zijn komst groots had aangekondigd eindelijk zijn eerste doelpunt in de Franse competitie te pakken. De vedette zette de 3-1 op het scorebord en tekende daarmee voor de eindstand in de wedstrijd tegen middenmoter FC Nantes. Nou nou hij maakte in die maanden slecht n enkele goal en wat had dat jochie gekost? 222 miljoen euro. Voor die Haaland moeten clubs een budget van zon 300 miljoen euro opzij zetten, anders kan je het wel vergeten want men noemt hem een Noors Wonderkind. Hahahaha laat me niet lachen. Hij wil 'n jaarsalaris van 30 tot 35 miljoen maar er zit nog wat anders aan vast, nog belachelijker, naast de transfersom willen de manager Mino Raiola en de vader van Haaland, Alf-Inge Haaland allebei commissies willen van 20 miljoen. Och ze smijten maar met miljoenen... ze doen maar, wij zijn al blij dat we in 2022 het gas en stroom kunnen betalen... hahahahaha, f... off.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

De sport op de tv was niet veel, het voetballen in Nederland ligt stil maar gelukkig was er nog het Engels en he Spaans voetbal. Spaans voetbal kijk ik alleen maar om te zien hoe de grote zoals Barcelona en Real Madrid verliezen, dan geniet ik... Engels voetbal vind ik wel leuk zeker als mijn favorieten Liverpool spelen, daar kunnen ze me 's nachts nog voor wakker maken voor die ploeg. Maar goed ik heb wat darten kunnen kijken maar ja dan gaan onze Nederlandse cracks samen eten en het is weer raak, van Gerwen, een van de kanshebbers is er uit net als van de Voort. Wat 'n dokussen... Maar goed er waren nog andere wedstrijden waar we van hebben genoten. Ook kijk ik af en toe het veldrijden maar op Eurosport komt niks als skispringen en skieen en als ik ergens geen bal aan vind dan is het dat soort sport wel. Maarja. binnenkort komt er weer damestennis wat ik wel mooi vind en we wachten op de Nederlandse voetbalcompetitie... Oh ik vergat nog te zeggen... het schaatsen was ook grandioos.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Alleen ditte....


Nee ik ga het niet over het gepruts van PSV hebben want ik vind het al erg zat dat ze zwaar aan de pruts zijn. Breien breien breien en achteraf bleek dat ze verloren met 3-0 en ook nog niet eens 'n trui klaar hadden maar "unne zwoare jas". Alles staat deze week in het teken van onze Max. Maar de eerste trainign ging niet opperbest. Max Verstappen noteerde de vierde tijd in de tweede vrije training op het Yas Marina Circuit, waar Lewis Hamilton, Esteban Ocon en Valtteri Bottas een snellere tijd noteerden. Teamgenoot Sergio Prez sloot aan op de vijfde plek. Vandaag is er nog 'n serie en dan zondag de race... we duimen allemaal voor Max. de man die ons land in de formule 1 toch zo duidelijk op de kaart heeft gezet... die zorgde dat we onze race op Zantvoort toch weer terug hebben... en Hamilton? Natuurlijk kan die goed racen maar ook zeueren en zeveren en daarbij heeft hij de bond achter zich staan want Mercedes mag toch niet verliezen van red-bull? Daar gaat het om... dus nog een keer... "Ik goa vur Max"....


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ik vind dat het steeds slechter gaat met PSV, natuurlijk hebben we veel geblsseerden maar het is ook frutje frot wat de afwerking betreft. Nu hadden we de kans om van Feijenoord wat afstand te nemen, staan we lange tijd op 0-1 voor en laten we ons toch weer verrassen. Flut, zwaar flut. Maar bij het darten was het al niet veel beter... van Gerwen liet zich uit het tournooi gooien door Wright met 10-6 en zijn goeie maatje van der Voort liep zich hetzelfde gebeuren door Clayton met 10-3. Maar het liep toch al raar toen Searle won van Gurney en Dolan won van de Sousa. Nu moet ik de halve finale kijken tussen Dolan en Searle en Wright tegen Clayton. En de finale werd Searle, en die gun ik het wel want dat is een van de darters die echt gewoon normaal doet. De andere finalist werd Wright en die won de finale ook met enig fortuin met 11-10. En nu hoorde ik Ajax klagen over het veld waarop ze moesten spelen. Vroeger speelde ze op straat en op weilanden en dan kunnen ze het wel en nu op kunstgras kunnen ze niks... lariekoek en zever dus. "Kiek as dur m Psse alleml Pseijkus in ut gras ligge, dan kaandege beginne te klage".


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Het was me weer 'n raar weekend wat de sport betreft.... eingenlijk wil ik het niet hebben over het voetballen maar ik moet er wel iets over vertellen want het gaat ons allemaal aan. De dikbetaalde miljonairs van het Nederlands elftal maakte er weer 'n zooitje van inclusief de trainer waarvan iedereen zegt dat hij de beste is. Nou nou, ik zeg al jaren dat het niet zo is... maarja, wie ben ik. Ik herinner me nog dat van Gaal de trainer was en we in Portugal door 'n paar domme wissels de mist in gingen en we het kampioenschap miste en nu is het weer bijna hetzelfde alleen hebben we nog 'n wedstrid te gaan en kunnen we het nog recht trekken. Potverdorie wat slecht. De meeste spelers presteerden ver, heel ver onder de maar en we hebben 'n doelverdediger die we bij NWC nog niet zouden willen. Ik moet gewoon constateren dat Oranje niet goed bij de les was... tot zover. Max kon het tegen 'n ontketende Hamilton niet bolwerken maar hij doet het fantastisch en ik geef hem 'n goeie kans om wereldkampioen te worden, dat zou toch wat zijn. Ook het darten is weer bezig en ik moet zeggen dat van Gerwen en de ouwe Barneveld weer goed bezig zijn. Tegen Cullen was Michael helemaal ontketend en stond zelfs even op 113 gemiddels met drie pijlen. Ook van Barneveld deed het prima en won na verlies in de 1ste wedstrijd in de 2de met 5-0. Dinsdag tegen Anderson. Van Gerwen moet nog n leg winnen om de volgende ronde te halen. Helmond Sport speelde trouwens uit bij Top Oss en speelde 0-0. Niet al te best... en ze staan vierde van onderen....

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik heb de afgelopen week met spanning de wedstrijden gekeken voor Europa en ik heb genoten van Ajax. Niet normaal zoals ze die Fransen aan de kant hebben gezet. Hety was werkelijk genieten en dat was iets wat ik van mijn PSV niet kan zeggen... af en toe leuk voetbal maar geen goals en daar gaat het om. Potverdorrie wat slecht... hoe is het toch mogelijk dat vetbetaalde spelers ballen niet in dat hok kunnen krijgen van 7,32 x 2,44 mtr. Toch niet normaal, kijk als ik er zou staan en ik zou die bal er niet in krijgen dat zou dat tot daar aan toe zijn maar mannen die miljoenen verdienen en dit tot hun werk hebben gemaakt en die kunnen dat niet... die moeten ze toch 50% korten op hun gage. Echt verschrikkelijk. Feijenoord deed het goed en won met 3-1 van Union Berlin, AZ won met 1-0 van Club Brugge, Vitesse wint van Tottenham met 1-0 , Ajax rolde Dortmund op met 4-0 en PSV? Huilen met de pet op tegen Monaco. 1-2 en dat ook nog in de laatste minuten... Zwaar pruts dus. Als je de cijfers ziet van Ajax dan ben je wel jaloers... 1-5 uit bij Sporting, 2-0 thuis tegen Besiktas en 4-0 thuis tegen Dortmund... dan wordt je wel even stil... En Peer wat denk je van zondag? Ik weet niet, kan er weinig over zeggen "ik kiek nie denk ik"....


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Zaterdag en zondag heb ik het druk gehad met de sport... zaterdag drie wedstrijden moeten kijken, Ajax won maar nips bij Heerenveem met 0-2, Feijenoord ging weer de mist in bij RKC en speelde 2-2 en PSV kwam met de schrik vrij nadat het 10 minuten voor het einde nog 0-1 stond voor PEC Zwolle, gelukkig kwam het toch nog goed en werd het 3-1. Zondag is het Ajax - PSV, ik ga er dan weer voor zitten. Eindhoven en Helmond Sport eindigde zoals ze waren begonnen... 0-0 en Jong PSV speelde ook gelijk 2-2. Dan het darten... ik heb genoten van van gerwen en Noppert. Die laatste verloor van Aspinall maar van gerwen won eerst van Price en hielp Aspinall naar de deur om naar huis te gaan. Michael van Gerwen moest het vervolgens in de finale afleggen tegen Rob Cross. Zijn gezicht stond niet op winnen, hij leek niet op de man die de beste darter van de wereld is. Zwaar pruts in de finale... hij was trouwens al 'n paar keer goed weggekomen.. jammer maar helaas. Het waren dus de twee kale cowboys die tegen elkaar speelden. Volgende keer beter. Vandaag heb ik het druk met verschillende dingen en moet ook mijn bloeddruk laten meten... ik weet niet of ik morgen hier wat schrijf.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

We moesten twee wedstrijden spelen met het Nederlands Elftal en tegen twee dwergen zoals dat heet. Eerst tegen letland en die hadden 'n heel ander systeem als wij. Met de keeper erbij speelde wij 1-4-3-3 systeem maar die Letten speelde 1-9-1 systeem en dan is het moeilijk om dat te omzuilen en het lukte niet erg goed. Maar tegen Gibraltar werd het nog moeilijker wanbt die speelde 1-10 systeem... na de rust had onze keeper slechts n bal in de hand gehad. De keeper van Gibraltar was van de tegenstander van Oranje de man die het meeste balbezit had. Maar hij maakte er ook steeds 'n echte one-man-show van. Die had ik allang rood gegeven. Dan nog wat over de beterweters op de diverse sportuitzendingen vertellen. De Kraaij en van der Vaart zitten van te voren al te lullen over 8 tot 10 goals. Die lullen echt uit hun nek want het is niet makkelijk om door 'n muur van spelers te komen. Niet dat het niet echt grandioos was maar persoonlijk vind ik dat we het goed hebben gedaan. Kijk Gibraltar heeft net zoveel inwoners als Someren en Asten samen en als daar mensen voetballen dan zijn er dat slechts 'n handje vol en toen die gingen wisselen moest de gewisselde speler zijn shirtje af geven aan de speler die er in kwam, meer shirtjes hadden ze daar niet... hahahhahaha grapje. Dat er mensen zijn in het Feijenoord stadion die ook nog 'n oud Feijenoorder, Steven Berghuis, uitfloten omdat hij voor zijn werk van Feijenoord naar Ajax ging... dan ben je 'n slecht supporter. Dat hoort niet... Oranje is Oranje en andere mensen gaan voor hun werk toch ook naar het werk wat voor hen beter is? So what... maarja soms zijn er "supprters-tussen-haakjes" die anders zijn.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Natuurlijk val ik PSV niet af... ze hebben tegen Feijenoord smakeloos verloren maar dat deden ze tegen de sigaren van Willen II, dat was trouwens echt 'n afgang. Gelukkig gin het de laatste week weer wel goed, tenminste, we wonnen met 2-1 van Sparta. We speelde iets van 4-3-3. Ik had van te voren geschat op 4-0 maar ja als je dan 'n ploeg tegen krijgt die 9-1 susteem spelen dan vraag ik me af wat die in deze competite komen doen. Ga gewoon terug naar de eerste divisie of beter nog naar de amateurs. Je gaat toch niet weg om zo te spelen, je wil toch winnen... schijtlijsters van Rotterdam en misschien lag het niet aan de spelers maar aan die coach... ook zo'n schijthannes. Ik heb zondag drie wedstrijden gekeken... de afgangen van Ajax, 0-1 thuis tegen Utrecht, van Feijenoord, 2-1 bij Vitesse. Ik moest ook lachen met Willem II, die lopen al weken met hun hoofd in de wolken en langs de schoenen omdat ze 'n paar wedstrijden redelijk voetbal hebben laten zien... en nu gingen ze makkelijk tenonder tegen het kleine Heracles met 3-2. Van voetbal kun je niet veel zeggen dat zie je in het buitenland ook. Het groter Bayern Munchen ging roemloos tenoder bij Eintracht Frankfurt 1-2. In Spanje verloor de grote jongen Real Madrid met 2-1 van Espagnol en het rijke Barcelona verloor ook al weer en nu van Atletico Madrid met 2-0. In Frankrijk was het nog ruiger... Paris Saint Germain verloor mer 2-0 bij Stade Rennes en Olympic Marseille verloor met dezelfde cijfers van Lille. PSV staat er weer goed voor want we staan nog maar 1 puntje achter op Ajax en Feijenoord kan met ons gelijk komen want die hebben nog 'n wedstrijd te goed maar dat zegt niet veel want die kunnen net zo makkelijk verliezen als dat ze winnen. Maar dat geldt voor alle eredivisie teams. Peer en hoe zit het met je Helmond Sport? Nou ze speelde tegen Ajax 2, de jeugd dus en wonnen met, schrik niet, 3-1. Ajax had 66% balbezit, en HSp. maar 34, zo ongeveer de helft... en onze Helmondse vrienden gooide er echt de beuk in... 14 overtredingen tegen 6 maar geen gele kaarten. We hebben de rode lantaarn overgedragen aan Dordrecht en staan nu derde van onderen.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Nee ik heb de 0-4 van PSV tegen Feijenoord niet gezien... bij 0-3 heb ik hem uitgezet... Ik had gedacht dat ze na de 0-1 de wedstrijd zouden omdraaien maar het werd al maar slechter... De achterhoede liet ook veel te veel gaten vallen... die denken alleen maar aan mee aanvallen en zelfs 'n slecht spelend Feijenoord won nog van mijn clubje... en de trainer, nou ja, niet mijn favoriet maar hij wilde met de vervangingen de wedstrijd nog openbreken maar het pakte allemaal verkeerd uit... Nee het was niet best... Maar goed we staan weer met beide pootjes op de grond.. je kan niet altijd in de Hemel zweven.. Ik moet wel toegeven... Als de trainer niet wisselde en ze verliezen dan zeggen de "beterweters" waarom wisselde hij niet en nu hij wisselde en verloren is dat weer niet goed.. Beterweters en zeurpieten blijf je toch altijd houden... "so what". Bij Go Ahead tegen Pec Zwolle was het voornamelijk op de tribune waar het vuur er af vloog... Tja, en noemt zich supporter... nou ja... Helmond Sport maakte leuke dingen mee maar ook rommel en pruts. Winnen twee wedstrijden met 1-0 maar verliezen van Eindhoven met 3-2 en thuis verliezen ze van de kleuters van Jong Utrecht met 0-3... nee dat was dus helemaal niet best. We hebben de eerste plaats af moeten staan aan Ajax die geweldig uithaalde tegen Cambuur... 9-0 Ajax heeft 13 punten en wij 12 en achter ons staan Heerenveen en de sigaren van Willem II, daar achter Feijenoord maar die hebben nog 'n wedstrijd tegoed en kunnen op 11 komen.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Nu de Olympische Spelen weer voorbij is alles weer normaal bij de Sport... nou ja normaal? Max gaf samen met Hamilton niet thuis bij de Formule 1, gaven elkaar geen strobreed toe en moesten genoegen nemen om bij de uitvallers te eindigen. Wie schuld had zegt me niks... ik ben meteen ergens anders naar toe gaan zappen want ik ben geen fan van die sport, alleen als Max aan het rijden is. Bij het darten ging het ook al niet goed... van Gerwen en van Duivenbode werden er door de Schotten van het bord gegooid, en ze konden naar huis... maar goed de Engelsen verloren ook van Oostenrijk en Wales, de titelhouder moest het lootje leggen tegen de Schotten waarvan nederland ook verloor. De finale werd dus Schotland tegen Oostenrijk en de winnaar werd... Schotland... Henderson en Wright. Bij het volleybal moesten de Nederlandse heren aantreden tegen Portugal en ze kregen het ook moeilijk... uitermate spannend... 1-0 achter... 1-1, 2-1 voor met geluk en 2-2... de laatste set gaat tot de 15 en ze kwamen weer achter.. maar gelukkig trokken ze het op het laatst nog recht en werd het 15-13... 3-2 en we zitten in de kwartfinale, bij de laatste 8. PSV was goed bezig in het weekend want we wonnen uit bij AZ met 0-3... Ajax won ook met 2-0. Op het moment dat ik dit typ is de finale bij de mannen bezig bij de US open tennis. Ik hoop dat Medvedev gaat winnen... Djokovic was vroeger mijn idool... maar nu gooit gij te veel rackets kapot als hij niet kan winnen... dat hoort niet bij sporters... echte sporters kunnen tegen hun verlies.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Natuurlijk is sport mooi... wat hebben we genoten van de winst van Verstappen bij zijn race op Zandvoort maar het wordt pas echt juichen als er geen besmettingen van zijn gekomen want dat vind ik veel belangrijker als het hele sportgebeuren, hoe graag ik ook naar de sport kijk. Het was best spannend maar het is wel zo dat zoals we zijn gestart ook zijn aangekomen bij de eerste drie. Nee 'n echt mooie race was het beslist niet... maar Max staat wel weer op 1 en daar gaat het om... Inmiddels is ook het Olympische gebeuren achter de rug en daar heb ik ook van genoten, het was jammer dat het zonder publiek moest gebeuren maar de cijfers wijzen uit dat de besmettingen in Japan zijn teruggelopen... dat is alleen maar goed. Voor Nederland kwam er weer 'n medaille bij... het werd Brons door op de laatste afstand van de Spelen door Nikita den Boer op de marathon. We hebben het goed gedaan, 17 keer Brons en 17 keer Zilver en 25 maal 'n Gouden Plak.. Jammer dat het er op zit... Maar we hebben toch wel mooi 59 plakken te pakken. Nu wacht ik op de voetbalwedstrijd tegen de Turken en tussendoor kijk ik naar het volleybal bij de heren en naar het tennis bij de US Open.


Vandaag twee wedstrijden moeten kijken van het volleybal... eentje bij de dames om de derde en vierde plaats van het EK. Helaas zat er ook geen brons in want na verlies tegen Italie moesten we ook het lootje leggen tegen Turkije waar we eerder ook al van verloren waren.. ook nu werd het 3-0 voor de Turkse dames. Bij de mannen ging het ook goed want ze hadden de eerste twee wedstrijden al gewonnen en nu de derde ging het mis tegen Rusland...1-0 achter, 1-1, 2-1 achter 2-2, en de vijfde set ging het niet lekker en we verloren ook bij de heren... hier met 3-2. Het Nederlands elftal moest ook weer spelen... thuis in Eindhoven tegen Montenegro en na 'n vervelende start werd het toch beter en wonnen we uiteindelijk met ruime cijfers: 4-0. Dinsdag thuis tegen Turkije. Dan de O.S. in Tokio. WEeer flink wat Goud... nu voor Diede de Groot en partner Aniek van Koot bij het rolstoeltennis, dubbelspel en de Rolstoelbasketbalsters behaalde zoals verwacht ook Goud. Geweldig, ze waren al Europees en Wereldkampioen maar dit ontbrak nog... Ook was er weer Zilver... Tom Egberink won bij het rolstoeltennis het Zilver bij het enkelspel. Brons was er voor deze twee sporters, Bas Takken en Lisa Kruger wonnen beiden Brons bij het zwemmen op de 200 meter wisselslag. Het zit er bijna op geloof ik... totaal 58 medailles... "en d is nie niks"...


Ik volg het volleybal van de Nederlandse dames helemaal maar in de halve finale waren ze echt slecht, zo ken ik ze niet. Ze hebben echt goeie wedstrijden gespeeld maar tegen Turkije hadden ze geen kans afgelopen week en verloren met 3-0 maar dat maakte ze weer goed tegen de Zweden. Nu moesten ze in de halve finale tegen de Italianen en daar speelde ze n set redelijk en die wonnen ze ook maar de totaal stand was 3-1 voor Italie. Jammer. Bij de Paralympics was het weer genieten geblazen... Een dag eerder was het nog 19x Goud, 11x Zilver en 11x Brons... daar kwamen vandaag weer 4x Goud bij, 3x Zilver en 5x Brons en dat brengt het totaal op 53 medailles en staan we ruim in de top10. Guden plakken waren er voor Vincent ter Schure en Timo Fransen wielrennen bij de wegrace, Chantalle Zijderveld bij het zwemmen op de 200 meter wisselslag, Marlne van Gansewinkel atletiek de 100 meter en Diede de Groot pakte Goud bij het enkelspel bij het rolstoeltennis. Dan waren er de Zilveren Plakken voor Tristan Bangma en Patrick Bos bij wielrennen, bij de wegrace, Olivier Hendriks bij de atletiek op de 400 meter en Nolle Roorda ook atletiek bij het speerwerpen. Tenslotte het Brons voor Daniel Abraham bij het fietsen de wegrace, Niels Vink bij rolstoeltennis in het enkelspel, Tom Egberink en Maikel Scheffers ook tennis maar in het dubbelspel, Bas Takken bij het zwemmen op de 200 meter wisselslag en de laatste Bronzen Plak was er voor Lisa Kruger bij het zwemmen op de 200 meter wisselslag. We hebben er al veel, maar er komen er nog meer.


En dan denk je dat gaat het nederlands Elftal wel even klaren in hun voetbalwedstrijd tegen Noorwegen en wat gebeurd er... de aanhangers ( lees: grootberdienersd) maken er weer niks van. Waar het leuk begon zakte het geheel af naar het niveau dat we inmiddels wel gewoon zijn. Maar hoe kan het toch dat 'n land als het onze, met de hooggewaardeerde spits Depay, 'n klasse achterhoede speler als van Dijk en de beste voetballer van Europa op het middenveld de Jong, hoe kunnen die van Noorwegen verliezen... ongelooflijk. Nu hebben we nog geluk dat de Turken ook gelijk speelden en hebben we nog kans. Maar ja... wie haalt van Gaal ook van stal? Dan moet je toch echt stekeblind zijn. Maar gauw over naar de Olympsche Spelen... Het blijft maar doorgaan... Nederlandse sporters ten top. Hadden we eergisteren nog 32 medailles, de teller staat nu op 41, 9 plakken erbij, 9 plakken meer als twee dagen geleden en daar zijn er toen ik in bed lag zeker nog bijgekomen. Deze stonden er gisteravond... die er bij zijn gekomen... Goud voor Jennette Jansen bij het wielrennen, de wegrace, ook Goud voor Mitch Valize bij het wielrennen en ook de wegrace en de derde Gouden plak was voor Jetze Plat eveneens wielrennen, wegrace. Nog twee maar Goud voor Rogier Dorsman bij het zwemmen op de 100 meter schoolslag en Goud voor Sam Schrder en Niels Vink bij rolstoeltennis bij de dubbel, quads. Dan was er Zilver voor Bas Takken, zwemmen op de 400 meter vrije slag en ook Zilver voor Kelly van Zon en Frederique van Hoof in de tafeltennisklasse bij het dubbelspel. Ook geen geringe prestaties en Brons was er voor Tim de Vries bij het wielrennen, de wegrace en ook nog Brons voor Lisa Kruger bij het zwemmen op de 100 meter rugslag. Prachtig toch dat sporten.


Het begint misschien flauw te worden maar het Nederlands Sportlegioen kan weer juichen... niet normaal zoals ze te keer gaan daar in Japan. Ik had 'n stukje gezien van het basketbal bij de dames... Nederland tegen Japan was de kwartfinale en dat werd 82 tegen 24... ongelooflijk goed. Maar wie hebben vandaag de medailles gehaald? Het Goud was er voor vier paralympiers, Jetze Plat bij het wielrennen op de tijdrit. Dat was er ook voor Mitch Valize bij het wielrennen op de tijdrit net als Danil Abraham die ook goud haalde. Bij de atletiek was er 'n mooie gouden plak voor Marlne van Gansewinkel op de 200 meter. Maar met die vier gouden plakken was het niet gedaan... Zilver werd er behaald door het duo Vincent Ter Schure en Timo Fransen bij het wielrennen ook op de tijdrit. En ook was er nog Brons voor drie van onze sporters en sportsters... Jennette Jansen ook op de tijdrit bij het wielrennen. Dan was er Chantalle Zijderveld die Brons pakte bij het zwemmen, de 100 meter vlinderslag dat deed Kimberly Alkemade bij de atletiek op de 200 meter. We staan op 32 medailles nu en daarmee staan we op plaats zeven in de lijst van alle landen.

Ik zou het dolgraag zien maar die eikels van de omroepen houden meer van herhalingen en die vervelende reclames tussendoor. En we doen het zo goed... gelukkig zag ik nog even wat sport op NPO2. We hebben alweer geweldig toegeslagen bij de paarden en het zwemmen maar ook bij het tafeltennis want daar won Kelly van Zon het goud. Sanne Voets deed dat ook bij de paardensport, de dressuur vrije kr en Rogier Dorsman won ook goud maar die deed dat bij het zwemmen op de 200 meter wisselslag. Frank Hosmar won het zilver bij de dressuur vrije kr en Rixt van der Horst, Frank Hosmar en Sanne Voets ook in de paardensport, teamdressuur. Thomas van Wanrooij won het brons bij het zwemmen, 200 meter wisselslag. Inmiddels staan we op 10 keer GOUD, 8x ZILVER en 6x BRONS, 24 totaal en zelfs bij de beste plakken de meeste... Vandaag komen we op 8 sporten voor de dag... Trouwens de US-Open is weer begonnen bij het tennis en ik heb weer volop te genieten.Dat doe ik vandaag om half vijf ook want dan komen de Damesvolleybalsters weer in actie tegen Zweden voor de kwartfinale... dat zal wel weer genieten worden.

Ze blijven de medailles maar aanvullen onze sporters op de Olympische Spelen. Maar eerst even het voetballen... ik heb eerst de lachfilm zitten kijken van Utrecht tegen Feijenoord... sjonge jonge zeg... heeft Feijenoord de laatste tijd zo goed gespeeld, nu kwamen ze er niet aan te pas... Feijenoord kwam met 0-1 maar in 'n tijdsbestek van 7 minuten stonden ze met 2-1 achter en later werd het ook nog 3-1. Ajax maakte korte metten met Vitesse, 5-0. En Helmond Sport Peer? Nou die wonnen ook en nog wel van de jeugdvoetballers van PSV 1-0. Maar op de ranglijst staan ze wel tweede van onderen. Weet je trouwens wie er bovenaan staat in de eredivisie? Yep, goed geraden... PSV, tweede Ajax, derde Utrecht en vierde is Feijenoord. De Brabantse teams doen het oke... Willem II staat op plaats 6 en RKC op 9. Er was weer goud voor de Olympiers. De zevende gouden plak was voor Jetze Plat op de triatlon. Geweldig om te zien... echt 'n grote prestatie. Zilver was er voor deze drie sporters, Rixt van der Horst, Frank Hosmar en Sanne Voets bij de paardensport, bij de teamdressuur. We zijn nog altijd goed bezig en we mogen best trots zijn op de prestaties van deze sporters. Iets aparts gezien Peer? Ja zeker... ik zag bij het zwemmen iemand die geen armen had en korte beentjes... hij zwom de 100 meter... ongelooflijk... ik keek mijn ogen uit. Hieronder de medaille spiegel voor de Nederlanders.. 18 medailles.


"En wir hebbe we de tesse vl muddallies". Ja we zijn nog altijd goed bezig. Dit zijn de winnaars van vandaag, Goud voor: Fleur Jong (atletiek, verspringen). Zilver voor: Chantalle Zijderveld (zwemmen, 100 meter vrije slag) en dat is al haar derde medaille. Brons was er voor: Marlene van Gansewinkel (atletiek, verspringen) en ook voor Lisa Kruger (zwemmen, 100 meter vrije slag). De teller staat inmiddels op 16 medailles en dat na 5 dagen. We staan op plek 9 nu... Ook mijn PSV deed het goed al begonnen ze weer slecht... 1-0 voor tegen Groningen en binnen 'n kwartier stond en de Groningers op 1-2, stom stom stom. Maar ik had er alle vertrouwen in en dat kwam ook uit... 2-2, 3-2, 4-2 en in de laatste minuten nog 5-2. Trouwens de sigaren van Willem II deden het ook goed... 1-0 tegen PEC Zwolle. Vandaag zondag heb ik het druk... 12.15 Feijenoord, 14.30 Ajax en om 16.45 uur AZ. Oh ja... ik heb ook de wedstrijd gekeken bij het damesvolleybal tegen Duitsland in de kwartfinale.. we zitten in de halve finale na... 1-0, 1-1, 2-1 werd het ook nog 3-1... Tot morgen.


Ze zijn nog altijd goed bezig de olympiers en weer haalde we wat medailles weg op de Spelen. We zitten nu op 5 keer goud, 4 keer zilver en 3 keer brons. Wat me ontzettend stoort is het volgende. Bij de Olympische Spelen voor Validen konden we 10 a 12 uur per dag de wedstrijden zien.... nu 30 min in een samenvatting en dan alleen de Nederlanders nog. Deze sporters werken net zo hard, zo niet harder, dan de andere topsporters, en toch zien we ze voorbijkomen in de samenvatting. Waardeloze zooi weer want 3 keer in de week de "zeurtinussen" zoals die Derksen en die andere zeverkloot op tv dat is interessanter. Schandalig en nog 'ns schandalig. Het is toch van de domme dat deze topsporters zo'n mager podium krijgen. Zo werkt het schijnbaar in nederland ook. Gelukkig kan ik de Engelse zender Channel 4 aan en die zenden wel veel uit maar wel meestal over hun eigen landgenoten. Dank je welt team nl, jullie doen het weer geweldig. Zo trots op deze sporters. Goud was er toto nu toe voor Tristan Bangma en Patrick Bos (baanwielrennen, 4 kilometer achtervolging). Larissa Klaassen en Imke Brommer (baanwielrennen, 1.000 meter tijdrit), Rogier Dorsman (zwemmen, 400 meter vrije slag), Chantalle Zijderveld (zwemmen, 100 meter schoolslag) en Sanne Voets (paardensport, dressuur individuele test). We hebben ook zilver, Chantalle Zijderveld (zwemmen, 50 meter vrije slag), Liesette Bruinsma (zwemmen, 400 meter vrije slag), Lisa Kruger (zwemmen, 100 meter schoolslag), en Alyda Norbruis (baanwielrennen, 500 meter tijdrit). En dan nog brons voor Frank Hosmar (paardensport, dressuur individuele test), Caroline Groot (baanwielrennen, individuele tijdrit 500 meter) en
Rixt van der Horst (paardensport, dressuur individuele test). Fantastisch.

Ik hoef het denk ik niet te zeggen want jullie hebben het denk ik ook al wel gezien... Feijenoord door na verlies maar dat maakt niet uit... ze kunnen verder in Europa en ook Vitesse deed dat... alleen wonnen die wel ... na 2-0 werd het nog benauwd toen de mensen van Anderlecht nog 2-1 maakte. Uit was het 3-3 geworden en dus had Vitesse 5 keer gescoord en Anderlecht maar 4.. Dan naar de Paralympics... geweldig weer. De Paralympische Spelen zijn in Tokio in volle gang. De medailleteller van TeamNL staat inmiddels op vijf keer goud, driemaal zilver en een keer brons. Daarmee staat Nederland voorlopig op een vijfde plek. China gaat met acht keer goud aan de leiding. Ik hou de medaillespiegel elke dag bij en er zullen er nog wel meer volgen want de Paralympische Spelen eindigen pas op zondag 5 september. Wie won er wat... kijk, de tweede dag begon voor Nederland met een gouden medaille van Larissa Klaassen. Zij was samen met haar pilote Imke Brommer bij het baanwielrennen de sterkste op de tijdrit over 1000 meter. Bij het zwemtoernooi mocht TeamNL vervolgens vier medailles bijschrijven: tweemaal goud en twee keer zilver. Chantalle Zijderveld zwom op de 100 meter schoolslag in een wereldrecord naar de paralympische titel. Rogier Dorsman was de snelste op de 400 meter vrije slag. Amazone Sanne Voets bemachtigde goud in de individuele dressuurtest. Ze kreeg na haar vlekkeloze optreden met haar paard Demantur RS2 van de jury een score van 76,585. Ruimschoots voldoende voor de winst. Dressuurruiter Frank Hosmar pakte met zijn paard Alphaville het brons. "Potvurdrrie wa zijn we wir goe bizzig".

Zit ik op de televisie te kijken, want ik wil net als de Olympische Spelen van de validen ook kijken naar deze Spelen... maar het is er gewoon niet op... ja stukjes... Wat is dat weer voor 'n gedoe... ik vind het al erg genoeg dat er zoveel van die zenders zijn die elk kwartier al reclame moeten uitzenden en dan denk je dat het bij de gewone omroep normaal gaat... fout dus want ze zenden het gewoon niet uit... ja herhalingen van andere programma's daar zijn ze goed in. De Olympische Spelen waren er de hele dag op maar de Paralympics daar zenden ze wat kleine dingetjes van uit. Veel tijd steken ze erin... van 23.40 toto 00.10 uur en dat is precies 'n half uurtje. Waardeloze zooi. De Olympiers deden het wel goed... We hebben al goud bij het wielrennen op de baan en bij het zwemmen hebben we zilver..."Sjapoo"... Ik schaam me wel voor ons PSV, ik blijf wel supporter, dat wel, maar wat was het weer belabberdig... of hoe zeg je dat... In ieder geval was het niet goed... kijk als je niet wint van 11 goede spelers dan vind ik dat tot daar aan toen, maar als je zelfs van 10 niet kunt winnen en je denkt dat je 'n topclub bent dan weet ik dat het goed fout is... nou ja tot zover want anders begin ik weer te schelden... tot zo ver vandaag.

De Olympische Spelen zijn weer open... de ceremonie is geweest, indrukwekkend weer en dan kan het nu gaan beginnen. Nederland heeft 42 vrouwen en 31 mannen. Ik hoop op veel medailles, dat maakt het voor ons ook veel leuker... maar wist je dat de medailles niet alleen in kleur verschillen, maar ze maken ook verschillende geluiden zodat blinde en slechtziende sporters ook kunnen horen welke medaille zij vasthouden. Kijk dat vind ik nu geweldig... De madailles zijn voor de sporters en die moeten er ook wat aan hebben. Aan PSV hadden we niet veel gehad deze week, we wonnen afgelopen zaterdag wel van Cambuur met 4-1 en vorige week verloren we van Benfica om ons kwalificeren voor "het-grote-geld-van-europa" en verloren uit dan wel met 2-1 dat zouden we thuis wel even rechtzetten. Maar ja als je dan tegen tien tegenstanders het net niet kunt vinden ben je gauw klaar... nou ja, "klaar" we zijn klaar met het grote geld dus moeten we verder in de "kleine competitie, het tweede rangs lijstje". Nou ja... ik kan er niet verder over treuren want ik krijg er geen gulden... of euro meer voor. Dus ga ik zitten voor onze sporters in Tokio en volgende week begint het tennis, de US-open. Maandag 30 augustus is het zover...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Binnenkort komen de paraolympics maar nu heb ik alleen zo'n beetje het voetballen en het tennis. Voetbal was er wel heel veel op... zaterdag 4 wedstrijden gekeken... PSV had de eerste wedstrijd uit tegen Heracles Almelo en wonnen gewoon met 0-2.... Ajax begon abnormaal en stond met de rust al op 5-0 tegen NEC maar daar bleef het ook bij. Ik heb eerder Manchester United zitten kijken tegen Leeds want dat is een van mijn favoriete clubs en ze wonnen met 5-1. AZ kreeg de kous op de kop van RKC, dat was even lachen. 1-0. Zondag was het de beurt aan Feijenoord en ook zij wonnen net als PSV hun uitduel, alleen met 'n doelpuntje meer, met 0-4 tegen Willem II. Dat wil zeggen dat de "grote drie" al weer bovenaan staan... met Utrecht er tussen want dat won thuis van Sparta met 4-0. Maar die zullen wel snel weer afhaken. Als er deze dag... zondag dus... verder niet veel meer op is aan sport kijk ik nog naar Liverpool want dat heb ik opgenomen. Woensdag kijk ik uit naar de wedstrijd van PSV tegen Benfica... wel uit... die begint om 21.00 uur op RTL7.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDERPetje af voor de Nederlandse delegatie die naar de Olympische Spelen werden afgevaardigd... potverdorrie wat hebben ze goede resultaten behaald... daar kwam op de laatste dag nog even de bronzen medailles bij van Harrie Lavreijssen en Kirsten Wild. Totaal onverwacht het zilver op prachtige wijzen van marathonloper Abdi Nageeye... ongelooflijk... Het brengt Nederland gewoon even voor de Duitsers, de Fransen en de Italianen... We hebben alleen de Verenigde Staten, Rusland, Australie, China, Japan en Groot Britannie voor ons. Wij staan met ons "kikkerlandje" mooi op plaats 7... nog nooit eerder gebeurde dit. 10 keer Goud, 12 keer Zilver en 14 keer Brons en nog 'n heleboel 4de plekken wat ik kartonnen medailles noem. Jammer is dat we met de teamsporten alleen Goud hadden bij het hockey van de dames... de rest viel me wel wat tegen. Het is jammer dat het afgelopen is want van mij had het nog wel 'n maandje mogen duren. Maar goed, over drie jaar begint het in Parijs en ik hoop met publiek. Nu beginnen binnenkort de spelen voor gehandicapten en daar kijk ik ook graag naar, wat die ondanks hun handicap kunnen presteren is soms echt ongelooflijk. Ook het voetbal begint weer dus voor mij is er weer volop sport te kijken en dat zal ook zeker doen. Bij deze sluit ik de olympische spelen af wat dit nu betreft. Op naar de volgende sport. Mijn foto op mijn startpagina kan ook weer de kast in en het oranje verwissel ik weer voor 'n gewoon plaatje.


Het was jammer voor de meiden op de 4x100 meter maar ze waren echt goed met hun 6de plaats... ook de springruiters deden goed hun best en in de landenwedstrijd werden ze In de koppelkoers werden de Nederlanders Havik en van Schip vijfde. Op de keirin was het echt waardeloos toen Buchli die zich had geplaatst toch werd verwezen naar de herkansing en toen was de pijp leeg. Maar waarom hij werd gediskwalificeerd dat was echt, heel echt waardeloos... wat 'n afgang van de hury want Buchli was die andere renner dik voorbij voordat hij naar onderen stuurde maar de jury van 8 man, waarvan er zeker 6 van naar specsavers moeten, zagen het anders. Zwaar kloten. Maar op het moment dat ik dit zit te typen was Hassan allang uitgerust van de 10 km waar ze alweer goud voor zich op eiste... ongelooflijk want die 10 kilometers liep ze sneller als ik dat normaal doe met fietsen... geweldig... maar terwijl ik dit typ haalt het Nederlandse viertal bij de mannen 'n Zilveren medaille bij de 4x400 meter estafette met Jochem Dobber, Terrence Agard, Tony van Diepen en Ramsey Angela. Kijk bij de atletiek waar we vroeger niet veel wonnen zijn we nu echt goed bezig. Dat is toch 'n wereldprestatie. Het viertal die mooi tweede worden achter America, tweede snelste van de hele wereld... niet normaal. Even het goud, zilver en brons aan de kant schuiven... PSV speelde uit bij Ajax om de Johan Cruijff schaal... PSV won met 0-4 en dat vind ik wel leuk natuurlijk maar wat me stoorde was teneerste die kamikaze trap van Tagliafico. Die Argentijn is een van de gemeenste spelers op de Nederlandse velden vind ik... dat is ieder jaar zo, maar daar is het ook 'n Argentijn voor, die staan er om bekend het niet zo nauw te nemen met trappen en "schuppe". Nicolas Tagliafico heeft Ajax - PSV kapotgemaakt, oordeelde Kenneth Perez na de rode kaart van de Ajacied. Vlak voor rust kwam de Argentijn te hard in op Andr Ramalho en dat moest hij bekopen met rood. Die Perez is zowiezo 'n zanik ventje... hij vond ook dat die goal van Ajax die werd afgekeurd voor buitenspel wel 'ns geen buitenspel zou zijn. Sjonge jonge dat ziet 'n blinde met 'n half oog nog wel. Tagliafico ging zijn boekje te buiten. Perez de zeurpiet vond dat de wedstrijd kapotgemaakt werd door de rode kaart. Hij gaf trouwens ook nog 'n kopstoot. En dan zegt die Pereman ook nog: was die tackle echt zo erg gezien het wedstrijdbeeld?. hoezo wedstrijdbeeld? hij pleegt 'n aanslag op iemand zijn benen en voeten waar hij de kost mee moet verdienen. wat zevert die vent toch... Arnold Bruggink vult aan: Je ziet Kuipers wachten. Die heeft gewacht op de VAR en deze beslissing niet zelf genomen. Nog zo'n beterweter... hoe zag hij Kuijpers wachten? Die Brugman heeft hetzelfde beeld als wij... De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal was voor de neutrale toeschouwer bijzonder vermakelijk. Het tempo is hoog en dat komt het niveau ten goede. PSV was gewoon beter af uit en niet zeuren... en ik ben geen neutrale toeschouwer want ik ben voor PSV... geweldig 0-4.


We wisten dat het kon gaan gebeuren maar het moet nog wel altijd gedaan worden... toen die twee "snelheids-monsters" op de sprint allebei in de finale zaten wisten we zeker dat we goud en zilver hadden... we wisten ook zeker dat de hockeydames in ieder geval zilver zouden hebben en misschien telde we al op goud voor Hassan en dat maakte toch 'n mooie dag... De vijftiende dag van de Olympische Spelen was een van de succesvolste dagen voor de Nederlandse ploeg in Tokio. Baanwielrenner Harrie Lavreysen en de hockeysters pakten goud, baanwielrenner Jeffrey Hoogland zilver, en atlete Sifan Hassan en bokster Nouchka Fontijn brons. Het is echt jammer dat het bijna afgelopen is, want ik vond het echt geweldig om de diverse sporten te kijken die we normaal nooit of bijna nooit zien. Kijk darten kijk ik altijd en dat komt vaak op de tv, maar b.v. handboogschieten zie je bijna nooit en ik zie dat echt graag... heerlijk om te zien... atletiek zie je ook niet vaak en kijk 'ns hoe mooi het is. We hebben nu 9 keer goud, 10 keer zilver en 12 keer brons, we zijn echt goed want we staan op plaats 9, voor ons staan 8 landen en achter ons staan 195 landen. Vandaag zijn er weer kansen bij de paardesport met Houtzager, Greve en van der Vleuten. We hebben de 10 km met Hassan. Ook is er bij het baanwielrennen de koppelkoers voor de mannen met van Schip en Havik. En er zal nog veel meer zijn. Wat me wel op viel was de honder meter estafette bij de heren en de dames... nondeknetter, we kunnen niet eens 'n stokje aan elkaar doorgeven hahahahaha wat 'n afgang was dat. Stel je voor... je bent geselecteerd en mag mee naar de spelen en je bent de derde loopster... je hebt je drie jaar voorbereid op deze grote dag, je staat klaar... vol spanning... en dan gaat het gebeuren... er komt niemand... nummer 1 kon het stokje niet doorgeven aan nummer 2... en nummer 3 en 4 staan daar voor "Jan-met-de-korte-achternaam". Maakt niet uit... over drie jaar krijg je weer 'n kans... hahahahahaha. En dan nog iets... de heren, maar vooral de dames doen er alles voor om maar op te vallen, vooral bij het hardlopen... als je ze van boven ziet... zijn het net "lopende-kleur-potloden"... hahahahaha. Toch hou ik het erbij dat het 'n prachtig evenement is... ruim 10.000 sporters uit 204 landen strijden in Japan in 33 takken van sport om 962 Olympische medailles. Van die 962 hebben we er nu al 31 te pakken... "come on Holland, go on, go on"....."wij kieke wel"........


Hoe mooi kan sport zijn? Het is toch niet normaal dat er op zo'n hoog niveau wordt gesport en dat we prachtige medailles halen... schitterend gewoon, jaam dat het weer bijna afgelopen is want van mij had het nog wel 'n maandlang mogen duren. Geweldig die twee vrouwen, de atletes Anouk Vetter en Emma Oosterwegel hebben Nederland donderdag aan twee historische olympische medailles op de zevenkamp geholpen. Dit geeft de atletiek weer 'n geweldige "Boost". En wat dacht je van die "jonge meid". ze is 30 jaar, baanrenster Shanne Braspennincx die verrassend goud won op het onderdeel keirin. In de finale nam ze met nog n ronde te gaan de kop en die stond ze niet meer af. Ze reed op dezelfde manier naar goud als Elis Ligtlee vijf jaar geleden op hetzelfde onderdeel deed in Rio de Janeiro. Het is de zevende gouden medaille voor Nederland in Tokio. En we hebben nod wat ijzers in het vuur... maar ik ga er niet op vooruit lopen. Boven zie je de medailles die we haalden op de diverse onderdelen. Op 4 augustus heb ik niks geplaatst maar toen waren er ook medailles. Dankzij de zilveren plak van Sharon van Rouwendaal op de 10 kilometer zwemmen in open water en de bronzen medaille voor Femke Bol op de 400 meter horden klommen we weer naar 'n nieuw medailles-record. Bij de paardensport haalde Somerenaar van der Vleuten brons en dat is toch ook geweldig van onze "buur-dorp-jongen". En dan dit: "we zijn nog nie kloar"...


Het gaat mondjesmaat... maar de medailles komen langzaam binnen gedruppeld... Natuurlijk waren er ook tegenvallers, zoals het verlies bij het waterpolo.... Onze dames kunnen naar huis want ze verloren, wat helemaal niet had gehoeven, van Hongarije... jammer jammer. Bij het zeilen was er 'n zevende plek voor Renee Groeneveld en Steven Krol. Mandy Mulder en Coen de Koning werden daar 20ste. Bij het polstokhoogspringen werd Vloon 13de. Nee daar zijn geen medailles voor... Die waren er wel voor de baanwielrenners op de teamsprint. Roy van den Berg, Harrie Lavreijsen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Buchli, de krachtpatsers wonnen met groot verschil van Groot Brittanie en haalde de vijfde gouden plak voor ons binnen. Dat had het duo Bekkering en Duetz ook kunnen hebben, ze lagen voordat de laatste race begon nog op 1 maar ze haalde achteraf maar brons... niet slecht maar er had meer ingezeten... Op weg naar het tweede tussenpunt kwamen de Nederlandsen in het gedrang terecht met de boten van Singapore en Frankrijk. De Franse boot leek de Nederlandse zelfs af te snijden bij het ronden van de boei, waarop Bekkering met haar rode vlag meteen protest aantekende. Feit was dat Bekkering/Duetz op de terugweg moest terugknokken vanuit tiende positie. Goud leek op dat moment vergeven en ook een medaille verdween langzaam aan de horizon. Maar ze geven niet op. En haalde toch nog brons. We staan inmiddels weer op plaats tien, das heel goed voor ons kleine landje.. we hebben nu 20 medailles en hebben er meer als in 2016.


Hoe mooi kan 'n sportdag zijn als iemand onze vierde gouden plak binnen gaat halen... en hoe... echt onvoorstelbaar wat hier gebeurde... ze moet de 1500 meter lopen... valt over iemand heen die 'n schuiver maakte, staat op, rent achter de meute aan, gaat ze voorbij en wint toch nog of het de gewoonste zaak van de wereld is. En later moet die dame, Sifan Hassan, nog de finale lopen op de 5000 meter, dat is zo ongeveer op en neer naar Someren. En ze loopt maar wat te sukkelen in mijn ogen en in de laatste ronde laat ze iedereen achter zich en wint goud. Soms hoor je sporters zeggen... b.v. bij het zwemmen, ik laat de 100 meter schieten en ga alleen voor de 50 meter... want anders wordt het allemaal te veel en te zwaar, en dan komt deze dame... valt nog 'n keer, haalt de winst toch nog binnen op de 1,5 kilometer om vervolgens even de 5 km te winnen... en die wil straks ook nog in de finale goed presteren en straks ook nog even de 10 kilometer goed afsluiten, als het kan met 'n medaille. Nu heb ik misschien niet zoveel verstand van sport maar 100 meter zwemmen is nog geen 50 seconden... die laten ze varen want het is te zwaar en we hebben hier iemand die 'n klein kwartier over... de 1500 meter ongeveer zo'n vier minuten en de tien kilometer die gaat in ruim 29 minuten, en dan is 50 meter zwemmen te zwaar? Ik snap het niet maar het zal wel. Die Sifan liet even zien wat echte topsport is. Maar we hebben nog meer ijzers in het vuur de komende dagen op de atletiek en het wielrennen. De hockeydames liggen ook op koers net als de waterpolo dames en de handbalsters.. die sporten zijn echt gaaf om naar te kijken, en dat doe ik ook. Hieronder de nieuwe medaille spiegel voor Nederland. Er was trouwens ook voetbal... "mijn" PSV won thuis met 3-0 en deed 'n grote stap richting champions league waar de grate zakken "centen" te verdienen zijn.

Over de sport valt eigenlijk voor nu niet zo heel veel te melden, we haalde slechts n enkele medaille en die was ook nog maar brons van kleur. We hadden dus alleen die derde plek van Bouwmeester. Ik had zeker verwacht dat Ranomi Kromowidjojo met 'n medaille naar huis zou gaan maar op de 50 meter, haar afstand werd ze slechts 4de, raar want ze ging voor goed zei ze vooraf en was nu tevreden met de 4de plek, 'n kartonnen medaille. Dan de cross-country bij de dames... twee afgevaardigden van Nederland, Janneke Boonzaaijer en Merel Blom allebei gediskwalifiseerd... ik snap er niks van... Blom reedt de verkeerde route... en Boonzaaijer had net als Merel Blom een verkeerde hindernis genomen. Ik ga er verder niks van zeggen maar ik snap er geen moer van. Je komt daar toch om iets te winnen en toch niet om fouiten te maken, en dan ook nog allebei. Het mannenhockeyteam kan ook naar huis... ze verloren van det sterke Australie na 2-2 stand bij de shoot-outs. Ik vond ze toch al niet ze best spelen maar ze hadden nog alle kans... helaas is het teneinde... sprookje voorbij... de dames gaan vandaag spelen om 11.30 uur tegen Nieuw Zeeland en om 12.30 uur spelen de handbaldames tegen Montenegro. Ook is er weer zeilen waar Nederlanders aan mee doen. Het baanwielrennen begint om 8.30 's morgens. Alles even op 'n rijtje vanaf het begin: Hippische sport, eventing, cross country individueel: Janneke Boonzaaijer en Merel Blom zijn eruit, Atletiek, vrouwen, 3.000 meter steeplechase, series: Irene van der Reijken wordt negende in haar heat en plaatst zich niet voor de finale. Zwemmen, mannen, 50 meter vrije slag, finale: Thom de Boer wordt achtste en grijpt naast een medaille. Zwemmen, vrouwen, 50 meter vrije slag, finale: Ranomi Kromowidjojo eindigt als vierde. Atletiek, mannen, 400 meter, series: Jochem Dobber en Liemarvin Bonevacia plaatsen zich voor de halve finales. Hockey, mannen, kwartfinales, Nederland-Australi: Na een 2-2-gelijkspel wordt Oranje uitgeschakeld in de shoot-outs. Zeilen, vrouwen, 470, race 7 en 8: Lobke Berkhout en Afrodite Zegers finishen respectievelijk als zeventiende en zesde. Zeilen, mannen, Finn, race 9 en 10: Nicholas Heiner finisht als zevende en negende en staat vijfde in het klassement. Schoonspringen, vrouwen, 3 meterplank, finale: Inge Jansen wordt vijfde. Nadine Visser is finalist op de 100 meter horden. Waterpolo, vrouwen, groepsfase, Nederland-Canada: 16-12. Zeilen, vrouwen, Laser Radial, medalrace: Marit Bouwmeester pakt brons. Atletiek, vrouwen, 100 meter horden, halve finales: Nadine Visser bereikt de finale. Atletiek, mannen, 400 meter horden, halve finales: Nick Schmidt wordt zevende in zijn serie en is uitgeschakeld. Beachvolleybal, mannen, achtste finales: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen uitgeschakeld.


We zitten eigenlijk helemaal niet zo slecht met de medailles, 4 keer goud, 7 keer zilver en 5 keer brons en daarmee staan we weer in de top 10 met ons kleine kikkerlandje. Wat ik me soms wel af vraag is: waarvoor zijn de asielzoekers in ons land? Of de mensen die zich hebben gevestigd, zijn die ook voor Oranje? Niet dat het me zoveel uit maakt want wij zijn al met oranjesupporters genoeg. De dames hockeysters doen het heel wat beter als de heren, de dames woonen nog alles, alle vijf de poulewedstrijden, Duiitsland ging eraan met 3-1. De heren staan vierde in hun poule, 2 winst en 2 verlies en 1 gelijk. Wat me afgelopen dagen wel tegen viel was de prestaties bij het judo. Er deden voor Nederland 15 judoka's mee, 8 dames en 7 heren, en we komen straks thuis met slechts n bronzen medaille. Nee het was niet alles. De dames handbalsters verloren ook van Europees kampioen Noorwegen, geen schande maar het had helemaal niet gehoeven want ze gingen het verprutsen in de laatste vijf minuten. Maar het is niet erg want ze komen er toch wel want we zijn al geplaatst... we moeten in de pule de laatste wedstrijd nog wel tegen Montenegro. We hebben wel weer goud met die surfer Kiran Badloe, die heeft zaterdag een gouden medaille binnen weten te slepen. De 26-jarige windsurfer bezorgde Nederland hiermee de vierde gouden plak in Tokio. Bij de dressuur hebben we ook niks en bij de 4x 400 meter mix hardlopen deden we het fantastisch maar kwamen helaas net niet bij de eerste drie... Net als meerdere landgenoten haalde we 'n vierde plaats... 'n kartonnen medaille dus. Ik ga maar niet allemaal opnoemen waar het bij onze landgenoten allemaal mis ging en we geen medailles gaan winnen. Dan nog iets over mijn favoriet bij het tennis Djokovic... die maakte het wel heel bont, hij verloor van de Duitser Sverev en moest spelen om de derde en vierde plaats... daar moest hij het hoofd buigen voor Carreno Busta en werd kwaad en gooide zij racket in de lege tribunes... later sloeg hij er nog een aan dingelen op de grond... Ik hoop van harte dat die eikel nooit meer iets zal winnen, ik ben geen supprter meer van dit gedrocht... zo ga je niet om met sporten. Buiten de Olympische spelen was er nog wat leuks te melden... Dick (pipo) Advocaat gaat de coach worden bij Irak... hahahahahahaha en weet je wat hij zegt?.... hahahahahahaha Advocaat verklaart avontuur bij Irak: Ik doe het niet voor het geld.... hahahahahahaaha, ik lachte me bij 'n breuk. De coach bevestigt nu dat hij aan de slag gaat in Irak. Hij neemt Cor Pot n Zeljko Petrovic mee als assistenten. Ja ja, die kunnen ook nog wel 'n paar centen gebruiken... hahahahahaha echt lachen. Deze Pipo is trouwens pas 73 jaar, en geeft de trainingen vanaf de rollator. Hahahahahaha. De medaillespiegel zag er 5 jaar geleden zo uit: 8 goud, 7 zilver en 4 brons, totaal 19... nu staan we dus op 4 goud, 7 zilver en 5 brons. "We komme dur wel denk ik zo".


Ik vond het echt jammer van de voetbalmeiden dat ze niet verder kwamen... maar daar valt ook wel wat van te zeggen. Als we de voorlaatste wedstrijd gewoon expres waren verloren was er niks aan de hand geweest en waren we de Amerikanen ontlopen... Ja maar...... hoor ik al weer zeeggen... niks ja maar soms moet je zakelijk omgaan met dingen die op je pad komen en dat was nu aan de hand. Dan iets over de wedstrijd. De eerste helft was gewoon niet goed maar we kwamen goed terug in de tweede helft en als we slimmer waren geweest hadden we zeker gewonnen want Nederland had het verdiend. Als Martens die pinalty erin schiet was het allang gepiept geweest maar ja dat hoort ook bij voetbal. Ik hou meer van strafschappen ala Neeskens... "gewoon loeihard p die tent jage". Helaas... ze kunnen nu gezellig met elkaar gaan zitten janken. Toch hadden we vandaag ook weer Goud en Brons en dat bij het BMX... echt geweldig hoe die met de sport omgaan. De BMX'ers Niek Kimmann en Merel Smulders hebben op een emotionele BMX-dag het goud en het brons veroverd voor Nederland op de Olympische Spelen. Kimmann was, ondanks een scheurtje in zijn knieschijf, oppermachtig bij de mannen. Bij de vrouwen pakte Merel, het jongere zusje van topfavoriete Laura, zeer verrassend het brons. Och we zijn nog niet zo slecht met ons kleine landje. Wat wel 'n lachertje was? Het waterpolo bij de vrouwen... Nederland - Zuid Afrika: 33-1.... dan lach je jezelf toch kapot. Het leek net zwemmen bij die Afrikaantjes zoals ik kan zwemmen, "m un bietje geluk blief ik net bove"... hahahaha echt lachen. Erg Peer van dat verlies van de dames bij het voetballen? Nee niet echt want "ik beur dur ginne sent meer of te mindur dur"....


Achteraf gezien doen we het eigenlijk nog niet zo heel slecht... Maar het was uit den boze wat er gebeurde met het roeien, het duo Marieke Keijser en Ilse Paulis lag bij de finale van de lichte dubbeltwee heel lang aan kop, ze gingen recht op goud af maar een slippertje zorgde ervoor dat ze genoegen moesten nemen een bronzen medaille. Dat was echt slecht gedaan... ze deden het eigenlijk zo goed maar zo'n fout mag je gewoon niet maken. In het Tokyo Aquatics Centre zwom Arno Kamminga zich naar een waanzinnige zilveren medaille op de 200m schoolslag. Dat was echt goed... en hij lag zelfs lange tijd op kop... maar zilver is geweldig... twee maal zilver op de koningsnummers is geweldig. Bij de aantal medailles staan we erg hoog, net als Duitsland op 13... en dat is de 8ste plek. VS op 1 met 38, China op 2 met 31, Rusland 3 met 28, Japan op 4 met 25. Australie op 5 met 20, Italie op 6 met 19, Groot-Brittanni op 7 met 18 en dan op 8 Duitsland en Nederland met 13 medailles. Dan is het nog niet zo slecht met ons kleine kikkerlandje. Ik wil het ook nog even hebben over het voetballen... jaja, PSV had geen kind aan Galatasaray en wonnen ook uit 1-2 en totaal dus 7-2 voor de Eindhovenaren... heel goed. En dan Feijenoord... echt 'n leuke wedstrijd, spannend, geen goed voetbal maar het was wel lachen geblazen... nou ja laten we maar gewoon alleen kijken naar de einduitslag... Feijenoord - FC Drita 3-2. Gelukkig schopte die Til er drie in. Ze hebben nu ene "Kojak" als trainer... toch wel 'n heel anders iemand als "Pipo Advocaat". De medaille stand zie je hieronder.


Ik denk dat die Nederlanders in Tokio mijn website ook hebben bekeken want nu ineens kunnen ze wel medailles halen... en eerlijk is eerlijk... het zijn prachtige. Maar liefst twee gouden medailles werden er behaald, dat gebeurde dankzij de roeiers Dubbelvier en Annemiek van Vleuten met haar prachtige tijdrit. Dan was er ook weer Zilver bij de mannen dubbeltwee, en Zilver voor de vrouwen vier-zonder en dan het mooie was de tweede plek van Demoulin bij de tijdrit heren, dus ook weer Zilver. Er waren ook Bronzen medailles bij het roeien bij de vrouwen dubbeltwee en wat dacht je van de derde plek voor wielrenster van der Breggen bij de tijdrit? En bij judo was er ook Brons, Sanne van Dijke gooide Giovanna Scoccimarro op de grond en wint. Dus ineens gaat het wel... 2 keer Goud, 3x Zilver en 3x Brons... hoe mooi kan het zijn... Ik las ergens de opmerking van Ruud van Nistelrooij. De topspits van weleer zou ooit de volgende woorden hebben gesproken. "succes hebben in je sport is als een fles ketchup, soms houd je de fles ondersteboven en duurt het een eeuwigheid, maar daarna is er geen houden meer aan"....... zo leek het ook wel deze keer. Dan moet ik nog een ding vertellen... "des egt lagge". Er is ook 'n Olympische discipline en dat is geweerschieten... ik heb er 'n stuk van zitten kijken, vond er niks aan maar toen de uitslag bekend werd lag ik in 'n deuk... De winnaar van het Goud bij geweerschieten was de Chinees: Pang.... hahahahahaha ik lag echt dubbel... sorry meneer Pang, ik kon het niet helpen...


Ik ben niet blij... ik denk jullie ook niet... op de dag dat ons Annemieke 70 jaar is geworden prutsen ze in Tokio gewoon door... na dag vier staat de teller stil bij 3 medailles.. geen goud... Nu weet ik ook wel dat het niet allemaal goud is wat er blinkt maar bij Oranje blinkt er echt niet veel. Natuurlijk was ik blij met de winst van de voetbaldames en de herenhockeyers. Maar bij de paarden was niks, en zo links en rechts halen we 'n kartonnen medaille, vierde en vijfde plaatsen. Neem nu die Franssen bij het judo... ze deed het zo goed in het begin en dan net in de finale voor 'n bronzen plak laat ze het afweten... ze wist dat ze moest aanvallen maar zat gewoon op de Italiaanse te wachten en als je niet aanvalt krijg je gele kaarten en daar zat die tegenstandster gewoon op te wachten en bij de derde werd het rood en daar ging het brons. Sjonge jonge wat dom zeg. Ook bij het skateboard was het mis... die Hollandse dame stond op 'n gegeven moment op 1 maar dan valt ze 'n paar keer en ze wordt vijfde. Als ze gewoon voor "zeker" was gegaan had ze zeker 'n medaille gehad. Er zxijn nog veel meer dingen gebeurd maar dat hebben jullie dus ook wel gezien zoals de geweldig mooie winst van de dameshandbalsters... Dus vandaag geen medailles erbij maar ik laat toch maar even de stand zien wat de "plakke" betreft.


Zelfs bij sport moet je af en toe wel lachen... Ik bedoel dan het wielrennen... Het was een dom en raar beeld, Annemiek van Vleuten die naar het zilver reed en met de armen gespreid in de lucht over de finish kwam. Kort na de finish viel het te verklaren: Van Vleuten wist niet dat de Oostenrijkse Anna Kiesenhofer al over de finish kwam en dacht dus dat ze goud binnen had gesleept... Jonge jonge wat 'n gedoe... dan zakt je toch de bekende broek van de kont... Van Vleuten overschreed de finishlijn emotioneel, het voelde voor de Nederlandse als de ultieme revanche na de bekende val in Rio van vijf jaar geleden. Kort daarna zagen we ineens een heel ander beeld: het gezicht van Van Vleuten stond inmiddels op onweer, waarna het erop leek dat ze weet had gekregen van de winst van Kiesenhofer. Even later kregen we bevestiging: Van Vleuten werd opgevangen door een microfoon, waarop te horen viel dat ze dacht dat ze zojuist olympisch kampioen was geworden. Kijk ik vind het geweldig dat er geen oortjes mogen worden gebruikt maar er moet wel iemand zijn die aangeeft welke voorsprong iemand heeft etc. Dit was dus echt 'n vreselijk lachertje... Ook andere rensters dachten overigens dat van Vleuten won, zo bleek uit een interview met Elizabeth Deignan na afloop. Overal hoor je dat die Japanners altijd alles zo goed kunnen en de tijd ver vooruit zijn... nou nou, dat is toch ook 'n lachertje. Er gebeurde trouwens vanalles, sommige zijn al klaar en sommige zijn door naar de volgende ronde of de finales. We wachten wel af... Ik het lijstje van medailles hebben we nog niet veel... twee keer zilver dus, "mer we zijn k nog mer unnen blauwe mndig an de gang".

Ik heb de opening gezien van de Olympische Spelen 2020/2021 en ik dacht meteen: "wa un geld vurspilling" maarja ik ben de baas niet van de wereld want dan zou het er heel anders uit zien. Maar goed laten we het even bij de sport houden. Ik moet nog 'n site zoeken van welke sporten er iedere dag komen en wanneer en waar het wordt uitgezonden, maar dat komt wel goed. Ik heb 's nachts in ieder geval het roeien gezien en daar was Nederland al erg goed bezig. Maar de eerste medaille had zomaar goud kunnen zijn, nu werd het zilver bij het gemengd boogschieten, ze schoten heel goed Gabriela Schloesser en Steve Wijler. De wedstrijd tegen Frankrijk draaide ze na verlies in het begin helemaal om en gingen door naar de halve finale, daar wonnen ze van Turkije en behaalde al zeker 'n medaille... het werd zilver, de eerste medaille was binnen voor Nederland. Ze begonnen de wedstrijd tegen Zuid Korea erg goed maar toen kwamen de Koreanen op dreef... Helaas voor Nederland maar echt wel geweldig gedaan... Zilver is binnen. Bertens verloor de eerste wedstrijd al van Marketa Vondrousova. En bij het judo hadden we kans op brons maar dat verprutste de Nederlander Tsjakadoea het. Jammer, vierde en dat was ook voor wielrenner Mollema, ook hij werd vierde dus allebei 'n "kartonnen plak". Bij het herenhockey ging Nederland in de eerste wedstrijd onderuit tegen de Belgen maar bij de dames ging het wel goed, 5-1 winst tegen India. Van het roeien heb ik niet alles gevolgt, maar het Nederlandse duo Stef Broenink en Melvin Twellaar had niet beter kunnen beginnen, de Nederlanders roeiden in de derde serie een Olympisch record. De Nederlandse titelfavoriet bij de mannendubbelvier ging overtuigend naar finaleplaats in Tokio. We gaan trouwens toch wel voor goud... want wat denk je van deze namen? Atlete Sifan Hassan (10.000 meter), BMXers Niek Kimmann en Laura Smulders, baanwielrenner Harrie Lavreysen (keirin en sprint), wielrenster Anna van der Breggen (wegwedstrijd en individuele tijdrit) en de hockeyvrouwen. Jammer dat Epke Zonderland niet verder is gekomen maar we hebben Bart Deurlo nog want die haalde net de finale... achtste van de acht. De voetbalster begonnen heel goed met die overwinning van 10-3 op Zambia maar die keepster had duidelijk meer met haar haar zitten prutsen als op zitten letten met het voetbal zelf... Dat Nederland ze drie doelpunten liet maken snap ik nog niet... Tegen Brazilie kregen ze er weer drie tegen maar ook drie voor... Dus staan we bovenaan in de poule. We wachten de rest wel af... Hieronder geef ik de medailles voor Nederland aan, dat doe ik als ik kan elke dag.


De vorige keer schreef ik wat over het voetballen en hoopte dat die Italianen en Spanjaarden er uit zouden vliegen bij het EK. Niet dat die slecht voetballen maar gewoon hun gedrag. Het is soms 'n aanfluiting voor de sport en dan vooral voor de voetballiefhebber want er gebeuren dingen door de "heren" spelers waar je dood en dood ziek van wordt. Ik wordt echt ziek van dat steeds gaan liggen op het veld terwijl je niet geraakt bent... het lijkt of ze sterven op het veld... terwijl ze 'n kleine "aai" hebben ontvangen... ze kermen alsof de dood nabij is. Een van die spagetti-vreters maakte het helemaal bont... hij kermde en kermde alsof zijn been naast hen lag... maar de wedstrijd ging door en zijn medespeler maakte er 'n doelpunt uit... De "Zwaar geblesseerde" zag dat en stond in eens op en rende achter de scorende speler aan... Eureka.... "hij was ineens genezen"... wat 'n lamzak. Dan het eeuwige terug spelen en tiktak gedoe... Ik heb van een wedstrijd 'n paar minuten bijgehouden wat ze doen... 21 keer de bal teruguit gespeeld en 13 keer vooruit... en volgens mij is het de bedoeling dat je vooruit gaat om bij de goal te komen van de tegenstander. Waar ik me ook gruwelijk aan stoor is het eeuwige tijdrekken... misselijk worden we ervan... doodziek, en die trainers en coaches doen er nog 'n schepje bovenop door in de laatste minuten nog veel te gaan wisselen. Een wedstrijd was erbij dat iemand erin kwam en na 20 seconden werd de wedstrijd afgeblazen. Doodziek, echt misselijk worden we er van. Als dit de nieuwe trent is in het voetbal hoeven we niet meer te kijken. Peer heb je wel Spanje - Italie gezien? Af en toe er heen geschakeld... ik hou meer van "zeppe" als dat ik de hele tijd dit aanstellerig gedoe moet kijken. Wie de finale moet winnen? We hebben weinig keus... maar goed, ik kies voor... "Denemarken".... hahahahahahahahhahaha.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Er valt genoeg te vertellen over de sport ook al heeft het Nederlandsvoetbal elftal dan ook alles voor ons verprutst. Waar het aan lag? We denken dat we goed zijn maar we zijn gewoon prutsers, we hebben geen goeie coach gehad maar ja, niet iedereen is als Bert van Marwijk. Als Bert Ajaxied of iemand van Amsterdam of omliggende plaatsen was geweest was die allang weer bondscoach geweest maar helaas. De zakkenvullers die in het KNVB bestuur zitten weten het beter en houden vast aan de Stedelingen zoals Amsterdam, Rotterdam, den Haag etc. Nu heeft de Boer ook wel ingezien dat hij niet "de juiste man om de juiste plaats was" maar dat had hij voor het EK moeten bedenken dan hadden wij nu misschien tegen Engeland in de halve finale gezeten. Ik baal er geweldig van maar goed... die mensen zijn nu eenmaal niet als wij. Nu zijn we weer op zoek naar 'n nieuwe bondscoach... Als je kijkt wat we hebben gehad? Sjonge jonge... dan kies ik voor Gerard Cox... hahahahahaha, oh nee, die is weer voor Feijenoord... Er zijn eigenlijk maar twee goeie... Bert en Ikke. Zo klaar alweer. Dan nog het fietsen... goed h van Matheu van der Poel... toch mooi 6 dagen in het geel gereden... dat het niet kon blijven snapt iedereen wel. Trouwens de vrouwen zijn bezig in Italie en daar was van der Breggen weer goed bezig... Anna van der Breggen leidt de Giro dItalia Donne voor Ashleigh Moolman en Demi Vollering. Zondag fietsten de rensters 135 kilometer van Casale Monferrato naar Ovada en werd gewonnen door Marianne Vos en van der Breggen blijft in het rose. Vandaag wacht een klimtijdrit, waarna het dinsdag aan de sprinters is. Max was ook weer goed bezig, vertrokken van pole-position gaf hij die positie niet meer af en werd voor de derde maal achter elkaar winnaar. Damesvolleyal was er ook, Nederland tegen Zweden maar ik had beter niet kunnen kijken want waar ik normaal aangenaam word verrast was het nu echt helemaal niks en ook nog verloren. Over voetbal wil ik het toch nog even hebben... Italie tegen Belgie... sjonge jonge wat 'n zeikers en grondliggers... hier wordt je toch niet vrolijk van en denken die mensen nu echt dat wij dan nog graag voetballen kijken? Kom op zeg... waardeloze grootsterren die veel geld krijgen (nee niet verdienen) en steeds maar toneelspelen. Als Italie Europees kampioen wordt kijk ik nooit meer. En laat ik het maar niet over die Spanjaarden hebben.... verschrikkelijk zeg.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Tja we moeten het over het voetballen hebben dat is normaal maar we zijn dan snel klaar... we kunnen naar huis... oranje is klaar, als ze door de grachten gaan varen zullen er denk ik maar weinig mensen te zien zijn. De Tsjechen hebben voetballers, een groep die geen sterren bevatten.... Nederlanders zijn grote sterren en voetballen bijna allemaal in het buitenland voor grof geld... mensen die dikke bankrekeningen hebben maar ze kunnen niet winnen van de werkers uit Tsjechie. Jammer maar helaas... hoop is vervlogen maar meer ook niet, nee ik ben er niet ziek van. Ik vind het wel vervelend... Wat wel positief was, de winst van Max Verstappen in de tweede overwinning achter elkaar in de Formule 1. Maar ook geweldig was de winst in de Tour de France, de tweede etappe in de Tour door onze ster Matthieu van der Poel die ook het geel pakte. Dat is toch geweldig.... het had zo'n mooie complete dag kunnen worden.... het is niet zo... Nou ja... ik ga morgen de Belgiesche vlag halen, die wonnen van de schuppers van Portugal. Ga ik die wel aanmoedigen. Ik heb die zoveel met Belgie maar ik hou van Urbanus en ik heb graag friet.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik ben blij dat na 'n paar dagen het voetballen weer is begonnen... twee dagen rust is wel genoeg. Vandaag begonnen de Denen tegen de het team van Wales in de eerst 8ste finales en die maakte er meteen 'n goals-rijke wedstrid van 4-0 en wat opviel was dat de tegenstander gefustreerd raakt, kunnen niet tegen verlies en beginnen gewoon wat op de tegenstanders in te hakken, in te schoppen maar die eikel die dat deed mocht er meteen af... van mij hadden ze superster Bale er ook wel af mogen jagen want die behoorde tot dat clubje nietsnutten. Ik moet dan altijd denken aan het spugen van Rijkaard in de haren van 'n Duitse speler. Ik vind dan dat zo'n Rijkaard nooit meer op 'n voetbalveld moet worden toegelaten... winnen is winnen maar als je verliest moet je jezelf ook gedragen. Dan kwam gisteren die wedstrijd waar ik eerst 2 uur voor moest gaan zitten en echt waardeloos was tussen Italie en Oostenrijk... hoe noem je dat? Frutje Frot. Toen kwam er nog 'n half uur bij voor verlenging en helaas gingen die schrikschijters van Italie ook nog door, 2-1. Niet om aan te zien die wedstrijd. Morgen zit ik klaar voor Nederland tegen Tsjechie om 18.00.. ik ga voor Oranje maar mocht het zijn dat we niet doorgaan dan stap ik meteen over naar de wedstrijd van Belgie tegen tegen Portugal... keuze genoeg dus.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik heb de sport 'n paar dagen gelaten voor wat her was. Ik heb zelfs niks gezegd van de overwinning van Oranje op Oowstenrijk maar dat zullen jullie toch al wel hebben gezien. Ik ben wel blij dat we alvast 'n ronde verder zijn want dat kunnen Frankrijk, Duitsland en Portugal nog niet zeggen. We hebben niet echt goeie wedstrijden gespeeld maar misschien en dat moet ook, gaat het straks wat beter. De mooiste wedstrijd tot nu toe is toch de wedstrijd van Portugal tegen Duitsland waar de Duitsers na 'n 1-0 achterstand geweldig terug kwamen en wonnen met 2-4. Frankrijk tegen Hongarije was niks en ook snertuitslag 1-1. Wel heb ik 'n echte hekel gekregen aan het duo Johan Derksen en Rene van der Gijp. Hoe die praten over anderen is echt waardeloos maar dan merk je ook meteen dat ze zelf denken verstand van voetal te hebben maar het ook helemaal niet waar is. Ik noem het tegenwoordig "duo graatloos"... Maandag spelen we de laatste wedstrijd, ik hoop voorlopig, tegen 'n ploeg zonder punten, dus is het 'n rustig avondje. Nou ja avond, meer middag want we moeten om 18.00 uur tegen Noord Macedonie. Ik heb her de laatste dagen veel te heet gevonden om iets te doen. Ik krijg als copd-patient last met ademhalen als her normaal is en als het heet is dan heb ik echt veel last dus plaats ik met deze dagen niks of niet veel... ik hoop dat jullie dat begrijpen... je kunt wel kijken bij "Asten, zoals her was" op facebook.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Bij het tennis op Roland Garros won de ouwe Djokovic en we hadden de dames van Nederland die nog de finale hadden tegen Duits land en onze dames waren de sterkste..., het werd 3-0 en winnen is winnen... zowel de heren als de dames zijn Europees kampioen, wat wil je nog meer. Ik moest weer lachen met die opmerking die ze maakte bij studio sport... Nederland heeft miljoenen coaches die over het voetballen gaan... jaja, dat wel maar er zijn er maar twee die er echt verstand van hebben: Bert van Marwijk en Peer. Hahahahahaha... zeker wel en de rest die denken dat ze verstand hebben van voetballen maar hebben het gewoon niet. Maar goed... uitgelachen weer. Even nog terug naar gisteren... iedereen heeft zijn eigen mening maar laten we eerlijk zijn... ze waren beiden toch niet met voetballen bezig... de UEFA had moeten zeggen... niks voetbal nu, morgen zien we wel weer maar bij de UEFA zitten toch al niet de grootste slimmerikken. Kijk naar de poule van Engeland, die spelen tot aan de finale, als ze die halen, allemaal voor eigen publiek. waardeloos toch? Maar zoiets gebeurd ook bij het songfestival, daar gaat het ook allang niet meer om het liedje.. daar hoeven vijf landen niet aan de voorronde mee te doen omdat ze het meeste geld inbrengen... Spanje, Italie, Frankrijk, Engeland en Duitsland en drie ervan eindigde als laatste. Komop zeg, doe normaal en die UEFA? Nou nou daar zitten ook wat zakkenvullers bij. Maar goed, ik heb mijn zegje nu gedaan. We nemen de wedstrijden even door... Engeland wint met de hakken over de sloot van Kroatie, ze waren wel veel sterker maar 'n tweede doelpunt zat er niet in. Toen kwam Oostenrijk, dit keer niet in "lederhozen" en die wonnen van Noord Macedonie em wonnen met 3-1 maar zoals die speler die 3-1 maakte deed hoort niet thuis op 'n voetbalveld... ze moesten hem zelfs bedaren, gewoon mee naar huis jagen die Dokus. Dan Nederland... Ik moet zeggen dat ze echt goed begonnen en dat bleef eigenlijk de hele wedstrijd wel. Echt 'n fijne wedstrijd om naar te kijken alleen we maakten geen goals terwijl we wel kansen hadden... maar toen we na die 2-0 toch nog de winst leken weg te geven had ik het even niet meer... gelukkig hebben we dan altijd nog die PSV-er Denzel Dumfries, nee Dum-Fries is geen Domme-Fries maar echt 'n fijne voetballer uit ons Brabant. Gelukkig maakte hij nog even die 3-2.... De straat schudde op haar grondvesten.. ik denk dat iedereen heeft gekeken... vandaag weer enkele wedstrijden en dan donderdagavond tegen Oostenrijk... wij zijn er weer bij... "gellie tog k".....


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik hou van sport maar op dit moment is het wel heel erg druk... het volleybal is bezig en daar is het bij de dames lekker spannend.... het EK voetbal is net begonnen en daar was in de openingswedstrijd niet zoveel aan. De Turken wilde/konnen niet en de Italianen wachten gewoon op het goeie moment. Gisteren waren de wedstrijden tussen Zitserland en Wales en dat werd 1-1, Denemarken tegen Finland dat werd echt heel triest toen Erikson ineens tegen het gras ging... werd gereanimeerd en afgevoerd naar het zieklenhuis. De wedstrijd werd gestaakt wat ook normaal is maar ze besloten in overleg om toch te spelen, Finland won met 1-0 en de Denen misten 'n strafschop, pluspunt is dat het met Erikson weer beter gaat..... Belgie trad aan tegen Rusland en hadden daar geen kind aan en wonnen met 3-0. Roland Garros, een van de mooiste tennistournooien gaat de finale in bij de heren tussen Djokovic en Tsitsipas. Bij de dames won Krejcikova van Pavlyuchenkova en daar was ik blij mee want die Russische zit altijd te zeuren etc. 6-1, 2-6 en 6-4. Vandaag de herenfinale. Het EK hockey bij de heren en de dames loopt ten einde en gelukkig hebben de mannen zich in de laatste minuut vermand en werden Europees kampioen... nog 9 seconden te spelen, krijgen we 'n strafcorner die er in gaat en is het 2-2... kijk en dat was dus echt op z'n Duits. Dan de "sjoet-ouds" en daar slaan we genadeloos toe... zo, we hebben de Duitsers weer mooi verslagen, vandaag de dames nog en die moeten ook de finale tegen Duitsland.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Of ik van coach de Boer 'n hoor pet op heb? Nee dat kan ik niet zo zeggen. Ik vind toch dat de coaches die we zoals krijgen te veel "Ajax-vogels" zijn. Niet dat ze daarom heel slecht zijn, nee dat niet maar waarom niet gewoon iemand die alles veel ruimer ziet en niet aan 'n Ajax-stramien vast blijft houden. Nou ja het zal wel. Toch hebben we wel ooit goeie coaches gehad, voor mij blijft Bert van Marwijk nog altijd, met afstand, de allerbeste. Maar wie hadden we eigenlijk nog meer?... en dan bedoel ik vanaf "mijn" jeugd jaren. In 1945 hadden Karel Kaufman, in 1947 Jesse Carver en in 1948 Tom Sheddon maar in 1949 kwam Kaufman nog even terug en toen kregen we Jaap van der Leck en jawel Nederland zou Nederland niet zijn als we weer geen rare fratsen zouden uithalen... in 1954 kwam Kaufman weer terug. In 1955, ik was toen 10 jaar kwam Friedrich Donenfeld maar in dat zelfde jaar kwam Max Merkel. Toen 'n jaartje later in 1956 kwam Wudi Muller en jawel... in dat jaar kwam ook Donenfeld weer terug maar niet voor lang want in 1957 kwam George Hardwick. Wat ik me goed herinner was toen ik 12 jaar oud was dat in dat jaar 1957 Elek Schwartz kwam en eindelijk hadden we iemand die 'n tijdje bleef want pas in 1964 kregen we 'n nieuwe coach Denis Neville. Vanaf 1966 tot 1970 kregen George Kesler en van 1970 tot 1973 Frantisek Fadrhonc. We kennen allemaal de tijd van Rinus Michels die hem opvolgde en geschiedenis schreef door op het wk in Duitsland het wat hij noemde, het "totaalvoetbal" te introdiceren... prachtig voetbal dachten we toen, de hele wereld stond met open mond te kijken naar dit voetbal... tik-tak voetbal met als hoofddoel: "ale je zelf aan de bal bent kan de tegenstander niet veel uit richten". Voor mij is dat achteraf gezien het waardeloze geworden wat voetbal eigenlijk als kijkgenot moet brengen...want wat doen we? We spelen in 'n wedstrijd meer ballen terug als vooruit... Niet om aan te zien en dat hebben we te danken aan totaal voetbal... achteraf gezien dus zwaar waardeloos. Michels bleef alleen in 1974 want na hem kwam in dat zelfde jaar Jan Zwartkruis in 1976 en 1977 die werd opgevolgt door Ernst Happel die ook de finale haalde op het WK maar nu in Argentinie. Het was het jaar dat we Johan Cruijff zo hard nodig hadden gehad, maar ja... sterren maken rare fratsen... Johan ging niet mee... In mijn ogen ook weer zo'n Amsterdams zetje. In 1977 kwam Zwartkruis weer terug en bleef dit keer tot 1981 want toen kwam Rob Baan slechts voor n wedstrijd. Gelukkig hadden we meteen 'n goeie, Kees Rijvers van 1981 tot 1984 en weer kwam Baan even invallen, nu voor 2 wedstrijden en jawel Nederland haalde het oude paardje weer van stal, nu weer voor n jaartje... Rinus Michels was de naam. Maar daar bleef het niet bij van 1985 tot 1986 kwam Leo Beenhakker maar weer kwam het oude paardje Rinus Michels... dit keer van 1986 tot 1988. Van 1988 tot 1989 hadden we Thijs Liebregts aan het roer en in 1990 voor 2 wedstrijden Nol de Ruiter. En toen kwam weer dat domme gedoe naar voren Leo Beenhakker kwam even in 1990 maar het werd nog gekker.. van 1990 tot 1992 hadden we weer Rinus Michels... schijnbaar 'n God in de ogen van de Ajax-gezinde KNVB. In 1992 werd Dick Advocaat de coach en in 1995 Guus Hiddink. In 1997 hadden we even niemand en voor n enkele wedstrijd kregen we Jan Rab... hahahahaha das toch lachen. In 1998 kregen we de volgende Ajax aanhanger Frank Rijkaard, iemand die het leuk vond om bij 'n verloren wedstrijd iemand in z'n haren te spugen... waardeloos maar goed, het was gebeurd... wij hebben vroeger geleerd om eerst tegen je verlies te kunnen en dan gaan voetballen... daar schijnbaar niet. Na Frank kwam God Louis, jaja Louis van Gaal, hij bleef van 2000 tot 2002 en toen kwam de KNVB weer met 'n prachtige zet... Avocaat werd weer van stal gehaald en na hem in 2004 kwam de volgende Ajax-gezinde Marco van Basten en die bleef tot 2008. Gelukkig kregen we toen eindelijk 'n goeie coach... Bert van Marwijk werd onze leider van 2008 tot 2012. Hij bracht Nederland weer 'ns in de finale van het WK. En toen kwamen weer de oudgedienden... van 2012 tot 2014 Louis van Gaal en van 2014 tot 2015 Guus Hiddink. Toen kwam er weer 'n Ajaxied... Danny Blind van 2015 tot 2017. We zaten weer even zonder coach en Fred Grim moest komen opdraven voor 3 wedstrijden. En ja hoor... de KNVB kwam weer met 'n geweldige stunt... Dick Advocaat kwam weer voor de dag. Hij werd opgevolgd door Ronald Koeman die Nederlands coach werd van 2018 tot 2020. Hij zou Nederland omhoog helpen en dat deed hij ook wel 'n beetje tot Barcelona met dikke pakken geld begon te flapperen en onder het mom van dat hij altijd had gedroomd om coach van Barcelona te worden vertrok hij naar het grote geld met "euro-tekens" in zijn ogen. Nederland moest het 2 wedstrijden doen in 2020 met Dwight Lodeweges en toen kwam.... jaja je kunt het al raden... Ajaxied Frank de Boer kwam. Zo dat was 'n heel verhaal maar dan ben je ook weer helemaal bijgepraat. Ben je nu toch nog voor Oranje Peer? Ja zeker... ik ben en blijf Nederlander, 'n echt Oranje-menneke.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER
Zondag spelen we onze eerste wedstrijd met het Nederlands voetbalelftal maar als ik het eerlijk moet zeggen: "ik heb er 'n hard hoofd in". Waar ik vroeger altijd vol vertrouwen was ben ik nu echt bang dat het helemaal niks gaat worden. Natuurlijk hebben we goeie voetballers maar we missen Virgil van Dijk... we hebben wel Frankie de Jong en Memphis Depay maar verder hebben we ook niet zo heel veel, leuke voetballers zijn het wel maar geen echte sterren. Dus denk ik dat we het niet ver gaan brengen. Hier heb ik wel het schema voor de eerste poule-wedstrijden zodat je kunt kijken wanneer je klaar moet zitten aan de buis... de pc, de laptop of aan je mobieltje. Ik kijk zowiezo alle wedstrijden en die van Nederland twee keer om goed in me op te nemen wat ze fout deden en wat ze goed hebben gedaan en wat coach de Boer vcoor domme dingen uithaalde, want die dingen komen er zeker... Jammer dat Bert van Marwijk onze coach niet is... die had het met de ogen dicht nog beter gedaan als de Boer. Trouwens er waren nog andere sporten... de dames die aan doen hockey wonnen met 10-0, zaterdag om 16.00 uur speleze tegen China, zondag om 13.00 uur tegen Italie.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Potverdorrie wat begon de sportzondag toch goed vandaag... de dames volleybalsters waren goed op dreef om 12 uur want ze wonnen van Japan met 3-0... beter als onze Max... sjonge jonge... 6 ronde te gaan en dan zo er uit moeten... verschrikkelijk en die Hammilton maar lachen in z'n vuistje. Nu moet ik daar toch iets over kwijt... Het is toch echt niks zo'n circuit waar je bijna niet kunt passeren... dat is het zelfde als dat wielrenners door 'n straat moeten rijden die zo breed is als bij ons de hal... nee waardeloos... eerst in Monaco en nu hier weer. Frut was het. Maar echt jammer voor Max die met 'n kapotte band kwam staan. Gelukkig kwam hij net bij de aankomstlijn tot stilstand en hoefde niet zo ver te lopen... hahahaha. Nou ja, grapje. Dan was er ook nog het voetbal.... ik dacht misschien is het nu wel beter... de eerste helft was weer janken janken janken... de tweede helft was iets beter... maar ze moesten ook tegen 'n team waar NWC drie nog van had gewonnen. Maar goed... de coach vond het best aardig... nou ja... hoeveel verstand heb je dan van voetbal. Toch wil ik even terug naar vroeger... we hadden 'n doelverdediger, twee "beks", een stopperspil, 2 halfspelers... en de vijf overgebleven spelers stonden in de voorhoede... waar de twee "binnespeulers" af en toe naar het middenveld gingen om de ballen op te halen. Toen kwam Rinus Michels als coach... hij deed het goed in 1974... het was wat hij noemde "totaalvoetbal". Daar is het getrut begonnen, we doen niks meer als tic-tac... balletjes overspelen, we spelen hier ballen terug dan vooruit naar de goal van de tegenstander. Het kijkcijfer vandaag (omdat het steeds maar doorschuiven is aan elkaar) dat zou voor de wedstrijd tegen Schotland 'n 2 zijn en nu tegen Greogie 'n 3. En dan moeten we straks nog naar het EK kijken... ik zie er echt tegenop... Peer maar jij hebt toch nog oranje-shirtjes? Heb is had geworden, daar heb ik twee weken geleden de duivenpoep mee van mijn auto geveegd.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik zie steeds die reclame van oranje spullen op tv voorbij komen... van de Plus, Kruidvat en de Albert Heijn om maar wat te noemen en ik ben eigenlijk wel toe aan nieuwe Oranje kledij... maar sinds woensdagavond zie ik er toch maar vanaf want als we met dit Nederlands team naar het EK moeten dan haak je al gauw af. Ik ga geen Oranje shirtje kopen of zo'n cape-je voor n wedstrijd en dan weer de kast in. Sjonge jonge wat was het weer in en in triest. Als die oranje selectie tegen Helmond Sport hadden gespeeld waren ze heel zeker verloren, nu hielpen de Schotten, die hun rokje dit keer voor 'n voetbalbroekje hadden geruild, nu hielpen die oranje nog van 'n blammage af. Als dit het nieuwe Oranje is met Ajax-shirt-drager Frank de Boer als trainer... dan zal het heel zeker niks worden. Vanavond zit ik weer aan de buis want dan gaat Jong Oranje spelen in hun halve finale voor het EK tegen Duitsland... om 21.00 uur zit ik weer in mijn stadion. Nu had ik tijdens de voetbalwedstrijd van Nederland tegen Schotland ook nog het volleybal van de dames gemist... die wonnen wel... 3-1 tegen wereldkampioen Servie. Zondag speelt het team van de Boer tegen Georgie... als het weer zo slecht is haak ik bij de rust af.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Zit ik thuis wat op internet te klooien en om half vijf kom ik er ineens achter dat er voetballen was geweest, ja geweest want het was half vijf en alle wedstrijden moesten tegelijk beginnen dus heb ik er geen enkele gezien. Dat heb je als het Hemelvaartsdag is, en je toch al altijd vrij bent en er niet bij stil staat dat het "unne planke zndig" is. Dus heb ik vandaag moeten wachten op studio sport waar alle wedstrijden in korte stukken werden behandeld. Brabant deed het trouwens wel goed.... PSV had gelukkig gewonnen met 4-2 van PEC Zwolle, RKC won ook, 2-1 tegen Twente, Willem II deed goede zaken door winst op en bij ADSO den Haag. Dus we deden het voortreffelijk... Ajax won vorige keer van VVV met dikke ruime cijfers, nu werd het thuis slechts 3-1 en Feijenoord Peer? Tja wat was weer huilen met de pet op 1-1 tegen Heracles en ze staan nu vijfe met 56 punten en dat zijn er 29 minder als Ajax... hahahahaha echt verschrikkelijk.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Hoe slecht kan 'n weekend verlopen... echt waardeloos wat de sport betrof. Ik heb wel gelachen dat Feijenoord de kous op de kop kreeg van ADO den Haag. Toen kwam ook Advocaat in beeld en als ik dat kopje zie lig ik helemaal in 'n deuk. Maar goed, het lachen verging me toen Ajax kampioen werd, wel terecht want ze speelde zowiezo beter als PSV. Maar ja, ik heb helemaal niks met Ajax, alleen als ze voor de europacup spelen, dan ben ik voor Ajax maar voor de verdere rest heb ik er niks mee. Eerder die dag waren de dames van PSV al verloren bij Twente en dat was ook 'n domper... maar die werd nog erger toen ook ons PSV het niet verder bracht dan 2-2 tegen Heerenveen thuis terwijl me moeten winnen... jaja... "Moeten" winnen, maar helaas, de duurbetaalde "hannuzze" gaven weer niet thuis... genoeg kansen maar geen goals en het vervelende is dat het daar allemaal om draaide... goals goals en nog 'ns goals. De dag werd nog slechter toen Max Verstappen zijn veroverde eerste plaats weer moest afstaan aan Hamilton en genoegen moest nemen met de tweede plaats... dat is niet slecht hoor, best wel goed maar ik had hem zo die eerste plek gegund. Dan nog even naar Helmond Sport... ze waren zo goed bezig... Na de nederlaag van 0-7 thuis tegen NEC, en verlies van 2-3 thuis tegen NAC werd er gewonnen van Jong Utrecht met 2-1 met 0-3 tegen Exelsior en ook nog 2-0 tegen Jong AZ. Toen volgde de 1-1 tegen Jong Ajax... maar toen kwam er toch weer "de klad" in. 5-1 verlies tegen Volendam, 4-1 verlies bij Cambuur en toch volgde nog de knappe 1-0 winst tegen Eindhoven. Maar daar kwam deze week de 5-1 verlies bij tegen Go Ahead. Jammer... we spelen te wisselvallig, net als PSV, helaas. Oh ja... Fiesjat Ajax.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het sporten op dit moment is toch niet veel.... voetballen is niks en het darten door van gerwen is ook niet wat het zijn moet. De ene dag gooit hij de sterren van de Hemel en de andere dag gooit hij nog geen deuk in 'n pakje boter. Daarom hou ik het maar bij mister PSV: Willy van der Kuijlen. Ik heb de elpee nog waar de buut op staat over Willy van der Kuijlen wat ik jullie graag nog wil laten horen... geen video maar klik op het plaatje hieronder en geniet van die geweldige buut van Ad Pollux: "Skiete Skiete Skiete Willy".


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER
"Skiete Willy" dat was de geliefkooske bijnaam van Willy van der Kuijlen geboren in Helmond op 6 december 1946 en nu dus overleden in dat zelfde Helmond op 19 april 2021. Hij was een van de beste Nederlandse voetballers. Hij bracht de Eindhovense ploeg de grote successen, de ploeg was "zijn" PSV. De succesjaren waren in de tweede helft van de jaren zeventig. Hij scoorde in ruim zeventien seizoenen in dienst van PSV 308 en in totaal 311 competitiedoelpunten. Daarmee is hij topscorer aller tijden van de Eredivisie. Vanwege zijn jarenlange trouwe dienst voor de club kreeg Van der Kuijlen de bijnaam 'Mister PSV'. Maar de bste bijnaam was en is "Skiete Willy", vanwege zijn harde schoten met links n rechts waar iedere doelman bang voor was. Hij schoot zelfs 'n keertje 'n bal door het net, maar dat bleek dus al kapot te zijn... hahahaha. De meesterschutter begon met voetballen bij HVV Helmond, waarna hij in 1964 naar PSV vertrok. Voor de club uit Eindhoven speelde hij tussen 1964 en 1981 en hij scoorde als geen ander... Ja men was bang voor Willy, zijn schoten kwamen aan als mokerslagen. Van der Kuijlen debuteerde op 23 maart 1966 in het Nederlands voetbalelftal. Hiervoor speelde hij 22 interlands, waarin hij zeven doelpunten maakte. Dit relatief lage aantal interlands werd veroorzaakt door een ruzie tussen goalgetter Willy en Nederlands beste doelman Jan van Beveren enerzijds en Johan Cruijff en Johan Neeskens anderzijds. Een chantage van de coach door Johan Cruijff en de Ajax groep in 1974 noodzaakte het tweetal van PSV het Nederlands elftal in 1974 voortijdig te verlaten en verhinderde ook in de aanloop naar het WK 78 nieuwe selecties na het WK 1974. Willy liet niet met zich sollen en zeker niet door iemand die in 1978 zelf niet eens mee ging naar het WK in Argentinie. Van der Kuijlen speelde oefeninterlands en kwalificatiewedstrijden voor het EK 1968, het WK 1970, het EK 1972, het EK 1976 en het WK 1978, maar was nooit actief op een eindtoernooi. Hij maakte op 3 september 1975 een hattrick tijdens een met 4-1 gewonnen kwalificatiewedstrijd voor het EK 1976 tegen Finland. Willy kreeg later bij het PSV-stadion 'n standbeeld. Bedankt Willy, we hebben van je genoten.

Soms dan heb ik wel spijt dat ik naar het sporten heb zitten kijken... laat ik wel even uitleggen wat ik bedoel voordat iedereen weer zegt: "dr kumpt Peer wir an". Ik zit de finale te kijken van 'n 14 daags tennistournooi voor dames waar de hele wereldtop aan mee doet. Prachtige wedstrijden gezien en dan komt de finale... de climax van het tournooi... Ja, dat zou je denken... "tien-kirre-niks" dus. Het ging tussen Barty en Andreescu... Barty had de eerste set met 6-3 gewonnen en stond in de tweede set met 4-0 voor toen Andreescu liet weten niet verder te kunnen. Tja dat was de climax dus... Dan het voetballen... moet Twente tegen Vitesse... voor ons, de psv-ers, is het gunstig als vitesse geen punten haalt maar daar hielp de scheidsrechter wel even mee... het was 1-1 door twee penalty's en nu krijgen de Vetessenaren nog 'n penalty in de laatste seconde... de Var keek lange tijd mee en waar iedereen zag dat die speler al dook voordat hij misschien geraakt zou kunnen worden wijst de scheids, in overleg met diezelfde var, naar het midden... 1-2 voor Vitesse en Twente staat met lege handen. Zelfs 'n blinde met 'n halve arm zag nog dat dit 'n foute beslissing was. Natuurlijk was het zo dat Vitesse 'n klas beter speelde als Twente, maar dit is waardeloos. Feijenoord, Ajax en PSV wonnen en ook AZ kwam met de hakken over de sloot tegen de sigaren van Willem II. Maar dan... het wielrennen. Natuurlijk kijk ik ook wielrennen en moest ik wel 20 keer schakelen tussen PSV en de Ronde van Vlaanderen. Daar was het wel even spannend... Bij de dames was het Annemiek van Vleuten, de 38-jarige wielrenster was te sterk voor iedereen. De wedstrijdjury heeft Annemiek van Vleuten trouwens niet bestraft voor het weggooien van een bidon op 43 kilometer van de finish. Sporza meldt na afloop van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen, dat het reglementair was en dat ze niet gestraft wordt. Hebben ze wel weer even met twee maten gemeten want bij de mannen werd Michael Schr er voor aan de kant gezet. Doet verder aan de prestatie van van Vleuten niks af... Maar dan de heren. Moet ik eerste even zeggen dat bij het darten mensen werden benaderd voor "matsch-fisting"... Ik zal dat uitleggen hoe dat gaat. Er wordt geld ingezet op 'n wedstrijd van b.v. van Gerwen tegen Wright. Aan het winnen doen ze niets maar wel kan je inzetten wie de meeste 180-ers gooit. Het schorrie-morrie achter de matchfisting geeft b.v. van gewen 5.000 euro als hij er minder gooit als Wright. van gerwen moet wel opletten dat hij de wedstrijd wint maar zou makkelijk 'n paar 180-ers kunnen weglaten... als hij dat doet vangt hij 5000 pietermannen. Maar terug naar het wielrennen... je zag de sprint tussen van der Poel en Asgreen. Mathieu van der Poel zei later dat hij zwaar teleurgesteld na zijn tweede plek in de Ronde van Vlaanderen. De Nederlands kampioen werd op de streep in Oudenaarde in een sprint verslagen door Kasper Asgreen. Je zag duidelijk dat hij zijn benen niet meer rond kreeg... maar als ze het hebben over matschfisting dan zou het dit best kunnen zijn want hij ging eerrst heel hard, tenminste voor het oog, en toen liet hij de tegenstander voor gaan. Het "zou" zo kunnen zijn. Natuurlijk is dat niet het geval hier want dat zou 'n man als Matthieu van der Poel echt nooit doen. Maar ik bedoel maar... Nee het sport weekend was niet echt om over naar huis te schrijven... Jammer dat van der Poel het niet kon afmaken net als Moniek van Vleuten.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Jong Oranje? Dan ben je snel uitgepraat.... de "aaw" van oranje? Dan ben je nog sneller klaar. Allemaal waardeloos... ik heb me kapot zitten ergeren aan die duurbetaalde voetballers die zelfs van Turkeije niet kunnen winnen. Frenkie de Jong 21 miljoen per jaar, Wijnaldum 4,5 miljoen, Depaay 5 miljoen, Blind 13 miljoen, van Aaanholt 3,5 miljoen, Luuk de jong 1,3 miljoen, Klaassen 3,5 miljoen, de Ligt 5 miljoen en Babel 8 miljoen. Ik heb genoeg jaren gehad dat ik 1 miljoen verdiende maar slechts 12.000 gulden beurde.. hahahahahahha. Maar ja... het gezegde: "unnen boer en un zg hebbe nit geng", dat kan nog wel eens waar zijn ook. Op de grasmat zagen we er niks van dat ze zo goed zijn en veel mogen verdienen.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Op deze dagen zit ik het tennis te kijken in Dubai en afgelopen week was er o.a. tennis in Lyon en in Rotterdam. Er was wel weer fijne sport te zien bij het veldrijden, bij de atletiek en het shorttrack. Dan even naar het voetballen. PSV won met voetballen maar de eerste helft ging wel weer tegen Fortuna maar de tweede helft was weer zoals altijd en zoals ik dat altijd noem: "Frutje-Frot" en dat is al tijden zo. Ze wonnen wel met 1-3 maar ook Feijenoord en Ajax wonnen dus we schieten er niet echt mee op. Komende week thuis tegen Feijenoord en dan zullen ze uit 'n heel ander vaatje moeten tappen... nee geen biervatje want dat kunnen de Brabanders wel. Ik had ook nog 'ns gezocht naar 1964... toen ik in het leger zat en in Duitsland lag voor 'n paar maanden. Het was in de wintertijd, op 20 december 1964. NWC speelde uit tegen Mulo en verloren de wedstrijd met 3-2. We hadden toen eigenlijk moeten winnen. We stonden op 'n gegeven moment met 1-2 voor door doelpunten van midvoor Gerard van de Moosdijk en rechtbinnen Peter Werts. Toen ging men de verkeerde tactiek toe passen door zich terug te trekken. Een van de Astense verdedigers maakte vervolgens hands en dat betekende 2-2 door de strafschop. NWC kon weer 'n voorsprong nemen want ook zij kregen 'n strafschop maar gerard Mennen joeg de bal hoog over. In de laatste minuten scoorde Mulo nog 'n keer en werd de webstrijd met 3-2 verloren... dit keer onnodig verlies voor de hardwerkende NWC-ers die door de verkeerde tactiek de punten verloren aan de Helmonders. Ik weet nog dat ook de broertjes Rene en Willy van de Kerkhof hun eerste wedstrijden speelden in het eerste elftal van Mulo. Dat was toen ze 17 jaar oud waren, in 1968 dus. Ik heb nog 'n foto van het team waar de broertjes van de Kerkhof als junior in speelden bij Mulo.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Zo af en toe is het wel lachen maar soms ook huilen met de sport... Woensdagmorgen was ik bij de fysio aan het sporten en normaal staat op het schermpje dan de reclame en mededelingen van de fysio te lezen maar nu was er het tennis op want eurosport 1 kan iedereen wel aan en daar was dat op... de wedstrijd van Rafael Nadal tegen Stefanos Tsistipas en toen ik keek zag ik dat het 2-0 voor nadal stond. Ik baalde daar van want ik word ziek als ik daar naar moet kijken met steeds dezlefde handeling voordat hij gaat opslaan. Nu schijnt dat bij tennis toch de gewoonte te zijn. Djokovic butst het balletje 10 tot 12 keer op de grond alvorens hij de bal opslaat. Elke keer opnieuw als hij de opslag heeft... en dan die Nadal... Voordat de wedstrijd begint komt hij aanlopen, racket altijd in de linkerhand, zwaaien naar het publiek als dat er zit met de rechterhand, dan komt hij op "zijn" plek... zete de tas neer en controleerd of zijn foto die aan de tas hangt rechts is. Dan zet hij de flesjes drinken diagonaal achter elkaar en met het etiket naar de baan gericht, bij de toss staat hij nooit stil en doet altijd hetzelfde dansje, vervolgens rent hij naar de baseline. Dan gaat hij serveren... eerst trekt hij aan de achterkant van zijn broekje, dan met zijn hand naar zijn shirt aan de linkerschouder, dan shirt aan de rechterschouder, dan de hand naar zijn neus, dan naar zijn linkeroor, zijn neus en zijn rechteroor. Na elke game zijn racket met de handdoek droogmaken en ook zijn gezicht. Bij wisselen van speelveld laat hij altijd de tegenstander voor... en als hij gaat zitten en drink van zijn flesjes... moeten deze precies op dezelfde plaats staan waar hij ze pakte. Na elke wedtrsijd shirt wisselen, vest aan en veters van de schoenen losmaken. Dat blijft hij tot in den treure herhalen... nee ik ben altijd blij als hij er uit ligt... even ter verduidelijking, hij kan echt goed tennissen. Dus nu dacht ik... 2-0 voor dat is klare zaak... hahahahahahha, maar toen kon ik lachen, ik kwam thuis en had de wedstrijd gezien tussen de twee Russen die mijn favoriet Medvedev won met 3-0, toen lieten ze de hoogtepunten zien van Nadal tegen Tsitsipas en ik denk dat kan toch niet... het was 2-2 en het mooie was dat die "veger" Nadal ook nog verloor... waw... 2-3 voor de Griek en de Spanjaard kan naar huis. Djokovic had de Duitser Sverev al naar huis getimmerd. Aan het sprookje van de Rus Aslan Karatsev in Melbourne komt nog geen einde. De tennisser die debuteert op een grandslamtoernooi, plaatste zich voor de halve finales en moet tegen de Servier Djokovic en de Griek Tsitsipas tegen andere Rus Medvedev in de andere halve finale. Bij de dames zie ik Serena Willaims niet graag tennissen maar ze wint wel steeds... Ik hou niet van "geweld-tennis" en dat doet ze steeds, ze heeft daar ook het postuur voor, maar ik hou van tactisch tennis want als ik graag harde slagen wil zien kijk ik wel naar de mannen maar daar vind ik eerlijk gezegd niet zoveel aan. Dan was er de nummer 1 van de wereld die uit Australie komt en de grote kanshebster was... Ashleigh Barty stond met 1-0 voor nadat ze de eerste set van de tsechische Karolina Muchova had gewonnen met 6-1 en de tweede set stond ze met 2-0 achter... ik dacht nou dat gaat wel de verkeerde kant op want ik gunde het Muchova wel die nummer 24 van de wereld is.. Maar toen sloeg de wedstrijd om en won ze de tweede set met 3-6 en de derde set ook nog op schitterende wijze... 2-6 en Barty kon de fiets op. Bij het voetballen was het ook leuk... Nee niet bij PSV tegen ADO eerder want het was weer frutje frt. Ik had ook de lachwedstrijd gezien van Heerenveen tegen Feijenoord... je zou zeggen dat het 'n wedstrijd was voor 'n carnavalsgebeuren maar het was toch echt voor de Nederlandse beker... hahahahaha.. Die Rotterdammers dachten dat ze er al waren.. 1-3 voor met nog 'n paar minuten te spelen en wat werd het, 2-3 in de 81ste minuut, 3-3 in de 86ste en 3-4 in de 88ste minuut. Jaja Advocaatje is weer goed bezig. Maar de wedstrijd van de grootverdieners/grootnekken van Barcelona tegen Paris Saint-Germain was echt voor mij het neusje van de zalm... Ik ben sinds jaar en dag "tigge" Barca en vond het geweldig dat ze werden afgedroogd door de Fransen... tussenstanden 1-0, onterechte penalty en toen kwamen de Fransen... 1-1, 1-2, 1-3 en ook nog 1-4. Koeman zal volgend jaar wel weer in Groningen wonen. Volgende keer meer over de sport.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Het was me het sportweekendje wel. Ik heb zaterdag genoten van het veldrijden en het darten, al ging van Gerwen dan wel gruwelijk de mist tegen tegen Clayton. Ik heb genoten van het schaatsen en de zondag zou ook 'n prachtige dag worden... Nu moet ik wel een ding kwijt... RTL7, de zender die reclame maakt voor "meer voor mannen", die gingen weer 'ns flink de mist in want ze zonden bijna niets uit van het darten, alleen vrijdag 'n klein stukje en zondag de halve finale en finale. Gelukkig kon ik via 'n Belgische zender toch nog alles kijken maar bij deze geef ik RTL7 'n nieuwe slogan "is van eikels". We hadden het ook druk met de twee toppers Feijenoord - PSV en AZ - Ajax en dat zou echt leuk kunnen worden als PSV het slecht spelende Feijenoord aan de kant zou zetten en Ajax de kous op de kop zou krijgen van AZ. Precies... hoe mooi had het kunnen zijn, maar het pakte allemaal even anders uit. Feijenoord won van ons PSV en AZ verloor tot mijn grote verdriet ook nog van Ajax. Toen PSV met 1-0 achter stond volgde in de Sterrenwijk 'n stroomstoring, alles lag er uit. Pas twee uur later konden we weer kijken en toen zag ik dat PSV inmiddels al met 3-1 was verloren... die beelden zijn me bespaard gebleven dus door die stroomstoring. Ik heb wel nog 'n stukje gezien van Ajax maar toen was ik inmiddels al in slaap gevallen dus ook het verlies van AZ is aan me voorbij gegaan, 0-3 voor de Amsterdammers. Dus was het sportweekend voor mij, zoals ik dat dan altijd noem: "frutje frt". Naadje Pet. Ik geef je even de statistieken van Feijenoord - PSV. Feijenoord voorop. Schoten: 8-17, schoten op doel: 5-6, balbezit: 39%-61%, passes: 380-568, pasnauwkeurigheid: 77%-84%, overtredingen: 12-10, gele kaarten: 1-2, buitenspel: 1-3 en dan nog de hoekschoppen: 0 van Feijenoord en 13 van PSV... Hoe kan het dan toch dat je nog verliest met 3-1. Prutsers.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Sporten daar moet je vind ik van kunnen genieten en dat heb ik bij vlagen ook wel gedaan... wat was er zoal te zien... als eerste het driebanden kampioenschap... potverdorrie kunnen die biljarten zeg. Die Jaspers die is echt geweldig... in 'n partij stond het 2-2 in de wedstrijd die over best of 5 gaat... de laatste moest de beslissing brengen en Jaspers mocht beginnen. Die Dick begint en stopte pas toen hij in n beurt de 10 vol maakte. In de finale deed hij het nog 'ns dunnetjes over... hij maakte er eentje in de eerste beurt, in de tweede miste hij en in de derde maakte hij met 9 caramboles de tien vol.. en... kampioen. Ook bij het shorttrack was het genieten geblazen. Bij de heren werd de Laat derde op de 500 meter en Knegt desde op de 1500. Bij de dames op de 1500 meter werd Schulting eerste en Velseboer derde, en Schulting herhaalde die prestatie ook nog op de 500 meter. Dan heb ik ook al dagen genoten van het waterpolo bij de dames, die bereikte de halve finale waar ze uit moesten komen tegen Griekenland. Als ze wonnen hebben ze zich geplaatst voor de Olympische Spelen. Ze kwamen voor met 1-0, daarna achter met 1-3 en bij de rust was het 3-4. In de volgende twee speeltijden maakten de dames het af... de Griekse dames scoorde niet meer en Oranje deed dat nog 4 keer... zondag 24 januari is de finale maar het ticket voor de olympische spelen hebben ze al op zak. De finale is om 20.00 uur tegen de Hongaarse vrouwen. Op het voetbal had ik me verheugd, PSV tegen RKC thuis dus daar zouden wel wat doelpunten vallen en de doelman van RKC zou wel vaak in het net moeten grabbelen. Niks was minder waar... de eerste helft speelde de Waalwijkers zelfs goed maar maakte geen doelpunt... PSV deed dat nog wel en de einduitslag viel me weer "geruweluk tege". 2-0 werd het maar... prutsers.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


We weten niet wat het nieuwe jaar 2021 zal brengen wat de sport betreft. Toch beginnen wij als kijkers er al aan te wennen dat er bij wedstrijden geen publiek zit. Natuurlijk is het voor de sporters niet leuk want emotie hoort er nu eenmaal bij en dat missen ze nu behoorlijk. Voetbal vind ik nog altijd een van de fijnste sporten om te kijken... tennis is er geen en darten is ook geweldig. Bij het voetballen is PSV mijn favoriete club, daar ben ik ook Brabander voor en ik begrijp soms niet dat Branbanders fan zijn van b.v. Feijenoord of Ajax... ik moet er toch niet aan denken om daar fan van te zijn... zou toch 'n hele straf voor me zijn. Op dit moment kan ik niet zeggen dat Ajax beter is als PSV maar beiden prutsen de laatste tijd heel wat af om over Feijenoord nog maar niet te spreken. Ook de volgers zoals Vitesse, AZ en Twente doen het soms wel aardig maar dan ineens ook weer "frutje frt"... Laat ik 'ns overstappen naar het dorten want daar zien wij onze Nederlanders soms geweldige dingen zien, en dan ineens stort alles in elkaar. Neem van Duijvenbode... hij speelde zo goed de laatste tijd en dan ineens zakt alles inelkaar. Echt pruts. Hoe is het mogelijk... Ik kijk meestal naar RTL 7 maar als Scholten er zit ben ik geneigd om naar de Duitser over te schakelen, daar is ook 'n zender die het uitzend. Die man zit altijd uit z'n nek te l*llen. Heeft het altijd over.... je moet je goede resultaten meenemen naar je volgende wedstrijd en meer van dit soort zeveruitspraken... de darts moeten er gewoon invallen dat is alles. Soms gaat het goed en soms gaat het slecht. Neem Chisnall, die heeft 'n paar jaar slecht gepresteerd maar heeft zich weer omhoog gewerkt. Die Engelsman gooit zomaar even 14 keer 180, 30 keer 140 en 56 keer 100 in zijn laatste partij. Dat was tegen van Gerwen. Michael had 'n totale "ofdee"... veel slechter als dat we van hem gewoon zijn en dan 'n tegenstander die de wedstrijd van z'n leven gooit, ruim 107 gemiddeeld met drie darts tegenover van Gerwen met 98... en Chisnaal gooide 49% uit... van Gerwen 43%. Normaal gooit van Gerwen op het beslissende moment steeds uit maar nu was het niks, het lukte gewoon niet. Chisnall won 15 legs, van Gerwen maar 7. Dan kun je niet winnen. Jammer... de beide Nederlanders liggen eruit. Ik zag duidelijk op tv, van Gerwen kon wel janken... niemand heeft het gezien, maar ik kon ook wel janken... shit zeg.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Onze Max heeft weer geweldig toegeslagen en liet de twee dure jongens achter zich. Het blijkt wel als Max op pole staat dat hij ook gewoon van begin tot einde op 1 staat. Heerlijk om te zien dat hij zelfs de safety car overleefde en hoe... geweldig, dikke duim omhoog voor onze Max. En weer derde in de eindrangschikking. PSV won weer met voetbal tegen het toch wel sterke Utrecht maar het was weer hetzelfde... n helft goed en de tweede weer zwaar pruts. Nog 'n geluk dat ze die 2-1 nog over de streep konden trekken... maar dat was met veel geluk en heel veel moeite. Bij het veldrijden heeft Mathieu van der Poel zaterdag in zijn eerste veldrit van het seizoen direct de winst grijpen en deed dat in de Scheldecross. De 25-jarige Nederlander verspeelde in Antwerpen een vroege voorsprong door een valpartij, maar toonde zich vervolgens alsnog de sterkste. Bij de vrouwen zorgde Denise Betsema eveneens voor een Nederlandse zege. Bij de dames waren de Nederlandse meiden ook weer superieur. Betsema was de sterkste. De 27-jarige Texelse kwam solo over de streep en verwees in Antwerpen Lucinda Brand, die de vorige vier veldritten had gewonnen, naar plaats twee. Annemarie Worst zorgde voor wederom een volledig Nederlands podium, door op 27 seconden als derde te eindigen. Dan de zondag, Lucinda Brand won in een slijtageslag in Gavere, nu werd Denise Betsema, tweede en Ceylin Alvarado behaalde als derde het podium. Sanne Cant eindigde zesde. Brand is nu alleen leidster in de Superprestige. Deze week was 'n donkere dag voor het Nederlandse voetbal in Europa. Ajax vloog uit de championsleague, Feijenoord en AZ vlogen beiden uit het Europese voetbal en alleen PSV zorgde voor 'n lichtpuntje door te overwinteren in de Europaleague waar ook Ajax naar teruggewezen werd. Toch was het huilen voor Ajax, Feijenoord en AZ.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Jammer dat er nu 'n tijdje geen tennissen is maar binnenkort komt het darten weer, we hebben het voetballen, de formule 1 en noem maar op. Nee ik heb geen kaarsje aangestoken in Ommel maar toen ik er langs kwam heb ik wel gezegd: "Maria denk je nog aan mij"? en Ze heeft het meteen begrepen... de finale in het snooker gaat tussen twee van mijn favorieten, Trump en Robertson, Ajax kreeg ze thuis geklopt van het sterk spelende FC Twente, Feijenoord haalde maar n puntje na het gelijkspel thuis tegen Heracles. Op onnavolgbare wijze ging AZ thuis in de fout en verloren ook al thuis van Groningen. Dan zou je denken, dit wordt de dag van PSV en daar leek het de eerste helft ook wel op, 0-1 maar in de tweede helft was het weer naadje pet. Dat zou NWC 9 nog beter hebben gedaan... 1-1 en 2-1, gelukkig werd het nog 2-2 en nog meer geluk hadden ze dat de strafschop niet doorging... PSV heeft weer toegeslagen... hahahahaa maar dan in eigen gelederen. Waardeloos weer. Dan onze Max... ik bedoel Max Verstappen ja... die werd van de baan afgewerkt nog voor hij n rondje op de teller had staan. Tja, het was niet zijn schuld... Max baalde maar dat deden die miljoenen Nederlanders ook. Dan was er nog het lachertje met de de dameshandbalsters. Vorig jaar wereldkampioen en nu met het Europese kampioenschap hebben ze de eerste twee wedstrijden al allebei verloren, zaterdag tegen Servie terwijl ze aan de rust nog 6 punten voor stonden en zondag tegen Kroatie. Hoe het verder moet? Weet ik veel, dat moet die trainer maar uitzoeken. Het snooker was in de finale 'n geweldige pot... op 'n gegeven moment was het 6-6, wie het eerste 10 heeft wint. Het werd 6-7 voor Robertson en het veertiende frame was echt 'n lange en de twee kampioenen geven elkaar geen strobreed toe en na zowat 'n uur werd het 7-7. Toen het 9-8 was voor Trump ben ik gestopt want ik moest alles naar de server sturen maar denk dat Trump ging winnen want hij had alles klaar liggen, was aan stoot en het stond 20-0 in die frame.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Soms is het wel wat aantobbe met de sport... Maar als de Helmondse Krant nog had bestaan had helmond Sport heel zeker de voorpagina gehaald. Ze wonnen, ik heb het zelf gezien vrijdagavond, van Exelsior met 2-1 en dat is "vurdorries goe" want enkele weken geleden moesten ze er ook tegen voor de beker en verloren ze met 4-0. Het grappige is dat ze de eerste thuiswinst behaalde sinds 4 oktober 2019, Helmond Sport heeft na vijftien thuiswedstrijden zonder zege weer eens gewonnen op De Braak. Goed nieuws dus. Slecht nieuws was er bij de formule 1 waar Verstappen op de tweede startpositie stond... maar bij de start leek het wel mijn "Lelijke Eend" van 45 jaar geleden... dat tweepitterke wilde ook niet snel van de plaats komen. Toen crashte hij nog 'ns 'n paar keer en de race was gedaan. We hadden nu eindelijk 'n keer 'n natte baan en regen, en dan maakt de Limburger er geen fluit van. Jammer jammer. Hamilton is wereldkampioen, maar als die meedoet kun je gelijk zijn naam bovenaan de lijst noterenwant die heeft de beste auto. Dan het Nederlands elftal.... Eindelijk speelde ze weer 'ns 'n goeie wedstrijd maar dat kwam omdat de tegenstander niet alleen wilde verdedigen. Maar wel fijn om eindelijk weer 'ns wat goals te zien... Italie won thuis ook, 2-0 tegen Polen. Met nog n speeldag te gaan heeft Itali de beste papieren om Groep 1 van Divisie A in de Nations League te winnen. Het Nederlands elftal heeft nog een kans om de final four te bereiken, maar zal dan in ieder geval komende woensdag zelf moeten winnen op bezoek bij Polen en moet hopen dat Itali punten morst op bezoek bij Bosni en Herzegovina. Door de 3-1 overwinning op Bosni en Herzegovina haalde ons Oranje eerder op de avond de koppositie in Groep 1 van de Nations League. Nu staan de Italianen boven ons. Dit is de stand: 1- Itali 5-9 (5-2), 2 - Nederland 5-8 (5-3), 3 - Polen 5-7 (5-4) en 4 - Bosni 5-2 (3-9). "Tis afwaagte"...

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Wanneer je naar het voetballen kijkt en dan bedoel ik de wedstrijden in Europa dan denk je af en toe dat je naar 'n lachfilm zit te kijken. Ajax speelde tegen Atalanta.. komt met 0-2 voor en laten de winst nog wegglippen... PSV speelde op Cyprus... liet door 'n lachertje de mensen van Nicosia op 1-0 komen ... maken nog mooi 1-1 en dan missen ze toch 'n partij kansen, niet te geloven en dat zijn mensen die daar ook nog geld voor krijgen. In de laatste 15 seconden maken ze nog 1-2 en dat was dan ook het enige goeie nog. Maar goed, ze hebben de punten met 'n elftal van reserves. Dan Feijenoord... ik dacht echt het eerste kwartier dat ik naar het circus zat te kijken... naar 'n optreden van de clowns... Met Pipo zelf aan het hoofd van de club. Hahahahahahahhahahahahahahahahahahahaha x 20. Echt niet normaal en dan krijgen ze later, nadat ze al twee benutte strasfschoppen tegen hadden gekregen, en na 'n derde goal, nog maar 'n strafschop tegen en ze konden thuis verder slapen... 1-4. Sjonge jonge wat slecht. Ik heb toch de hele wedstrijd maar blijven kijken maar dat was 1,5 uur weggegooide tijd. AZ heb ik opgenomen... die kijk ik op vrijdag nog wel even. Potverdorrie wat is het Nederlandse voetbal diep gezakt.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Dit keer geen Max Verstappen maar wel bij het wierennen 'n grote winnaar. Met nog 35 kilometer te gaan viel Alaphilippe hard op zijn schouder na een botsing met een motor, die hij te laat zag nadat hij via de radio even contact had met zijn ploegleider. De wereldkampioen kon niet verder, waardoor Van der Poel en Van Aert vooraan samen overbleven. De twee rivalen en topfavorieten werkten goed samen en reden steeds verder weg van de achtervolgers. Ook bij de laatste beklimming van de Oude Kwaremont en de Paterberg bleven Van der Poel en Van Aert bij elkaar. Na een zeer spannende sprint had Van der Poel op de streep een banddikte voorsprong op de kopman van Jumbo-Visma en won daarmee de Ronde van Vlaanderen. Bij het voetballen speelde Feijenoord gelijk, Ajax won en PSV won ook, uit bij PEC Zwolle, 0-3. Na vijf wedstrijden staan we weer bovenaan gevolgd door Ajax en Vitesse met 'n punt minder, en vierde Feijenoord met 2 punten achterstand net als Twente. Helmond Sport komt maandag in actie. Bij het snooker gaat het Engelse Open tussen mijn twee favorieten... Trump en Robertson en op 'n gegeven moment was het daar 4-4. Later werd het 8-8- en moest het laatste frame uit maken wie de kampioen zou worden... In het laatste frame zat er zelfs even 'n 141 score in... maar daar waagde Jutt Trump zich toch maar niet aan... het werd uiteindelijk 9-8 voor Trump met 'n score van 114 was hij de sterkste van de twee geweldige spelers. Dan was er nog darten... de Europian Tour... daar won van Gerwen met 6-5 van van der Voort Bij de kwartfinales verloor de verrassing van het tournooi de Nederlander Kuivenhoven, die eerder Durrant versloeg, met 6-4 van White. Van Gerwen is de enige Nederlander bij de laatste acht en speelde tegen Aspinall en daar sloeg de Nederlander toe toen het 5-5 was... hij won met 6-5. Toen kwam de halve finale tegen Suljovic en maakte van Gerwen gehakt van de Oostenrijker 7-1.. In de finale trof hij de Portugees de Souza en daar zou hij wel even van winnen dachten we... maar het pakte anders uit. De scores van de Souza waren veel beter en het werd uiteindelijk 8-4. Het zal wel pijn hebben gedaan denk ik...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik had gewoon medelijden met onze Brabantse kampioen Michael van Gerwen, wat kreeg hij ze er toch van langs tegen de "langzame" Simon Whitlock. Natuurlijk deed die Australier rustig aan maar nu viel het wel echt heel erg op... persoonlijk vind ik het waardeloos maar het joort er tegenwoordig bij omdat het om veel geld gaat. Nee van Gerwen gooide aan punten genoeg, maar de dubbels was echt 'n aanfluiting. Maar goed, alle "cracks" hadden het moeilijk. Kijk naar Wright. Het begon zo goed de zaterdagavond toen van Duivenbode de niet oplettende Anderson naar huis hielp. Fantastisch zoals die gooide, zo goed zag ik hem nog nooit. En Anderson? Die stond gewoon te slapen want hij vergat al twee keer te beginnen met de dubbel en daar kwam hij achter toen hij al op de tripel 20 begon en vertelde hij zich 'n paar keer tijdens het sdpelletje darts zodat hij niet op 'n dubbel kon komen. Mooi mooi, die is nu al thuis in Schotland. Dan hadden we nog de wedstrijd tussen Price en de Nederlander de Zwaan maar onze landgenoot kon het niet redden en zit ook weer veilig thuis in de huiskamer. Nu waren de halve finales en ik dacht dat nu ook van Duivenbode wel naar huis kon tegen Whitlock maar weer gooide de Nederlander fantastisch goed en nu kon de Australier het vliegticket bestellen... met 4-1 won van Duivenbode... de finale is maandag tegen Price die op het nippertje won van Chisnall. 4-3. Als onze landgenoot zo speelt als de laatste drie wedtrijden heb ik er alle vertrouwen in. Bij het tennis werd Djokovise afgedroogd door Nadal, verschrikkelijke wedstrid vond ik het. Dan de giro... Ik heb er eerlijk gezegd weinig van gezien maar de tussenstand op dit moment is: 1. Joo Almeida, 2. Wilco Kelderman +0.30, 3. Pello Bilbao +0.39, 4. Domenico Pozzovivo +0.53, 5. Vincenzo Nibali +0.57, 6. Jakob Fuglsang +1.01, 7. Harm Vanhoucke +1.02, 8. Patrick Konrad +1.11, 9. Jai Hindley +1.15, 10. Rafal Majka +1.17 en 11. Steven Kruijswijk op +1.24. Het is afwachten... Hebben jullie ook de leuke race gezien van de formule 1? Mooi Verstappen toch weer tweede... geweldig gedaan. Als het was gaan regenen, wat ik hoopte, dan had er nog wel meer in gezeten maar helaas, de regen viel in Asten. Over het voetballen zijn we snel klaar... Jong Oranje maakte korte metten met Gibraltar... 5-0, maar bij de "grote" was het weer pet. Als je 'n coach hebt die wel 'n spits er in zet die goed is, dat was oke, maar dan moet je ook buitenspelers erin zetten die bal voor kunnen geven. Dat deed de Boer veel te laat... helaas 0-0 en twee keer 1,5 uur zitten balen aan de tv, eerst deze week tegen Mexico en nu tegen Bosnie/Herzegovina. Jong Oranje komt nog aan bod.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het weekend is weer ruim voorbij maar ik wil toch nog even wat sport doornemen van de afgelopen week. Begin ik maar met PSV... geen goeie wedstrijd tegen Rosenborg maar wel gewoon verder in Europa. Och weet je, het hoeft ook niet altijd goed te zijn maar laat ik eerlijk zijn, de laatste tijd was het niet echt veel... getuige ook weer de wedstrijd thuis tegen Fortuna... ook weer winst maar 'n wedstrijd om snel te vergeten. Jammer dat ze Hendrikx maar steeds niet in de basis zetten. Maar ja, ik ben geen trainer... nog niet hahahahhaha. Ajax was trouwens ook zwaar aan de pruts en waar PSV uit bij Groningen nog won met redelijk voetbal was het Ajax dat er niks van maakte en met 1-0 verloor... mooi mooi. Dan is er weer wat anders want Davy Klaassen komt voor een minimaal bedrag van elf miljoen euro over. "Ik ben heel blij om terug te zijn. Dit voelt weer als thuis", zegt Klaassen. "Ik wilde gewoon echt terug naar Ajax. Toen Ajax zich meldde, duurden de dagen daarna wel heel erg lang". Sjonge jonge "wanne zevur"... eerst willen ze weg voor het grote geld en dan ineens verlangen ze naar Ajax. Komop doe normaal en wees 'n grote vent. Dan was Kiki Bertens aan het tennissen en zo slecht zie je haar niet vaak.. allerbelabberdst... echt waardeloos. Zo gaat het nu al maanden en ik hoop dat het toch beter gaat worden. Maar op de Franse Open in Parijs zie ik wel geregeld mooie wedstrijden. Dan het nieuws over Max Verstappen... het was even schrikken maar goed, die rijke stinkers achter het Honda concern willen er geen geld meer insteken want dan kan het wel 'ns zijn dat ze van de honderden miljoenen die ze hebben 'n paar duizend euro's gaan verliezen... en dat willen ze niet die geldschrapers. Zo gaat dat in dat wereldje.. Misschien dat hij toch nog 'n keer gaat rijden met 'n Mercedes motor. Ik hoop van niet, misschien toch weer terug naar Renault? of misschien Fiat?


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Potverdorrie heb ik twee keer genoten van het dameswielrennen en dan met name van Anne van der Breggen. Niet normaal meer zoals die kan fietsen. Natuurlijk was Annemiek van Vleuten ook wel goed zeker met haar blessure maar echt klasse vind ik van der Breggen met twee keer goud voor Nederland en dan ook nog de vierde plaats van Marianne Vos. Bij de mannen was er niks te halen zo leek het tenminste... ik heb niet alles gekeken maar in de laatste twee rondjes zag ik alleen Tom Dumoulin, de rest heb ik niet gezien. Onze hoop was gevestigd op Tom na afmeldingen van Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman, Wout Poels en Bauke Mollema was de Limburger de enige overgebleven klimmer van naam bij de oranje brigade. Dus dat werd niks... hij viel nog 'n keertje aan maar hij is gewoon niet echt in vorm. Helaas en dat zag je bij het tijdrijden ook al. Wat het voetballen betreft in het afgelopen weekend was voor mij compleet flut. PSV maakte er in de eerste helft zowiezo al niks van maar ik snap die trainer ook niet die met zo'n elftal op het veld kwam. De tweede helft was 'n stuk beter maar nog altijd ver onder de maat. Nee genoten heb ik niet. Wel heb ik genoten van het tennis, de finale in Duitsland en nu is Roland Garros in Frankrijk bezig. Vandaag gaat daar Bertens spelen als het goed is. Bij het darten zijn we er achter gekomen dat Michel van Gerwen echt niet "in goejen doew is". Hij presteerde het door met 6-1 van King te verliezen, echt slecht. Noppert won van Hopp met 6-4 en daarna met 6-2 van Gurney. Helaas in de halve finale moest hij het afleggen tegen Petersen met 7-4... die laatste won de finale van Clayton met 8-3. Onze max was weer op dreef in Rusland en haalde 'n 2de plaats... beregoed maar dat "kreeg" hij eigenlijk van Hamilton want ide deed twee keer iets wat niet mocht en kreeg toen 'n paar strafseconden en eindigde daardoor als 3de. Raar dat Hamilton, die toch het ene na het andere wint en al jaren meedoet, niet weet dat er regels zijn. Die zet ik in het rijtje van "domme eikels".


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik vond aan de tour echt geen moer aan... ik hou van sport maar ja, op deze manier is het niks natuurlijk. De Nederlanders uit de ploeg van Jumbo Visma hoefden, dachten ze, niet aan te vallen want ze hadden de tourwinnaar in hun midden, dachten ze, en die hoefde ze alleen maar even veilig in Parijs te brengen, dachten ze. Nu hebben we geenenkele Nederlandse etappezege 2020. Kijk en dan vind ik er geen fluit aan. Ik heb nog wel af en toe gekeken, zeker toen Roglic zijn trui van minuut tot minuut aan het verspelen was. Wat 'n afgang... iedereen dacht dat het niet mogelijk was op die ene jongen na... die fietste zelfs Dumoulin naar de afgrond. Nee ik vond het allemaal niks... gelukkig was er nog een lichtpuntje, Tom Dumoulin werd met een zevende plek in het algemeen klassement de beste Nederlander. Maar hoe kon het gebeuren: Jumbo-Visma raakte zaterdag in een sensationele tijdrit de gele trui kwijt. Kopman Primoz Roglic verspeelde een voorsprong van 57 seconden op zijn Sloveense landgenoot Tadej Pogacar. Nee de tour 2020 was niet mijn geweldige tour. Dan nog het voetballen... Het was weer 'n lachertje bij "mijn" clubje PSV want de nieuwe trainer wilde 'n "meevoetballende" doelverdediger... Nou nou, het was echt 'n clown. Vorige week maakte hij al 'n fout, de tweede wedstrijd was nog lachwekkender toen hij probeerde "mee te voetballen", maar de bal niet eens gestopt kreeg, iets wat 'n kind van vijf jaar nog had gekund. Gelukkig wonnen ze nog in de extra tijd en hebben in ieder geval de volle zes punten. Trouwens bij Feijenoord was het ook wel 'n lachertje... ze speelden gelijk, 1-1 tegen Twente maar kregen in de extra tijd zoveel kansen dat ze zelfs met 4-1 hadden kunnen winnen... Het was echt lachwekkend hoe voetballers die miljoenen kosten, miljoenen verdienen, de makkelijkste ballen niet op goal konden schieten. Ik heb nooit kunnen voetballen maar van die drie kansen had ik er zeker twee gemaakt. Wat 'n afgang van de club die zichzelf Topclub noemt. Zelfs Dikkie Dick moest er smakelijk om lachen. Waar ik me ook aan erger is het gedoe met het tennis... het vorig tournooi, de US-open, daar ging de finale niet door omdat een van de finalisten zich terug trok. Ze kunnen wel de halve finale winnen en dan voelen ze niks en nu was er de finale in Rome en daar speelde twee dames tegen elkaar maar dat duurde nog geen half uur... bij 6-0 en 2-1 gaf een van de finalisten op en oeps... het was weer gedaan. Ook zij stopte er mee. Wat 'n getrut zeg. Dan nog wat over onze beste darter van de wereld... dat is ook voorbij want Gerwin Price speelt tegenwoordig klassen beter dan van Gerwen. Michel laat het nu elke keer af weten... en hij blijft maar zeggen dat hij nog steeds de beste is... Ja thuis misschien maar op de dartbaan is hij geen schim van wat hij eerder was. Ik hoop dat hij toch weer beter gaat worden want ik heb veel van hem genoten... Nu helaas even niet meer.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Als je mij zou vragen wat ik van de Tour 2020 vind dan ben ik snel klaar... niks dus. Veel mensen zullen er anders over denken maar ik vind het helemaal niks. Nu kijk ik anders naar de Tour als anderen want ik vind het mooi als Hollanders iets maken. Niks te zeggen van die Nederlandse ploeg die de winst in Parijs over de streep proberen te trekken, dat is ook hun goed recht, maar ze fietsen allemaal in dienst van Roglic. Er is geen Nederlander vooraan te vinden als er ontsnappingen zijn door de mindere renners. Maar goed het zij zo. Gelukkig hebben we Tom Dumoulin nog in het algemeen klassement op plaats 9 staan, dat is niet slecht voor iemand die uit vorm is en zich moet opofferen voor de kopman. Ik vind het niks die tour dus heb ik er ook geen aandacht aan hoeven te besteden. Dan wat over Michel van Gerwen... hij maakt er echt niks van... in Duitsland is 'n tournooi bezig maar van Gerwen kan maar geen potten breken. Jammer... Het tennis bij de US open is ook afgelopen en een van mijn favorieten bij de heren won terwijl hij zowat op verlies stond... 2-0 achter tegen Sverev maar hij won de volgende drie sets en won het tournooi met 2-3... Wie? Dat is de Oostenrijker Thiem. Bij de dames won iemand waar ik het niet over wil hebben... die meende ook nog iets te zeggen over discriminatie en dat doet ze omdat ze bekendheid geniet... Daar ga ik niet in mee dus voor mij is die afgedaan. Gelukkig was PSV ook weer begonnen. Waar Ajax geluk had en met 0-1 won van Sparta, Feijenoord ook niet echt overtuigde maar wel won... was het ons PSV dat wel goed voor de dag kwam. Uit tegen Groningen is altijd lastig. Waar ik verschrikkelijk om heb gelachen is dat Arjan Robben mee deed... die man die voor voetbalbegrippen al stokoud is wil toch nog even voorop lopen... en Groningen dachten ze dat ze al kampioen waren. Na 'n half uur wilde de "knoken" van Robben al niet meer en moest hij al uitvallen. Ik begrijp niet wat die man nog wil en wat wil hij met zo'n grote staat van dienst nog bereiken of laten zien? Ga gewoon voetbal kijken... ga niet in de studio zitten bij de "beterweters" want die hebben we al genoeg, vaak ook domme praat verkopende. Laat voetbal aan de jeugd over... PSV speelde best lekker, ze gaan weer hoge ogen gooien in de strijd om het kampioenschap, neem maar van mij aan.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ze gaan nog al te keer over de tour, dat het zo mooi is om te zien.... nou ja, ik denk er heel anders over maar goed, iedereen zijn mening. Toch als ik zo zit te kijken... natuurlijk ook af en toe het tennis van de U.S. open, dan verlang ik toch terug naar de tijd van vroeger... Ik heb liever landenteams maar dat kan nu helaas niet meer. Maar ik denk ook vaak aan de tijd van Joop Zoetemelk, van Kuijpertje en van Peter Winnen. Dat waren vroeger onze cracks... Maar ook daarvoor nog met de gebroeders Voorting, de broers van Est en niet te vergeten Jos van der Vleuten, ik dacht uit Mierlo-Hout, en ook Pietje Damen. Maar ja... dat is nostalgie. Nu vind ik het maar gevaarlijk af en toe... We zijn met veel meer renners... we rijden veel harder als vroeger omdat de fietsen steeds lichter zijn en de wegen zijn smap en met opstakels. Nee ik vind het er niet beter op geworden. Wat onze cracks betreft zijn we niet zo slecht bezig al moet ik wel zeggen dat mijn grote favoriet Demoulin nog niet in vorm is... dinsdag had hij het al behorlijk moeilijk maar hij staat nog goed in het klassement. Roglic van de Jumbo-Visma ploeg won de sprint en Demoulin werd 11de en in het klassement staat hij 7de. Mollema werd 13de en staat op plaats 11 in het algemeen klassement. We wachten maar af... ik hoop wel dat er minder valpartijen komen en dat het spannender gaat worden en de nederlanders dit jaar flink toe zullen slaan...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik zal hier af en toe wat schrijven over de Tour de France. Ook al doet b.v. Kruiswijk niet mee, we hebben nog altijd Demoulin maar ik ging er in de twee etappe ook even bij liggen... Zaterdag was de eerste etappe en ik dacht als dat zo moet kijk ik niet meer. Ze lagen onderhand meer op de grond als dat ze aan het fietsen waren maar gelukkig was het zondag weer beter. Toch is de Tour maar raar... ze begonnen altijd met 'n tijdrit en wat vlakke etappes maar daar zijn die Fransen vanaf gestapt. De Nederlander Bol werd de eerste etappe derde en de tweede etappe was er weer geen eerste plek. Ik vond de eerste etappe zowiezo 'n aanfluiting dus zullen we maar maar overheen stappen. De uitslag van de 2de etappe was deze: Julian Alaphilippe (Fra), Marc Hirschi (Zwi) z.t., Adam Yates (GB) + 0.01, Greg Van Avermaet (Be) + 0.02, Sergio Higuita (Col) z.t. en de 6de plek voor Bauke Mollema (Ned) z.t. Het algemeen klassement ziet er op dit moment voor ons gunstig uit.... 1. Julian Alaphilippe (Fra), 2. Adam Yates (GB) + 0.04, 3. Marc Hirschi (Zwi) + 0.07, 4. Sergio Higuita (Col) + 0.17, 5. Tadej Pogacar (Slo) z.t., 6. Esteban Chaves (Col) z.t. 7. Davide Formolo (Ita) z.t., 8. Egan Bernal (Col) z.t., 9. Richard Carapaz (Ecu) z.t., 10. Tom Dumoulin (Ned) z.t. en op 18. Bauke Mollema (Ned) z.t. De verschillen kwamen veel al door de extra seconden... Julian Alaphilippe won. Hij was de snelste in een sprint met drie na een zeer nerveuze slotfase. Hij neemt door de bonificatieseconden op de streep ook de gele trui over van Alexander Kristoff. Maandag dag drie.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Eigenlijk wilde ik vandaag niks over de sport zeggen want ik heb in twee dagen eigenlijk maar weinig sport gekeken. Ik vind aan de chapionsleague al helemaal niks meer aan en ook die andere vind ik niks meer. Maar toch wil ik iets kwijt over wat er nu gebeurde. We weten nu dat onze nationale coach van ons Nederlands voetbalelftal er mee stopt en naar Barcelona vertrekt. Daar ben ik boos over. Ik vind het fijn dat hij 'n aanbod krijgt en zeker omdat hij van te voren had gezegd dat hij daar graag naar toe wilde gaan. Ik ben boos omdat ik naar de televisie keek en mensen hoorde zeggen dat het geweldig voor hem is dat hij naar die club toe kan. Dan denk ik: wat zijn dat verdomme voor gapers. Koeman werd coach en hij zei toen dat hij dit karwei zeker zou afmaken... dat betekende dat hij zou blijven tot na het EK van komend jaar. Maar nu Barcelona, een van de meest waardeloze clubs van de wereld, die het voetbal kapot maken door te zorgen dat alleen de aller, aller beste spelers bij hun onder contract komen, waar zelfs de bankzitters nog 'n team op de been kunnen brengen die bovenaan zouden meedraaien in onze eredivisie, dit Barcelona komt met de geldbuidel zwaaien en Koeman gaat hier in mee. Iemand die al miljoenen op de bank heeft staan gaat tenonder aan de mooie praatjes van die smerige voetbalverprutsers en de flappen geld die voor hem klaar liggen. Nu denk je misschien dat het zo niet is maar 'n maand geleden zei Koeman nog dat hij in ieder geval het EK afmaakt. Nu was ik bij zijn aanstelling als coach al niet zo blij maar ik moet wel toegeven dat hij het goed heeft gedaan. Maar dat 'n man met zo'n staat van dienst zich laat verlagen tot dit soort dingen, dat had ik echt nooit verwacht. Kijk dat Barcelona zijn trainer ontslaat is hun pakkie an, maar hoe kunnen die rijke zakkenvullende spelers zo slecht voetballen? Ligt dat nu aan de trainer? Kom op doe normaal. En dan denkt het Barcelona bestuur dat het gewoon hun recht is om iemand bij 'n nationaalteam weg te halen? Waar is het respect toch naar toe? Maar dat vind ik van Koeman ook... waar is het respect naar toe. Je was blij met de baan die je kreeg als bondscoach en nu laat je Nederland vallen voor dikke pakken geld? Waar is het respect nu? Ik hoop werkelijk dat Barcelona veel gaat verliezen zodat de competities weer normaal worden zonder veel vraten en dan kijken we wel wat er met Koeman gaat gebeuren. Als we dan toch 'n andere coach moeten hebben? Nou... we hebben 'n hele goeie klaar staan... BERT VAN MARWIJK.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het kan niet anders of jullie hebben de afgelopen weken ook genoten van onze Max, de formule 1 coureur die was snelheid betreft ons land wel op de kaart heeft gezet. Potverdorrie wat is die jongen goed. Als de snelheid van de auto nu nog iets opgevoerd kan worden dan is het zo gepiept en hebben we straks nog wel 'n wereldkampioen. Waar ik vroeger Jos altijd 'n grindbakcoureur vond, nu hebben we zijn zoon die we kampioenscoureur gaan noemen... echt geweldig. Ik zit alweer te wacheten op de volgende race net zoals zo veel Nederlanders... Een ding is zeker: "Max g ze un poepie loate ruike".
Maar het is niet alleen Verstappen waar ik van genoot... hebben jullie ook het voetbal gezien tussen de twee rijke zeikers van Europa? Ik gun ze het allebei niet... ik mag die veelvraten van Bayern Munchen niet, ik vind het allemaal maar lachertjes hoe de rijke clubs ons voetbal naar de kloten helpen door alle goeie spelers te contracteren... ze moeten soms zelfs op de bank gaan zitten... niet normaal meer. Maar Barcelona, de tegenstander van afgelopen week mag ik dan ook helemaal niet. Achterlijke zakkenvullers die meer naast hun schoenen lopen als dat ze de schoenen dragen. Ze denken werkelijk dat ze alles zijn. Maar dat kwam ze duur te staan... heel arrogant voetballend kregen ze van de Duits club de kous op de kop. Een afgang van jewelste.... heerlijk om naar te kijken, hoe de rijkste voetballer van de wereld, ene Messi, de ballen werden afgepakt en ze hem als 'n stuk hout voorbij liepen en toen de afgang helemaal klaar was na anderhalf uur stond er 2-8 op het scorebord... ik viel bijna van de kruk van het lachen. De suffertjes dropen af als rotte appeltjes... doei doei "mister" Messi en consorten... tot de volgende afgang... hahahahahhahaha.
Maar nu hoorde ik ook dat onze bondscoach Ronald Koeman zich laat verleiden voor het grote geld. Eerst doen ze er alles voor om coach te worden van ons Nederlandse team en nu ze kort bij het EK komen gaat meneer vertrekken want de smeerlappen uit Barcelona belonen hem met miljoenen. Ik snap niet dat het zomaar kan. Hoe onbeschoft kan 'n club zijn om de trainer van ons nationale team van ons weg te kapen met dikke pakken euro's. Trouwens Koeman snap ik ook niet. Bij mij heeft hij voor altijd afgedaan als hij nerderland de rug toe gaat keren en om vette miljoenen, die hij nu ook al heeft, te gaan vertrekken naar 'n veelvraten club als Barcelona, die het voetbal voor ons kapot maken..
Dan heb ik genoten van het spannende potje snooker, het WK. Helaas waren mijn favorieten Jutt Trump en Neil Robertsen er al uit, maar de koning van het snooker, Ronny O'Sullivan won de titel op grandiose wijze. De twee halve finales eindigden beide in 17-16 eindstand, maar in de finale schudde Ronny zijn tegenstander op grandiose wijze van zich af... 18-8... fantastisch, jammer dat het al voorbij is. Dan ga ik komende dagen weer tennis kijken.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ik heb al lange tijd niks meer geschreven over de sport maar dat komt omdat er ook maar weinig te doen is. Op dit moment is het voetballen wel aan de gang, tenminste in Spanje, Italie, Duitsland maar daar geef ik niet zo veel om. Gelukkig is in Engeland de competitie ook weer aan de gang en kan ik daar af en toe wat leuke wedstrijden zien. Veel heb ik nog niet gekeken. Wel was ik vol verwachting toe vorige week Max Verstappen weer begon in de Formule 1. Zeker de wedstrijd in Oostenrijk die hij de afgelopen twee keer wist te winnen. Maar het werd 'n domper van jewelste toen hij uit moest vallen met mankementen. Jammer, ik had me er zoveel van voorgesteld. Ik heb de wedstrijd niet meer afgekeken want voor dat hij uit z'n racekarretje was gestapt had ik de tv al ergens anders op staan. Voor zondag was hij in de kwalificatie weer sterk bezig. Max Verstappen wass blij met hoe vrijdag de eerste twee vrije trainingen zijn verlopen voor de Grand Prix van Stiermarken. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing reed de tweede en de eerste tijd op de Red Bull Ring. Het gevoel met de auto was ditmaal veel beter dan vorige week vrijdag zei Max. Toen was ik niet echt blij, maar ze hebben intussen veel geleerd. Ze hebben geprobeerd om de problemen van vorige week op te lossen en voorlopig lijkt de gekozen richting zeker de goeie. Wel was het vreselijk schrikken over de dood van Lara van Ruijven. Verschrikkelijk zeg. Zo'n sportieve jonge meid.. geen woorden voor... ik schrijf hier de woorden die Suzanne Schulting schreef: "Rust zacht lieve Lara. Jij zei ooit tegen mij, in de heatbox, voor de start van mijn EK relay finale debuut, dat het wel goed zou komen.. Dit zei ik twee weken geleden ook tegen jou. Maar het is niet goed gekomen.. Ik ga je zo verschrikkelijk missen lieve Laar. Ik hou van je". Hier hoef ik niets meer aan toe te voegen, ik zou ook niet weten wat.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Sporten is echt nul komma nul in deze coronatijd en ik hoop dat het snel voorbij zal gaan maar ik vrees het ergste. Ik denk dat we voorlopig niet aan de buis zitten om het voetballen, tennissen, wielrennen etc te bekijken. Ik zie alleen maar herhalingen enzo en daar wordt je niet vrolijk van... nee dat is niks voor mij. Het enige wat ik kijk zijn de dartwedstrijden waar men van huis uittegen iemand anders speelt maar daar hadden ze ook al de nodige kommentaren op omdat ze zelf de gegooide punten moeten doorgeven maar ze af en toe gruwelijk in de fout gaan. Er zijn er bij die bij de middenmoot van de wereld behoren en nu ineens 110 of 120 gemiddeld gooien, nee ik vind er weinig aan. Terug naar die herhalingen, wat moet ik b.v. met de verloren wk-finale in 1974 tegen Duitsland. Waar we zo goed aan begonnen. We weten allemaal de uitslag en dan is er echt geen bal aan om er naar te kijken. Nee van mij hoeft het niet. Maar ze hebben gewoon niks anders. Ik wil toch nog iets vertellen over die finale... Ik zat thuis zwart/wit te kijken en had mijn bandrecorder aan staan om het geluid op te nemen.. Kwam de buurman bij ons en vroeg of ik die finale bij hem wilde kijken... Hij had prijs gehad in de staatsloterij en nog maar net kleuren t.v. en dat vond ik wel wat. Ik ga het niet over de wedstrijd hebben maar over het randgebeuren. Het was zo... ik nam de wedstrijd op en als Nederland zou scoren, dat stukje commentaar zou ik er uit knippen en op 'n apart bandje zetten... Die avond moeste we muziekmaken, dansavond bij Parkzicht in Deurde, in de Sint Jozefparochie bij Harry van den Einden. Na elke srie liedjes speelde we altijd 'n 20 seconden melodietje ten teken dat we pauze hadden. Als Nederland won en om de zaak 'n beetje op te butsen in de zaal zou ik dat stukje elke keer laten horen, het commentaar met het geschreeuw van de mensen op de achtergrond i.p.v. het gebruikelijke melodietje... Tja, en toen ging het mis... Nederland verloor met 2-1 nadat ze met 1-0 hadden voorgestaan door 'n penalty en de Duitsers zelf nog niet n bal hadden aangeraakt. Shit... alle werk voor niks gedaan. En om het hoofdstuk helemaal af te ronden?? Ik hoef die wedstrijd nooit, maar dan ook nooit meer te zien. Voor mij is die finale in 1974 afgelopen, maar dan ook helemaal zonder herhaling...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Natuurlijk heb ik het weekend vol spanning zitten kijken naar het voetbal... PSV speelde in ieder geval al'n heel stuk beter als de afgelopen tijd. Maar als ik de twee topwedstrijden bijeen moet pakken dan kom ik toch aan het volgende... PSV had moeten winnen, Feijnoord kon niet winnen, AZ had van mij niet mogen winnen en Ajax? Die blijven de laatste wedstrijden maar door sukkelen. PSV en Feijenoord speelden slecht de laatste tijd maar die waren nu wel beter als onze landskampioenen. PSV tegen Feijenoord was wel 'n leuke wedstrijd. Het allround schaatsen bracht ons weer twee wereldkampioenen, Wust en Roest, geweldig om te zien. Bij het darten was van gerwen weer in vorm, even want in het weekend was het rommelen geblazen. Donderdag speelt hij tegen Michael Smith waar hij afgelopen weekend nog van verloor. Vrijdagmiddag begint het UK-Open... Veel Nederlanders. Voor ons NWC was het ook nep nep nep, bij hekkensluiter Rood Wit verloren ze met 2-0, Someren speelde tegen de nummer 2 van de lijst en verloren thuis met 1-3 van Marvilde... En Helmond Sport Peer? Dan ben je vlug klaar... dit rijtje vond ik vandaag... Verlies bij Go Ahead 1-2, bij MVV 4-1, dan 0-0 tegen NAC. Verlies bij Eindhoven 2-0, dan gelijk 0-0 tegen den Bosch en dan 5 nederlagen op 'n rij... Volendam 2-1, Exelsior 1-4, NEC 2-0, Jong Ajax 0-2 en Almere Cirty afgelopen week 2-0. Tja wat moet je er van zeggen... 2 punten in 10 wedstrijden. Dan was er ook nog geweldig mooi fietsen op de baan in Berlijn... Nederland was groot grossier in medailles... geweldige wedstrijden gezien, ja ik heb het druk "m kieke... en de compjoeter nog make tussundur"...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Er is veel gebeurd in het weekend wat de sport betreft... ons eigen PSV won weer, voor de tweede keer achter elkaar maar Ajax won ook... AZ vergat te winnen en Willem II deed dat ook niet dus hebben in ieder geval weer wat goed gemaakt. Feijenoord en AZ komen in zicht... Helmond Sport verloor bij Nec met 2-0 en zit diep in de put. NWC en Someren verloren allebei... NWC thuis met 4-2 en Someren uit met 5-0. Niet zo best. Kiki Bertens heeft me vorige week laten genieten, ik heb al haar wedstrijden gezien... en ik vond haar gewoon de beste op het toernooi van Sint Petersburg in Rusland wat ze vorig jaar ook al won. Maar wat verdien je dan zoals... Nou iets meer als ik... hahahhaha, ze kreeg in haar carriere al bijna 8 miljoen euro bij elkaar. Bij het schaatsen was het heel even mis maar op de laatste dag ging het toch best goed allemaal. Je kunt de uitslagen voor zover je die niet weet hier nog kijken want daar staan ze allemaal volgens mij: https://live.isuresults.eu/events/2020_USA_0002/schedule. Op dit moment voel ik me nog steeds ziek... ga niet sporten want dat lukt niet... dus kijk ik maar wat voetballen en tennissen vanuit m'n bed. Trouwens ik zag nog ergens op 'n site dat Wijnaldum, de voetballer van Liverpool ieder jaar 9 miljoen wil verdienen tot 2024... Ik dacht meteen aan vroeger... ik vroeg bij Pietje berkvens toen ik daar werkte 'n keer 4 cent per uur opslag... resultaat? "ik kon noa huis"...

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER
HIMMELS | NIJS | VRUUGER | SPSJAAL | VURHALEN | MUZZIEK | WEETJES | KULTUUR | ALLE FOTO'S HIMMELS | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu