himmels.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Muziek Al Mijn Liedjes

MUZZIEK

AL MIJN LIEDJES DOOR DE JAREN HEEN


Ik heb bij elk liedje wat uitleg bijgezet zodat je weet over het hoe en wat van het liedje. Klik maar op het plaatje van het liedje wat je wil horen. Scrol verder naar onderen naar de groene achtergrond en daar vindt je ook nog liedjes van the Secrets, 2Old, van vrienden van mij en nog wat andere dingetjes die je zeker 'ns moet beluisteren en bekijken. Mijn laatste lied staat hier bovenaan.

94 - 20 joar de Lisse

De Lisse kwam in de plaats van bartholomeus, ons oude verzorgingstehuis waar veel mensen hun "oude dag" hebben doorgebracht. In 2004 kregen we een nieuw gebouw en nu staat het er alweer 20 jaar. Een prachtig gebouw en onze Frans vroeg of ik er een liedje over kon maken. Natuurlijk doe ik dat en klik op het plaatje en je krijgt het te horen en te zien.
93 - Piet en Peer -
Jong geleerd is oud gedaan


Ik had dit liedje al voor mezelf opgenomen in dialect maar Piet de Boer wilde graag met mij samen 'n liedje zingen alleen gewoon Nederlands en geen dialect, en dit is het geworden.

92 - De gulde trug

Nog altijd, als ik prijzen zie van bepaalde dingen, dan reken ik die terug naar het geld van vroeger, naar de oude vertrouwde Gulden, de knaak, het kwartje, dubbeltje, stuiver en cent want sinds de Euro is het niet beter geworden on hebben de verkopers geprofiteerd van het geld wat wij moesten gaan betalen. Daar gaat mijn liedje dit keer over, hadden we die gulden maar weer terug.
91 - Jong geleerd is aawt gedoa

Ik vind het zelf best 'n mooi liedje over dat je vroeg in je jeugd iets moet leren wat je later vreugde schenkt zoals bij mij. Ik begon al vroeg met muziek... op mijn veertiende speelde ik op de feestavond bij Pietje Berkvens al een liedje met eigen tekst: "wurrum zijn wij, nit p ztterig vrij". Nu vermaak ik de oudjes met mijn liedjes in dialect en beleef gouden tijden omdat het mijn lust en leven is. Misschien kom je dit liedje later nog 'n keer tegen, goed onthouden.90 - As de merrige nie mer kumpt

Ik was er al ooit aan begonnen maar dan ging het niet over de oorlog. Ik had het al 'n tijdje in de kast liggen, maar nu de oorlogen zich beginnen te vermenigvuldigen dacht ik... "ik zal dur toch mer us efkus vur goan zitte", en dit is het geworden... ik snap niet dat er mensen zijn die het zomaar voor 'b zeggen hebben om oorlog te voeren waar vaak kinderen die er niks aan kunnen doen de dupe van zijn.89 - De mllikboer

Vroeger toen wij nog in de Hemel woonden, kwamen er diverse mensen voorbij... ik noem maar wat, de man van hazen en konijnenvellen, de groente boer, de scharensliep, de oud ijzerhandelaar, de toddenman, de bakker, de ijscoman maar ook de melkboer. Toon van der Steen was onze melkboer, maar het beroep is er niet meer, helaas, al dat oude is verdwenen uit het straatbeeld. De supers jatten alle dingen van toen.
88 - Wa gi dun tijd toch vlug

Ik weet niet of jullie, vooral de ouderen, dat ook hebben dat de tijd vroeger toen we naar school gingen niet op schoot? Jaren van toen duurde wel eeuwen en als we nu kijken dan is 'n jaar gewoon niks, het is inzoals ze dat zeggen, "in un poep en un scheet vurbeij". Dus ging ik er een liedje over maken, muziek gemaakt, tekst in dialect er bij en natuurlijk een videootje. klik op het plaatje.

87 - Noa Ommel, noa Maria

Vroeger, de meeste weten dat nog wel, gingen vanuit de hemel te voet naar Ommel om in het mariapark de openlucht Heilige Mis bij te wonen en we gingen naar het noodkerkje en later de nieuwe kerk om Maria te vragen om hulp en vaak staken we dan ook 'n kaarsje aan. Daar wilde ik graag over vertellen, de mensen er op te attenderen dat Maria altijd helpt. Ik heb er vaak gebruik van gemaakt.
86 - Minnen Engelbewaarder

Ik wilde jaren geleden al een liedje maken over mijn engelbewaarder want die heb ik heel zeker eentje gehad. Ik ben vaak geholpen zonder het misschien te weten. Nu dat het liedje heel populair was dacht ik, ik zal er eens voor gaan zitten en van de oude rustige muziek voorzien van een mooie tekst, hoe het mij is vergaan... klik op het plaatje en je krijgt het te horen en te zien, ik hoop dat je het leuk vind, en het is echt zo geweest.
85 - Drome komme uit

Zelf moet ik er altijd wel 'n beetje om lachen, mensen worden wijsgemaakt dat dromen bedrog is, hahahaha, bij mij toch niet, maar je moet dan wel in je dromen blijven geloven... dat wil ik vertellen in dit liedje, blijf geloven in je dromen en dromen komen gewoon uit, niks fout aan.


84 - Un Bietje

Op dit moment gaat de wereld naar de knoppen door de dingen die ze ons dagelijks laten zien op de televisie, moord en doodslag, corruptie en oplichterij, oorlog en macht en nog duizenden dingen meer. Mijn liedjes gaan altijd over vroeger toen alles anders was. Denk daar 'ns wat meer aan terug, je kind zijn, je schooltijd etc... dan krijg je dat heerlijke gevoel weer terug. Mijn liedjes zijn een bijdrage aan vroegertijd... terug naar toen, misschien helpt dat "un Bietje".
83 - Vier Jaargetijden


Anja Daniels - Vereijken speelde ooit samen met haar vader Sjaak 'n mooie melodie op accordeon als duo. Ik had beloofd om er een tekst op te maken en voor te zingen aan te passen. Harry Coolen, mijn collegamuzikant hielp me er mee en dit is het resultaat geworden. Een liedje over de vier jaargetijden zoals wij dat vroeger beleefde. Klik op het plaatje.
82 - Wor zijn die gouw tijde...

Wanneer ik denk aan mijn jeugd van 8 tot 12 jaar dan kom ik ook uit bij de boeren van vroeger waar wij als Hemelse boys goeie herinneringen aan hebben en daarom wilde ik al langer een liedje maken over het boerenleven van vroeger dat op het punt staat om te verdwijnen. Er is al zoveel verenderd in die 65 jaar dat het nu geleden is, maar het mag toch niet gebeuren dat ze helemaal moeten gaan verdwijnen... klik hierlangs...

81 - Heure wij un accordeon...

Een tijdje geleden kreeg ik het verzoek van 'n lieve dame of ik misschien 'n liedje wilde maken, 'n liedje over Addy Kleijngeld, n van Neerlands beste accordeonspelers, want daar wilde ze haar vriendin, de dochter van Addy Kleingeld, mee verrassen. Ze vanalles over en van Addy maar geen liedje. Dus zei ik ja en dit is het geworden, klik op het plaatje.

80 - Kom noa Aaste

Voor mij is en blijft Asten het mooiste dorpje van Brabant, ook al veranderd er veel aan ons "aaw Aaste" het blijft hier mooi. Ik weet ook wel dat andere dorpen ook zo zijn dingen hebben maar wij hebben het kasteel, het Klok en Peel museum en nog veel meer waaronder natuurlijk de Grote Peel. Ja Asten heeft echt wat te bieden en voor mij blijft ons dorp op nummer n staan.
79 - Brief vur ons moeder


Ik had altijd dat liedje van Adre hazes altijd al op willen nemen, de aangepaste tekst had ik allang klaar maar ik moest het nog opnemen. Nu zet ik het hier ook in het rijtje van al mijn liedjes... speciaal voor ons moeder, als ze nog hier was zou ze mijn liedjes geweldig hebben gevonden, heel zeker


78 - Wor zijn die drpkus


Ik kan er heel slecht tegen dat men gebouwen omgooien voor hoge appartementen met winkels er onder waar jarenlang platen ophangen van te huur en te koop. Het is niet alleen in mijn eigen dorp maar het gebeurd in alle dorpjes... die mooie dorpjes verdwijnen, ze zijn niet meer als vroeger en worden bijeengezet voor 'n nieuw dorp... de oude dorpjes met hun winkeltjes en cafeetjes verdwijnen als sneeuw voor de zon... daar gaat dit liedje over.

77 - De griep

Ik had de karaoke van het liedje vera van de groep Silvio van vroeger en die heb ik 'n beetje bewerkt. Ik wilde al langer een tekst maken over "het hebbe van de griep", en nu kon dat mooi op deze melodie. Gelukkig heb ik niet vaak de griep want dat is echt lang geleden dat ik al niet meer weet wanneer dit was. Dus als je luistert, denk dan wel dat ik niet echt de griep heb.

76 - Moederdag

Ik heb al ooit 'n liedje gemaakt voor mijn moeder "un sterke an dun Himmel" maar nu moest ik er eentje maken vond ik voor mijn moeder maar ook voor alle moeders die er zijn. Wij hebben altijd moederdag, n keer per jaar maar voor 'n moeder is het elke dag moederdag want ze is er voor haar kinderen, zonder nadenken, altijd is ze daar. Ik heb de tekst gemaakt als dank aan mijn moeder op de manier zoals ik het vroeger heb meegemaakt en dan vooral mijn jeugd.75 - Vreeje

Ik kan nog steeds niet begrijpen dat enkele mensen, tenminste zo noem ik die figuren maar even, hoe die kunnen beslissen over oorlog voeren en met oorlog voeren bedoel ik bewust mensen doden, gebouwen vernielen, mensen tot wanhoop brengen etc etc. Ik had daar in het begin van de oorlog in Oekraine al wat van opgeschreven en nu is mijn liedje klaar. Soms is het gemakkelijk als we konden vliegen, ver weg naar 'n oord waar ze het woordje "Vreeje" wel kennen. Klik op het plaatje hier links.

74 - Ik haaw van min eige taal

Iedereen weet wel dat ik bijna altijd mijn liedjes in elkaar knutsel in Astens dialect, gewoon omdat ik hou van mijn eigen Astense taal. Deurne heeft haar dialect en Someren ook terwijl we maar enkele kilometers van elkaar verwijderd wonen. Als ik in Someren was geboren had ik ze gemaakt ik Zummers dialect. Maar goed ik kom uit Asten en omdat ik van die leuke woordjes hou dacht ik, ik zal daar eens 'n liedje over maken. De muziek is ook weer van mezelf, op het keyboard gemaakt en de tekst? Gewoon Aastus

73 - Schltijd
Ja ik denk graag terug aan mijn schooltijd, soms met slechte herinneringen maar soms ook met hele fijne en die laatste probeer ik bij me te houden. Maar ik kan me nog goed de klaslokalen herinneren bij mister van Kemenade in de 1ste en de 4de, juf de Vent in de 2de en 3de en mister Rombouts in de 5de en in de 6de klas. Daar gaat mijn liedje over, klik hierlangs maar op het plaatje.

72 - Ut Liegbenkske

Ik geloof dat het 1980 was dat de boom op het Koningsplein bij hevig noodweer het lootje moest leggen en daarmee was ook het bankje dat gebruikt werd door de bejaarden verdwenen. Er werd veel "afgelogen" daar vandaar de naam "liegbenkske". Die nacht erna stierf ook de pastoor. Klik op het plaatje want daar gaat mijn liedje over.

71 - Cafe van Hoek

Toen Jan en Peter van Hoek afscheid namen van het cafe hielden ze 'n afscheidsavond en ik had me er wel wat op verheugd, oude bekenden van toen weer aan de bar en de tafeltjes, wat buurten over vroeger en de twee van Hoeken bedanken maar laat ik nou net die dag echt ziek zijn. Dus het liedje ging niet door. Nu vond ik het weer in een van mijn muziekmappen, heb het opgenomen en klik op Jan en je komt er bij uit.70 - Snuupkusliedje

Toen ik nog 'n kind was en we kregen van ons moeder 'n paar centen, of 'n stuiver, of "as ut er an zaat", 'n dubbeltje, dan gingen we in de zomer wel ooit naar Jamin 'n dubbeldik ijs halen maar meestal naar Lauwke van de Heuvel, langs cafe de Waag om snoep te halen... we hadden heel wat tijd nodig om te beslissen wat we zouden pakken. Over dat snoep van vroeger gaat mijn liedje en je zult het je allemaal wel weer kunnen herinneren van toen...69 - Gedromd

Soms droom ik wel wat te veel vind ik zelf maar ja, ik kan het ook niet helpen en ik droom echt de raarste dingen. Nee geen echt vervelende dingen maar gewoon van mensen die ik ontmoet en waar ik iets mee beleef terwijl dat nooit aan de orde is geweest. Wel droom ik soms van vervlogen tijden, hoe het er thuis vroeger aan toe ging en daar is dit liedje van...
68 - Herfst

Alle jaargetijden hebben wel iets speciaals, de Winter brengt sneeuwpret en vroeger kregen wij van school ooit ijs-vrij, de Lente brengt vreugde want alle groen begint weer tot leven te komen, de Zomer daar zaten we allemaal op te wachten om te zwemmen en fijn te spelen. Maar dan kwam de Herfst en het werd buiten guur en grauw. Harde wind die de bladeren van de bomen blaast en de bloemen die uitgebloeid raken... daar gaat mijn liedje dit keer over en natuurlijk in Astens dialect.67 - La Comparsa bedankt

ZZ en de Maskers speelde vroeger het instrumentale nummer La Comparsa en iedereen van mijn leeftijd kent het nummer wel en misschien ook nog wel ooit op gedanst in de danszalen van vroeger want elke band had het in hun repertoire opgenomen.. wij met the Secrets ook. Annie en ik hebben er goeie herinneringen aan dus maakte ik er 'n liedje van, heel apart, half praten half zingen... anders als wat jullie van me gewoon zijn. Klik op het plaatje waar ik op sta toen ik 'n jaar of 24 was.66 - Zing us gewoon, un lekkur.....

Mijn nieuwste liedje van 12 augustus 2021 gaat over het zingen in dialect. Als je ooit 'ns van die dagen hebt dat alles nu net niet gaat zoals altijd, en dat heeft iedereen wel 'ns, en je weet niet wat je er mee aan moet.... Draai dan gewoon 'n liedje in dialect, 'n lekker Brabants liedje want wij hebben dialectzangers en zangeressen genoeg die echt lekkere mooie liedjes maken in heelijk dialect. Klik op het plaatje en je wordt weer naar you-tube gestuurd voor het liedje met videootje...65 - Eijge haard is goud waard

Wanneer je wat ouder begint te worden dan denk je vaak terug aan vroeger, over de onbezorgde tijd toen je nog kind was, naar school ging, later naar je werk. Ook ik doe dat graag en ik vind nog altijd de mooiste spreuk die wij in huis hadden: "Eigen haard is goud waard" en dat is zeker bij ons van toepassing... thuis waren we hardwerkende mensen, weinig weelde maar gezelligheid stond altijd voorop... en daar is het liedje van, "thuis waar ut gezellig, hil zeker".64 - M de bus noa vruugur

Iedereen heeft volgens mij wel 'ns 'n tijd dat hij of zij denkt "waar ut mer wir us efkus as vruugur". Dat komt omdat de tijd zo snel gaat... Wie had kunnen denken dat de kerk zowat leeg is op zondag... dat de kleine winkeltjes plaats moesten maken voor supermarkten... we de boodschappen zelf mochten pakken. We zelf naar die bakker, de groenteman of de melkboer moeten terwijl die vroeger aan de deur verschenen. Dan is het echt fijn om nog 'ns even terug te kunnen naar vruugur, liep er maar 'ns zo'n bus... noa vruugur.63 - Dan hlt de wirruld p te bestoa

Ik heb 'ns gedroomd dat de wereld op hield te bestaan en daar wilde ik allang 'n liedje over maken maar ik vond niet de geschikte melodie. Nu vond ik die wel maar we hadden geen karaoke, nergens te vinden. Het liedje is er een van Dick van Altena. Dus zelf maar ineengeprutst op het keyboard... 'n mooie tekst erbij zoals ik die droomde, zoiets tenminste. Klik op het plaatje en je wordt doorgestuurd naar you-tube want ik heb er ook 'n videootje bij gemaakt zoals altijd. De tekst loopt mee... een in dialect en de ander in abn.62 - Carneval bij ons thuis

Omdat het corona is kan de carnaval niet doorgaan... geen kapellenmuziek, geen inhakers en geen polonais, jammer maar ja het kan gewoon niet anders... dus houden wij carnaval thuis... Annie en ik en als derde, meer mogen er niet komen, hebben we onze dochter uitgenodigd... die hoeft ook niet op de avondklok te letten want die is hier nog helemaal thuis. klik maar op het plaatje hiernaast...

61 - 'n Echte vriend

Het muziekvirus heeft bij mij toegeslagen want ik heb steeds zin om nieuwe liedjes te maken. Nog niet zo lang geleden maakte ik "wa waar ut vruugur schn", daarna heb ik de nieuwe versie geplaatst van "Kersmis bij ons thuis" en daarna ook nog "de kermis kumpt". Maar nu had ik deze file allang liggen van Don Williams en ik hou van country. De titel was "my best friend" en daar wilde ik het ook over hebben. Ik heb gelukkig 'n stel goeie vrienden waar ik altijd op terug kan vallen, ik hoop echt dat iedereen dat zo heeft. Luister mijn nieuwe liedje maar, "ik hoop det bevld"...59 - De kermis kumpt

Na het grote succes van mijn vorige liedje, nu op 25 januari 2021 al meer als 60.000 keer bekeken en beluisterd, heb ik mijn nieuwe liedje weer klaar. Ook dit keer druipt de nostalgie er vanaf want het gaat over de kermis van vroeger uit de tijd dat ik nog jong was en dan hebben we het over 65 en 70 jaar geleden. De mallemeule, de zweef, de schmmels en de btsautookeus. Klik op het plaatje en geniet nog 'ns van "vruugurtijd".

58 - Wa waar ut vruugur toch schn

Het is bijna ongelooflijk, dit liedje waarvan ik nu 'n eigen gecomponeerd muziekje bij gebruikte, met 'n mooie tekst die bij iedereen, maar vooral bij de oudere, nog in het geheuge zit, dit liedje is op het moment dat ik het hier neer zet, 'n maand na plaatsing, ruim 46.000 keer bekenen en beluisterd. Het liedje gaat gewoon over dingen van vroeger zoals wij die vroeger mee hebben gemaakt toen we nog in d'n Himmel woonden.
58A - Wa waar ut vruugur.. (met tekst)

Zoals jullie weten is dit mijn meest favoriete liedje ooit, tenminste wat betreft het bekijken op youtube. Inmiddels is het meer als 63.000 keer bekeken en nog steeds krijg ik pluimpjes dat het 'n mooi liedje is. Nu ben ik weer benaderd door Lokale Omroep Mill voor 'n interview op vrijdag 12 mrt a.s. om 11 uur 's morgens en natuurlijk doe ik dat want ik praat graag over liedjes in dialect. Ook kreeg ik 'n verzoek van ouderen of ik er tekst bij kon zetten. Dat heb ik gedaan in dialect maar ook in Nederlands. Klik hiernaast.57 - Min lve

Met het liedje spiegulbild was ik al begonnen over het feit dat ik anderhalve keer Abraham ben geworden, "75 joar, driekwart w". Maar ik wilde ook nog 'ns terugkijken op de 75 jaar zoals ik het beleefde. Boudewijn de Groot zong 'n keertje Testament en keek terug op zijn jeugd... ik kijk even terug naar de tijd van m'n school tot aan mijn grijze haren van nu. Ik hoop dat jullie het leuk vinden, klik maar op het plaatje links... "ikke naw en ikke vruugur".

56 - Spiegulbild

Ik had het al aangegeven dat ik in juni, op de 24ste, mijn 75ste verjaardag ga vieren, tenminste als alles goed blijft, en dat hoop ik wel. Nu is Willeke Alberti ook 75 geworden en omdat die beroemd is heeft heel Nederland het er over en met dit liedje van haar, "Spiegulbild", dat is in 't Aastus, wil ik aan geven dat ik ook 'n beetje beroemd ben al is het niet in heel het land, maar in ieder geval in d'n Himmel. Klik op mijn foto en luister naar mijn uitvoering van Spiegelbeeld.
55 - Niemand wit

Ik wilde 'n liedje maken op de wijs van niemand weet van Johnny Lion en Peter Michiels en een van z'n vrienden hebben voor mijm de karaoke ingespeeld.. helaas door het virus kon ik het niet bij mijn vriend jan van Eijk opnemen dus heb ik het thuis opgenomen. Het gaat over het virus waarvan we op dat moment niet wisten hoe lang het zou gaan duren, wanneer alles weer normaal zou zijn, tenminste, als het ooit weer normaal zal zijn. We weten het niet... dit was iets wat "Niemand Wit"...
54 - Ut hantje van dun trre

Het is al bijna 125 jaar dat de toren van de kerk het middelpunt is van ons mooie dorp, het mooie Asten, 'n dorp waar ik niet graag wel zou willen gaan. Wanneer je nu van Deurne, van Liessel, van Meijel, van Someren of van Helmond af komt, van verre zie je onze toren staan met bovenin het gouden haantje, en daar gaat mijn liedje over, "Aaste, ut drpke wor ik ben gebrre" en van veraf zie ik het gouden haantje "sleule m de weind".

53 - Un vreijkartje noa dun Himmel

Soms dan heb ik leuke ideeen over de liedjes die ik nog wil maken, een er van was dat liedje over de verdienste van mijn vader en moeder. Je kon je geen betere ouders wensen maar ik weet dat dat voor bijna iedereen zo is. Daarom is het 'n beetje voor al die ouders, ook al laat ik de foto van mijn eigen ouders zien, die hun leven lang hard voor hun kinderen hebben gewerkt. Al die mensen kregen 'n vrijkaartje naar de Hemel. Toen de tijd daar was werden ze door de "engelen-trein" opgehaald en konden ze op weg naar de echte Hemel.52 - We name ulkaar, zoas we zijn....

Ik wilde al langer 'n liedje maken over mijn Anneke, Annie, maar vond steeds maar niet de goeie muziek, het goeie tempo in 'n liedje tot ik deze toevallig tegen kwam en ik wist meteen, dit gaat mijn nieuwe liedje worden. Vrijdag vond ik het, zaterdag de tekst gemaakt zoals ik die wilde, en zondagmiddag heb ik het opgenomen en het videootje er bij gemaakt. Naar tube gestuurd en voila, klik op het plaatje en je wordt naar tube gestuurd om het te bekijken maar zeker ook te luisteren.
51 - Moedurs miste


Ik was wel weer 'ns toe aan 'n nieuw liedje en dit keer op de melodie van 'n liedje van Gerard Cox, "het is weer voorbij die mooie zomer". Speciaal om mijn mijn broers en zusjes ,n beetje te pesten, want ik heb er dit keer 'n tekst op gemaakt die gaat op de dag dat ik ben geboren, 24 juni 1945, en dat was die keer dat ons moeder nog nooit eerder zo blij is geweest, want die kleine Peterke Welten was echt moeders mooiste. Hahahaha. Het is weer in dialect, de tekst loopt mee en ik hoop "deddege ut wa veind, klik mer links".
50 - Ik z zger us dun baz wille zijn...

Ik maak meestal liedjes die over het leven gaan... dingen die ik zelf als kind heb meegemaakt maar ook dingen op deze wereld die verdienen om anders te zijn, dingen die heel anders zouden moeten zijn, dingen waar vooral kinderen meestal de dupe zijn. Ik zou echt willen dat ik de baas in deze wereld zou kunnen zijn dan zou het er heel anders uit komen zien, dat zweer ik. Maar helaas zijn andere mensen de baas, mensen die niet denken zoals wij en helaas zal het ook niet lukken om mij de baas te maken... jammer....
49 - Weltens liedje

We hebben in maart 2019 onze eerste reunie gehad van de Weltens. Ooit hadden wij ook 'n reunie van ons moeder z'n kant, de van Bussels maar dat was ik dacht in 1975, daar ergens. Toen had ik ook 'n liedje gemaakt en ik heb het toen vaak moeten copieeren, cassettebandjes toen nog. Nu heb ik er eentje gemaakt van de Weltens en op de reunie sloeg het lekker aan. Klik op de foto hiernaast waar onze hele familie, van Driek en Anna Welten op staat, en geniet van "ons liedje"
48 - Hennevel.

Ik wilde al veel eerder 'n liedje maken over hennevel... ook wel kippevel of kiepevel genoemd. Ik had er eentje klaar maar was er niet tevreden over vandaar dat ik opnieuw begon en nu is het dit melodietje geworden, heel bekend bij iedereen, Frans Bauer - Regenboog. Het liedje gaat over twee dames waar ik vroeger hennevel van kreeg... van juffrouw de Vent en later toen ik 'n tiener was van Brigitte Bardot. Klik hierlangs maar op het "hennevel" en je wordt doorgeschakeld naar youtube.

47 - Toen ik nog un menneke waar

Ik heb het liedje zo vaak gehoord en op feestjes werd dit liedje altijd uit volle borst meegezongen maar dan was het wel op z'n Limburgs: "Wie ich nog ein jungske waas", 'n liedje van Frits Rademacher. Ook werden er voor bruiloften vaak teksten verzonnen die men gebruiken voor levenslopen op deze muziek omdat het refreintje alleen maar lalala etc was. Ik wilde dat liedje ook graag met mijn tekst... 'n tekst die dan op mijn eigen lijf geschreven was en dat heb ik gedaan en 'n leuk videootje erbij gemaakt.

01 - Trug noa w jeugd.


Ik denk altijd graag terug aan vroeger, 'n liedje dat gaat over mijn tijd dat nog nog 'n klein manneke was, de tijd dat ik naar school toe moest en over de tijd dat ik in d'n Himmel woonde met allemaal vriendjes en vriendinnetjes die altijd samen speelden. Gewoon 'n tijd die ik niet had willen missen daar... we waren geen rijke mensen maar onze ouders zorgden ervoor dat wij netjes werden opgevoed, christelijk en ze hebben alles voor ons gedaan waar ik ze altijd eeuwig dankbaar voor ben en altijd zal blijven.

02 - Juffrouw de Vent.

Deze juffrouw heb ik niet zo'n goede herinneringen aan maar dat waren er vele die er zo over dachten. Natuurlijk had de juf ook haar goede kanten want ze heeft ervoor gezord dat ik goed heb leren rekenen en schrijven. Jammer dat de juf zo "anders" was. Zelfs als ze thuis was je je hielp haar mee in de tuin dan kreeg je koekjes, snoep en drinken... maar als je 'n dag later iets fout deed in de klas kreeg je 'n flats om je oren of moest je op je knieen voor het bord gaan zitten. Hierover gaat mijn liedje.

03 - Iets zaller straks nog zijn.

Wanneer je katholiek bent opgevoed zoals de meeste mensen in onze straat, "de Hemel" en ook de kinderen die van de Bergweg, Wolfsberg, Polderweg etc. en die van Voordeldonk kwamen waren dat wel, dan geloof je ergens in. Nu zijn er velen afgehaakt en dat moet ook iedereen voor zich weten.. Ik ben er nog eentje die nog wel in iets geloofd iets wat er laten na de ddod nog zal zijn en mijn liedje verteld hierover.

04 - We hebbe geleerd, tevreeje te zijn.

Ik heb al 'ns aangegeven dat onze ouders ons netjes hebben opgevoed, maar we hadden dan ook respect voor onze ouders... wij waren ook heel wat eerder content met dingen dan de jeugd van tegenwoordig... Mijn vader heeft nooit iemand 'n klap gegeven, nooit, maar als hij iets zei dan was je stil en je deed wat hij zei. Waar anderen kinderen voetbalschoenen kregen of 'n muziekinstrument, kregen wij kleurboeken en schriften met sinterklaas. Blij? Als gekken zo blij... wij waren tevreden "m un bietje"...

05 - Dan munde we bij jaw.

Op de wijs van het liedje van Claudia de Breij, "Mag ik dan bij jou" heb ik dit liedje voorzien van mijn eigen tekst en er 'n eigen draai aan gegeven en het is speciaal voor ons moederke die in mijn ogen de beste moeder van de hele wereld was maar dat zullen jullie ook wel zeggen van je eigen moeder. Dus is het eigenlijk 'n liedje voor alle moeders. Als het vroeger niet ging zoals we wilde dan was er altijd je moeder... en dan mochten we bij haar schuilen... Ik weet dan nog goed... Moederke, "dan munde we bij jaw"...
06 - Kersmus bij ons thuis.

Iedereen viert op zijn eigen manier kerstmis. Toch denk ik graag terug aan de Kerst bij ons thuis want dat vonden wij altijd wel iets speciaals. Ons moeder hing kransjes in de boom en 's avonds voor het slapen gaan zongen we kerstliedjes en mochten we 'n chocolade kransje uit de boom halen.. Ieder jaar hadden we 'n prachtige nieuwe boom en de beeldjes van toen? Ik herinner me ze nog allemaal en ik weet nog precies hoe ze er uit zagen... Ze waren oud en getekend door het leven... maar niet minder mooi. Ik vertel in mijn liedje over onze Kersttijd vroeger.
07 - Aaste rake we stilan kwijt.

Ook Asten moet met de tijd mee maar zo langzaam aan raken we alles kwijt... Neem de jongensschool op de Markt... neem hotel van Rooij.. de mariaschool zijn appartementen... en ga zo maar door. Wat moet het straaks met de kerk worden als er bijna niemand meer naar toe gaat? Ik vraag me dikwijls af hoe Asten eruit zal zien als ik er niet meer ben.. als de kinderen die nu worden geboren straks vader worden, wat hun kinderen weer te wachten staat. Nee "Aaste worttur nie bittur p"..

08 - Dun Himmel.

Ik ga er gruts op dat ik in d'n Himmel ben geboren en daar gaat mijn liedje over want onze straat was echt 'n mooie straat alleen jammer dat de kinderen die vooraan uit d'n Himmel kwamen naar "Turrup" naar school moesten en niet zoals wij naar Voordeldonk. Het was fijn in d'n Himmel om er op te groeien.. wij konden naar de bossen of naar het Liender. En we hadden bij het fabriek van Sjang van Goch 'n grote plak waar we naar hartelust konden ravotten. Iedere jongen of meiske van onze straat zal dat kunnen beamen.09 - He gddege mee

Dit liedje is in Brabant wel heel bekend want het is het liedje van Gerard van Maasakkers alleen ik heb er 'n beetje 'n eigen tekst aan toe gevoegd en ik heb het gedoopt als 'n "Ode an Vorreldonk". Als je het liedje luistert moet je in gedachten maar 'ns denken aan de boeren... hun wei vol koeien... het koren dat wuifde in de wind en duizenden mooie bloemen stonden er te bloeien... korenbloemen, klaprozen en boterbloemen en niet te vergeten de brem die langs de slootkant stonden...
10 - Want ik ben bleij....

De titel is eigenlijk 'n beetje langer: "Ik ben bleij d ik toch van dun Himmel ben". Ja ik "goa dur gruts p". Het was er niet alleen fijn wonen, voor ons was het er ook fijn spelen. Bij ons voor het huis was de samenkomst meestal want bij ons kon je op het stuupje zitten en voor het huis was alles zand en kon je er fijn britsen... ook verbergen deden wa daar en de "honk" was tussen ons en buurman Cortenbach in...


11 - Kom nim me mee noa de pil.

Leo van Bussel van Pro et Contra zingt dit liedje gescheven door Toos Manders prachtig mooi en ik vond het altijd al 'n liedje wat ik zelf ook wel graag wilde zingen. Stefanny van Dijk heeft het liedje op haar eigen wijze ingespeeld en ik heb de tekst voor mezelf 'n heel klein beetje aangepast.. het is 'n prachtig stuk natuur daar op de grens met Limburg.12 - Kunnegin zalle wij allus deijle.

Ik heb wel vaker verteld dat ik niet blij ben met mensen die alles krijgen zonder er extra veel voor te doen. De Koninklijke familie is steenrijk en toen Willem Alexander en Maxima samen gingen regeren wilde ik wel 'n liedje maken over hun maar het werd toch 'n liedje over Beatrix... en daarin vraag ik haar samen met mij alles op n hoop te gooien, 't geld tenminste en dat we er allebei steeds wat van af kunnen pakken wat we nodig hebben.. en dat zou bij mij wel meer zijn als wat ze gedacht hadden...

13 - Lieve vrouwke.

Een van de bekendste liedjes in dialect in Brabant is dit liedje toch wel van Lya de Haas. Als ik op ga treden voor de ouderen mensen dan is dit een van de liedjes die ik dan zeker op mijn lijstje heb staan want die horen dat erg graag. Ook in Ommel in de kerk is het 'n veelgevraagd liedje. Ook nu heeft Stefanny van Dijk het weer ingespeeld op haar eigen wijze en het klinkt fantastisch mooi deze "opgewarmde" melodie. Ik zing het gewoon op z'n "Aastus" zoals jullie dat van me gewend zijn.

14 - Un sterke an dun Himmel.

Wanneer ik soms ergens problemen mee heb en niet echt weet hoe ik er het beste uit kan komen dan heb ik gewoon ons moeder en onze vader nog... ze zijn dan wel niet meer hier maar ik weet dat ons moeder nog altijd van boven naar beneden kijkt om me in de gaten te houden en te steunen waar nodig is... bijgestaan door onze vader. Ik denk dan altijd hoe zij het zouden hebben opgelost en het helpt... Ik zing hier over omdat het 'n sterke is aan de Hemel dat feller oplicht als de anderen... "en d is ons moederke".

15 - Ut kruisbild.

Ik zong mijn eerste liedjes in dialect altijd liedjes die over d'n Himmel gingen want eigenlijk was dit voor mijn familie. Als we bijeen komen is het altijd zo dat ik een of meerdere nieuwe liedjes moet hebben en die gingen dan ook meestal over onze straat van vroeger en dan werd er gepraat over vroeger.. "altijd over vruuger".. In de Hemel stond vroeger naast kolenboer Meulendijks ons kruisbeeld dat door die familie mooi werd bijgehouden. Daar gaat dit liedje over...
16 - Ons Liendur.

Wanneer wij bij ons achter het huis stonden toen we nog in d'n Himmel woonden dan zei mijn vader... jongens dit hier komt over 'n jaren vol met huizen staan... We konden ons dat toen niet voorstellen want we keken het Liender in... de koeien in de wei... de sloten rond de plakken en de "spurrie" die er stond... boeren die met kun paard met kar het Liender in gingen... wij speelden er vaak en ik moest er wandelen als ik appels ging kopen voor ons thuis of ging "jatten" met m;n vriendjes van toen. Toch is alles wel volgebouwd.
17 - Ut meiske uit min klas.

Ik heb op de Sint Henricusschool gezeten maar de meeste kennen hem als de Vorreldonkse School. Vroeger had het ook Voordeldonk 2a als adres. Wij waren in Asten de eerste school waar jongens en meisjes in n klas zaten. En je weet wel dan komt de kalverliefde om de hoek kijken... eigenlijk geen echte liefde maar gewoon 'n meisje "waddege wel ziet zitte"... wat je gewoon graag mocht, meer als de andere meisjes in de klas... Luister mijn liedje maar 'ns... "ut meiske uit min klas"...

18 - Ut stuupke.

Zittende op het stuupje zoals hier links zegt op zich natuurlijk helemaal niks.. maar dat gebeurd wel als je er zit en in gedachten komen weer die Himmels mensen voorbij komen en dan bedoel ik echt de ouderen... Toon van Loon, Grard Verdeuzeldonk, Ties Mennen, Huub van den Burg, Willem Vaes om er zo maar enkele uit te pikken. Ik ken ze nog allemaal, ik weet nog van de meeste wat ze deden en met wie ze getrouwd waren en ook de namen van hun kinderen weet ik nu nog... Geniet van "ut stuupke" waar ik zo graag zat en waar ik die mensen nu nog voorbij zie komen.
19 - Ut worde stil in de stroat.

Wanneer ik terug ga naar mijn "Hemelse tijd" dan moet ik ook denken aan de mensen die ons toen hebben verlaten en hoe dat toen ging... De naaste buren kwamen de Rozenkrans "aanzeggen"... dat betekende dat de mensen werden gevraagd voordat de overledene werd begraven je drie dagen achter elkaar naar de kerk ging waar de koster de rozenkrans voor bad en wij moesten na bidden... Bijna de hele Hemel was er dan... de mensen in d'n Himmel hingen aan elkaar en waren voor elkaar daar in goede en in slechte tijden.


21 - Wir efkus keind.

Wanneer ik voor mijn liedjes de teksten maak dan wil ik altijd terug gaan in de tijd maar mijn tweede liedje wat ik maakte, "Trug noa min jeugd" vertelde al een en ander over mijn jeugd, hoe ik mijn jeugd beleefde. Toch vond ik dat nog niet voldoende want ik wilde nog meer dingen vertellen over toen en daarom maakte ik deze tekst nog voor dit mooie liedje want dat vind ikzelf van dit liedje.


22 - Ik kiek soms umhg

Het is eigenlijk iets wat niet bestaat... je kijkt omhoog en je ziet 'n wereld die helemaal mooi is en dat bestaat allang niet meer want we doen op aarde niks als maar oorlog voeren, onschuldige mensen vermoorden en het meeste komt omdat er op deze aardbol zoveel mensen die rondlopen om hun eigen hachie op te vijzelen, zich zelf verrijken en niet zien dat er ook nog andere mensen zijn. Toch is dit liedje bedoeld om te laten zien dat je het ook het goede van deze wereld zou kunnen zien maar als je wakker wordt is het weer helemaal anders.
23 - Aaste min durrup.

Natuurlijk hebben de mensen van Someren dit ook te zeggen over hun eigen dorp en ook die van Deurne maar eerlijk is eerlijk, voor ons bestond er niks mooiers dat Asten en daar konden die anderen niet aan tippen. Ik vertel in dit liedje hoe het er vroeger aan toe ging toen we 'n jaar of 18 waren. Ik vertel over de "moiste plekskus van Aaste"....24 - Afscheid neme best toch nie.


Wanner iemand ans heeft verlaten is er altijd groot verdriet.. soms heel jong en dan denken we: waarom? Soms heel oud en ook dan voel je de pijn maar die is 'n stuk draaglijker als die persoon 'n lange en gelukkig leven heeft gekend. Ik wilde al 'ns 'n liedje maken over het feit dat afscheid nemen eigenlijk niet bestaat... want als je 'n gelovig mens bent dan is het gewoon dat ze ons nu verlaten maar het is geen afscheid... maar gewoon tot ziens zeggen, gewoon "tot straks"... Dat is de boodschap achter dit liedje en toen mijn zus Jo ons moest verlaten draaide ze dit in de kapel... tot straks Jo...
25 - Bartholomeus.

Het afbreken van de oude jongensscholen, eerst die op het Koningsplein stond en later het prachtige gebouw op de Markt vond ik zowiezo al helemaal waardeloos. Later kwam daar ook nog ons bejaardenhuis van vroeger bij. Bartholomeus... de mensen die weten over het hoe en wat van dit zorggebouw spreken er allemaal schande over.. Maar ja, mensen met geld willen nog meer geld en die deinzen niet terug voor wat stenen. Maar ze begrijpen vaak niet de betekenis hier achter en wat het voor ons Asten betekende, meer als 175 jaar... luister mijn tekst maar.
26 - Nun aawe mens.

Soms vraag ik me wel 'ns af hoe het verder moet gaan straks als ik misschien niet meer zo goed kan. Soms valt het nu al niet mee met het lopen en ik ben op dit moment pas 73. Ik heb het vaker gezien in zorgcentra hoe de oudjes er hun laatste dagen slijten. Dan hoop ik toch dat onze regering eindelijk 'ns wat meer geld vrij maakt voor de verzorging want vaak krijgen mensen wel de lichamelijke verzorging maar daar stopt het dan... Mijn liedje gaar over "nun aawe mens" die in het bejaardenhuis zit... hij zit er ja en dat was het.

27 - Vur alle keinder.

Ik vond de melodie zowiezo heel mooi om te gebruiken voor een van mijn nieuwe liedjes. Het gaat over de kindertijd zoals wij Himmelse jongens die vroeger hebben meegemaakt en ik denk als je er naar luistert en terug gaat naar je eigen jeugd je er ook dingen in terug zult vinden... Die van d'n Himmel in ieder geval wel heel zeker...28 - Ge denkt toch nie d ik ut vergte ben.

Soms dan denk ik ook weer terug aan de schooltijd en dan kom je al gauw bij de grote verschillen met nu. Ik vond dat ik er wel 'n liedje over moest maken over een van die verschillen... het schrijven in 'n schrift. Wij deden dat met 'n kroontjespen.. met 'n inktlap die er langs lag... en proberen om niet te "vlakke" want dan kreeg je geen plaatje in je schrift. Luister maar naar mijn liedje op 'n bekende melodie zoals je gewoon bent van mij.


29 - Min albums.

Tegenwoordig kijken de mensen hun foto's op de computer, de laptop, de tablet of het mobieltje en met dat laatste is het erg handig want je kan met dat handige zak-apparaatje de mooiste foto's maken.. Toch vind ik het fijner om lekker in 'n fotoalbum te bladeren en naar die foto's van vroeger te kijken, soms vergeelde plaatjes, stukjes eraf of bekrast maar het heeft heel wat meer als op 'n beeldscherm... Mijn liedje gaat over m'n albums.


30 - Hemels bier.

Wie "de Hemel" van vroeger 'n beetje kent weet wel dat op de hoek met de Emmastraat vroeger de brouwerij van Eijsbouts was, nu is er 'n slijterij. Het Astein bier was goed bekend maar het verdween helaas. Nu hebben wat vrienden van speciaal bier de draad weer opgepakt en hebben het Hemels Bier laten brouwen maar wel niet op deze plaats want die mogelijkheid is er niet meer. Inmiddels zijn er vijf soorten maar toen ik dit liedje maakte over het heerlijke gesrstenat waren er nog maar drie.. haak maar 'ns in op de tonen van 'n bekende melodie... en drink 'n lekker Himmels bierke.
31 - Twee vrrekus.


Wij zijn gaan verhuizen van de Hemel naar de Rozenstraat in 1961. Maar ik denk graag terug aan Hemel 57.. 'n huis met 'n lap grond erachter voor de groente.. wat perzikenboompjes en 'n hokje met hennen, wat konijnen en... twee varkens in de stal. Ik weet nog dat we er twee hadden die we 'n naam hadden gegeven... onze Sjef en ons Doruske. Twee mooie klein biggen, maar die werden groter en.... tja het onvermijdelijke gebeurde. Dit liedje is een van mijn mooiste die ik ooit maakte... luister zelf maar.

32 - Zijn zoas ik eigeluk ben.

De wereld wordt er niet beter op met alle oorlogen... met alle smeerlappen die zichzelf verrijken, met mensen die alleen aan zichzelf denken... De wereld kent geen respect meer. Dit liedje gaat over mijn leven eigenlijk... gewoon opgevoed om normaal te doen... dat leerde onze ouders ons vroeger al... toen ik verkering kreeg en trouwde deed ik ook gewoon... Ik gaf mijn dochter mee dat ze ook gewoon zichzelf moest zijn en die is ook gewoon gebleven en nu geef ik het ook door aan mijn vriendje/maatje/ kleinzoon Benjamin, "zijn zoas ge eigeluk bnt"...33 - Dubbuldik.


Ik ben geboren toen de oorlog net afgelopen was... alles moest weer worden opgebouwd.. rijkdom kende wij thuis niet en onze ouders deden er alles voor om fatsoenlijk rond te komen maar ze zorgden altijd dat we goed te eten hadden en netjes gekleed waren. 's Zondags mochten we toch iets van 'n dubbeltje uitzoeken en hiervoor gingen we naar Lauke Plek of naar Jamin... Wilde je 'n grote ijsco? Dan moest je daar naar toe... Mijn liedje gaat over die lekkere dikke ijsco... "Unnen dubbuldik"...

34 - Ut waar z schn toch ons kersfist.

Ooit maakte ik mijn tweede liedje over kerstmis bij ons thuis of eigenlijk zoals het denk ik toen bij veel families ging. Ik vind het niet zo mooi als het andere wat ik eerst al maakte... klik maar op het plaatje hiernaast. Ik maakte het op de wijs van een van mijn favoriete Kerstliedjes, 'n nummer van "MUD": Lonely this Christmas. Het gaat over de Kerst dat moet zijn als vroeger niet alleen 'n boom maar ook 'n stalletjes erbij.


35 - Het doet ons zo zeer.

Dit is 'n liedje 'n keertje niet in dialect omdat het ging over de familie Wals uit Neerkant die op weg naar hun welverdiende vakantie met het hele gezin werden neergehaald in het vliegtuig waarin ze zaten. Nog altijd weten we het fijne er niet van maar ik weet wel dat het "smerig tuig" is die het op hun geweten hebben. De ramp met de MH17... 'n rampvlucht die het einde betekende van 'n complete familie... Het deed ons allemaal veel pijn.


36 - Onzen Theo.

Ik was met the Secrets muziek aan het maken op 'n zondagavond in het Limburgse Horst, mijn zusje Annemieke was die dag met ons meegegaan, toen we het bericht kregen om naar huis te komen... Even storte mijn wereld in... even stond de tijd stil... Theo was die avond verongelukt, 29 jaar... aangereden door 'n dronken chauffeur.. Zijn dromen waren ineens vervlogen, zijn hele toekomst die hij met zijn Lieske had uitgestippeld was in een klap vervlogen. Zijn basstem zou nooit meer klinken.. Ik maakte er dit liedje van...
37 - Liedje van Zwarte Piet.

Dit liedje is er omdat ik 'n hekel heb aan die "tante" mer haar idiote vriendenkring die er alles aan doen om "onze" eigen zwarte Piet hier weg te hebben. Die domme....... en haar kornuiten willen gewoon ons kinderfeest weg hebben omdat ze niet weten hoe dit feest in elkaar steekt. Ik hoop dat die domme...... nu eindelijk 'ns weggaat zodat we van dit gedrocht af zijn. Het liedje is wel als grapje bedoeld..

De liedjes van the Secrets, 2Old en vrienden.The Secrets - I Feel a strenght in me.

Toen ik bij the Secrets als basgitarist/zanger speelde hadden we het idee opgevat om twee liedjes op te nemen in de studio van Wim Berkers in Deurne en hiervan 'n singletje te laten maken. We namen veel later ook hiervan 'n soort "clip" op dit om later, en dat is nu, 'n aandenken te hebben aan die tijd die voor ons niet alleen succesvol was maar ook 'n gewelgige tijd is geweest. Zeker als je net als ik zo weg bent van muziek. Luister naar de A-kant van ons plaatje wat ik zelf nog altijd 'n heerlijk nummer vind.The Secrets - Poor strong night.

Dit is de B-kant van onze single... van beide liedjes heeft henk Kessles de muziek gemaakt en onze goeie vriend Rudy van den Heuvel de tekst. Omdat de a-kant 'n rustig nummertje was wilde we op de b-kant graag 'n vlotter liedje hebben en ik moet zeggen dat het goed gelukt is... We hebben aan deze liedjes 'n leuk aandenken aan onze 10 jaar Secrets-tijd.


Peer - Effe gekke.

Toen Ger Stienen uit Someren ons filmde in de Berken in Asten, want dat was de plek waar we onze opnames wilde maken, en we hadden onze twee liedjes van onze single er op hadden staan, bedacht iemand om mij nog even de gek te laten uithangen en jullie weten wel dat ik voor zo iets altijd klaar sta. Het liedje van Andre van Duijn: taratatata was 'n carnavalshit en daar heb ik het volgende op verzonnen, bekijkt het 'ns... die gek van toen.

The Secrets - Sunlight moonlight....

Hans van Oosterhout had vroeger 'n bandrecorder waar hij geregeld opname mee maakte als we ergens aan het optreden waren ook dit was 'n leuke herinnering voor later. helaas zijn er wel wat opnames verloren gegaan maar deze hadden we al eerder op you-tube gezet na zoveel jaren want de opname is uit 1976 toen het nummer van the New Four hoog in de Nederlandstalige hitparade stond. Dit is onze uitvoering.. live uit zaal Ricus Thijssen in Vlierden.


Toos & Jan - Ik droom van de lente.


Mijn goeie maatje Jan van Eijk werd de vaste geluidsman bij de Zanggroep "Vur Mekaar", daar kwam hij in contact met Toos van der Wallen en samen zingen ze nu ook als duo in o.a. zorgcentra. Ze hadden graag ook eigen liedjes en vroegen mij om de tekst te maken en Stefanny van Dijk om de muziek in te spelen. Hun eerste liedje werd "Ik droom van de lente", echt 'n leuk liedje om naar te luisteren. Dus geen liedje zoals er miljoenen zijn... geen "ik hou van jou, ik trouw met jou" liedjes.


Toos & Jan - Niets boven Brabant.


Ook hun tweede eigen liedje is 'n mooi liedjes waar Stefanny van Dijk de muziek weer inspeelde en ik de tekst weer voor schreef. Het gaat over onze provincies die elk op zich wel iets aparts hebben maar er geen enkele bij is die boven Brabant uit komt want ons eigen Brabant is de nummer n je het hebt over bezienswaardigheden en natuur. Geniet van "Niets boven Brabant".Muziekduo 2Old - Adem mijn adem.


Het is alweer jaren geleden dat mijn maatje en goeie vriend Jan van Eijk begonnen met samen muziek te maken dat was in 2097. Inmiddels doen we dit niet meer want we waren meer "sjouw-orkest" dan "show-orkest". Toch hebben we nog opnames van toen en eentje ervan is opgenomen in zaal Zegers en het liedje is 'n nummer Peter Schaap: "Adem mijn adem".. Klik op het plaatje links en luister naar onze uitvoering van dit Nederlandstalige liedje dat nog altijd 'n heerlijk nummer is.


Jan van Eijk - Toen ik jou zag.


Toen ik bij the Secrets speelde ging Jan van Eijk samen muziek maken met 'n organist onder de naam "de Bernds". Later vormde hij 'n trio onder de naam "Silvertop". In die tijd maakte ze ook 'n plaatje, 'n single met twee Nederlandstalige liedjes en een er van was "Toen ik jou zag". Ze hebben er geen video opname van maar Jan en ik zijn naar de Berken gegaan en hebben daar deze clip opgenomen...Jan van Eijk - Zomerliefde.

De A-kant van de single van Silvertop waarin Jan speelde en ook zong was 'n liedje genaamd "Zomerliefde"... Ook hiervan gingen we 'n videootje opnemen en dit is het geworden. Na enkele jaren Silvertop waarmee dit nummer werd opgenomen en Jan de zang voor zijn rekening nam, ging Jan weer terug naar zijn oude maatje van de Bernds. Ze waren 'n veelgevraagd beroepsmuzikanten duo. Zomerliefde, gezongen door mijn maatje Jan van Eijk krijg je te zien en te horen als je op het plaatje klikt.HIMMELS | NIJS | VRUUGER | SPSJAAL | VURHALEN | MUZZIEK | WEETJES | ALLE FOTO'S HIMMELS | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu